Fandové Damstadtu vítají další bonus: do Kölnu se lze vypravit lodí

25.07.2016, 12:12
Aktuality
Zaujalo nás
Způsob, jakým loňský bundesligový nováček z Darmstadtu pečuje o vlastní fanoušky, je vpravdě nevídaný. Skromný celek, který se loni v nejvyšší soutěži udržel až nečekaně hladce, nejprve slíbil volné permanentky pro ty, kdo si je nemohou kvůli finanční situaci dovolit, a později oznámil také nabídku plavby po Rýnu za prvním zápasem sezony v Kölnu...

Die Lilien do Kolína nad Rýnem vypraví rovnou dvě posádky: jednu 'párty loď' pro 400 lidí a jednu klidnější variantu pro maximální počet 150 dalších zájemců.

První alternativa je o něco levnější a zájemce vyjde celkem na 65 eur včetně desetieurové zálohy; ta druhá stojí bezmála sto eur, nicméně vrchem obsahuje i brunch a šálu.

Obě sumy zahrnují také dopravu od domácího stadionu SV 98 do přístavu stejně jako veškerý přesun po Kölnu. Nástup ke stadionu Böllenfalltor je plánován již na šestou hodinu ranní.

Že si Darmstadt svůj pobyt mezi německou elitou takhle zpestřuje, to zřejmě vzhledem k jeho předešlému 33letému čekání na nejvyšší soutěž není příliš překvapivé. Ještě úctyhodnější je proto dřívější gesto 14. celku Bundesligy, a sice jeho vstřícný krok vůči chudším fanouškům.

S pomocí městského sociálního úřadu i samotného vedení Bundesligy SV 98 nabídlo všem, kdo se prokáží platnou kartičkou sociálního zabezpečení, sezónní permanentku zdarma. Má jít tedy jednak o pracovníky s nižšími příjmy, jednak o penzisty, ale i děti a adolescenty z početnějších rodin.

"Zapojení různých společenských vrstev se v našem městě koná na více úrovních a s mnoha účastníky. Je pro nás důležité, abychom si udrželi integrovanou společnost, a abychom se postavili proti vylučování určitých sociálních vrstev," prohlásila k novince členka městské rady Darmstadtu Barbara Akdeniz.

SV Darmstadt 98 se vlastní fanoušky do běhu klubu intenzivně snaží zapojit už delší dobu; v dubnu 2002 klub dokonce založil zvláštní fanouškovskou iniciativu, která aktivním příznivcům nabízí možnost angažovat se v rámci více než padesáti různých menších projektů.

Autor: Tomáš Daníček / sports.vice.com, sv98.de

Komentáře (321)

Přidat komentář
Spalovač šancí

Reagovat
adoxx

škoda že jenom do Kolnu

Reagovat
Spalovač šancí

A ještě lepší jsou ty permice

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on taky Rýn neprotéká všemi městy, kde se hraje Bundesliga xD

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jacobT

Reagovat
valloire

"Je pro nás důležité, abychom si udrželi integrovanou společnost, a abychom se postavili proti vylučování určitých sociálních vrstev," ....no a hlavně frustrovaných žadatelů o azyl že. Mohli by se naštvat a tu mačetou, tu batůžkem kulturně obohatit naše město.

Reagovat
valloire

nohu mu nepodrazila, propaganda jak sviň

Reagovat
bobis21

podívej se na to video ty experte

Reagovat
valloire

už jsem díval, a to dávno ovečko ale z trochu jiný strany. béé béé

Reagovat
bobis21

jasné, a tady ty děti taky nekopala, že? https://www.youtube.com/watch?v=ArQmFlp7xC8 ... ovečko

Reagovat
valloire

Pochopíš někdy, že není důležitý, že je kopala? Oni překračovali nelegálně hranici a to, že je někdo přitom kopne, je to nejmenší. Dělá se z toho strašnej skandál. A co je víc? Kopnutí nebo útok mačetou, nožem jen tak....A tihle zmrdi, co nelegálně překračovali hranice a přitahli do Německa se jim za to teď takhle odměňujou. Ale ne, ona ho kopla...no hrůza. V polovině světa by ho zastřelili.

Reagovat
bobis21

to, že někdo jiný porušuje zákon tě neopravňuje jej porušovat také. Alespoň ne v civilizované zemi. Kopání do lidí prostě v pořádku není. Dospělý kopající do dětí je narušený jedinec ...

Reagovat
smazaný uživatel

vole, ve 4/5 světa by proti tomu davu narušitelů hranice použili lehký kulomet a místní sluníčka se ježí, že jednoho z těch ekonomických zmrdů někdo kopl.......za 5 let díky tomu, že Němci otevřeli vetřelcům Evropu nevylezeš z domu neozbrojen...

Reagovat
bobis21

vrať se do reality kriminalita je na zlomku toho, co bylo ve druhé polovině 20. stol., a to v celém vyspělém světě. A báli se snad lidé v 70. letech např. vylézt z domu neozbrojeni? Člověk, kterého zajímají pouze fakta má jasno. Když stavíš názory nad fakta, není ti pomoci

Reagovat
bobis21

a jen tak mimochodem, jako statistika mě sere tohle tahání čísel z prdele ... buď uveď přesné číslo, kolik států by použilo lehký kulomet, nebo neuváděj takové věci jako 4/5

Reagovat
smazaný uživatel

vytáhni hlavu ze své sluníčkové prdele a přesaň číst Respek a podobné úchylárny

Reagovat
bobis21

Respekt jsem v životě nečetl. Je skvělé jak se v každé diskuzi snažíš uhodnout jaký jsem člověk a nikdy se netrefíš

Reagovat
smazaný uživatel

v každé diskusi ze sebe děláš naprostého kokota, tak to není těžké trefit........

Reagovat
bobis21

tak proč ses ještě nikdy netrefil?

Reagovat
smazaný uživatel

tak je logické, že kokot si nemyslí, že je kokot

Reagovat
valloire

Jinak mně stačí USA s tím kulometem...nebo myslíš, že každýho Mexičana vítaj s kyticí?

Reagovat
bobis21

Třeba Kalifornie docela ano. Pokud by opravdu Trump deportoval ilegály, tak by to úplně položilo jejich ekonomiku (což je největší ekonomika USA).

Reagovat
valloire

Jo, ale určitě jim tam nesprintujou přes hranici nelegálně, nenatáčí je u toho TV a nikdo tam neřve, kdyby někoho přitom nakopli. Což by bylo to nejmenší, co by se mu stalo.

Reagovat
valloire

Ty vole, jsi normální? Každej den teď v Německu nebo ve Francii nějakej útok. Tohle bylo jasný už před rokem, co začala migrace milionů těch zmetků vyznávajících Korán. Ale pořád bude někdo tak blbej. Jak jinak je chceš, pokud tedy chceš, je zadržet? Jedině důsledným chráněním hranic jako Makedonie nebo Maďarsko. Báli se snad lidé vylézt z domu.... stačí jedinej debil s pistolí a v Německu je uzavřená půlka Mnichova, ale tady bobis je v pohodě. Zatím....

"Pan Povondra: "Copak vy víte o válce!”

“Jen aby nepřišla až sem,” řekl syn Frantík trochu neočekávaně. “To víte, když má člověk děti –”

“Jak to, sem,” vyhrkl starý pán jaksi popuzeně. “Myslíš jako sem do Prahy?”

“Vůbec k nám do Čech,” děl mladý Povondra ustaraně. “Já myslím, když už jsou Mloci až u Drážďan – –”

“Ty chytráku,” káral ho pan Povondra. “Jak by se sem dostali? Přes ty naše hory?”

“Třeba po Labi – a potom dál podle Vltavy.”

Otec Povondra pohoršeně zafrkal. “Prosím tě, po Labi! To by mohli leda do Podmokel, ale dál už ne. Tam jsou, holenku, samé skály. Já tam byl. Kdepak, sem se Mloci nedostanou, my to máme dobré.”

“Ale když teď jde moře až k Drážďanům – –”

“Tam jsou Němci,” prohlásil starý pán odmítavě. “To je jejich věc. Ale k nám Mloci nemůžou, to dá rozum."

(Karel Čapek, 1936)

Dost trefný, tak si vyndej hlavu ze zadku, naivko.

Reagovat
bobis21

v USA je "mass shooting" každý den. V ČR je v průměru jedna vražda za 2 dny. V německu asi 1,5 vraždy za den. Současná situace se statisticky nijak nevymyká z trendu, rozdíl je pouze v tom, že o každém prdu musí média natočit reportáž. Kriminalita je v celém západním světě na historickém minimu. Nikdy v historii bezpečněji nebylo. To je prostě realita. Čísla neojebeš.

Reagovat
smazaný uživatel

čísla neojebeš? To je nějaká nová sluníčkovská mantra? Musím tě vrátti do reality - čísla ojebe každý a jak se mu zachce - na tom je založený svět politky a masmédi. Ono je dost rozdíl, mezi zabítím v nějaké hospodské rvačce, nebo mezi vyřizováním soukromých účtů dvou konkrétních lidí a mezi náhodným zabíjením kdykoliv kohokoliv - z náboženských pohnutek, příčí se mi napsat náboženských, protože islám není náboženství, ale zločinnná ideologie, takže z ideologických pohnutek - tohle je zcela jiná rovina násilí, ale pro bláznivé sluníčko se samozřejmě nic hrozného neděje

Reagovat
bobis21

masmédií? vždyť snad všechna média nadávají na islám a imigraci 24 hodin denně. Některá to ani neskrývají a přiznávají že nejsou objektivní (Prima například). Já jsem statistik a můžu ti říct, že čísla opravdu neojebeš. A nemluvím tady o číslech, která vidíš v médiích, ale o těch reálných ... A zločinná ideologie je ta tvoje démonizace muslimů - dokonce v naší krásné zemi protiústavní Zjisti si prosím něco o tom, jak vypadá realita, než začneš dělat chytrého

Reagovat
smazaný uživatel

démonizace muslimů? Ty máš dost.....Pokud jsi opravdu statistik a nevíš jak funguje žonglování s čísly, tak si na statistika jen hraješ. Islám je zločinná ideologie - to jsou jen ta tvá tvrdá fakta, které neojebeš

Reagovat
bobis21

hraji si na statistika ty o mě napíšeš pičovinu i když už o mě máš reálné informace to je prostě skvělé

Reagovat
valloire

Cože? Čteš IDnes, ČT a spol. ? To nemyslíš vážně, to je propaganda horší než za Rudýho Práva. Kde se berete? Islám se musí postavit mimo zákon, tam žádný takový věci jako naše tolerance nejsou. Naopak. Je to středověká náboženská ideologie, která má jedinej cíl. Oni ti na ty tvoje hodnoty serou a to doslova všichni. U nich, když seš tolerantní, tak je to tvoje slabost. A zajímalo by mě, proč se serou do Evropy, tady pak nejsou spokojeni a z frustrace se tu odpalujou. Proč nejdou k bratrům do SA? Proč mám být já tolerantní a oni ne? Nejsem tolerantní a vypakoval bych je všechny. Vždyť tohle je válka, akorát se vede jinak. A blbci jako ty jim zobaj z ruky. V Evropě nemá militantní Islám co dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

dovolil bych tě poopravit - žádný militantní islám neexistuje, existuje jen jeden islám.....

Reagovat
valloire

....a ten, jelikož je to zločinné naboženství taky nemá v Evropě co dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Dalo by sa prestat s touto trapnou az nechutnou slnieckarskou,proislamskou propagandou? Vsade nejaky utok a pises tuna picoviny. Bud taky laskavy a svoje nazory si vyjadruj niekde v bratislavskej kaviarni alebo na nejakom fore pre vitacov. Tam si kludne aj masturbuj, ale toto je stranka o futbale tak tu ries futbal a nie picoviny + teda otvor oci a pozri co sa deje vo svete,velmi pekne ta o to prosim. Je to riadne trapne.

Reagovat
bobis21

s vyjadřováním názorů začas valloire, takže tento koment zkopíruj a napiš ho jemu. Ne počkat, s ním souhlasíš, takže může psát co chce. Jen když s tebou někdo nesouhlasí tak ho musíš umlčet. Hrdina národa a ochránce hodno

Reagovat
smazaný uživatel

Co ti na to ma clovek povedat, co vsetko pustis z huby je blbost. A nie som fasista, s niekym takym si ma neplet. Ma pravdu tak co mu mam pisat, ti tu pises nechutnosti a zastavas za tu zvrhlikov = muslimov. Inak ta zenska toho ekonomickeho spekulanta neskopla a aj keby skopla tak co,neskopla by spasitela ale ekonomickeho spekulanta. A pozdravuj pana Sobotku.

Reagovat
bobis21

takže kopání do lidí je podle tebe normální? Násilí je normální? A to máš odvahu někoho jiného nazývat zvrhlíkem? A zase špatně, Sobotku ani ČSSD jsem nikdy nevolil ani volit nebudu. Je to špínou prolezlá strana. Kdy jsem tě nazval fašistou? Jen jsem se pozastavil nad tím, že jsi napsal až mě, že tu mám psát o fotbale, když člověk nade mnou, který s tím začal ti nevadil

Reagovat
smazaný uživatel

Sak sa zobud pre pana krala, vsak toto ze nasilie nie je normalne. A kto tuna produkuje nasilie? Kto narazil do 84 ludi nakladiakom v Nice? Kto dnes sposobil rukojemnicku dramu v kostole? Kto napadol sekerou tehotnu zenu? Kto zabijal vo vlaku? Kto utocil v obchodnom centre v Mnichove? Kto sa odpalil v Saint-Denis? Zvrhlici, fetaci, fanatici a vyjebany kokoti = jednym slovom moslimovia. Sak nasilie nie je normalne a je to skutocny problem a teraz ak ta smiem poprosit tak otvor tie tvoje zaspate oci: najvacsie nasilie sposobuje prave tito islamisti,cisla nepustia. A ako povedal vas pan prezident: "Né každý muslim je terorista, ale doposud byl každý terorista muslim ". Alebo utocia moslimsky tenoristi? A co je nasilne na to, pre mna za mna aj keby niekdo mucil takeho ekonomickeho spekulanta? Len my povedz ze suhlasis aj s tym ze ludia robia na ich socialne davky.

Reagovat
bobis21

každý terorista je muslim rozhodně ne v Evropě, kde je nábožensky motivovaných teroristických útoků minimum ve srovnání s ostatními motivy. Přečti si např. každoroční reporty Europolu o terorismu. Například minulý rok bylo z celkových 211 teroristických útoků v Evropě 17 nábožensky motivovaných. I v samotné Francii, kde bylo 15 z nich to byl až druhý nejčastější motiv (separatisté 47 útoků ve Francii). Takže ne, opravdu nejsou všichni teroriti muslimové, jen média se snaží, aby to tak vypadalo, když o tom ostatním neinformují. Kdyby byli lidé stejně aktivní v boji proti těm zbylým 80% útoků, byl bych moc rád. Zároveň bych byl rád, kdyby NATO zasáhlo v Sýrii proti ISIS a Assadovi (abys neřekl že je podporuji, to většinou přijde jako další argument )

Reagovat
valloire

http://zpravy.idnes.cz/rukojmi-kostel-francie-sever-djp-/zahranicni.aspx?c=A160726_110156_zahranicni_aba

Každej den se teď něco stane. Každej den. Je tohle teroristický útok? Nebo to dáme do kolonky psychicky narušený jedinec? Jak může bejt někdo takhle naivní, v životě nepochopim.

Reagovat
bobis21

každý terorista je narušený jedinec. Copak existuje terorista, který je psychicky v pořádku? za definici teroristmu se obvykle považuje "použití násilí k dosažení politických nebo ideologických cílů". Samozřejmě že je to terorismus. Copak já někdy napsal, že to terorismus není. Jen mi vadí to, že média informují pouze o těch útocích, které udělá ISIS nebo jiná skupina se základem na blízkém východě. Minulý rok bylo v EU 211 útoku, z toho 17 nábožensky motivovaných. Proč média informovaly jen o těch 17? Tomu se chlapče říká propaganda. Tvůj názor byl prostě ovlivněn touto selektivní politikou médií.

Reagovat
smazaný uživatel

zkusím ti vysvětlit po lopatě - islámský teror jde proti nám všem a má za cíl to tady celé zabrat pro islám, je to globální problém, zatímco separatismus je lokální problém, často snadno řešitelný a podchytitelný, tudíž není mediálně vděčný, například mně až tak moc nezajímá, že se někde v Albánii nebo Makedonii řežou Kosovci s bůhvíkým, tohle můj život neovlivní, ani se ten lokální problém nepřenese ke mně, zatímco islámský terorismus se týká nás všech, a představ si, že i takového kokota jako jsi ty

Reagovat
bobis21

já snad někde tvrdím, že islámský teroristmus není problém? Samozřejmě že je, ale je mnohem efektivnější se zaměřit na osoby z těchto skupin a na osoby, které jsou s nimi v kontaktu, než se snažit vinit 1/5 lidstva. Tím jim pouze pomůžeš, protože pro mě bude snadnější své aktivity skrýt. Už se schyluješ k urážkám? To bývá znakem toho, že ti došly argumenty. Děkuji za to, že jsi takto snadno uznal že nemáš pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

já z toho neviním 1/5 lidsta, já z toho viním ideoligii, která je ovládá a která toto všechno zcela záměrně a přesně jak má napsáno v tom svém manuálu produkuje. Stejně tak jak nelze vinit ze zločinů komunismu všechny komunisty, ale jen tu pošahanou ideologii a pak konkrétní viníky, kteří se dopustili konkrétního násili, nicméně komunismus jsme jako ideologii odsoudili, islám je daleko horší a rafinovanější, z Evropy ho zase budeme muset vykopat, tak jako jsme ho vykopali už několikrát, jinak nás z ní vykope on

Reagovat
bobis21

komunismus jsme odoudili? Tak proč je to pořád největší politická strana v ČR?

Reagovat
smazaný uživatel

s tebou se nemá smysl bavit, navíc když si uvědomím, že se bavím s nějakým baníkovcem, tak lituju, že jsem se do toho vůbec pustil

Reagovat
bobis21

argument komunismus má u nás základnu jako nikde jinde v západním světě, to je prostě fakt.

Reagovat
valloire

Můj názor je ovlivněn pouze zdravým rozumem. Nenalil mi ho někdo do hlavy na fakultě sociálních věd.

Reagovat
stas87

Merkelova ma kurevske stastie, ze nie je mozne ju lyncovat a obesit. Ja si s cislami hrat nebudem, ale dost pochybujem, ze tito utecenci ponohli nemeckej ekonomike natolko, aby ich nemci nadalej mali v svojej krajine. Islam mi nevadi, su tam dost dobre myslienky a veci a neverim tomu, ze kazdy z nich je automaticky vrah a terorista. Ked tento problem bol daleko v Iranu ci Iraku, tak to nikto nevnimal, len mavol rukou. Teraz mame utoky hned vedla v susednej krajine a riesenie ziadne na obzore nie je. Velka skoda, ze europa je ateisticka, to tym kokotom vadi najviac. Pretoze pre nich ateista=obet. Som zvedavy, ako to nemci budu riesit, ci konecne otvori oci a nebudu sa bat nieco urobit. A nech je to kludne radikalne riesenie, musi buchnut pästou do stolu a vyhodit tu verbez z europy. Peniaze maju, lietadla tiez, tak nech ich nahadzu do lietadla a Auf Wiedersehen.

Reagovat
valloire

řešení existuje, ale musíme počkat do voleb

Reagovat
stas87

Sucasnej nemeckej vlade ale rastie opät mierne poplarita a AfD straca. Zasa je nezmysel byt zbytocne agresivny a volit radikalne riesenie. Cakat ale uz nie je na co, v piatok Mnichov, dneska kostol v Saint-Etienne, co bude dalej? Kolko obeti musi este byt, aby sa zacalo konat?

Reagovat
smazaný uživatel

Merkelovu nezaujima kolko je obeti. Aj ked su z jej krajiny, jej to je viacmenej jedno. podobne ako celu EU.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie vsetci moslimovia su teroristi. Ale velmi vela. Cital som nejake prieskumy ze v statoch ako Sudan, Jemen, Libanon, Turecko atd si viac ako 80% ludi mysli ze nas treba pozabijat. Ci su to ludia z beznej vrstvy, negramotny pastieri kôz a boh vie coho, ci dokonca vzdelana vrstva co je velmi ale ze velmi smutne. Neviem, ako sa chystaju Nemci tuto situaciu riesit a ci vobec. Najlepsie by bolo poslat kdesi nazad do puste a problem vyrieseny,hotovo. Takto sa ludia boja chodit za bieleho dna po ulici. Ja som sa v blizkej dobe do dvoch troch rokov chystam na Bundesligu,no celkom nad tym premyslam, mam dost strach s toho...

Reagovat
smazaný uživatel

srovnáš nesrovnatelné, islám to tady chce celé zabrat - má to v DNA, záměrně otravuje společnost strachem, je to jiná kultura, jiné hodnoty jiné chování a ty tady začneš vytahovat nějaký separatismus, fakt vymytý mozek........jistě, například korsický separatismus není nic příjemného, ale to se dá celkem snadno podchytit, narozdíl od zkurveného islámu

Reagovat
bobis21

snadno podchytit? Tak o tom bych si rád něco přečetl. Máš k tomu nějaké zdroje? Se separatismem a s ním spojeným terorismem má evropa problémy už desetiletí (možná staletí) a ty říkáš že se to dá snadno podchytit?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde nesuhlasit. Robili to furt, vzdycky robili strach europskej, krestanskej civilizacii.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuveritelne naivní. Viac ako 12 rokov asi nemas nie? Chod do Blavy,tam je par kaviarni pre slepcov (ci uz na jedno oko alebo v tvojom pripade oboje) viac. Vsak vsetko utocia moslimovia. Alebo su to podla teba naruseny jedinci? Ano su, naruseny jedinec = muslim, tak 70% ich hrozivo velkej populacie. A uz konecne napis daco rozumne, nie tie tvoje primitivne kokotiny. UZ si velmi trapny s tym ich objahovanim. Cesko teraz prijma prvu varku imigrantov tak si vychutnaj kulturne obohatenie. Nikto nepovedal ze su vsetci teroristi, ale vacsina. V Sudane si skoro 90% ludi mysli,ze treba pozabijat neveriacich (krestanov a ine nabozenstva). S toho vyplyva ze su nenavistni vsetci, ci uz vzdelani ludia, bezni robotnici a co je najhorsie aj negramotny muslimsky pastieri. My na to odpovedz nieco inteligentneho az otvoris oci a ak mas len zase nejaku slnieckarsku verziu tak ani nereaguj, usetris si vela dalsieho ponizenia.

Reagovat
bobis21

pokud je stavění faktů nad emoce a pocity naivita, tak se svět opravdu řítí do záhuby ... a to kvůli lidem jako jsi ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu sa vravi typicke slnieckarske zmyslanie. Pokial niekto vnima co sa okolo neho deje, ihned mu treba nadavat, urazat,ponizovat atd. Kvoli mne sa ruti svet do zahuby? To tvojim vernym kamosom, mohamedanom. A mam na teba slniecko drobnu prosbu: chod uz konecne do riti!!!

Reagovat
bobis21

já tě ani jednou neurazil ani ti nenadával, tak si prosím nevymýšlej. Můžeš mi tedy prosím vysvětlit, co je špatného na tom, když někdo staví fakta nad emoce? Nemělo by to tak v případě důležitých rozhodnutí být vždy? Co je podle tebe důležitější - cítit se bezpečněji, nebo být skutečně v bezpečí? Podle mě je hlavní realita.

Reagovat
smazaný uživatel

realita je zatím taková, že Česko patří mezi 10 nejbezpečnějších zemí světa - a to z jednoho konkrétního důvodu - není tu rozjetý multikulti blázinec a neotevřeli jsme hranice muslimské lůze

Reagovat
bobis21

když jsem naposledy viděl nějaké mezinárodní srovnání bezpečnosti v zemích, tak nejbezpečnější region je jihovýchodní asie, a to včetně zemí jako Singapur, který je jednou z nejvíce nábožensky rozmanitých zemí světa (včetně asi 15% muslimů). A nejbezpečnější země v Evropě byly uvedeny Rakousko, Dánsko, Švýcarsko ... to nejsou zrovna monokulturní státy

Reagovat
smazaný uživatel

Pre mna je dolezite byt v bezpeci. A ja nestaviam fakty nad emocie, ja sa ta len snazim oboznamit s realitou,no zatial zial - marne. Tak to budem skusat dalej, mam trpezlivosti pozehnane. musis si priznat ze za vacsinu masakrov v poslednych rokov moze muslimska zberba, ktora len prisla vycuciavat socialny system a robit svet pre miestnych nebezpecnejsi. Ale to je islamskym narodnym sportom, "kulturne obohacovat" svet neveriacich. Napriklad vcera u nas v Kosiciach na kupalisku, podozrivy chlap s arabskym vyzorom. Nemohol sa vyzliet, Alah takych nehanebnikov predsa vidi... uvedom si ze muslimovia kazia bezpecie v europskych statoch. V zapadnej Europe je mnozstvo no go zon, kde beloch nevkroci lebo by ho za bieleho dna zaziva oskalpovali. A tie no go zony na periferiach sa rozrastaju coraz blizsie k centram miest a k sidliskam kde zije mieste de facto domorode obyvatelstvo. To je slnieckarski multi-kulti svet. Mne skor pride ze nie si slniecko, ale ze uplne nerozumies o com to hovorim.

Reagovat
HSV1887

Letos uz asi spadnou.. jestli se ale zase udrzi, tak budu hodne cumet :D

Reagovat
smazaný uživatel

Možno budeme prekvapený a udržia to znovu. Ale budú hrať o zostup. pekné gesto od klubu...

Reagovat
smazaný uživatel

Velice sympatický. Péče o fanoušky je stejně jako jejich fandeni na nejlepší úrovni možná i na světě. Tleskam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Super gesto A pak ze jsou Němci mrdky. Arsenal se může učit s těmi jejich "levnými" vstupenkami ...

Reagovat
lofin9

porovnávať Arsenal a Darmstadt

Reagovat
Rock

Porovnávat Arsenal s tímto německým klubíkem je možná blbost, ale to že tam mají nejdražší vstupenky za ten hovno fotbal je prostě zlodějina ...

Každopádně Arsenal a jeho fanoušci mě neskutečně baví

PS: Rádoby fanoušci na podobných fórech

Reagovat
lofin9

ja viem že tie ceny sú prehnané a voči fanúšikom je to nefer, to mi hovoriť nemusíš, ale bohužial stále sa spláca štadion a vedenie chce zarobiť na ludoch...

no vidiš, mňa zase baví rádoby TOP klub Liverpool

Reagovat
Rock

Tak Liverpool momentálně TOP klub určitě není, což je škoda .. Já jsem v Liverpoolu žil a proto mi město (a tím pádem i klub) přirostlo k srdci ..

Jinak jsem se tě nechtěl nějak dotknout, samozřejmě ne všichni "fanoušci" jsou stejní a taky to není jen otázka Arsenalu, ale všech klubů

Reagovat
lofin9

v pohode

Reagovat
smazaný uživatel

No a co má tvůj pobyt v Liverpoolu společného s top klubem

Reagovat
Rock

Co jsi to s prominutím vyblil za větu

Reagovat
HSV1887

Je to vina fanousku, nemaj ty listky za tuhle cenu kupovat. Kdyby tam nikdo nechodil, hned by vedeni muselo jit s cenou dolu..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni to máj spis jako Londynskou atrakci. Angličanů je na tom stadionu pramálo...

Reagovat
lofin9

veď už prebehli nejaké protesty čo som tak zachytil, akurát to asi k ničomu neviedlo

a inak tam chodí veľa papalášov a turistov preto je tá atmosféra taká aká je a tí asi neprestanú lístky kupovať

Reagovat
smazaný uživatel

Neporovnávám velikost těch klubů, ale zájem o fanoušky...

Reagovat
smazaný uživatel

A pro tohle se hraje fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro fanoušky

Reagovat
smazaný uživatel

Špatnej smajl...samozřejmě

Reagovat
cologneFC

Paráda. Tak to má byť. Naši chodia niekedy loďou do Düsseldorfu, super vec

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Krásne gesto od klubu proste. Ten Darmstadt my možno aj začne byť trocha sympatický. A hlavne tie ceny čo dali sú fajn. Presne ako vravíš,paráda.

Reagovat
Rudnevs

Však na tom ich "štadióne" by som sa aj čudoval, keby tam dali vysoké ceny

Reagovat
Han střelil první

vždyť ten stadión je úplně skvělý - Bazaly style

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tie štadióny mi tiež prídu podobné,infraštruktúra mizerná. ale napr. zrúcanina Darmstadtu je pre mňa dobré oživenie v BL, dokonca aj v Nemecku sa nájdu horšie štadióny - ten čo má Sandhausen napríklad.

Reagovat
Rudnevs

Sandhausen nie je horší.

Reagovat
Rudnevs

V Česku si to dovoliť, na Bundesligu by mali byť štadióny aspoň také ako vo Fürthe.

Reagovat
Han střelil první

Modernizace budiž, ale určitě by se mělo zachovat kouzlo původního stadiónu.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

ak by sa tym inspirovali rusi, tak ako analogiu by na trip do vladivostoku a chabarovsku ponukali raketu.....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

Snad se v první lize udrží co nejdéle. Jejich stadion je top. Připomíná mi Bazaly.

Reagovat
smazaný uživatel

a Bazaly jsou snad top?

Reagovat
Manau

Zaplněný určitě

Reagovat
Manik...

špatný stav

Reagovat
smazaný uživatel

Fajn, a i na place by teď bez Wagnera mohli bejt sympatičtější

Reagovat
Rock

Sympatická práce klubu

Reagovat
Liquid

Sympatický tým, moc dobře že se udržel a snad se udrží i letos a udržet by se mělo i Lipsko a padáka třeba pro Werder.

Reagovat
Rudnevs

Dnes som sa snažil diskutovať menej, ale tu už musím zasiahnúť.

Reagovat
smazaný uživatel

Však som sa aj čudoval, že prečo vyššie žiadne tvoje príspevky...

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Rudi, neomezuj se. Buď svůj

Reagovat
Rudnevs

Však vidíš, že už veselo diskutujem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už mám zajištěný lístky na Leipzig - BVB....kámoš kámoše tam bydlí, takže podám info jak to tam vypadá

Reagovat
Rudnevs

Tak verím v dobrý futbal a výhru BVB. Inak RBL má fakt pekný štadión,dobrý výber.

Reagovat
smazaný uživatel

O jejich stadaku nemam vůbec sajn, ale snad me tam nezabijou s dresem BVB. Však vis, Lipsko mam hned za prdeli, takže tam párkrát ještě zajedu během sezony. Otázka je na koho, abych vám udělal radost tak bych mohl zkouknout HSV a Köln, ještě asi Herthu a Hoffe abych se podíval na Daridu s Kadeřábkem. No a plánuju ještě Westfalen Stadion, ale tam to bude s lístky asi větší problém

Reagovat
smazaný uživatel

Nezabijú ťa, všeobecne v Nemecku je to vraj v pohode. Síce je to bývalá NDR ale v Leipzigu sa ti nič nestane,možno tak po tebe hodia dve plechovky energeťáku s ktorého vznikli. tak na FC a BVB to bude z lístkamy veru problém

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě mám kámoše kterej pracuje v okolí Dortmundu, na stadion občas zajde a kdysi mi lístky i nabízel, ale v tu dobu jsem neměl dost peněz abych se tam vydal

Reagovat
Rudnevs

No, to skôr BVB fnas zabijú tú menšinu z RB. A štadión je moc zaujímavý, torhymne už menej, ale futbalík by to mal byť pekný.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni majú torhymne? tak vieš si predstaviť ako to bude asi vyzerať keď príde BVB do Lipska, tak 55-60 % štadiónu v žlto-čiernom...

Reagovat
Rudnevs

Majú (https://youtu.be/8s6wz-h1TXs) a nič moc veru.

Hej, aj tí "nestranný" fanúšikovia budu fandiť BVB.

Reagovat
Rudnevs

Zátvorka sa tam primotala tak, že odkaz nefunguje, malo to byť takto: https://youtu.be/8s6wz-h1TXs

Reagovat
smazaný uživatel

však toto poriadne ani neni torhymna.

Reagovat
Rudnevs

Toto sa veru moc nehodí, predtým mali to čo má St. Pauli.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja očakávam to, že sa väčšina Bundesligy spojí proti RB. a to napr. takým spôsobom, že keď budú hrať naši proti RB tak fanúšikovia Gladbachu budú fandiť nám a opačne, alebo napr. možno taký vzťah vznikne aj medzi HSV a SVW - fandime konkurencii pokiaľ hrá proti RB. Myslím že to by nebolo zlé, aj keď asi o takých 10-15 rokov tá nenávisť asi pominie.

Reagovat
Rudnevs

Veď niektoré kluby ako Aue majú strašný problém s RB.

... a podľa mňa: v hráčskom kolektíve sú tí, čo prestúpia do RB debili.

Reagovat
smazaný uživatel

Správny výraz pre človeka idúceho do RB je: Judáš.

Reagovat
smazaný uživatel

Vy to vidíte až moc černě Asi se stanu prvním sympatizantem RB na tomhle fóru

Reagovat
smazaný uživatel

Nebol by si prvý, je tu jeden chlapík čo im fandí. Už len neviem aký ma nick,dávnejšie som ho tuna nevidel. A nesympatizuj z nimi, veď fandíš značke zvanej Borussia Dortmund.

Reagovat
Rudnevs

No lenže on sa takto dostane k BL ...

Reagovat
smazaný uživatel

Veď viem, ja mu inak rozumiem,má to blízko. Ale vidíš,na zápas RB - BVB berie svoj dres a tých tam bude neúrekom.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak BVB zůstane navždy, ale já nemám důvod je nějak nesnášet. Můj strejda pro ně kdysi pracoval, tak mi vozil mraky pití, v ty době tady některý plechovky nebyli ani k dostání. Já jsem k nim neutrální, až poznám jak to tam chodí uvidím jestli si mě získají

Reagovat
Rudnevs

Aha tak.

No, tak štadión majú vážne pekný. Aj tá hra je super a vzhľadom na to, že to bude jeden z prvých zápasov v BL, tak aj atmosféra bude fajn. No akurát tie tradície.

Reagovat
smazaný uživatel

Každá tradice musí někdy začít. Pro mě je to teda mnohem menší zlo jak Chelsea,City,PSG.

Reagovat
Rudnevs

Tak to je zas pravda

... tento klub ale začal zlikvidovaním iného klubu a práve to všetkým tak vadí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s tím asi ten klub souhlasil, na druhou stranu by se do BL sami nikdy nedostali. Ve finále z toho můžou těžit všichni. .

Reagovat
Rudnevs

Vraj si vybral nejaky zadlžený klub, ktorý s tým nemohol nič robiť.

... inak predtým chceli ešte Mníchov 1860, St. Pauli a Düsseldorf, ale ani u jedného nepochodili.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Chelsea ešte ujde celkom v pohode, síce ich nemám vôbec rád no je to menšie zlo ako PSG, City a RB. Ale vseobecne co sa tyka Anglicka tak u mna tam nie je veľa sympatických mužstiev. Asi len Liverpool, Leicester, West Ham, Watford.

Reagovat
Rudnevs

U mňa Leicester, Liverpool, Stoke, Arsenal a Fulham.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak som si všimol že pre veľa ľudí na Slovači je Liverpool sympatický a neviem či je to preto, lebo tam dlhe roky hral Škrteľ.

Reagovat
Rudnevs

U mňa je to Kloppom.

Reagovat
stas87

To si fakt pil tie sracky?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo pil, občas si dam energetak s vodkou...a jsem furt naživu

Reagovat
stas87

Toto poznas?

http://promuze.net/jamie-oliver-konecne-vyhral-sou-s-mcdonalds-jeho-vyhra-zmeni-svet/

Ja viem velmi dlho ze su to sracky a vyhybam sa tomu, ze ot je ale az takyto odpad som netusil. Do mekace len na zmrzlinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda to je masakr, fuj, ještě ze to vím. Ale co to ma společného s energetaky ? Ten hydroxid nebo ?

Reagovat
stas87

S energitakmi nic, len som to nasiel na FB a dal sem.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda je to humus, já mam nejbližší mekac ve Varech. V Sokolově máme jenom Forte

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Už je tu "Roten Bullen", "Jeňa" a "Liquid".

Reagovat
db18

a dolar

Reagovat
Rudnevs

Myslím, že si ich už dal preč.

Reagovat
Rudnevs

Ja ten názor nemám, futbal je biznis a v podstate je to ich práca a oni si idú za finančným prilepšením

... ale v kolektíve hráčov sú judáši - to máš pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Zial máš pravdu,futbal je dneska hlavne o PRACHOCH. Ale ísť do RB je vrchol. Tam už je to o prachoch vyložene, klub nemá žiadnú tradíciu. A tie sú v Nemecku vo futbale veľmi významné, podľa mňa asi najviac na svete.

Reagovat
Rudnevs

Tak oni to najmä robia veľmi rozumne ... kupujú mladíkov a to je jedna z mála vecí, čo sa mi na RB páči.

A časom si tradíciu získajú ...

Reagovat
stas87

TSG, Wolfsburg aj RB skupuju mladikov, cize ak im dojdu peniaze, mozu siahnut do vlastnych struktur a pomoct si. Toto nedokaze kazdy BL tim a na to sa casom budu spoliehat. Mne je strasne luto Bochumu, ten si dokaze z vlastnej liahne vytiahnut hracov ale musi ich casom predat.

Reagovat
Rudnevs

Ale teraz je tam ďalšia várka mladíkov a napríklad Gül vyzerá dobre ... ale máš pravdu, no ... napríklad Klostermann je odchovanec Bochumi.

Reagovat
smazaný uživatel

A co potom TSV, to by ze svých odchovanců složilo jedenáctku na LM

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zase žádná hvězda tam není a těžko říct jestli bude. Možná zůstanou na stejným levelu jako Hoffe

Reagovat
Rudnevs

RB vraj chce vyššie

Reagovat
smazaný uživatel

oni chcú hneď do LM.

Reagovat
Rudnevs

Hneď sa im to nepodarí, aj v 2.BL mali nejake problémy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tu první sezonu to vidím někde okolo 10. místa...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja ich typujem vyššie, síce nie na LM no zatiaľ to vidím takto

1. Dortmund

2. Bayern

3. Leverkusen

4. Schalke

5. Gladbach

6. Koeln

7. RB

8. Hamburg

9. Hoffenheim

Reagovat
Rudnevs

Trochu odvážne to šieste miesto, ale nie nereálne.

Reagovat
smazaný uživatel

Máme na to a verím že to dokážeme. Len musíme urobiť zo svojho štadióna miesto, s ktorého sa budu ťažko voziť body,čo v sezónach po postupe tak úplne neplatilo. A hlavne neremizovať 0-0 s celkami čo hrajú o záchranu, to je častý jav. S takých zápasov musia byť povinne 3 body, pokiaľ chceme do EL!

Reagovat
Rudnevs

EL by mohla uškodiť, to pozor. Ja by som chcel pre Kozlov aj pre HSV také motanie sa okolo 8. miesta ešte sezónu/dve a potom pomýšľať na EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme, je to riziko. Chcel by som nás už v EL ale na druhú stranu premýšľam, že rok dva ešte je dobre počkať. Veď sme tri roky dozadu hrali druhu BL. tiez si myslim ze keby že sa dostaneme o dva roky tak už by nás ten syndróm postihnuť nemusel...

Reagovat
Rudnevs

Tak jasné, takto to je asi všade.

Ten káder sa musí ešte trocha vylepšiť, koho by si chcel?

Reagovat
smazaný uživatel

Kubu no a samozrejme Poldiho Poldi možno o 2-4 roky. Rozhodne som chcel Kiyotakeho no ale ten zamieril zial do Sevilly co je lepsie ako my, uspech mu tam ale prajem. S obranou problem nemame, akurat asi odide Hector tak by trebalo dakoho lepsieho jak Mladenovica. A este niekoho okrem Hogera dozadu, obcas je Lehmann trochu ako drevo.

Reagovat
Rudnevs

Ja by som bral napríklad Maxima z VfB ... on by to tam mohol rozpohybohať.

Hector asi ostane nakoniec a DM je ešte treba, tam by sa zišiel napríklad Polanski, alebo niekto z toho pretlaku v Hoffe.

Reagovat
stas87

Podla mna si robis zbytocne nadeje, ja ten vas kader tipujem na desiate miesto a okolo EL sa ani motat nebudete. To uz by som veril viac FSV, ze zopakuju minulu sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je dovodom tvojho skeptizmu? Ja si myslim ze kader by na to bol, zaujima ma tvoj nazor. Kazopadne uvidime, ja ako fanusik Kozlov pochopitelne verim ze dopadneme co najlepsie a desiate miesto by bolo pre mna skor sklamanie ako uspech.

Reagovat
stas87

Odisiel Vogt a Gerhardt, to je dost velke oslabenie. Mate sice Högera, ten ale podla mna nenahradi Vogtov prinos a tym, ze ho Stöger ignoroval siel proti sebe. Takisto ta zostava 3-5-2 vam prilis nepomohla. Akurat ste poriadne posilnili v utoku, zaloha je slaba. A neverim tomu, ze to superi proti vam budu otvarat, takze tych vysledkov 0:0 ci 1:1 bude zasa dost.

Reagovat
Rudnevs

Útok zasa moc neposilnili, G ... Francúz sa nemusí presadiť. Vogt toho moc nenahral a zdravý Höger ho nahradí v pohode. Moc platná posila môže byť ten Rausch.

Reagovat
stas87

To teda dost veris Hogerovi.. nevravim ze je to zly hrac, ale odisiel z Gelsenkirchenu a je to akysi restart kariery pre neho, aby nebol Köln jeho strop..

Reagovat
Rudnevs

Tak Höger keď je zdravý, tak nie je zlý hráč. Vogt bol v FCA super, ale v Kolíne skôr sedel, takže nebude ťažké ho nahradiť pre Högera ... len to zdravie.

Reagovat
stas87

Sedel... ach jaj, ak povazujes za sedenie to, ze z dvoch rokov v Kölnu naskocil v prvej sezone do 33 zapasov a v druhej do 24 a sedel len na jar, tak sa nemame o com bavit.

Reagovat
Rudnevs

Pôvodne som si myslel, že hral oveľa menej ... ale pozrel som si to a musím Ti dať za pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak u Marca je najvacsim problemom ze je velmi nachylny na zranenia,ktore ho na dlho vyradia...

Reagovat
Rudnevs

Tak už to hádam prestane, keď ale hrá tak nie je zlý.

Reagovat
smazaný uživatel

Lepsi ako Lehmann, no to je v muzstve snad kazdy.

Reagovat
Rudnevs

Zas nepreháňaj, tretí brankár Sven Müller má porovnateľné kvality.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď toto,že len porovnateľné...

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzial mas zasa pravdu. s tou zalohou musim suhlasit. Treba dakoho kto bude tvorit. Kedysi to mal byt Osako, ale to som tu uz pisal viackrat - je to (pod)priemer. Tak v utoku to mame super, Modeste, Rudnevs a Guirassy (meno Francúza stále neviem napísať správne no tak nejak to má byť).

Reagovat
stas87

Vas herny prejav sa zasadne nezmeni, odchodom Vogta ta zaloha dostane ranu v defenzive. A mimoto ste si uz mali zhanat nahradu za Lehmanna. Mate pomerne slusnu obranu a utok, ale ak je ta zaloha nekreativna a nebude vytvarat dostatocny pocet sanci, ostavaju vam len brejky a musite verit, ze sa podari ich vyuzivat. Nic v zlom ale Werder ma co sa tyka kreativity, zalohu na uplne inom leveli.

Reagovat
Rudnevs

O tom je dosť nezmyselené sa baviť teraz, prestupové obdobie je ešte len v polovici a Schmadtke vie o tej slabine a tak niečo určite vymyslí.

Reagovat
stas87

Tak aby to nebol nakup last minute a krok vedla. Vela variantov nema, aspon co sa tyka BL.

Reagovat
Rudnevs

Zostáva ešte niečo vyše mesiaca, tak za ten čas to hádam stihne. A Schmadtke je macher, on niečo vymyslí, určite už ma vyhliadnutých pár mien.

Reagovat
stas87

Tak zatial podla mna tape. Nevysiel mu Kyiotake a Junuzovic, Sane z H96 asi taktiez nedorazi.. Je to schopny clovek, ty ale z neho robis takmer spasitela.

Reagovat
Rudnevs

Neviem, kde by bez neho dnes bol Kolín. Za Junuzoviča nedá 6 miliónov, za Kiyotakeho tiež toľko nedá (+on chcel do Sevilly) a 10 miliónov za Saného by dal iba blázon.

Tých Playmakerov nie je veľmi veľa, to je pravda ... ale ja si myslím, že niečo sa s tým urobiť dá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si Schmadtkeho velmi vazim, na tej stabilizacii a progrese muzstva ma obrovsky podiel

Reagovat
Rudnevs

Je to skvelý manažér, on niečo vymyslí. Napríklad by ste sa mohli zamerať na niekoho, kto nehráva a "oprášiť" ho.

Reagovat
smazaný uživatel

Menit herny prejav ani netreba zasadne zmenit, funguje to, pomohlo to stabilizovat nas,teda klub co roky balancoval medzi prvou a druhou ligou. Presne ako hovoris,obrana a utok parada a zaloha na nic. V strede je celkom snazivy Bittencourt iba. Co sa tyka Lehmanna tak uz ho chcem vymenit davno, neviem preco je on este aj kapitan muzstva. Za kapitana by som dal Modesteho kym sa nevrati Podolski. Tak vy mate lepsiu zalohu na cele zo Zlatkom. + teda velmi dobry je Madar, toho by som rad videl u nas. Ostava mi len dufat ze Schmadtke daco do toho stredu vymysli.

Reagovat
Rudnevs

Kapitán môže byť Risse, je to Kolínčan.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak buď Risse alebo Modeste. Poprípade Jonas keby že ostane. Alebo ty,síce si len teraz prestúpil k nám ale kapitána s teba môžeme spraviť.

Reagovat
Rudnevs

Ešte ma napadol Horn ... a Jonas tiež nie je zlá možnosť, to máš pravdu.

Mne stačí kapitánovať BL sekciu.

Reagovat
smazaný uživatel

A mne stačí ti asistovať.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Však niekto ešte príde.

Reagovat
smazaný uživatel

to dúfam.

Reagovat
Rudnevs

To by som zas nehovoril. Samozrejme, Kozli môžu byť prekvapením ako kedysi Augsburg/Freiburg ... ale zatiaľ môže byť s 10. miestom spokojný.

Reagovat
smazaný uživatel

10te miesto neni pre nás zlé, ale chcel by som tak najhoršie 7-9. miesto. Tak niekde sa aj budeme motať. Na EL to ešte asi nebude,ten typ na šestku je až moc odvážny no. tak po problemoch co boli snad 10 rokov ked klub balancoval medzi prvou a druhou ligou som rad za stabilizaciu.

Reagovat
Rudnevs

EL by skôr uškodila teraz.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja das musst haben

Reagovat
smazaný uživatel

Aber nicht Das musst werden doch. Ich bin nach Bier. Meine Deutsche is gleich schlechte..

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím to tak nevypadá, Mateschitz zatím nepustil žádnou velkou korunu.

Reagovat
Rudnevs

Tak len za toto leto minuly 26 miliónov.

Reagovat
Rudnevs

Minuli

Reagovat
smazaný uživatel

To je dneska cena jednoho solidniho hráče

Reagovat
Rudnevs

No tak RB to dalo za dvoch ... musíš si ale uvedomiť, že ešte len postupujú z 2.BL, tak nemôžu toľko soliť.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zase s druholigovými hraci nemůžeš hrát BL. To je sebevražda

Reagovat
Rudnevs

Ten minuloročný káder rozhodne druholigový nebol.

Reagovat
smazaný uživatel

To ne ale největší hvězdu tam máš Forsberga, a ten hrál zatím jenom Švédskou ligu. Nevím jesti bude mít na BL. Ten je tahat do EL nemůže...

Reagovat
Rudnevs

Tak Forsberg hral za Malmö dobre aj na Európskej scéne a prevyšoval 2.BL ... o to sa nebojím.

Reagovat
smazaný uživatel

No bude to zajímavý, sami fans BVB zkoupi asi ranec lístků a je pravděpodobný, že by to mohlo být klidně 50 na 50. Otázkou zůstává jak k tomu postaví obyvatelé Lipska a jestli začnou vyprodávat stadion...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že fans BVB obsadia aj viac ako 50% kapacity,zo 53,54 určite. Tak mali by začať s tým vypredávaním, lebo už o chvíľku bude pozde.

Reagovat
stas87

Na RB-Werder by si nesiel?

Reagovat
smazaný uživatel

A kvůli tobě bych i šel

Reagovat
stas87

Je to 22. oktobra, hadam to bude sobota od 15:30. Vlak z Prahy ide, s prestupom v Dresden to vychadza na 4 hodiny, to je dost dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli by jsi jel, můžeme se tam srazit a zafandit Werderu...času je dost

Reagovat
stas87

Dobre. Snad od oktobra vyladim nemcinu natolko, aby som si sam objednal listkov a potom ich aj zobral na kase v Leipzigu. Chcel by si pripadne prejst mesto ci vylozene na futbal?

Reagovat
smazaný uživatel

že se vám do toho montuju, jak to ma RB právě s nákupem lístků? je to možný zaplatit přes net a vytisknout, jako to má Hertha?

Reagovat
stas87

To som nezistoval zatial, ja to budem skusat cez Werder, ak neuspejem, tak potom budem zhanat listkov cez domacich, pripadne pred stadionom.

Reagovat
smazaný uživatel

Muzem se i projít, vůbec netuším jak to tam vypadá. Najdem nějakou krčmu a připravíme se

Reagovat
stas87

Fajn, len ta upozornim, ze nepijem alkohol a ani nefajcim.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadí, já to zvládnu i za tebe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Podaj, teším sa. Hlavne si to uži ako sa patrí. kde budeš sedieť? Niekde poblíž fans BVB?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, určitě se vydam ke svým

Reagovat
smazaný uživatel

bezkaj to BL sekcie...

Reagovat
smazaný uživatel

Z BL sekcie tak. Ospravedlnujem sa za preklep.

Reagovat
smazaný uživatel

Krása. Veľmi sympatické a krásne od klubu. A tie ceny sú dobré. Paráda jednoducho.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se tam udrží, pristi sezonu by mohli vymyslet zase něco jinýho. Třeba pivo a klobásy zadara po celou sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe inak keď sme pri tom,tak na FB existuje stránka pivo a klobásy na tribunách...

Reagovat
Rudnevs

To by najprv museli vystavať poriadne stánky s občerstvením.

Reagovat
smazaný uživatel

No tam majú bufety malé na parkovisku či po stromami či kde, to si mi ti spomínal. priamo v útrobach zrúcaniny by to bolo asi komplikované,statika nebude ideálna.

Reagovat
Rudnevs

Plánujú vybudovať nové stánky s občerstvením a všeobecne vylepšiť gastronomickú stránku štadióna, tak som zvedavý ako to urobia.

Reagovat
smazaný uživatel

Nové stánky s občerstvením? Tak to musíme potom vyraziť len na druhú stranu dúfam, že to nebude móda vo Francúzsku trvajúca skoro pol storočie - mohamedáni predávajú v stánkoch arabské jedlo, pokazené a drahé.

Reagovat
Rudnevs

Asi nejaka klasická "rozptylná plocha" ako majú napr. Na HSV, Bayerne, Düsseldorfe, Frankfurte, Kolíne ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

... akurát som moc zvedavý ako to chcú urobiť, lebo tam je v podstate pod tribúnami iba betón.

Reagovat
Rudnevs

Inak pred pár rokmi tu bolo niečo takéto: http://heyjetztbloggeichauch.blogspot.sk/2013/09/das-neue-stadion-am-bollenfalltor.html?m=1

To by vyzeralo pekne, akurát to nebolo oficiálne.

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
smazaný uživatel

OT: Marc Bartra, Sebastian Rode, Mario Götze, André Schürrle, Ousmane Dembélé, Emre Mor, Mikel Merino a Raphael Guerreiro. To je výčet letních posil Borussie Dortmund, který pravděpodobně už zůstane konečný. "Vzhledem k současnému stavu věcí nebudou před skončením léta další posily. Už v tuto chvíli máme hráčů až příliš mnoho," oznámil generální ředitel německého celku Hans-Joachim Watzke

Rozumná slova.

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

Na programu už bude jen odchod Kuby a hostování Mora s Pulisicem

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď Kuba zamieri do Liverpoolu alebo do Herthy,to by Arne asi mal celkom radosť. tak Pulisic a Mor hneď hosťujú, rozohrajú sa v kluboch typu HSV, Koln, Bremen ci BSC a potom môžu dojst nazad a hrat v BVB. No a potom ich mozete vyhodne predat pokial budu vynikajuco hrat u vas po hostovacke.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych Kubovi taky pral ten Liverpool, s Kloppem se zná a mohlo vy mu to sednout. A co se týká těch hostovacek, tak těžko říct jak dlouho po nich budou chodit. Asi do ty doby než Gotze se Schurllem vezmou roha...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Andre ostane dlhsie ako kinderjudas. Ten sa rozohra a odide asi za vela penazi. Pokial sa dostane do svojej byvalej top formy tak pojde možno aj za 50mega. Snáď nie do priamej konkurencie, to už by mu fans BVB fakt asi dali brutálne vyžrať...

Reagovat
smazaný uživatel

Schurlle do Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Kuba půjde někam. Osobně si myslím, že Hertha nebo tvůj klub by byli pro Kubu super. Co se týče Pulišiče myslím, že hostovačka mu prospěje. Je zbytečné, aby seděl na lavičce. Potřebuje praxi zápasovou. Mor si myslím, že zůstane. Je třeba dle mého názoru mít více hráčů. Hrajem LM+BL+Pokal a ono hrát LM a EL je velký rozdíl a myslím, že si to vedení uvědomuje. S posilováním jsem spokojen. Sice z obrany trochu mám obavu, ale pokud bude fungovat, tak mi přijde síla kádru minimálně stejná (pro mne větší) a hlavně je kádr co do šířky mnohem širší což se bude hodit.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem celkem spokojenej s přestupakem. Myslím, ze jsme silnější, jediná neznámá bude Bartra, bojim se aby nám to tam nehořelo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako stoperská dvojice toho se bojím se nejvíce. Jinak jsem velmi spokojen. I když třeba Bender se Sokratisem proti MU podali dobrý výkon. Jen ještě si více přeji prostoru pro Gintra s Durmem a jsem velmi spokojen. Jak jsem nadával na Watzkeho, tak přestupy Schürleho a Götzeho se mu musím omluvit a poděkovat mu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak máte skvelý káder. Pri troche šťastia by ste aj mohli získať titul, prajem vám ho. Tak kluby typu Hertha a my by boli pre neho ideál, to je pravda. osobne, mne by sa v Koline pacil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak i pro něho by bylo nejlepší zůstat v Německu, udělal si tu jméno a nemusí se přizpůsobovat Anglii...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
smazaný uživatel

lodni doprava

Reagovat
smazaný uživatel

Po Vltavě do Edenu

Reagovat
smazaný uživatel

Franck si hodně chválí Ancelottiho, až tím v podstatě dost kritizuje Guardiolu

Reagovat
vrabejka

Sky Germany: Dynamo Kiev's Aleksandar Dragovic is to join Leverkusen for €19m (plus €4m in bonuses). #B04

Toprak na odchodu takže asi dobrá náhrada. Ikdyz ještě bych chtěl někoho na kraj.

Reagovat
smazaný uživatel

Toprak zůstává.

Reagovat
vrabejka

Odejde letos nebo příští sezonu, super ale že jeho nahrazení máme poresene stejnou kvalitou.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
stas87

Tak ten Flores asi naozaj do Werderu. Kvantitativne velmi slusne posilena ofenziva, otazka je, ci vsetci potvrdi kvalitu. Za 900 tisic sa ten hrac skusi, mozno ze bude potrebovat pol roka na aklimatizaciu, takze dufam, ze sa ho klub nezbavi hned po sezone a nepreda ho prvemu zaujemcovi. Este keby prisiel jeden hrac do obrany, tak by som bol spokojny. Stale ma strasi post IV, tam skratka nevidim az taku kvalitu na to, aby sme superov prestrielali a vdaka tomu vyhravali. Aj kraje obrany nie su dostatocne dobre pokryte, ale to uz je asi pre fanusika Werderu standart.

Reagovat
Rudnevs

A ten Castaignos teda padá?

Inak mne tie vaše kraje neprídu až tak hrozné.

Reagovat
stas87

Ano, ked dojde Flores mozme to uzavriet smerom dopredu.

Zaklad ok, lavickari su slabi. Sternberg by mal hravat viacej.

Reagovat
Rudnevs

U Floresa to aj tak asi nebude na hneď základ, bude hrať Pizarro a z krídla ho bude podporovať Eilers/Thy + by som sa nebál dať šancu Eggesteinovi, má veľký talent. Inak ako to vyzerá s Johannssonom? (zdravotne)

V Rückrunde hrával na krídle aj Caldirola, tak tam môže zaskočiť + na krídle môže (myslím) hrať Vejlkovič a ešte je tam ten Sternberg. Ja myslím, že máte porovnateľné krídla s Freiburgom a Darmstadtom. Penazí aj času je ale ešte dosť, takže môže Baumann ešte niekoho priviesť.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Timo Horn znovu zvoleny za najlepsieho kolinskeho hraca sezony. Pravom. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

OT:

Pod článkom o prestupoch som písal, že Ivica Olić prestúpil oficiálne do TSV 1860 München keďže tá diskusia nie je Bundesligová, tak OT ostalo nepovšimnuté ...

... preto som sa rozhodol ďalšie informácie dodať sem:

- Po Olićovi do TSV 1860 prestúpil aj Fanol Perdedaj, vyzerá že chaos v modrej časti Mníchova sa začína stabilizovať - káder, manažér a tréner nevyzerajú vôbec zle.

- Artem Fedetsky prestúpil do Darmstadtu, kde podpísal zmluvu na jeden rok ... z Darmstadtu odchádz Rajković, ktory podpísal v Palerme. Darmstadt dnes odohral fantastický prípravný zápas keď svojho súpera porazili 17:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak posledne dni je to riadna suchota v nasej paradnej sekcii tak som rad za OT. Uprimne som rad ze som dneska prisiel domov az podvecer a cely den som bol mimo netu lebo by som sa asi unudil na smrt.

btw: To s kým hral ten Darmstadt?

Reagovat
Rudnevs

SV Union Haus

V najbližších dňoch sa asi ani nič nestane, to je na druhú stranu fajn - aspoň nebudeme stále vysedávať pri EF.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak včera som nebol doma celý deň a bol som mimo netu tak som na druhú stranu bol rád že bola suchota.

Reagovat
Rudnevs

Tak večer bola LM.

... a aj v BL sa hádam niečo stane

Reagovat
Rudnevs

Inak hral sa aj zápas Hannover - Erzgebirge Aue (3-3) ... keď Hannover prehrával dokonca 3:1. Čakal som hladkú výhru od H96, toto je sklamanie.

Reagovat
smazaný uživatel

Našťastie to bola len príprava. Podľa mňa bude Hannover majster druhej ligy.

Reagovat
Rudnevs

To dúfam, majú dobrý útok a ani tá obrana nevyzerá tak zle.

... a druhé bude VfB (alebo VfB prvé, to je jedno - najmä nech obaja postúpia)

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja typujem:

1. Hannover

2. Stuttgart

3. St. Pauli

4. Union Berlin

5. Bochum

6. Nurnberg.

Reagovat
Rudnevs

*Tipujem

Môj tip: (zatiaľ len taký predbežný, prestupové obdobie ešte dlho bude trvať)

1. VfB Stuttgart

2. Hannover 96

3. FC St. Pauli

4. VfL Bochum

5. Nürnberg

6. Greuther Fürth

7. Union Berlin

8. Braunschweig

Reagovat
smazaný uživatel

Greuther zatiaľ až tak vysoko vidíš? ja by som skôr povedal, že budú dole,síce nie priamo o záchranu ale motať sa kdesi okolo 12,13. miesta. Čo sa týka ostatných asi súhlas. Ale v baráži s tých čo si napísal by som najradšej Bochum,sú pomerne sympatický.

Reagovat
Rudnevs

Greuther na tom bude podobne ako tento rok, odišli síce hráči ako Wurtz, Stiepermann, Weilandt ... ale prišiel Bolly, Sararer, Gugannig, Narey a ďalší.

Nad Bochumom som rozmýšľal, ale tam bola veľká prestavba - odišiel Cacatalua, Terrazzino, Terodde a ďalší. Prišli hráči najmä z Fürthu (Weilandt, Wurtz, Stiepermann) a z Paderbornu (Stöger, Wydra).

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na postup budú Stuttgart, hannover, St. Pauli, Bochum, FCN a Union Berlin. O záchranu si myslím TSV 1860, SGD, Dusseldorf, Aue, Vurzburg, KSC. Stred tabuľky asi Lautern či Bielefeld...

Reagovat
Rudnevs

Union (odišiel Wood) bude v strede aj Braunschweig ... Arminia by mohla o postup aj Lautern. A Düsseldorf bude v strede tabuľky.

Reagovat
smazaný uživatel

Lautern by som si v BL rozhodne prial. Na betzenbergu by znova bola tá krásna atmosféra ako za starých čias.

Reagovat
Rudnevs

To by bolo fajn. Len si nemôžu nechať újsť Bödvarssona + ešte niekoho poriadneho kúpiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Kloseho ale tam majú záujem aj kluby s MLS tak neviem,snáď Nemecko.

Reagovat
Rudnevs

Akurát v poslednej dobe ho chce aj Bayern.

Reagovat
Rudnevs

Čítam, že Miro sa do Bundesligy vrátiť nechce. (o 2.BL ale nehovoril nič , ale asi to bolo myslené aj na 2.BL.

Reagovat
Rudnevs

Inak k MLS: Čo si vravel, že po góle Portlandu odrežú kus dreva - tak to je v upútavke na ES2.

Reagovat
smazaný uživatel

Viem. Inak o tom chlapovi čo reže to drevo po góle bol kedysi aj taký krátky dokument na ES2, videl som a celkom pekné. Timbers vznikol v 70.rokoch a už od začiatku to tak robia. Ich ultras sa volajú Timbers Army, fans Seattlu sú Emerald City Supporters.

Reagovat
Rudnevs

A vraj je ten "Timber Joey" niečo ako maskot. Vyzerajú celkom sympticky, hrá tam niekto známy?

Inak Seattle vyrazilo trénera po rokoch, to tam musí bť zlé.

Reagovat
smazaný uživatel

Za Portland nikto taký veľmi známy po Európe,napriek tomu boli majstri. ale hrajú tam zaujímavý hráči ako Fadendo Adi napr. Čo sa týka Seattlu tak toho trénera mali vyraziť už dávno, trápia sa od úvodu sezóny a pre nich je najhoršie to že tá strata na predkolo play-off je už solídna a kým si zvyknú na nového trénera (neviem kto bude,ešte asi ani neoznámili) tak bude asi neskoro. Je tam síce rivalita ale mám rád obidve mužstvá a to aj hlavne pre fans. Tak to v nedelu máme dobre, MLS v priateľnom čase na ES2 - 20.00 Kansas - Portland, 22.00 Seattle - LA Galaxy.

btw:som sa ťa chcel opýtať už dávno, len my vyšumelo z hlavy ...Sleduješ NHL? Praješ niekomu?

Reagovat
Rudnevs

Teraz som už veľmi ospalý, ale zaujímavá debata - ráno napíšem niečo dlhšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe,ja som už aj spal o pol 12

Reagovat
Rudnevs

Vtedy už aj ja.

Portland by mohol kúpiť niekoho z Európy, tak by som im začal priať - vyzerajú sympaticky. Dúfam, že ten nový tréner Seattlu bude úspešný a nech nezabudne stavať Dempseyho a hlavne Ivanschitza.

NHL neslesujem, ale okrajovo ich poznám (poznám najznámejších hráčov a najznámejšie kluby.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsimol som si ze Ivanschitz je tvoj oblubenec, skoro ako Rudnevs a Garics,cim to je?

k NHL: ja sledujem, par krat som aj preto drobnu spankovu krizu mal. Dokonca som isiel do skoly na skusania po prebdetych nociach a vsetko dopadlo (skoro) ako malo a fandim LA Kings, Chicago Blackhawks, Boston Bruins a Philadelphia Flyers - teda kluby kde hraju alebo kedysi hrali slovaci pripadne cesi. S Kanady mam rad Toronto. Neznasam NY Rangers, Anaheim, Detroit a Montreal.

Reagovat
Rudnevs

Áno - Ivanschitza, Rudnevsa a Garicsa mám najradšej a čím to je? - to netuším, ale sú celkom sympatický.

Boston a LA Kings sú fajn ... ja mám rád ešte Pittsburg Pinguins (páčia sa mi dresy a logo )

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe tak aj mam zopar takych - Risseho, Poldiho, Aubu a Kubu.

Reagovat
Rudnevs

Inak uvažoval som o zmene nicku - Budú si myslieť, že som debil keď si dám nick nejakeho "no name" z Lotyšska.

Reagovat
smazaný uživatel

vsak ked je to tvoj oblubenec,tak si nick predsa nechaj. A rob tak ako ja, ja som uz stretol ludi ktori ma mali za debila pre podobne veci - ja som si s toho nic nerobil, naopak mal som ich vies kde. Pre par ludi som bol debil ze fandim Kozlom a co, nevyseriem sa na nich? sak ked sa im to nepaci hned sa nebavia s tebou. Bohuzial byva to opak - to je zial niekedy Slovac.

btw: az si budes chciet zmenit nick daj my vopred vediet do spravy,bude nezvyk ked nebudem diskutovat s Rudnevsom

Reagovat
Rudnevs

Všimni si ten minulý čas "uvažoval"

Ani sa mi nechce, ani neviem čo iné by som tam dal, takto aj ľahko nájdem na efsearch, že čo o mne píšu (hoci napríklad u Teba to bude dosť ťažké) a v neposlednom rade ani poriadne neviem ako sa to robí (vraj to treba niekomu napísať či čo) a už ma tu aj tak všetci poznajú ako Rudnevsa (čo je možno škoda).

Reagovat
smazaný uživatel

Uz maju vsetci zapamätane - Rudnevs = kapitan BL sekcie.

Reagovat
Rudnevs

To hej, ale začiatky neboli dobré.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne sa zda, ze ja som to mal lahsie po prichode ako ty. Tak uz si tu bol ty + stalice boli od zaciatku fajn, hlavne stas, cologne a arne. pozriem nejake diskusie ked si sa prihlasil asi...

Reagovat
Rudnevs

To Ti neradím, inak by si stratil všetky dobré ilúzie o mne - písal som bez diakritiky a interpunkcie.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja pisem s diakritikou ale aj bez nej ako napriklad teraz. Zalezi ze aj na com pisem. Na laptope, mobile a tablete je to bez diakritiky ale na starsom pc pisem s diakritikou. A s casu na cas aj na laptope.

Reagovat
Rudnevs

Ale u mňa to bolo vyslovene hrozné, teraz sa na to kukám v efsearch a až sa hanbím.

Najhorší problém bol ale, že som si myslel, že je to jedno, čí napíšem nový príspevok alebo reagujem na priebežne posledný v diskusií.

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe a viem si inak predstavit že kto s tym mal asi najvacsi problem.

Reagovat
Rudnevs

Práveže nikto. Vtedy som tu prispieval pár krát do týždňa.

Reagovat
smazaný uživatel

Hej prave som sa pozeral, vtedy si mal o 96% prispevkov menej ako teraz. Inak kym sme tuna neboli tak v BL sekcii bolo tak priemerne 40 komentarov na clanok,teraz mame priemer 40 komentov len my dvaja akoze aj vtedy mali dost hlavne stálice. inak v tomto clanku uz atakujem hranicu 80, ty si na tom asi podobne nie?

Reagovat
Rudnevs

Ja mám 86 (aj s týmto).

A predtým som skôr čítal ako prispieval, aj na starom konte.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja rád prispievam aj čítam. Ináč tieto dni keď je suchota tak čítam diskusie tých detí v PD a PL. Také primitívne hádky no ale kus som sa zasmial.

Reagovat
Rudnevs

Mne sa hentie PL ani nechce čítať, lebo ubehne aj hodina kým sa dostaneš dole. Ja čítam pekne BL.

Reagovat
smazaný uživatel

jednoducho BL sekcia je najlepšia...

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Inak TSV 1860 München sa už vyslobodzuje z toho chaosu. Ten káder je moc dobrý, oveľa lepší ako SGD, Aue, Würzburg, Karlsruhe a ďalší. Posily sú moc super.

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Len kde na neho zoberú peniaze.

... inak ďalšia posila pre Norimberg - Enis Alushi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele