Fanoušci Guineje na APN nebudou

16.01.2008, 16:39
Aktuality
Guinejští fanoušci se na fotbalové mistrovství Afriky v Ghaně kvůli banditům nepodívají. Vláda, která chtěla pro příznivce organizovat pravidelné převozy v autobusech, od svého plánu upustila, protože se obává, že by se konvoje staly při přejezdu přes Pobřeží slonoviny terčem loupežných přepadení.

Prezident Lansana Conte sice okamžitě pro fanoušky zařídil letadlo, to ale zdaleka neuspokojí obrovský zájem o cestu na šampionát. Zatímco dvacítka autobusů by do dějiště mistrovství přepravila stovky fanoušků, letadlo má kapacitu pouze 200 osob.

Pobřeží slonoviny rozdělila občanská válka v letech 2002 až 2003 na sever okupovaný rebely a provládní jih. Po jednáních v poslední době jsou sice na letošní rok naplánovány celostátní volby, cesty přes území bývalé francouzské kolonie jsou však podle agentury Reuters stále velmi nebezpečné.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Křováci...

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby to byli křováci, tak je tam bezpečno . . . Tydlety kluci maj kalašnikovi. Můžou za to amíci a sověti!

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou podmínky pro fanoušky !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele