Fiorentina bude krátce bez trenéra, Italiano potvrdil očekávaný odchod

02.06., 22:01
Aktuality
Vincenzo Italiano (© AFP)

Letošní sezonu italské nejvyšší soutěže dnes dohrály poslední dva kluby a po utkání mezi Atalantou a Fiorentinou došlo na další loučení. Tentokráte se týkalo Violy, odchod z renesančního města potvrdil trenér Vincenzo Italiano.

"Ty tři roky byly neuvěřitelné a já sám cítím, že jsem se změnil. Klub, hráči a fanoušci mi dali strašně moc a díky nim jsem se zlepšil. Nepřidali jsme žádnou trofej, ale byl to krásný příběh. Není to snadné, mezí mě to kvůli hráčům a fanouškům, zasloužili si stejný zážitek jako Atalanta," připomněl Italiano rozdílné osudy obou nedělních soupeřů - zatímco Atalanta vyhrála Evropskou ligu, tak Fiorentina ve finále Konferenční nestačila na Olympiakos.

"Uplynulé tři roky jsou jednoznačně pozitivní, neodvedli jsme skvělou práci jenom na hřišti, ale celkově se posunuli jako klub. Mám husí kůži, loučím se nerad, ale takový už je fotbal. Musíme se posunout, ovšem pouto, které jsme vytvořili, zůstane navždy," nepochybuje.

46letý Italiano do Florencie přišel v červenci 2021 ze Spezie a Viola si pod jeho vedením zahrála hned tři finále. Hořký byl z jejího pohledu především konec minulé sezony, v závěrečném souboji Coppa Italia byl nad její síly Inter Milán a po pražském finále Konferenční ligy slavil West Ham.

"Když se dostanete na určitou hranici a cítíte, že dále se už posunout nemůžete a lidé požadují ještě větší úsilí, tak je čas na odchod. Dal jsem do toho vše a nadešel správný čas obrátit list, začít znovu a přenechat prostor pro nové myšlenky a nápady, díky nimž se tým ještě zlepší. Přesně to jsem všem řekl v pátek, když jsme k tomuto rozhodnutí dospěli," nechal se dále slyšet Italiano.

Italiano se rozhodně nemusí obávat toho, že by zůstal na ocet a podle tisku se o jeho služby zajímá Bologna. Jasno o další volbě má Fiorentina, z Monzy přijde Raffaele Palladino.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (28)

Přidat komentář
MarcoBanco

Chybka *minuloročné finále Coppy prehrala Fio s Interom a nie s Juve

Reagovat
Kily

Ď

Reagovat
Raffaello

Poměrně dobré šachy - Motta Juve, Italiano Bologna, Palladino Fiorentina. Všechny tři kluby dostanou kvalitní řešení.

Reagovat
MoonKnight

Na to že byl volný Italiano a Palladino tak Lazio těžce zaspalo.

Reagovat
El Matador

Chtěl by poslily, to by se Lotitovi nelíbilo

Reagovat
MoonKnight

To jako Lottito úplně rezignoval a jde dělat projekt Valencia 2 po vzoru Lima?

Reagovat
El Matador

No on hlavně nakupuje hráče sám podle toho kdo je dostupnej finančně a nehledí na trenéry a jejich přání a herní styl. Fungovalo to s Inzaghim, se Sarrim a Tudorem očividně ne.

Reagovat
Pipo123

Mňe príde celá tá situácia smiešna, jasne Sarri aj Tudor chceli svojich hráčov, ale Lotito minulé mercato nespravil zlé prestupy. Rovella a Isaksen sú prísľub do budúcna, hlavne teda Rovella.

V prvom rade nie sme klub formátu kde by si tréner mohol rozkazovať koho chce, Tudor chce údajne poslať do prdele Gunda, Rovellu, Cataldiho, Isaksena a Lazzariho. Ak je toto pravda tak to je nemožné, za Rovellu, Gunda a Isaksena sme zaplatili takmer 50 miliónov eur. Lotito ich nepredá len kvôli tomu že Tudor ich nechce.

Ťažko povedať kde je pravda, ale ak chce Tudor vymeniť 8 hráčov, tak na to mu nikto nepristúpi, to by bolo komplikované aj pre silnejšie kluby než je Lazia. Tudor je kokot, ako tréner super, ale to ako vždy utečie, lebo mu vedenie nekúpi hráčov ho zráža dolu, on ako tréner nemá úspech aby si diktoval také podmienky, či už v OM, alebo teraz v Laziu

Reagovat
El Matador

No já hlavně nechápu, podle čeho si ty trenéry vybírá a co jim naslibuje.

Reagovat
Pipo123

Tiež neviem, ale každému je jasné že sa ide do veľkej prestavby. Anderson je fuč, Alberto na 90% ide do Kataru, minulé leto odišiel SMS. Ciro nie je útočník číslo jeden, Kamada nepredĺži.

Bude to zaujímavé, či už tam bude Tudor alebo nie, tak Lotito a Fabiani sa musia ukázať, od konca hráčov ako Mauri, Brocchi, Hernanes, Candreva sme nejakej prestavbe nečelili, vtedy to zvládol Tare, ale bez neho som trošku v obavách

Reagovat
Pozor skluz!!!

Guendouzi a Rovella jsou právě super střed zálohy, nevím, co by Tudor chtěl.

Reagovat
Pipo123

Kurva len Italiano nie, čo je na ňom tak zaujímavé? To je low budget Sarri

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Pozor skluz!!!

Pro Bolognu asi ok, i když úplně jiný fotbal než Motta. Palladino by pro ně byl lepší, myslím. Stejně půjdou dolů a bude s nimi hrát nanejvýš totéž co s Violou, ten kádr tam je navíc úplně jinak poskládaný a budou muset udělat super mercato aby nahradili odchozí a Fergusona, než se uzdraví.

Palladino super krok od Violy

Conte potvrzený, Dani podepsaný, Paulo v AC.

Teď ještě kam se vrtne Jurič a koho podepíše Lazio.

Totálně nepředvídatelná sezóna

Reagovat
Raffaello

Jedinou konstantou je v tuhle chvíli Inter, všichni ostatní nevědí, co se stane, jaký dopad budou mít změny. Bologna by tu sezónu nezopakovala ani kdyby Motta zůstal, takže pád bude za jakékoliv konstelace. Palladina mám hodně rád, takže jsem zvědavý, co s Violou vymyslí. Zbytek je vyloženě vabank a bude to sranda. Čekám změny, z každého týmu - Juve, AC, AS, Neapol - odejde minimálně jedno "velké jméno". Lotito páchá každoroční seppuku, ať přivede kohokoliv, takže pohoda.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Y.Cabaye

Víc vlasteneckých jmen do fotbalu

Doufám, že po Vincenzu Italianovi a Petru Čechovi bude třeba nějaký Santiago Espaňol, Matt Britman nebo Wladislaw Wielkopolski.

Reagovat
HV

Mně se v nominaci Itálie líbí Alessandro Buongiorno. Alexander Dobrýden

Reagovat
pistacik11

Žiaden Horvát ešte netrenuje?

Reagovat
domingo

Samuel Slovak

Reagovat
Igli

Do venezie bych ho bral hned. Když jsem četl, že prej chceme Di Francesca

Reagovat
Kily

je nějaká šance na setrvání Vanoliho, když se povedl postup?

Reagovat
Igli

prý je domluvený v Torinu, co jsem tak slyšel. Nevím jistě, ale zájem o něj určitě bude.

Reagovat
Bambino98

Do Venezie by sa mi hodil Grosso, ale ten už podpísal so Sassuolom...Koho by si bral skôr? Di Francesca, alebo Dionisiho?

Reagovat
Igli

Dionisi už tu jednou byl, tak bych zkusil někoho nového. Di Francesco se mi ve frosinone docela líbil, ale prostě neumí dělat body a to bude zásadní. Možná bych dal ještě šanci Inzaghimu anebo Gattusovi (mám ho rád )

Reagovat
Pozor skluz!!!

Ten trend výměny trenéra po postupu do A je nesmysl.

Janov to udělal zcela správně a těží z toho.

Reagovat
Igli

Tak oni by si ho asi nechali, ale on se domluvil jinde jsem slyšel.

Reagovat
Pozor skluz!!!

OK, myslel jsem, že chtěli někoho kdo má s ligou zkušenosti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele