Flick debutoval na lavičce Barcelony, v USA zdolala na penalty Manchester City

31.07., 13:42
Aktuality
Hansi Flick (© AFP)

Trenér Hansi Flick zahájil své působení u fotbalistů Barcelony úspěchem. V prvním přípravném utkání pod vedením bývalého kouče německé reprezentace vyhráli Katalánci v Orlandu na penalty (4:1) nad Manchesterem City Pepa Guardioly. Po 90 minutách skončil zápas 2:2.

Utkání na Floridě provázely hromy a blesky, kvůli počasí se začalo o 80 minut později. Ani jeden z týmů ještě neměl nejlepší sestavu. Kataláncům chyběli mimo jiné hrdina nedávného Eura Lamine Yamal nebo němečtí reprezentanti Ilkay Gündogan a Marc-Andre ter Stegen. Za Barcelonu skórovali Pau Víctor a Pablo Torre, za anglického mistra Nico O'Reilly a Jack Grealish. Rozhodly až penalty.

Zápas sledovalo 63.000 diváků. "Jsem hodně spokojený. Tvrdě jsme pracovali a především jsme bránili a útočili jako tým," uvedl Flick, který podepsal na konci května smlouvu do roku 2026. Nahradil Xaviho Hernándeze poté, co Barcelona zakončila minulou sezonu bez zisku trofeje.

Bývalý kouč Bayernu měl jen dva týdny na trénink s nekompletním týmem, protože hráči, kteří se zúčastnili Eura a Copy América, dostali volno. Jiní, jako sedmnáctiletý obránce Pau Cubarsí, hrají na olympijských hrách v Paříži. Čeká se na návrat Yamala, který se těsně před 17. narozeninami stal nejmladším střelcem v historii mistrovství Evropy a posbíral tam několik dalších rekordů.

"Co dokázal na Euru, je neuvěřitelné. Teď je důležité, aby zůstal oběma nohama na zemi. Otevírá nám skvělé možnosti a ještě se může zlepšovat. Je na fantastické cestě," uvedl Flick na své oficiální prezentaci minulý týden.

Ligovou sezonu jeho tým začne 17. srpna duelem ve Valencii.

Autor: ČTK

Komentáře (24)

Přidat komentář
MystycMac

Reagovat
-R2D2-

Přesně tak, prozatím vlastně není co komentovat!

Reagovat
Neutron

Dokonca je to to najmudrejsie co ru napisal.

Reagovat
raúl vojcka

Reagovat
-R2D2-

Nico hop..,

Reagovat
MystycMac

Viac by mi pasoval do PSG ako náhrada za Mbapečka

Reagovat
Visca el barca

El BARÇA tiene un ACUERDO CERRADO con NICO WILLIAMS".

Información de @jotajordi13.

twitch.tv/elchiringuitotv

Teď vyskočilo na twitter

Reagovat
Messiáš

Jota Jordi je víc fanatickej fanda nez relevantní zdroj..

Bohužel

Reagovat
MystycMac

Barca bude extrémne silná tuto sezónu ak sa im podarí nejaké DM a ten Wiliams tak určite to bude na titul + nejaké Semifinále LM , Real sa v podstate oslabil, odišli Kroos a aj ten Nacho bude chýbať...Na Stopérovi je tam Rudiger ktory je Top ale Militao je otázny v akej forme bude po zranení na konci sezóny to bola sama hrubica od neho a Alaba je zranený a aj pre zranením to nebolo ono, Zaskočiť môže Tchuameny no ten zas zas bude chýbať na DM kde zaskakuje Camavinga a ten je nedisciplinovaný...Dosť bude záležať ako bude hrať nižšie v zálohe Bellingham...Camavingha a Valverde su výborný hráči ale dosť podobný ak budu oni tvoriť hru tak to bude hrozne...za mňa tu Kreativitu by mohol priniesť Guler ale musel by hrať v strede pola alebo pod hrotom nie na krídle. Endrick to nie je žiadna posila jednak na ihrisko sa nedostane a nepovažujem ho za nejaký talent čo som zatiaľ ho videl tak nijako ma nenadchol, Prišiel im Kylian ale zas ktovie ako to znim bude veľa ľudí sa stotožňuje že to naj ma už sa sebou bude mu už 26, v Reale mal byt oveľa skôr a taký Fenomen ako bol CR7 dlhodobo to asi nebude.

Reagovat
meril

S tím oslabením Realu naprostý souhlas. Vůbec nechápu, že se nepřivedl žádný stoper, když máme jednoho top stopera Rudiho (taky už třicátník), pak dvě skleněnky které vynechaly kvůli zranění celou sezonu a jediný stoper který odehrál vše a ještě zaskakoval na bekovi tak odešel a nepřišla za něj náhrada.

S tou zálohou jsem taky docela skeptický.. na papíře vypadá skvěle, ale až se jeden záložník zraní a Tchou zaskočí na stopera, tak záloha Modrić, Camavinga, Valverde.. no nevím nevím Snad to Carlo nějak vymyslí.

Endrick sice není posila, ale zase on prakticky přichází "místo" Joselua, do role žolíka na střídání.

Reagovat
MystycMac

Teraz Real nemá hrača ako bol Joselu také typické kladivo do 16... Endrick vlastne ani neviem čo hrá, dribler z krídla nieje,Zabijak do 16 tiež nie , taky ten "podutočnik" ako napr Griezman tiež nie.

Reagovat
Tomik111

Po takové hluboké analýze se bojím, jestli ten Real nespadne do druhé ligy.

Reagovat
MystycMac

To netvrdím ,ale narážam Nato že niesu stopéri a chýba mi tam hráč typu KDB Bruno Fernandes... Najbližsie knim má keď nepočítam Modriča tak Guler ktorí bol podľa mňa na ME výborný...

Reagovat
misinho7

Reagovat
Mateo16

Ono aj pre vsetky problemy RM , ktore bude mat to proste na titul stacit bude pretoze ta kvalita ligy ide dole.

Staci si polozit jednoduchu otazku , ktory tým LaLigy bude buduci rok silenjši ?

Skoro ziadny jedine Atletico a Bilbao ostatne pojdu brutalne dole

Reagovat
Me2win

Reagovat
TheTopFootbaler

Možná jsi měl zůstat u toho prázdnýho komentáře

Reagovat
LeonardoUžoa

Bude VHS?

Reagovat
Sigma Olomouc

Tak je dejte do MS klubů.

Reagovat
Sosi

Herr Flick?

Reagovat
dextroza_m

ten z Gestapa!

Reagovat
Sosi

Presne

Reagovat
wyqinac

tvl city fakt zatim maji samy prohry v priprave?

Reagovat
Well

Už tu přípravu hrají také jako Real.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele