Flick má na Bayern krásné vzpomínky, teď se ale soustředí na jinou kapitolu

Dnes, 14:17
Aktuality
Hansi Flick (© AFP)

Hansi Flick (59) bude v Lize mistrů čelit svému bývalému zaměstnavateli. V Katalánsku se představí Bayern, se kterým německý trenér v roce 2020 milionářskou soutěž ovládl. Tehdy dokonce slavil treble a jeho tým Blaugranas ve čtvrtfinále zničil 8:2. O rok později už Flick šéfoval německé reprezentaci a letos v létě usedl na lavičku Barcy, s níž momentálně kraluje LaLize s devíti výhrami z 10 zápasů.

V úvodním kole Ligy mistrů prohrála Barcelona 1:2 na hřišti Monaka, chuť si ale spravila vítězstvím 5:0 nad Young Boys. Německý kouč touží na vítězné vlně pokračovat a chce bavorský celek porazit, což by jeho svěřencům dodalo sebevědomí před sobotním El Clásicem.

"Bayern je v mém životě něčím výjimečným, je to vynikající klub, mám tam spoustu přátel. Byly to skvělé časy, krásné vzpomínky. Ale teď je tu nová kapitola, z Barcelony jsem nadšený a jsem tu velmi šťastný," uvedl na tiskové konferenci. "Fanoušci nás podporují s velkou vášní, to nás nutí dát do toho všechno. Budeme pracovat jako doposud, chceme být dobře připraveni."

Flickův Bayern před čtyřmi lety Barcelonu ve čtvrtfinále LM zničil 8:2. Otázkám týkajícím se tohoto zápasu se vyhnul, pouze uvedl, že by hráči měli nasměrovat energii do současnosti. "Nemůžeme změnit to, co se stalo v minulosti, ale můžeme změnit to, co se děje teď. Chci, abychom byli dobře připraveni a vydali ze sebe to nejlepší."

"Fanoušci se mohou spolehnout, že ze sebe vydáme všechno. Ne vždy podáváme stoprocentní výkony, takže se chceme do příštího zápasu zlepšit. Bude pro nás důležité, abychom na soupeře vytvořili tlak," dodal.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (1)

Přidat komentář
sergi

Tu je ticho ako pred búrkou. Ani sa nečudujem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele