FORTUNA:LIGA - preview 19. kola: Spartu čeká derby

11.02.2023, 09:05, aktualizováno 12.02.2023, 08:55
Previews
Ladislav Krejčí (© AFP)

Slavia si poradila s Brnem a dnes bude sledovat, jak si povedou konkurenti v boji o titul - Plzeň je jasným favoritem souboje s Českými Budějovicemi, Spartu čeká proti Bohemians na první pohled mnohem náročnější úkol. Pardubice se pokusí letos podruhé vykrást Mladou Boleslav, Olomouc si to rozdá s Hradcem...

Sigma Olomouc - FC Hradec Králové

neděle 15:00

Po dvou náročných zápasech chce olomoucká Sigma konečně naplno bodovat. Hanáci na Andrově stadionu přivítají Hradec Králové, který za dvě jarní kola získal o jeden bod víc, poslední utkání se mu ale moc nepodařilo.

Olomouc se na konci ledna prezentovala slušným výkonem proti pražské Spartě, který jí vynesl bod za remízu 1:1. Smírně se Hanáci rozešli také s uherskohradišťským Slováckem, s nímž plichtili bez branek. Mezitím se ovšem přes Sigmu v tabulce přehnali Bohemians, kteří tak mužstvo kouče Václava Jílka odsunuli na páté místo.

Vzhledem k tomu, že v neděli se na Hané ukáže šestý Hradec, čeká Sigmu důležité utkání. "Stačí dvakrát zakolísat, můžeme se tabulkou propadnout a hrát o záchranu, což nikdo z nás nechce. Chceme se držet co nejvýš. Body se Spartou a Slováckem nám pomohly k tomu, že je v kabině lepší nálada. Teď už to jen potvrdit," burcuje stoper Olomouce Jakub Pokorný.

Také Hradec oproti postavení po podzimní části ročníku klesl na úkor Bohemky o jednu pozici níž. Právě s mužstvem z vršovického Ďolíčku se "Votroci" utkali naposledy. Vytvořili si sice řadu šancí, branky ale dávali pouze Pražané. Východočeši tak nenavázali na nečekaný skalp Plzně a prohráli počtvrté z posledních pěti ligových kol.

Asistent hlavního trenéra Votroků Stanislav Hejkal prozradil, na čem by Hradec měl zapracovat. "Neustále si říkáme, že nesmíme vytvářet standardní situace pro soupeře. První gól s Bohemkou byl po naprosto zbytečné standardce, v Plzni jsme inkasovali z rohového kopu. V tomto ohledu si chceme pohlídat také začátek utkání, je to alfa a omega našeho výkonu," upozorňuje pravá ruka lodivoda Miroslava Koubka.

V Olomouci budou Východočeši postrádat obránce Ondřeje Ševčíka, záložníka Jakuba Kučeru a útočníka Daniela Vašulína. Nejistý je také start nejlepšího střelce týmu Filipa Kubaly, který vynechal duel s Bohemians. Sigma postrádá brankáře Matúše Macíka a pravého beka Juraje Chvátala.

Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Trefil - Pokorný, Beneš, Vraštil - Zifčák, Breite, Ventúra, Zmrzlý - Fortelný - Růsek, Chytil

FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Reichl - Klíma, Čihák, Leibl - Gabriel, Kodeš, Smrž, Rada, Novotný - Ryneš, Koubek

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.47 - 4.97

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

FK Mladá Boleslav - FK Pardubice

neděle 15:00

Mladá Boleslav i Pardubice získaly po zimní přestávce shodně jediný bod. To rozhodně není něco, čím by se mužstva pyšnila. Ve vzájemném klání tedy budou usilovat o vylepšení své pozice v tabulce. Nůž na krku mají především Východočeši, kteří zůstávají poslední.

Pardubice minulý týden otevřely nový stadion, slavnost jim ale trochu překazila Slavia, která Východočechy porazila a ponechala je na dně tabulky. "Všichni cítíme tlak. Chtěli jsme už se Slavií uhrát body. Ukázali jsme si, že to jde s i tak silným soupeřem. Neztrácíme hlavu, ale víme, že už v každém utkání musíme bodovat. Z Mladé Boleslavi chceme odvézt všechny tři," prohlásil stoper Robin Hlaváč.

Veselo není ani ve městě, v němž se vyrábí škodovky. Středočeši po bezbrankové remíze s Brnem podlehli poměrem 4:1 pražské Spartě a klesli do spodní poloviny tabulky. "Prohru na Spartě jsme si vyhodnotili tak, že musíme zlepšit produktivitu a pokračovat v podobně aktivní hře. Pardubice mají dobře složený mančaft s hodně šikovnými kluky, zápas s nimi nebude jednoduchý, my ovšem hrajeme doma a tři body potřebujeme. Tým máme dobře připravený a pozitivně nastavený," vzkázal trenér Boleslavi Pavel Hoftych.

Zatímco domácí netuší, zda jim proti Pardubicím pomůže křídelník Antonín Vaníček, Východočeši dál postrádají zraněné středopolaře Jana Jeřábka s Tomášem Solilem.

FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Mikulec - Donát, Karafiát, Suchý - Tomič, Kubista, Mareček, Fulnek - Kušej, Škoda, Ladra

FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Niţă - Icha, Hranáč, Vlček, Helešic - Vacek - Pikul, Janošek, Hlavatý, Tischler - Černý

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.23 - 6.45

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Viktoria Plzeň - Dynamo České Budějovice

neděle 15:00

Před dvěma týdny se Plzni nepovedlo vyzrát na soupeře vyznávajícího černou a bílou barvu. V 19. kole už ale Viktoria nehodlá zaváhat. Zvlášť, když do Štruncových sadů dorazí České Budějovice, které už tři ligová kola čekají jak na body, tak i na góly.

Plzeň do roku 2023 vstupovala jako průběžně vedoucí celek ligy, vedení ovšem po prohře s Hradcem Králové rychle ztratila. Dobře to se Západočechy nevypadalo ani před týdnem v Brně, kde 50 minut prohrávali. Po změně stran se jim nicméně podařilo obranný val Moravanů prolomit. Stane se obrat pod Špilberkem pomyslným zvratem i pro další průběh ročníku?

Částečnou odpověď na vznesenou otázku může poskytnout již nedělní střetnutí s Jihočechy. "České Budějovice hrají pořád v podstatě stejně, mají stejnou osu. V poháru s Hradcem to prostřídaly a stejně vyhrály. Uvidíme, jak se jejich trenéři rozhodnou pro sestavu, ale pro nás zůstává vše stejné. Hrajeme domácí zápas a rozhodně doma body ztrácet nechceme. Budějovice musíme porazit," prohlásil asistent hlavního trenéra Plzně Pavel Horváth.

Někdejší záložník Viktorie upozornil na nedávný úspěch Dynama v MOL Cupu, v němž přes královéhradecké "Votroky" postoupilo do čtvrtfinále poháru. Jinak se však Budějovicím po zimní přestávce moc nedaří. V nejvyšší soutěži podlehly jak uherskohradišťskému Slovácku, tak i libereckému Slovanu. Za zmíněné nezdary může mimo jiné impotence v útoku. V lize se Jihočeši do černého trefili naposledy na začátku listopadu proti Brnu.

Podle obránce Martina Sladkého je třeba, aby Budějovice byly ve Štruncových sadech pozorné i na druhém konci hřiště. "Musíme zapracovat za defenzivě. Základ je nedostat gól. Plzeň je dopředu silná, my tedy musíme ukázat, že táhneme za jeden provaz. Jedině tak můžeme pomýšlet na úspěch," vzkázal odchovanec Viktorie.

V Plzni si Dynamo bude muset poradit bez útočníka Quadriho Adebaya Adedirana. Zimní posila totiž viděla proti Liberci červenou kartu. Viktoria přišla v Brně o klíčového středopolaře Lukáše Kalvacha, jenž se zařadil na seznam zraněných po bok útočníka Jana Klimenta. Stav forvarda Západočechů se nicméně lepší. Totéž platí o záložníkovi Janu Sýkorovi i pravém obránci Radimovi Řezníkovi, kteří již trénují s hlavním týmem.

Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Staněk - Havel, Pernica, Hejda, Jemelka - Květ, Bucha - Kopic, Vlkanova, Mosquera - Chorý

České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Janáček - Čolić, Havel, Králik, Skovajsa - Sladký, Čavoš - Hora, Hellebrand, Potočný - Škoda

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 7.29 - 18.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha

neděle 18:00

Doby, kdy Bohemians představovali pro pražskou Spartu snadné sousto, jsou pryč. Vršovičtí v několika posledních střetnutích městského rivala pořádně potrápili a zatopit mu chtějí i nyní, pyšní se navíc vynikající formou. Na titul aspirující Letenští se tedy v Ďolíčku asi pořádně zapotí.

V tak skvělý vstup do druhé poloviny ročníku nedoufali snad ani fanoušci Bohemky. Jejich oblíbený celek si poradil jak s Teplicemi, tak i s Hradcem Králové. Nový brankář Martin Jedlička udržel dvakrát čisté konto, jeho spoluhráči v poli pak vsítili v součtu čtyři góly. Díky tomu všemu se Vršovičtí v ligové tabulce posunuli na čtvrté místo a dál pokračují v solidních výkonech, které předvádí víceméně celou sezonu.

Sami "Klokani" dobře vědí, že prožívají výborný ročník. "Kdyby nám před rokem někdo řekl, že po 18 kolech budeme čtvrtí, moc bychom mu nevěřili. Je vidět, že od loňské baráže jsme ušli určitou cestu, že jsme se zvedli. Nikdy nelítám v oblacích, ale říkat, že nechceme udržet současnou pozici, by bylo zbabělé. Skončit v první šestce by byl pro Bohemku velký úspěch, k tomu je však dlouhá cesta. Teď nás čeká Sparta a další těžké zápasy," řekl trenér Bohemians Jaroslav Veselý.

Na druhém břehu řeky Vltavy taková spokojenost po uplynulých zápasech nepanuje. Sparta po zimní pauze nejprve remizovala v Olomouci, kde navíc přišla o zraněného útočníka Tomáše Čvančaru. V minulém kole nezačali Letenští dobře duel s Mladou Boleslaví, tu nicméně nakonec porazili. Každopádně ideální výkony družina kouče Briana Priskeho dál nepředvádí. Navíc na čelo tabulky, po němž minimálně ve vizích pošilhává, dál ztrácí dost bodů.

V Ďolíčku se Sparta bude chtít zlepšit. Otázkou však je, co jí dovolí povětrnostní podmínky. "Myslím, že nadcházející duel hodně ovlivní počasí, terén na Bohemce asi nebude z nejlepších. Hrát nějaký líbivý fotbal asi moc nepůjde, bude to o nasazení, soubojích, druhých balonech. Samozřejmě neříkám, že nechceme předvést náš kombinační fotbal, ale myslím, že to teď bude složitější. Za mě to bude spíše válka než nějaký krásný fotbal," nedělá si iluze Priskeho asistent Luboš Loučka.

Ve Vršovicích si Sparta bude muset poradit bez zraněních stopera Ondřeje Čelůstky a křídelníka Jakuba Peška. Fit zřejmě nebudou ani obránci Casper Höjer s Asgerem Sörensenem a Martinem Vitíkem a záložníci Qazim Laci s Jakubem Janktem. Bohemka si bude muset poradit bez zadáka Daniela Köstla, jenž v minulém kole dostal červenou kartu. Hrát nebude moct ani forvard Václav Drchal, který v Ďolíčku hostuje z Letné. Nejisté jsou starty obránců Martina Hály s Antonínem Křapkou a středopolaře Jana Morávka.

První vzájemné měření sil v probíhajícím ročníku skončilo remízou 1:1. Historicky se lepší bilancí pyšní Sparta, nicméně z posledních pěti duelů přenechala Bohemians alespoň část bodů ve třech případech. Před dvěma roky se Klokanům dokonce podařilo zvítězit přímo v jámě lvové na Letné, což v historii české nejvyšší soutěže nikdy předtím ani potom nezvládli.

Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Jedlička - Hůlka, Petrák, Vondra - Dostál, Jindřišek, Jánoš, Kovařík - Matoušek, Prekop - Puškáč

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Kovář - Vitík, Panák, Krejčí - Mejdr, Sadílek, Kairinen, Zelený - Čvančara, Haraslín - Kuchta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.62 - 3.57 - 2.06

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Baník Ostrava - FK Jablonec

sobota 15:00

Po dvou představeních na hřištích soupeřů se Baník konečně představí doma v Ostravě. Jeho soupeřem bude Jablonec, jenž potřebuje pravidelně sbírat body. To se mu však po zimní pauze zatím nedaří. Na rozdíl od Slezanů, kteří z výletů do Zlína a Teplic vytěžili solidní čtyři body.

Vyhrát mohli už na zlínské Letné, nakonec se ale radovali až na teplických Stínadlech. Odklad tříbodového zisku nicméně stál za to. Baník se v Teplicích nebývale rozstřílel. Ve druhé půli vstřelil v obraně hořícím "Sklářům" pět branek a potěšil tak kotel svých věrných příznivců, kteří opět v hojném počtu podporovali svůj oblíbený celek.

Za jejich oddanost je chtějí Slezané potěšit také ve Vítkovicích. "Nečeká nás nic jednoduchého, ale hrajeme doma, věřím, že nás přijdou povzbudit lidi a že se jim odvděčíme dobrým výkonem a vítězstvím. Dva výsledky z venku by nás měly povzbudit. Oni jsou pohybliví nahoře, mají tam schopné a kvalitní hráče, stojí proti nám kvalitní ofenzivní tým. Ale věřím, že obstojíme v defenzivě jako v minulých zápasech, kdy si na nás soupeř nevypracoval tolik brankových příležitostí," uvedl před střetem se Severočechy kouč Baníku Pavel Hapal.

Zatímco Ostravané jeden pětigólový příděl darovali, Jablonec tolik gólů nedávno sám inkasoval. A to ve vršovickém Edenu, kde jej přehrála Slavia. Čisté konto neudrželi Severočeši ani o týden později, kdy se na Střelnici dvakrát prosadili hráči Zlína. Hráči v zelených dresech sice nepříznivě se vyvíjející duel dotáhli alespoň k remíze, původně ale chtěli z utkání vytěžit víc.

Zabere Jablonec na ostravské půdě? "Do zápasu musíme jít s tím, že chceme bodovat. Musíme body získávat v každém zápase a tak se na to připravujeme. Věřím, že jsme schopni předvést takový výkon, který nám body přinese. Domácí teď mají formu, poslední zápas vyhráli o pět branek. Jsme nachystaní tak, abychom dokázali jejich silné stránky eliminovat a samozřejmě využili nějaká okénka a naše silné stránky, abychom tam bodovali," řekl trenér Severočechů David Horejš.

Vedle špatných výsledků kosí Jablonec také Marodka. V Ostravě se jistě nepředstaví záložníci Miloš Kratochvíl s Tomášem Malínským. Hrát nebude ani levý bek Jan Krob, který se nicméně blíží návratu na hřiště, nejistý je pak start středopolaře Davida Housky. Baník dál hlásí absence stopera Jaroslava Svozila, záložníků Ladislava Takácse s Danielem Tetourem a útočníka Ladislava Almásiho.

Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Juroška, Pojezný, Lischka, Fleišman - Kaloč - Cadu, Mišković, Kuzmanović, Plavšić - Klíma

FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Surovčík - Surzyn, Martinec, Král, Polidar - Hübschman, Považanec - Šulc, Chramosta, Jovović - Sejk

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.84 - 4.57

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

FC Trinity Zlín - FK Teplice

sobota 15:00

Po zimní přestávce uhrál Zlín dvě remízy, minimálně v posledním utkání však mohl vybojovat víc bodů. Pořád se ale Moravanům daří lépe než Teplicím, které v novém roce ještě neskórovaly a před týdnem schytaly ostudný debakl.

Důležitý záchranářský duel zahájí z horší pozice předposlední Moravané, kteří pod novým koučem Pavlem Vrbou remizovali jak s ostravským Baníkem, tak rovněž s Jabloncem. Především vývoj utkání se Severočechy ovšem musí Zlín mrzet, neboť na jablonecké Střelnici promrhal dvoubrankové vedení. V sobotu tak už chce urvat tři body. "Teplicím start nevyšel, takže věříme, že bez bodů ještě chvilku vydrží. My naopak chceme konečně uspět naplno," prohlásil Vrba.

Avšak i tepličtí "Skláři" mají co napravovat. Zvlášť po pětigólovém přídělu od Baníku. "Fotbal je o chybách. My jich děláme teď strašně moc. Vliv na to má několik faktorů, které si interně rozebíráme. Musíme chyby minimalizovat a sami se pokusit přimět soupeře chybovat. A využít toho," nabádá asistent hlavního teplického kouče Tomáš Hunal.

V tabulce stále dvanáctým Teplicím pomůže ve Zlíně ofenzivní opora Abdallah Gning, jenž v minulém kole absentoval kvůli karetnímu trestu. Ze stejného důvodu se vrací také domácí obránce Martin Cedidla s tvořivým středopolařem Robertem Hrubým. Hrát naopak nebude nemocný stoper Jakub Kolář ani útočník Libor Kozák, který v Jablonci uviděl červenou kartu.

FC Trinity Zlín - pravděpodobná sestava:
Rakovan - Cedidla, Simerský, Procházka, Bartošák - Didiba, Hlinka - Fillo, Hrubý, Čanturišvili - Fantiš

FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Hyčka, Knapík, Mičević, Hybš - Urbanec, Kučera, Mareček, Kodad - Trubač - Gning

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.45 - 3.95

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Slovan Liberec - 1. FC Slovácko

sobota 15:00

Liberec i Slovácko uhrály v dosavadním průběhu druhé poloviny sezony čtyři body. Oba celky sídlí ve středu tabulky a snaží se probojovat co nejvýše. Vzájemnému střetnutí tedy přikládají značnou důležitost.

Liberecký Slovan začal po zimní přestávce remízou 1:1 s posledními Pardubicemi, týden nato se ale jeho hráči radovali ze zisku tří bodů v Českých Budějovicích. Jihočechy porazilo také Slovácko, které se následně rozešlo smírně s Olomoucí. Moravané se tedy dál drží před Slovanem díky jednomu bodu navíc.

V Liberci vědí, že v sobotu na sever Čech dorazí silný protivník. "Tým trenéra Svědíka potvrdil své přednosti - dobrou organizaci hry, pevnou defenzivu a velkou zkušenost kádru. Očekáváme náročný zápas, v němž budou rozhodovat maličkosti. V Budějovicích se kluci dokázali dostat hned do několika gólových šancí a bude důležité, jestli se jim to podaří i proti kvalitní obraně Slovácka. Pokud budeme produktivní v útoku a poctiví v defenzivě jako v posledním vítězném zápase, věřím, že v utkání uspějeme," řekl asistent hlavního kouče Slovanu Jakub Harant.

Jak pod Ještědem, tak i u řeky Moravy mají po minulých dnech zase víc jasno o složení kádru pro zbytek jara. Do Liberce se po půlroce vrátil slovenský útočník Ľubomír Tupta, který u Nisy hostuje z italské Pescary. Slovácko zase uzavřelo ságu ohledně přestupu obránce Michala Tomiče. V Uherském Hradišti naopak dál zůstává brankář Filip Nguyen, jenž se podle spekulací mohl stěhovat do Vietnamu.

V týmu Slovácka dál zůstává také ofenzivní univerzál Patrik Brandner, jenž se probojoval do základní sestavy. U Nisy by se svým týmem rád slavil. Slovanu sice odešel nejlepší střelec Mick van Buren do Slavie, ale i bez něho dokázali v minulém kole vyhrát v Budějovicích. Viděl jsem ten zápas, Liberec byl lepším týmem a vyhrál zaslouženě. I tak tam jedeme pro tři body," prohlásil Brandner.

Severočechům možná bude scházet obránce Jan Mikula, na straně Slovácka zase není jasné, zda nastoupí útočník Filip Vecheta. Jinak by kádry obou týmů měly být kompletní.

Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Vliegen - Gebre Selassie, Prebsl, Plechatý - Fukala, Valenta, Červ, Preisler - Višinský, Frýdek - Olatunji

1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Petržela, Havlík, Daníček, Holzer - Kim - Mihálik

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.97 - 3.05 - 2.63

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Slavia Praha - Zbrojovka Brno

sobota 18:00

Fotbalisté Slavie se i po minulém kole udrželi na vedoucí příčce. Tu budou hájit také proti Brnu, které bojuje s náročným losem. Domácí budou chtít dobrým výkonem důstojně uctít památku nedávno zesnulé legendy klubu Františka Cipra.

Sešívaní se minulou sobotu stali prvním celkem, jenž na svém zbrusu novém stadionu pohostily Pardubice. Pražané se však slavnostní atmosférou nenechali omámit, a byť Východočeši statečně vzdorovali, tři body u Labe získali Vršovičtí. Mužstvo kouče Jindřicha Trpišovského tedy dál vévodí ligové tabulce, do jejíhož čela se dostalo hned po prvním kole nového kalendářního roku.

Podle papírových předpokladů by se slávisté na prvním místě měli udržet i nadále. Trenér Jindřich Trpišovský ovšem upozorňuje, že Brňané mohou jeho výběr potrápit. "Je to bojovné, důrazné mužstvo se silnými standardkami a pracovitými hráči do defenzivy. Sází hodně na týmovost, osobní souboje a defenzivu," vyjmenoval kouč Pražanů přednosti soupeře z Moravy.

Zbrojovka se v druhé polovině sezony ještě nedočkala posunu tabulkou. A dost možná bude v následujících dnech spíš klesat, neboť rozlosování soutěže zařídilo, že se momentálně potkává s obtížnými protivníky. V minulém kole Brno vsadilo na defenzivní taktiku, nicméně plzeňské Viktorii stejně podlehlo. Po zápase se Slavii zase "Flinta" změří síly s dalším těžkým soupeřem, ostravským Baníkem.

Lodivod Zbrojovky Richard Dostálek si uvědomuje, že v Edenu to nebudou mít vůbec jednoduché. "Čeká nás bez diskuze nejtěžší zápas v sezoně, Slavia disponuje širokým a kvalitním kádrem, doma ještě neztratila ani bod a je jasným favoritem. Nehodláme se ale vzdávat předem," prohlásil trenér, jenž jako hráč hájil i sešívané barvy.

Po duelu s Plzní se Brnu rozšíril seznam zraněných. Vedle Adama Fouska už marodí také další záložníci Filip Součkem s Walem Musou Allim. V Edenu nebude hrát ani jiný středopolař Filip Blecha, jenž na Moravě hostuje právě ze Slavie. Obránce Josef Divíšek si odpočine po obdržení červené karty.

Pražané hlásí návrat středopolařů Tomáše Holeše a Ibrahima Traorého. Oba by v záloze mohli nahradit Jakuba Hromadu s Lukášem Provodem, kteří se zranili v Pardubicích. Po infekčním zranění by měl být fit univerzál Lukáš Masopust, naopak ještě nějaký čas bude laborovat jiný "všeuměl" Oscar.

Během sobotního utkání uctí oba mančafty památku Františka Cipra, jenž před pár dny zemřel. Cipro je spjat především se Slavií, jejíž sešívaný dres dlouho oblékal během své hráčské kariéry. Později Pražany několikrát vedl jako trenér, přičemž nejvíce se proslavil v roce 1996 ziskem ligového titulu a postupem do semifinále poháru UEFA. Stopu ale Cipro zanechal také v Brně, které v roce 1989 vrátil do nejvyšší soutěže.

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Douděra, Ogbu, Santos, D. Jurásek - P. Ševčík - Jurečka, Hronek, Lingr, Olayinka - Tecl

Zbrojovka Brno - pravděpodobná sestava:
Berkovec - Hrabina, Endl, Šural, Granečný - Texl, M. Ševčík - Hladík, Pachlopník, Falta - Řezníček

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.14 - 8.79 - 20.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
18
14
1
3
58 : 15
43
2
Viktoria Plzeň
18
13
3
2
38 : 13
42
3
Sparta Praha
18
10
6
2
35 : 17
36
4
Bohemians Praha 1905
18
8
4
6
31 : 29
28
5
Sigma Olomouc
18
7
5
6
26 : 19
26
6
FC Hradec Králové
18
8
2
8
21 : 22
26
7
1. FC Slovácko
18
7
5
6
21 : 27
26
8
Slovan Liberec
18
7
4
7
24 : 22
25
9
Baník Ostrava
18
6
6
6
32 : 25
24
10
FK Mladá Boleslav
18
6
5
7
27 : 28
23
11
Zbrojovka Brno
18
6
3
9
28 : 37
21
12
FK Teplice
18
5
4
9
23 : 42
19
13
Dynamo České Budějovice
18
5
3
10
17 : 33
18
14
FK Jablonec
18
4
5
9
25 : 34
17
15
FC Trinity Zlín
18
2
8
8
18 : 33
14
16
FK Pardubice
18
3
2
13
14 : 42
11

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (531)

Přidat komentář
ZB 07

Nepamatuju, kdy naposledy jsem si byl tak jistej, že nemáme šanci bodovat Ta domácí bilance Slavie je šílená, tak snad to odehrajeme důstojně aspoň.

Reagovat
Ahoso Widaho

Ať už je to za nama a konečně hrajem s někým relevantním

Reagovat
John Obi Mikel

Nesnášim tyhle řeči před našim zápasem.

Reagovat
Kepy_FCB

Nepamatuju, kdy naposledy jsem si byl tak jistej,že Peltu porazíme i s jeho rozhodčími!

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Posledni Kovboj

umm

Reagovat
kilobyte

Vsadil na to barák?

Reagovat
Kepy_FCB

Jo a Slavia-Brno, před pár lety jsme s Liquidem tipovali že tam dostanete 10:0 a bylo to 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli chce Ševčík hrát příští rok LM, tak se dnes musí snažit.

Reagovat
Bakary3

Slavia ho koupí i tak, není nutný zazářit ve vzájemným zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia o něj měla zájem taky, ale Paska se s ní odmítl bavit.

Reagovat
božský John

Kratochvil zranenej, dneska je sance na body kdyz bude banik hrat blbe

Reagovat
John Obi Mikel

A nebudete ještě za něj hledat náhradu?

Reagovat
božský John

Kriplu co nebehaj mame plnou soupisku

Reagovat
ratusek

Vsadím se, že nám minimálně 1 gol dá Považanec

Reagovat
monty25

Sejk už by se mohl konečně trefit. Ve Vítkovicích se mu daří.

https://www.livesport.cz/zapas/YH4Vz3wi/#/prehled-zapasu/prehled-zapasu

Reagovat
ratusek

Reagovat
Coutinho10

Nerad to říkám, ale asi si pojďme na EF, jaký známe užít to poslední ligové kolo ve starým kabátu a uvidíme, jak to bude vypadat po tý změně během příštího týdne..čas ukáže

Reagovat
monty25

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kepy_FCB

některým se zhroutí svět

Reagovat
delfin

Reagovat
Coutinho10

takto zase ne, ale jako bude to nezvyk

Reagovat
Imos

tvl, to už je od příštího týdne? jsem to teďka omrkl a to vypadá jak forum někde na Novinkách nebo iDnesu

Reagovat
Coutinho10

od 14.2. no

Reagovat
Imos

Reagovat
John Obi Mikel

Valentýn

Reagovat
Greny

A večer LM to se to beztak hned posere

Reagovat
delfin

Pravda.

Reagovat
Freedo

Přepnul jsem na novej vzhled po dlouhý době a nevím, jak to zvládnu. Bude to težký.

Reagovat
Bakary3

Myslím si, že to bude vypadat o dost jinak, takže nechme se překvapit

Reagovat
Uwe háže buly

Tak jestli to pomůže tomu webu, tak si budem muset zvyknout. Fakt je že diskuse tu od cca doby covidí dost opadli, u některých soutěži ubylo víc jak dvě třetiny příspěvků a co si budem povídat, z té diskuse se tu člověk dověděl spousta zákulisních informací atd..

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem v době covidí dokonce zrušil účet. To úpění tady se nedalo číst

Reagovat
ZB 07

Reagovat
didosh

Co?!

Reagovat
Imos

OT: Jak to vidíte vy s plánovaným odchodem do důchodu v 68 letech?

Podle mě nevyhnutelný, ale neřeší to hlavní problém a jako člen mladší generace upřímně stejně nevěřím že za 45 let budu mít od státu jakýkoliv důchod, který si nezařídím sám.

Reagovat
Selänne

Je prostě fajn odevzdat 2/3 platu našemu státu, abych po skoro 50 letech byl rád, že něco dostanu za předpokladu, že se ho vůbec třeba ještě dožiju.

Ale je samozřejmě daleko jednodušší všechno zdanit a neustále odkládat odchod do důchodu, než tu třeba provádět tolik potřebný důchodový reformy a začít konečně osekávat náklady poměrně neefektivního a na některých místech dokonce naprosto trargickýho státního aparátu.

Reagovat
Imos

tak nějak a co jsem pochopil, tak u průměrnýho platu máš podobný důchod jak lidi co jsou na dávkách celý život

Důchodových reforem se asi bohužel nikdy nedočkáme, když zásadní část voličstva jsou zrovna důchodci a lidi před důchodem, ale jsem hrozně zvědavý jak to stát zvládne až Husákovi děti nastoupí do důchodu

Reagovat
ratusek

čuráci no. Mluví se o tom několik let a jediné co umíme, je šeškrtat valorizaci a posunout odchod do důchodu. At jdou do prdele

Reagovat
Kepy_FCB

Takto smířlivý ovčan je snem všech politiků a jejich kmotrů...

Reagovat
Imos

To nevím jak myslíš, hlavně to byl povzdech jaký skvělý vyhlídky má naše generace a jak je to celý v prdeli ale jasný, jen teda nevím jak je poctivý volič s vlastním názorem snem všech politiků

Reagovat
delfin

Myslí to tak, že nikdy nikde nebyl.

Reagovat
Imos

Reagovat
Kepy_FCB

Tak nevzdychej a najdi si další práce a navlíkni další svetr

Reagovat
Imos

dobře a odpověď na otázku máš nebo to je až moc na tebe?

Reagovat
Kepy_FCB

Těsně jsem tomu unikl a co vy co jste si zvolili to máte

Reagovat
delfin

nic.cz

Reagovat
delfin

Jo a za otázkou se píše otazník. Pro příště.

Reagovat
Imos

a co jsi volil ty?

Reagovat
Losinho

Vidím to tak, že předčasnej důchod už nepůsobí tak předčasně, ale jako nutnost

Reagovat
Imos

Reagovat
Sosi

Jako delka zivota se prodluzuje, nemuzes nekoho zivit 20 let v duchodu, to je neufinancovatelne. Ale vse ma sve hranice, je to proste hrozne individualni ppdle zamestnani. Ja bych duchodovou reformu propojil reformu skolstvi a nahnal do prace spis mlade lidi. Dnes studuje vysokou skolu kdejaky lojza, i kdyz na to nema a pak stejne skonci v kauflandu za pokladnou. To jsou uplne v,hozene penize, namisto toho, aby se treba vyucil, vydelaval a platil dane. Tam jsou obrovske uniky a nemuselo by se resit, jestli 65 nebo 68. Ruku ma srdce, ten mlady proste ma vic sily na praci nez 68lety. Dalsi vec, samozrejme nutit a motivovat pracovat lidi v produktivnim veku, udelat reformu socialnich davek. A v neposledni rade je k zamysleni pracovani duchodcu, soubeh mzdy a duchodu je taky obrovsky vydaj. Duchodci se drzi v zamestnani zuby nehty, aby rejzovali penize a zamestnavatel se jich nemuze zbavit, nemuze je vyhodit.

Reagovat
Imos

bych skoro řekl že u hodně lidí to bude víc jak 20 let a nejsem si jistý, ale návrh počítá s individualizací podle zaměstnání, což je jen dobře a dává to smysl

Ono s tím školstvím je to složitá otázka na dýl, nejde to takhle úplně generalizovat, ale ve své podstatě ano u hodně lidí je nakonec VŠ k ničemu, ale pak často narážíš na to že "starší" bere místo "mladýmu" a pak mladýmu nadává že nepracuje, ale to je taky od druhu práce a je to pak takový koloběh

Reforma sociálních dávek by měla být rozhodně ale toho se každý bojí, přitom tam těch ojebů na států je snad nejvíc

Reagovat
Sosi

Samozrejme, je to slozitejsi otazka na delsi debatu, nejak jsem to ale musel shrnout co generalizovat. Ale v principu by proste meli zabrat spis mladsi nez starsi.

A k tomu zabirani mista, souhlasim, proto i ta volba, bud pracuj, kdyz na to mas, nebo bez do duchodu a pust misto mladym.

Reagovat
Imos

to je trochu složitější než říct mladší mají zabrat, ono až půjdou Husákovi děti do důchodu tak i když zabere celá naše generace tak to bude jen k tomu aby oni měli důchody a my z toho nebudeme mít nic jen fakt vysoký daně a žádný jistoty pro nás (těch posledních dvacet let vládnutí ala po nás potopa)

pak by to chtělo i firmy aby šly naproti zaměstnávání mladých

Reagovat
ratusek

reformu sociálních dávek nikdy nikdo neprovede. Protože je to sice nutné a všem ostatním by to pomohlo a hlavně by to ozdravilo veřejné finance, ale je to hlavně politická sebevražda

Reagovat
Imos

Reagovat
mistr129

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
fabec1222

To je ten paradox toho šíleně předčasného důchodu dnešní generace 85+. Ta už je v podstatě víc času života v důchodu, než v produktivním řezimu

Reagovat
smazaný uživatel

A to si myslím, že se ta situace ještě zhorší, protože většina lidí, která spáchá příští týden sebevraždu kvůli novému vzhledu EF, jsou v produktivním věku a zatím ještě do rozpočtu přispívají. Takže sice to za pár desítek let ušetří na důchodech, ale pro nejbližší roky je to průšvih.

Reagovat
Imos

Reagovat
delfin

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

Reagovat
Freedo

Takhle radikální řešení bych nevolil, ale je možný, že se hodně z nás stáhne do ústraní, přestanou se zajímat o společnost a stát celkově. Bez EF totiž ztratíme hlavní smysl bytí. Pravděpodobně budu vést život poustevníka, toulat se po horách a mluvit sám se sebou. A takových nás bude víc. Ale PJovi je to asi jedno.

Reagovat
GabrielBatistuta

Neboj, se nás po těch horách bude toulat tolik, že sám nebudeš. Na každým kroku EF poutník.

Reagovat
JarousFCB

... abych se spíše netoulal po zkurvenem Facebooku, když svou denní dávku sraček nevstřebám tady.

Reagovat
Selänne

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl bych to tak černě. Jen tak třetina se zabije. Zbylé 2/3 se pouze psychicky zhroutí. A tam je tak u poloviny z nich předpoklad, že se ještě do pracovního procesu vrátí.

Reagovat
ZB 07

Reagovat
meno

Pojďme danit kapitál, ne práci. Pojďme mrknout na šedou a černou ekonomiku (gastro, drogy). Pojďme si celosvětově došlápnout na daňové úniky v rámci offshoru. Pojďme oddlužit lidi od nesmyslných poplatků exekutorům. Pojďme narvat peníze do vzdělání a vytvářet příležitosti vycestovat a příjímat cizince... Ono na to bude, když nepojedeme pořád ekonomický poučky Klause, když na důležitá místa nebudeme nominovat Michla a jim podobný. Třeba nerozumím tomu, proč má Spolu na financích Stanjuru, vedle kterýho je dobrá i Schillerová, ekonomický expert ODS je Skopeček, kterej má jediné rádobyekonomické vzdělání od Ševčíka, když to klidně může dělat Luděk Niedermayer. MPSV zase vede Jurečka, kterej tam taky nemá co dělat... Je to bizár.

Reagovat
Imos

tohle podepisuju

Reagovat
delfin

Bizár to je, ale pořád menší než na Slovensku. Buďme rádi aspoň za toto.

Reagovat
John Obi Mikel

Se Slovenskem se nechcem srovnávat, tam je teď politika hodně divoká.

Reagovat
Imos

obecně nemám rád, když se srovnáváme jen s východní a jihovýchodní Evropou a když se vytáhne něco ze západu tak jen brečíme že v Německu mají vyšší platy, ale nikdy nepadne že bychom se měli srovnávat třeba s Beneluxem a chtít dosáhnout jejich úrovně

Reagovat
delfin

Ale tak máme jako společný kořeny, a od revoluce jsme šli podobným směrem. Fakt můžeme být rádi, kor když jsme se už jednou toho ultra pravico-levico marketingovýho a prolhanýho Slováka v těch našich volbách zbavili.

Reagovat
John Obi Mikel

Ale tak jsem to nemyslel, spíš, že to co je teď na Slovensku, k tomu se nechcem ani přiblížit.

Na Babiše ještě pozor, Fico taky vypadal dead a teď je na tom v průzkumech dobře.

Reagovat
ratusek

vzhledem k tomu, co předvádí ekonomický bůh elektrikář Stanjura a někteří další vládní exoti, bude stačit Babišovi to nějak rozumně uchopit a za 2,5 roku to drtivě vyhraje. Otázka je, jestli je schopen to rozumně uchopit

Reagovat
Imos

Já si moc přeji, aby ta jeho pro SPD rétorika nasrala jeho trochu smířlivější voliče, ale to je hodně naivní představa, kobliha stačí a je jim jedno co jim řekne

Reagovat
ratusek

Reagovat
meno

No jo, ale Fico je o 10 let mladší a slovenská vláda i opozice je úplná šílenost. Zajímalo by mě, jak bychom se teď bavili, kdyby tehdy ve volbách prošlo Progresívne Slovensko a Čaputová tak měla relevantní zastání.

Reagovat
meno

Pojďme se srovnávat s Rakouskem, Slovinskem, Estonskem, Skandinávií...

Reagovat
Imos

Reagovat
smazaný uživatel

Rozdíl je jenom ve formě, ne v podstatě. ČR by se dalo přirovnat ke Svěrákovým Třem bratrům, sračka, tvářící se navoněně skrze lepší jméno a SR už je jenom libovolná lifestylová komedie s Langmajerem.

Reagovat
delfin

A kde teda žiješ?

Reagovat
mistr129

Jako člověk, který ještě žádný kapitál nemá, říkám, že danění kapitálu je nesmysl. Stejně tak nesouhlasím s tím “honem” na exekutory, verim, že když mi někdy bude někdo dlužit, budu za to rád.

Za vzdělání, cizince a danove úniky

Reagovat
meno

Nejde o kapitál v řádu nižších milionů, ale nižších 100 milionů. Třeba průser, co řeším já - bydlím v drahým nájmu ve třech o postel se dělím s kamarádkou. Zatím jsme s tím v klidu, protože ani jeden teď nikoho nemáme a více méně se míjíme kvůli směnám. Ale dokud budou olbřímí developerské firmy držet xy nájmů a to samé jednotlivci, kteří jich mají taky kotel (myšleno nemovitosti k bydlení) a stejně se jim to vyplatí, tak se k vlastnímu vůbec nedostaneme a k adekvátním nájmům horko těžko. Přitom by stačilo progresivní zdanění nemovistostí.

Reagovat
kilobyte

Momentálně jsou domy a byty investice, což mi nepřijde jako dobrá cesta.

Reagovat
romeo351

To je otázka… nicméně jak v jakým extrému je na nemovitosti nyní nahlíženo je extrém. Osobně mi to nicméně ulehčilo cestu ohledně uchování peněz - vzdal jsem myškenky spojit svou blízkou budoucnost s hypotékou (jak budu za 10 let litovat - ví bůh )

Reagovat
Bakary3

Ja osobně ani nechápu, kolik si necháváme unikát peněz ve zdravotnictví.

Já byl po křižáků 5 dní v nemocnici, kde mi dali oblbovaky, zdravotnický materiál, udělali operaci, kde byli aspoň 3 lidí, skákali kolem mě sestřičky, rehabilitaci, topili mi, krmili, čuměl jsem na telku...

A zaplatil jsem 200 Kč jen proto, že první večer jsem byl jakože na nadstandardu.

Vůbec nevidím důvod, proč bych neměl zaplatit třeba 200 kila za den, vždyť ani doma nejsi levnějš, tam se musíš najíst, zatopit, palis elektriku...

Jasný, nechci Ameriku, kde zaplatíš statisíce za porod, bojíš se jít k doktorovi se zlomenou rukou... To ať zůstane, jak je.

Ale tohle totálně nechápu.

Jenže tohle si nikdo netroufne, tady lidi nemají kritický myšlení a kdo by to zkusil změnit, ten by to schytal.

Reagovat
ratusek

Vždyt tady se zvedla taková vlna odporu kvůli regulačním poplatkům 30 korun a ty chceš tohle

Reagovat
Bakary3

Ano, i na to jsem si vzpomněl to bylo taky směšný

Reagovat
romeo351

Reagovat
Imos

velká část lidí žije furt za sociku, "ať se všichni mají stejně špatně" , nevím proč by sis nemohl připlatit

Reagovat
meno

Zrovna zdravko a vzdělání bych nechal úplně bez poplatků. Naopak bych to dotoval víc.

Reagovat
ratusek

no nevím. Pak ti doktoři a další profese odchází do prdele, když si tady vesele vystudovali zadarmo

Reagovat
Bakary3

Jenže tohle nepovažuju za poplatek, vždyť jen zaplatíš, co bys platil i doma.

Neplatíte vlastně nic navíc, žádný mimořádný výdaj.

I ve škole si ty školácci ty obědy platí.

Tohle je prostě totální úlet a neskutečnej únik peněz, který lidi mají.

Jak říkáš, že bys to dotoval víc, tak v tomhle případě už bys těm lidem musel ještě platit za to, že tam leží.

Reagovat
zrzek999

Reagovat
meno

Obědy na základkách a středních by taky měly být zdarma. Na veřejných ofc, stejně jako veřejné zdravotnictví. Soukromé kliniky a školy, ať si to nastaví, jak chtěj.

bys to dotoval víc, tak v tomhle případě už bys těm lidem musel ještě platit za to, že tam leží.

Ne, šlo by to právě do platů.

Reagovat
Bakary3

No, to mi přijde odvážný, a na výškách teda už ne? To by byla první otázka.

To je pro mě nesmyslný rozhazování, na který nemáme, školství a zdravotnictví je bezplatný, tak aspoň základní věci by si lidi měli uhradit - defacto ty, který musí platit stejně

Reagovat
meno

U nás máme strašlivej problém, že nemáme vizi + neumíme škrtat, takže daně i sociální stát jsou tady mišmašem prvolepublikového konzervativního přístupu okopčenýho od Bismarcka, 40 let nějakých pseudojistot plánovaných ze Svazu a neoliberalismu, což je jenom liberalismus zvýhodněnej pro lidi, kteří od začátku můžou operovat s kapitálem...

Reagovat
Bakary3

Takový historický vhled nemám

Jen zkrátka a jednoduše, tohle mi nepřijde rozumný, spíš úplně nepochopitelný

Reagovat
meno

Chápu, machruje se mi to, když mám za sebou xy semestrů o sociální politice a politologii a tak Doporučuju ke čtení, jestli tě to zajímá, Rákosníka, Prokopa, starší díla od Švihlíkové. Nebo novináře Klimeše

Reagovat
Bakary3

Můj koníček to úplně není, ale někdo to tu třeba ocení

Reagovat
mistr129

Reagovat
zrzek999

Reagovat
romeo351

Naprostej souhlas. Nicméně nemocnice jsou v ČR taková díra na prachy hlavně z jiných důvodů. že by jim tohle snad ani reálně nezvedlo obočí

Reagovat
romeo351

Reagovat
Kily

pohoda, jistá část veřejnosti stejně tvrdí, že za měsíc dostaneme povolávací rozkazy a naklušeme do války, takže se důchodu beztak nedožijeme...

Reagovat
Kepy_FCB

Oni spíše preventivně vyjadřují odpor k zapojení do cizí války. Je žádoucí aby bylo jasně slyšet že za Ukrajinu nikdo bojovat nechce.

Reagovat
Bakary3

Aha ....

Reagovat
mario23

Já bych nebojoval ani za tuhle vládu a už vůbec ne za NATO. Pokud by k tomu došlo, zdrhnu nebo se budu schovávat.

Reagovat
Bakary3

Tak to se v první řadě týká vojenských složek, takže jestli nejsi jejich součástí, tak není o čem.

A celkove to "neměli byste pomoct nikomu z NATO", když my bysme v případě nouze nikomu ani moc nepomohli a spíš z toho jen profitujeme, protože sami bysme byli v prdeli, to je vtipny

Reagovat
Imos

Reagovat
Cotton

Spíš vyjadřují náklonnost teroristické zemi, která napadla jiný stát.

Reagovat
vonavka

Reagovat
Imos

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Rizek

blbe

Reagovat
Imos

Reagovat
božský John

Je mi to jedno

Na stat nespoliham, to je banda buzerantu nehlede na stranu. Vadi mi zvysovaci dane z nemovitosti a tendence zvysovat dane obecne

Reagovat
mario23

Reagovat
doshcz

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ratusek

ono je to totiž to nejjednodušší

Reagovat
Imos

Reagovat
KingMaster13

Nejhorší je, že mě to už ani nějak nesere a počítám s tím, takže dělám vše abych na starý kolena byl nezávislej a nemusel na nikoho spoléhat ohledně důchodu

Reagovat
Imos

Reagovat
mario23

Jsou to dementi. Vláda, která likviduje střední třídu, absolutně nespoléhám na to, že něco dostanu, až budu v důchodu. Bude mi stačit, když do důchodu splatím svoje dluhy (hypotéka) a pak snad nějak vyžiju z toho, co našetřím, případně si pomůžu tou almužnou od státu.

Absolutně nechápu lidi, který za celej svůj život si nebyli schopní zajistit bydlení a v důchodu brečí, že nemají prachy. Samozřejmě jsou jistý okolnosti, kdy se to dá chápat, ale když vidím, kolik lidí je v exekuci a stát pak vyhlásí milostivé léto. To je prostě humus.

Reagovat
Remt

S tím " sotva splatit hypotéku do důchodu" to vidím podobně:D mladý člověk by dneska fakt měl odkládat bokem a rozumne peníze celoživotně investovat, jinak se důchodu nemusí nikdy dožít. Makat do 68 je fakt hnus. Na druhou stranu jít třeba o 5 let dřív, tak to člověku zkrouhnou tak, že by měl mít bokem tak 2 míče aby z toho pár let vyzil. Do toho pripocit to že dnes pozemek a menší barák není cca po 5mil, do toho výchova dětí... Stát se může divit proč před desítkami let měla každá druhá rodina 3+ nebo 4+ dětí a dnes má rodina 1-2 děcka max. Komu by se v dnešní ekonomické situaci chtělo vychovávat 5 dětí, vždyť to je ekonomická sebevražda

Reagovat
Imos

podpora rodin ze střední třídy je fakt žalostná, ale hlavně že cikorky se mají dobře a jsou schopný tohohle využít

Reagovat
ratusek

Reagovat
mario23

Reagovat
romeo351

Je to nicméně i o té míře drzosti. My jsme furt nastavení, že se o nás má stát postarat sám.. Pohodlnost a ostuda v očích, kdy by bylo opravdu třeba jen za sebe natáhnout ruku. Ony jsou to totiž spojené nádoby

Reagovat
Imos

Já si myslím, že máš tak na půl pravdu, právě hodně lidí se stydí ty dávky pobírat a pak je tu druhá půlka co je naopak využívá do mírý že nepotřebuje pracovat a pak ani svoje děti nevychovávají k tomu aby pracovali a podíleli se na státu, naopak

Reagovat
romeo351

Zahrnuji v tom i formy spoření, investice, celkové brání peněz jako prostředku

Reagovat
Imos

Reagovat
Imos

tak střední třídu snad nejvíc ničil Andy ne?

Reagovat
ACSeRw!n

je mi to u kouli.. ve spouste statu na svete ani duchody nemaji a lidi si spori sami

Reagovat
Mass

Jj spořit při 17,5% roční inflaci dává smysl.

Reagovat
KingMaster13

Hele když je takováhle inflace tak to jde ale taky moc hezky využít, třeba dej 600 000 na dluhopisy, budeš mít úrok ve výši průměrné roční inflace

Reagovat
bobis21

Takové teď nějaký blázen emituje?

Reagovat
KingMaster13

Hele strejda to uzavřel před 2 roky když to bylo někde kolem těch 4. Dneska ta nabídka bude asi jiná Chtěl jsem jen Massovi ukázat že ta doba není až tak černá a dá se pracovat i s tou inflací hezky

Reagovat
bobis21

Tak moje investice byly za rok 2022 +35.89%. Ale pořád to nebyl nejlepší rok, 2020 jsem byl +39.78%.

Reagovat
KingMaster13

Hezky

Reagovat
delfin

Šikula

Reagovat
bobis21

Já nic nedělám, část jsou akcie firmy ve které pracuji a zbytek je v otevřených podílových fondech. Já kvůli své práci nemůžu sám nic kupovat ani prodávat.

Reagovat
Remt

O jakou firmu se jedná?

Reagovat
bobis21

Pracuji v České spořitelně, jedná se o akcie ERSTE.

Měli jsme štěstí, protože poslední "akce" nákupu zaměstnanecných akcií (s příspěvkem zaměstnavatele) byla na začátku září a zrovna to vyšlo tak, že byla cena v té době nízko. Jinak je dlouhodobě ta cena neroste.

Reagovat
delfin

Já taky nic nedělám, občas jen dám někomu znamení na čelo, nebo na ruku. Tak aby nikdo nemohl prodávat ani kupovat. Atd.

Reagovat
Kily

taky je možné začít podnikat a prodávat lidem zlato, jako to udělal Michal Sýkora, jen mu to trochu neklaplo a čekají ho tepláky, takový Červenka by mohl vyprávět

Reagovat
lichna.

Ten to rozjel ve velkém no.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Kepy_FCB

Stát ty protiinflační dluhopisy stopnul na konci roku 2021

Reagovat
mistr129

Reagovat
Mass

Ještě by mohla současná vláda přidat, že za to může Putin a poslat lidi do důchodu až v 75. Ovčani by to sežrali.

Kdyby 2/5 kapitálu vydělaného v ČR neodcházelo do zahraničí jak je tomu teď, tak by bylo i na důchody.

Reagovat
bobis21

ty vole tohle snad ani nikdo nemůže myslet vážně. Z matiky jsi propadl ve 2. nebo až 3. třídě?

Reagovat
Kepy_FCB

Téměř vůbec se tu nestavkuje takže za ty zisky do zahraničí si taky můžeme sami. Viz Nexen, 4 roky jim nepřidali a nechtěli ani při 17% inflaci...

Reagovat
Uwe háže buly

Mě nepřidali skoro 5 let a když jsem se o přidání snažil, tak mi bylo řečeno, že sami mají málo

Reagovat
Imos

promiň, ale ovčani jsou voliči ANO a SPD to si pleteš

Reagovat
Remt

BTW: když už se tu řeší důchody, budoucnost a někdo tu zmiňoval i složitost splácet hypotéku, měl bych dotaz na váš názor. Přemýšlím nad zafinancováním novostavby malého RD (co bude možné, to udělám svépomocí, dřevo na krov zadax, poměrně levný pozemek) a chtěl bych se vejít do. Cca 4-4a půl (vím že to v dnešní době je skoro nemožný ale tak dejme tomu. Kdybyste byly v pozici kdy máte úspory na cca 50-60% nemovitosti, dali byste vše do nemovitosti a půjčili si ve vhodnou dobu (když to padne dejme tomu na 3%) a nebo byste dali jen minimum (těch 10-20%) na hypotéku že svého a půjčili si na vetsinu od banky a zbytek investovali do investic, které vám vynesou každoročně víc než je úrok na hypotecea splácet tím třeba 1/3-1/5 splatky? Říkám si že pokud má člověk tu možnost, tak proč nezvolit tu druhou volbu, na druhou stranu váham nad tím aby se něco v těch investicích neposralo a já nepřišel o vše Plus samozřejmě ten přeplatek na 3 milionech při 3 % je tuším okolí 1,5mil při 25 letech, to taky při uzavírání vypadá hrozivě Díky za názor a sorry, že to možná pod tento komentář nepatří

Reagovat
bartes

nemůžeš počítat s tím, že úroky hypa spadnou zase na 3 %. Dlouho byly nízko, právě kolem 3 %, teď jsou kolem 7 %, ale když hypa začaly někdy v 90. letech, tak byly i 10 %. Takže je třeba počítat raději s vyšší částkou. Osobně bych počítal s tím, že teď je nějaký vrchol, který nějakých 5 let vydrží. A jestli se to sníží, tak jen dobře. Záleží na tom, kolik ti je. Pokud ti je do 30, tak se budeš chovat jinak než v 50. Ve 30 nemáš prachy, ale máš možnost dlouhé hypo a nízké splátky, v 50 zase naopak. Nejspíš dosáhneš na nejkratší hypo, ale zase máš lepší plat a úspory. Nebo aspoň bys měl mít. Jestli se vejdeš do 4,5 mega, záleží kde. Je rozdíl Praha a třeba Ústí. V Praze stojí novostavba s pozemkem tak 20 mega. V Ústí za 4,5 mega koupíš snad barák i s pozemkem. Je třeba počítat barák + pozemek + sítě + neustálá renovace, takže je vhodné mít k dispozici 1/3 jako rezervu navíc.

Investice záleží do čeho. Máš nějaké pasivní investice typu podílové fondy, které pokryjí tak akorát inflaci. Nebo máš opačný extrém aktivní investice typu kryptoměny, kde 1 rok můžeš být 100 % v +, ale druhý rok můžeš být na -50. Taky se to hodně odvíjí od toho, jak jsi starý a jak jsi schopen to snášet. Taky záleží na tom, jestli jsi sám nebo přispěje i tvoje manželka (přítelkyně), rodina atd. Každý to má jinak.

V Praze to bývá tak, že mladý člověk po škole dostane často nějaký zděděný byt po babičce, auto od rodičů a nemusí se téměř starat. Někde v Ústí dostane v lepším případě pár tisíc na stavebko, v horším dědí exekuci po příbuzných. Obojí vidím denně kolem sebe.

Momentálně se cokoliv špatně odhaduje kvůli konfliktu na Ukrajině. Čím déle bude trvat, tím hůře se dá cokoliv předpovědět.

Reagovat
oli9

Vyjdeme jak Francouzi do ulic

Reagovat
Imos

díky za reakce

Reagovat
Uwe háže buly

Já hlavně nevím, co budou všichni tihle senioři dělat. Někteří moji příbuzní v tom věku pořád dělají, ale nemají až tak fyzicky náročnou práci a oba jsou tak na hraně.. kdyby nebyl nedostatek lidí, tak o ně asi ani nebude zájem, protože ta chybovost v tom věku je hrozná.

Reagovat
monty25

To to začíná...

Reagovat
smazaný uživatel

Mucha mi nabere vic bodu nez Grigar, ja to vedel

Reagovat
Martin9719

Fillous

Reagovat
monty25

Teplice přežijou dvě šance (dvě tyčky) a retard Hyčka pak udělá faul v rohu vápna.

Reagovat
KingMaster13

Ty Teplice jsou šílený tragédi Škoda že jim na konci jara zase nechá body nějakej tým co to bude mít na salámu už.

Reagovat
pingla

Janetzký, hráč jako ... ?

Reagovat
smazaný uživatel

Po*ebeme to zase?

Úvod solidní, Teplice zatím extrémně slabé.

Reagovat
monty25

Sy je zatím strašně marnej.

Reagovat
Greny

Tak to vypadá, že ještě že ho ta Slavia koupila

Reagovat
monty25

Neobejde hráče 1 na 1, neodcentruje, míč mu překáží...

Reagovat
Greny

Ideální posila do našeho kádru, ale když musí slavisti kupovat všechny

Reagovat
KingMaster13

Sorry jako ale na černochy máme předkupní právo

Reagovat
KingMaster13

Kluci od nás to podcenili, měl jít do Liberce. Tam přesně z takových kopyt dělají klenoty

Reagovat
Mass

Asi vám Slavie bude muset přestat posílat hráče, když z nich neumíte udělat děla

Reagovat
KingMaster13

Do Liberce s nima

Reagovat
monty25

Tijani byl taky od vás a to byla naopak opora.

Reagovat
Mass

O Tijanim se vědělo, že je dobrej, ale i taky to že má mizerný koleno.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

PVVCD

Reagovat
KingMaster13

A jéje To zase bude kolo který dopadne naprosto proti všem predikcím

Reagovat
ratusek

Jdu naložit na Brno, než klesne kurz

Reagovat
KingMaster13

V nejhorším případě na stanové městečko jsi zvyklý

Reagovat
Martin9719

Prochy tam útočí jak zamlada

Reagovat
monty25
Reagovat
KingMaster13

Legenda ale fakt jsem si nemyslel že to Zavadilovi někdo dokáže vyfouknout

Reagovat
djiros

Jasný Klímuv vlastňák. Tohle mu ještě vezmou.

Reagovat
monty25

Máš pravdu, teď jsem to viděl.

Reagovat
Kily

mi přijde, že ta jeho teč nasměrovala míč do brány, tam už pak teč bránícího hráče nic nemění a je to Hübschmanův gól

Reagovat
djiros

To by Laštůvka melt, snad ještě ukážou ten záběr z brány, ale klidně ať mu zůstane

Reagovat
Mass

Sem myslel že je mu tak 38.

Reagovat
djiros

Lischka červená za mě.

Reagovat
doshcz

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
bobis21

Tak na konci podzimu se to nastavilo tak, že kolíky proti noze soupeře nejsou ani faul ...

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
mario23

Reagovat
Greny

Ok tak to je jasná červená... Zajímavý fakt srovnávat to co pískají každý kolo jinak... Toto bylo mnohem horší než od Divíška nebo i třeba toho Kairinena

Reagovat
PavlíčeQ

liska jasna ruda, nevim za co jinyho, skutecne zumpa liga

Reagovat
KingMaster13

Pelta už je tak slabej hráč že nedokáže zařídit ani vyhození správně vyloučeného hráče proti svému týmu

Reagovat
bobis21

Výkon dobrý, když budeme takhle pokračovat, tak to dopadne dobře. Jeden uhaluzený gól na tom nic nemění.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty pico, jaky fet jedes? Dyt to byla marnost...

Reagovat
mario23

Baník je fakt špatnej a to jsem na ně vsadil. Za mě teda červená a docela jasná, takže nechápu rozhodčí a VAR.

Reagovat
Greny

Ale jako já ty rozhodci docela chápu, že nedávali červenou, protože to je prostě ta Příhodová práce, kdy on řekne akceptují to i to, byla to situace hraniční, nebyla to zjevná chyba , chceme aby var vstupoval méně do zápasu..

Reagovat
mario23

Ale stejně s VARem komunikoval, takže do něj vstoupil.

Reagovat
Kepy_FCB

Ach jo, když posadí Frydrycha zastoupí ho Liška. Už by mohli vypustit toho Albánce

Reagovat
Nuno čomes

Tak ono to jsou taky hráči max na lavičku. A to ještě musíš doufat v to, že ti dva ze základu se nezraní..

Reagovat
monty25

Ať dneska za Teplice vystřelí kdokoliv, tak je to pomalá šmudla po zemi.

Reagovat
monty25

Góóól!!! Vachoušek

Reagovat
Kepy_FCB

Kaloč jasně držen

Reagovat
Greny

Ty vole to jsou střelci... Kdo výš, kdo dál

Reagovat
Neon

to je hodně divný výklad olympijského motta.

Reagovat
Greny

Ne to je popis dnešních zakoncovatelu v dresu Baniku

Reagovat
Kepy_FCB

fakt jsou na pěst

Reagovat
bobis21

Ty vole já se dívám co to píská za amatéra a on je to ten samý co nás pískal na slavii Jak toto může být pořád v lize

Reagovat
bobis21

Vyjebaní haluzáci

Reagovat
John Obi Mikel

Hráč jako bejk.

Reagovat
Kepy_FCB

Brzy jej koupí šejk

Reagovat
Kepy_FCB

Nedáš dostaneš, v pořádku

Reagovat
monty25
Reagovat
Coutinho10

ještě že tak

Reagovat
monty25

Ale tu sestavu máme tak podobnou, že asi rozhodne tvůj rozpočet...

Reagovat
Greny

Rozhodčí na Baníku pěkná kunda.... Nejdřív písně v nastavení faul na hráče Jablonce kdy se srazili hlavama, pak se tam s hráči minutu vybavuje rozdá dvě karty a nenastaví ani vterinu

Reagovat
bobis21

Náhodný generátor by měl větší přesnost rozhodnutí než on. Dva fauly nepískne, pak pískne nefaul. Díval jsem se na stránkách ligy co pískal předtím a všechny zápasy které jsem v této sezoně viděl nezvládal úplně stejně.

Reagovat
bobis21

2. gól by Baník stejně nedal, ale borec se víc než minutu válí na zemi a rozhodčí nepřidá vůbec nic To je fakt šílené

Reagovat
veikko

Každého ztraceného bodu je proti týmu jako Jablonec hrozná škoda, ale konečně jde ve hře Baníku vidět systém jak v založení útoku, tak i okolo vápna. Škoda dneska hromady nepřesností. Co je naopak velká slabina, je ta příšerně "měkká" stoperská dvojice. Na rozehrávku fajn, je dobré mít stopery, jejichž největší technickou předností není tzv. český odkop do hajzlu, ale při každém náznaku tlaku na ně začnou chybovat.

Reagovat
Coutinho10

Ogbu základ

Sestava: Kolář – Douděra, Ogbu, Santos, Jurásek D. – Traoré, Ševčík – Jurásek M., Lingr, Olayinka – Jurečka

Lavička: Stejskal, Zafeiris, Tecl, van Buren, Bořil, Pech, Ewerton, Hronek, Schranz, Kačaraba, Kričfaluši

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Bořil na lavičce

Reagovat
KingMaster13

Konečně už se to tolik nerotuje a už je ta sestava alespoň částečně ustálená Místo Traorého Holeš a místo Santose Ousou a už to vypadá hodně dobře

Reagovat
Mass

Traoré možná do dnešního zápasu může být lepší volbou než Holeš.

Reagovat
KingMaster13

To jistě může ale obecně tam chci víc vidět logicky Holeše

Reagovat
Mass

Holeš pokud bude zdravý, tak bude hrát, to je jasný. Hromada se hodně zlepšil poziční hru a přestal tolik zbytečně faulovat, ale kvalitou na Holeše pořád nemá, hlavně co se týká organizace na hřišti je Holeš jinde.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Mass

Trochu sem čekal Micka v základu místo Matěje.

Reagovat
ZB 07

Naše sestava docela freestyle

Reagovat
Mass

Leicester super kombinace

Reagovat
Mass

mt

Reagovat
Coutinho10

škoda Ibra

Reagovat
Mass

Vzpomněl sem si na Simu.

Reagovat
Coutinho10

ten by to tam trknul

Reagovat
Martin9719

To je to ještě 0:0?

Reagovat
Greny

Vysvětlí mě někdo proč hrajeme na DZ Endla a na stoperovi Hlaviců, když Hlavica odehrál na DZ už několik zapasu

Reagovat
John Obi Mikel

Naštěstí ofsajd

Reagovat
ZB 07

Ty naše kraje obrany jsou fakt karikatury fotbalistů

Reagovat
Greny

Už jsem přišel proč Endl ve středu...

Chceme ukázat Trpisovi že Endl je nový Souček ať vypláznout třicet mega ...

Reagovat
ZB 07

No a nebo prostě Ríša improvizoval

Reagovat
Kepy_FCB

To je to ještě 0:0?

Reagovat
Greny

Jo neuznali nám gol jasnej ofsajd bohuzel

Reagovat
John Obi Mikel

Z toho počátečního velkýho tlaku jsme vytěžili velký ho...

Reagovat
Coutinho10

twl 10 rohů za poločas a nic z toho...

Reagovat
Coutinho10

*13

Reagovat
mario23

13

Reagovat
John Obi Mikel

12 rohů a většina končí na hlavě Brňáka.

Reagovat
John Obi Mikel

*13

Reagovat
Mass

13

Reagovat
Stannis Baratheon

To je úplně stejné jak oba zápasy proti Kluži...

Reagovat
ZB 07

Dobrej beton od nás

Reagovat
mario23

Na to, jaký máte dřeváky v základu díky absencím, tak dobrý no.

Reagovat
ACSeRw!n

2x za pulkou

Reagovat
smazaný uživatel

Hráte to brutálne, klobúk dolu.

Reagovat
Coutinho10

potřebujeme asi střelce -> Micka

Reagovat
John Obi Mikel

Trpiš si to vyhodnotí stejně, ale pošle tam Standíka.

Dneska se mi nelíbí Ševčík a ten hraje na klíčové pozici.

Reagovat
smazaný uživatel

Ševčík je tam úplne k hovnu.

Reagovat
Mass

Šéva je dneska bez nápadu, žádná průniková přihrávka.

Reagovat
Coutinho10

Ševčík hodně ztrát, chtělo by to Zafeirise

Reagovat
Greny

Standy ne prosím... My jsme jedinej tým proti kterymu se pravidelně prosazuje podle mě nikomu v lize nedal víc gólů jak nam

Reagovat
KingMaster13

Je pravda že na jaře se musí někdy ukopnout Tak proč ne dneska

Reagovat
John Obi Mikel

Tvl Ševo

Reagovat
KingMaster13

Nebylo by možné tam poslat Provoda? Ten ty rohy vždy kopal o dost lépe a měl vždy mnohem lepší čísla než Ševčík

Reagovat
djwenca

vidíš ho snad na střídačce?

Reagovat
KingMaster13

To bych potřeboval dalekohled abych tam viděl

Reagovat
djwenca

poradím ti takový trik, existuje třeba stránka livesport.cz, kde si klikneš na sestavy obou klubů a uvidíš, kdo hraje, kdo je na střídačce a třeba i kdo je zraněný zkus

Reagovat
KingMaster13

Oddaný fanoušek leze během krátkých pauz zásadně na eurofotbal

Reagovat
John Obi Mikel

Odpověď tedy zní nebylo.

Reagovat
mistr129

Ewerton

Reagovat
John Obi Mikel

Ewertooooooooooooon

Reagovat
Coutinho10

Eweeeeertooooooon konečně se trefil

Reagovat
John Obi Mikel

Tak snad se rozjede

Reagovat
Coutinho10

už 1+1

Reagovat
ZB 07

Reagovat
KingMaster13

Ewerton Snad mu to pomůže se chytit

Reagovat
mistr129

Jakub Teclíček

Reagovat
John Obi Mikel

Kolář

Douděra

Reagovat
Mass

Kdo brání nevěří brankáři

Reagovat
John Obi Mikel

Naši hráči jsou v defenzivní fázi hrozně bohorovní

Reagovat
KingMaster13

Poslední kdo si je tam uměl srovnat byl Kúdela. Od tý doby to neumí nikdo a je to chaos

Reagovat
Mass

Holeš

Reagovat
KingMaster13

Ale ten moc stopera nehraje

Reagovat
mistr129

Já teda stihl až druhou půli, ale jak jsem zvyknutý, že tam hraje vyplašený Ousou, tak jsem dneska docela v klidu

Reagovat
John Obi Mikel

Né že by tam hořeli, ale jsou tam zbytečné lehkovážné ztráty. Douděra hloupě ztratí, Traoré, v 1.půli 2x Jurásek, Ševčík několik ztrát.

Reagovat
mistr129

Douděra jasný, myslel jsem to převážně na tu stoperskou dvojici, která co jsem zatím viděl funguje slušně

Reagovat
mistr129

ok, jsem to zakřiknul

Reagovat
John Obi Mikel

Ogbu celkově většinu soubojů s Řezníčkem prohrál. Ale zas hraje 1.zápas.

Reagovat
mistr129

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Mass

Tak v Norsku nehrají tak dobří útočníci jako Řezniček

Reagovat
KingMaster13

Ono jsme i dost rozmazlení. 3 sezony zpátky jak jsme měli ligovou sezonu během naší champions league jízdy tak jsem v lize měl pocit že se fakt nemůže nic stát. To byly směrem dozadu tak precizní výkony. Po podzimní části jsme tuším měli snad 3 obdržené goly

Reagovat
John Obi Mikel

Kolář

Reagovat
KingMaster13

Kolář Na toho Ševčíka pozor

Reagovat
Mass

No bohužel ho nebrání Douděra.

Reagovat
John Obi Mikel

Tohle mohl Hronek trefit. Škoda.

Reagovat
Mass

Nj sjelo mu to, ale když sem takhle sám , tak musíš dát. Ne nadarmo má Hronek jen dva góly a přitom za Bohemku měl všechny minuty.

Reagovat
Mass

Oba brankáři

Už mohlo být tak 3:2

Reagovat
Mass

Alli zázračné uzdravení

Reagovat
smazaný uživatel

Ševčík umí luxusní centry, škoda že Řezníček je dnes dřevěný.

Reagovat
Mass

Dneska bych vyměnil brněnskýho Ševčíka za toho našeho.

Reagovat
John Obi Mikel

Čtvrtý rozhodčú je koukám profesionál.

Reagovat
Mass

Zase dostanem žlutou kartu za toho trotla

Reagovat
mistr129

MvB

Reagovat
Remt

Doudera mi teď připomněl Kepu

Reagovat
mistr129

Tak podle mě nebyl nasranej, jen chtěl trochu potahat čas, tak dělal blbýho

Reagovat
Mass

Reagovat
John Obi Mikel

Bureeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen

Reagovat
Coutinho10

Goooaaaaaaaaaaaal Miiiiiiick

Reagovat
KingMaster13

Mick Ten je fakt vyměněnej. V Liberci dělají doslova zázraky. Zkuste tam poslat Standu, abychom se nedivili

Reagovat
Mass

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
delfin

Reagovat
ratusek

Standa by tam zářil. Stejně jako v Jablonci atd, ale na Slavii nemá hlavu

Reagovat
Freedo

Ale jen z lavičky, už navždy náhradník

Reagovat
John Obi Mikel

Kde je míč

Reagovat
Mass

Mick chce novou smlouvu

Reagovat
Coutinho10

nikdo lepší tam místo něj není no

Reagovat
JessePinkman

Konečně bez Potočného a Pennera. Škoda, že Adediran má stopku. Jinak Matoušek, Hellebrand, Mršič v základu. Tak to se i podívám.

Reagovat
ratusek

Reagovat
$$CaptainKokotko

Chci, aby Sparta vyhrála a souboj o titul byl zajímavější. Jen je docela sick, že když na Bohemce prohrají tak ztrácí 10bodů na Slavii. To by Bohemka na ně měla 5bodů a my 7. To by asi nevypadalo úplně dobře.

Reagovat
mistr129

za mě penalta

Reagovat
djiros

Kopic? Vždyť sebou okatě plácl, správně to pustil. Za chvíli by se pískalo opravdu všechno.

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
Martin9719

Za mě ne. Kdyby to bylo na půli tak ok, ale penalta ne. On hlavně Kopic měl možnost toho obránce ještě přeskočit ale vysral se na to a čekal až ho trefí nohy.

Reagovat
mistr129

jo z tý opakovačky už to vypadalo jinak, takže nevím Ale asi bych se nedivil, kdyby písknul

Reagovat
Martin9719

Já taky ne. Když dostane Chorý žlutou za to, že zakopne a spadne na obránce na půlce tak nevím. Zároveň Hejda který nechce hrát míč a sejme kotníky tak pak nedostane.

Reagovat
GreatWhite

Ten Hradec, to jsou dobří řezníci. To je neskutečný, jak nestíhají a pojímají to jako ragby.

Reagovat
Martin9719

Děláš jako kdyby hráli někdy jinak.

Reagovat
GreatWhite

Já je normálně nesleduju, tak jsem trochu překvapen. Nejodpornější tým, co tu letos byl. Od 1. minuty zdržování, simulace, prasácké fauly a buranské chování. A fotbalově naprostá tragédie. Nechápu, že jsou tak vysoko.

Reagovat
Martin9719

To jsi to přesně vystihnul ale. Je to tak celou sezonu, jsou to zákeřný prasáci a provokatéři. Nejvíc Smrž, Kodeš, Vašulín a Rada. Není to ale tak, že by zároveň nedokázali kombinovat a hrát přesně.

Reagovat
Lukáš_6

Tak to co dnes předvedli na sigmě , to už zvedlo ze sedadla i mě , a to jsem fakt kliďas . Hráli naprosto zákeřně . Nevadí mi , když někdo hraje tvrdě , každý se prezentuje nějakým stylem kterej je přizpůsobený na možnosti aktuálního kádru, ale aby někdo hrál zákeřně , a ještě při každé příležitosti simuloval , to už je jinej level a rozhodčí Všetečka ? To je úplnej mimozemšťan. Aby z vymyšlenýho faulu byla standartka na 0:1 , budiž , ale on to takhle kurvil celej zápas , a největší vrchol je , když si pak po zápase koubek stěžuje, že to kazil a poškodil je

Reagovat
Martin9719

Já ten zápas neviděl, ale Koubek mi přijde, že už trochu ztrácí soudnost. V tomhle věku už prostě čím dál víc vidí jen to co vidět chce. Mě celkem nadzvedl jak se dušovali při údajný penaltě Sýkory na Ryneše v létě a lezli k VARU. A pak ještě díky tomu omlouvali tu prasečinu Smrže na Chorého.

Reagovat
Lukáš_6

Ono v televizi toho nejde vidět tolik jako na stadionu . Když pqk na stadion přijdeš a vidíš jakym stylem hradec opravdu hraje , tak to je fakt k zblití , nevadí mi tvrdá hra , ale když rozdáváš , tak musíš umět i přijmout. A ne hrát zákeřně a ještě u všeho simulovat a brečet i když se tě nikdo nedotkne . Bohužel rozhodčí tomu nasadil korunu a vůbec zápas nezvládl . No a koubek fakt začíná asi senilnět .

Reagovat
Martin9719

Oni jsou celkem k zblití i hradecký fanoušci, kde fandí po celý zápas 20 lidí ale 300 lidí řve na rozhodčího pokaždý když jde něco proti Hradci. Myslím si že na nejtrestanější tým ligy by se měl zároveň i sudí připravit líp.

Reagovat
Martin9719

Hrůza. Bucha, Modou a Květ, min. Květovi a Modouovi překáží míč u nohou, takže herně taková záloha k ničemu. Dynamo hraje vzadu totálně na riziko a využili jsme toho 1x. Tam být Jirka, Vlk, Kliment nebo Vydra tak je to min. 4:0. Potřebujeme dostat do sestavy rychlost a hru 1na1. Květ k ničemu už v Brně a jen díky Vlkanovovi jsme vyhráli a dnes opět sedí.

Reagovat
Pablos

No ale podle čísel to u Květa tak špatně nevypadá

Reagovat
Martin9719

Jo góly dávat umí, ale na té pozici 10 je pro naší hru uplně marnej.

Reagovat
GreatWhite

Sigma dnes zatím velmi slušně. Je radost koukat na souhru Fortelného s Chytilem.

Reagovat
Losinho

Reagovat
Mass

Koukáš na Plzeň?

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Mass

Celkem naivně si budějovičtí myslí, že jim rozhodčí cokoliv v Plzni pískne.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: V novém EF v disukzi obnovuji stránku a nepřečtené komentáře zůstávají označené jako nepřečtené (aha, tak to jsem teď asi našel :-) ). Navíc nevidím šipečky, které odkazují na další nepřečtený komentář. Smajlík vpravo dole na klikání nereaguje. Používám Firefox se kterým mi staré prostředí funguje skvěle.. Navíc mi tam ani nešlo odeslat tento příspěvek. Co dělám blbě?

Reagovat
John Obi Mikel

Mělo by to začít fungovat až 14.

Reagovat
smazaný uživatel

Dík

Reagovat
JarousFCB

Snažíš se o něco, ci zatím nejde. PJ psal, že diskuse se ještě tuní a fungovat bude až v ostré verzi.

Reagovat
KingMaster13

Vacek: Bohemka se po Spartě nehezky projde......Realita: V 15. minutě Sparta měla vést 3:0

Reagovat
Mass

Vacek žije snad v minulosti. Tahle Bohemka už neni ta, která by se procházela po soupeřích a týmy odjížděly s několika zraněnýma hráčema.

Reagovat
KingMaster13

Nevim ale občas ten jeho pohled na fotbal fakt nechápu

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Greny

Zatím je to hodně dobrej fotbal a na naší ligu mě přijde že to má velký tempo ta hra

Reagovat
ACSeRw!n

vyhod ho

Reagovat
smazaný uživatel

Čvančara a Kuchta on fire

Reagovat
Mass

Co udělali s Krejčím že se taky nepřišel prát?

Reagovat
John Obi Mikel

Byl moc daleko

Reagovat
Greny

Cvancara jasná ruda

Reagovat
smazaný uživatel

za ten druhý kop mimo míč měl jít ven

Reagovat
Hyrax

Reagovat
mistr129

Reagovat
Greny

nechybělo moc a byl bez vajec

Reagovat
kilobyte

Zase ve té době už rozhodčí dávno měl přerušit hru, protože Kovařík takhle nemůže bránit ve hře.

Reagovat
OTASi

Reagovat
Rizek

Prekop už neměl být na place.

Reagovat
mistr129

za tohle přece Čvančara musí ven

Reagovat
Mass

Ale zase nepřeháněj.

Reagovat
Greny

Taky klidně červená pro Cvancaru

Reagovat
John Obi Mikel

Kuchta ještě nemá kartu?

Reagovat
Mass

Ten je dneska pěkně vzteklej. Třeba ještě bude nějakej blikanec.

Reagovat
KingMaster13

Dneska spálil velkou šanci a sebrali mu gol, je frustrovanej že jich má málo.....mohl by něco podělat

Reagovat
Coutinho10

počkej, ho kopnul do prdele

Reagovat
John Obi Mikel

Mu ji nastavil

Reagovat
Coutinho10

jako nejdřív mi to z toho realu i tý první opakovačky přišlo, že ze strany schválně do prostoru, kde byl míč, ale pak z tý poslední opakovačky bylo vidět, že ho nakopl normálně do prdele a nikde a tam míč nikde nebyl, to muselo bejt až v závěru tý situace....to fakt nechápu, že za to nedá redku

Reagovat
Hyrax

To je curak

Reagovat
djiros

On ho nevyhodil za to kopání do ležícího? Zasraní alibisté

Reagovat
KingMaster13

Bože to je banda dementů Ty dva mají spolu dohromady tak IQ 40

Reagovat
Nuno čomes

Sympaťáci.

Reagovat
Greny

Jsem zvedavej s čím přijde po tomhle víkendu Příhodu a čím to obhaji

Reagovat
djiros

Zase to přejdou jako vždycky....

Reagovat
Frank Lampard 8

Hraniční situace

Reagovat
Gelu28

Dva postřehy k zápasu na Bohemians:

1) Stav trávníků....já být rozhodčí tak pro zdraví hráčů obou týmů ani zápas nezáhájím v tomto termínu

2) Čvančara ted jasná ČK,za co jiného už vylučovat ?

Reagovat
doshcz

nema se valet na mici

Reagovat
Greny

Každopádně být protihráč tak od teď chodím jen za Cvancarou provokují ho občas nějaká nadávka lehký fauly a to by bylo aby nedostal redku

Reagovat
doshcz

tak to uz udelal Prekop tim skluzem ze jo

Reagovat
KingMaster13

Ono i za Kuchtičem, občas prohodit poznámku že s takovýma číslama se bude pakovat do Ruska a nikdo ho tu chtít už nebude a uvidíš jak mu rupnou nervy, protože on by ideálně odtamtud i ze Sparty vypadl

Reagovat
kilobyte

Vždyť to dělají od začátku a nejenom lehkými fauly.

Reagovat
verv

Prekop tam podrážkou napřed na kotník a tady nic, ale za takovou píčovinu byste vylučovali Čvančaru

Reagovat
doshcz

Reagovat
Hyrax

Reagovat
djiros

Míň nesportovní chování už těžko najít než je kopat do ležícího protihráče bez cíle hrát balón.

Reagovat
verv

Ležící protihráč však klečel na míči

Reagovat
KingMaster13

a to je důvod ho nakouřit když se nemůže bránit?

Reagovat
kilobyte

Ne, to je důvod, aby rozhodčí zapískal bránění ve hře, nebo jak se to jmenuje. Nevím na co rozhodčí čekal a bylo jasné, že ho někdo kopne, když drží míč mezi nohami.

Reagovat
doshcz

Reagovat
KingMaster13

Samozřejmě souhlasím ale nezapískal....takže to znamená že ho můžu kopnout?

Reagovat
kilobyte

Není důvod, ale tohle pravidlo je právě kvůli tomu, aby se zamezilo kopání do hráčů, protože jak jinak bys z téhle situace vybojoval míč, než zkusit ho vykopnout.

Reagovat
mistr129

Ale tam byly zcela očividně dvě kopnutí - první v době, kdy byl balón pod Bohemákem, to je naprosto ok. A pak bylo druhý, kdy už ten míč pod sebou neměl.

Reagovat
KingMaster13

Samozřejmě může za to rozhodčí, to jako bezpochyby, kdyby písknul nic by se nestalo.

Reagovat
verv

Neříkám, že to je důvod ho kopat, ale zároveň ani nic šílenýho, abyste tady museli takhle hysterčit

Reagovat
KingMaster13

Hele chytrý hráč si prostě počká na přerušení. Tady když je na zemi a blbě ho trefíš tak mu můžeš způsobit třeba vnitřní krvácení. Prostě kopnout někoho na zemi je dost zbytečné.

Reagovat
kilobyte

Počká? Jakože přestane hrát?

Reagovat
Rizek

Jo tak ležícího ... Proč lžeš?

Reagovat
kilobyte

Ležel na míči.

Reagovat
djiros

A proč ho nakopal do prdele? Čvančara je blbý jak daleko vidí, ale tady moc dobře věděl co dělá, a že míč hrát nemůže.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
verv

Brekot tady předvádíte akorát vy

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
mistr129

Prekop klidně taky červená, ale měl nohu na zemi a snažil se hrát míč, takže žlutá taky v pohodě.

Kopnout vší silou do hráče bez snahy hráč míč musí být červená + stopka vždycky

Reagovat
verv

Prekop mnohem nebezpečnější zákrok a ještě se tam jde potom se žlutou pošťuchovat ale tady se bude hejtovat Čvančara kterej akorát okopal borce ci zaklekl míč.

Reagovat
mistr129

"akorát okopal"

lol

Reagovat
kilobyte

Neměl nohu na zemi. Šel do toho pěkně s výskokem. A potom co řešili Kairinena, tak měli určitě řešit i tohle.

Reagovat
Rizek

Reagovat
smazaný uživatel

Vitíkovi jebe?

Reagovat
djiros

Vitík takzvaně na Štětinou

Reagovat
mistr129

Vitík

Reagovat
smazaný uživatel

Puškáč kkt

Reagovat
John Obi Mikel

Puškáč Luckeři z Letný

Reagovat
KingMaster13

Ani ne, měli vést tak 5:1 po půlce ale mohli si to vlastní debilitou krásně podělat

Reagovat
John Obi Mikel

Ale dobry zakrok golmana

Reagovat
KingMaster13

Škoda no ale byla by to typická Sparta ale co si budeme, dnes je lepší

Reagovat
Coutinho10

po tom odvolání toho gólu z offsidu i nějakých dobrých rozhodnutí, zrušení gólů, teď i odpískání penalty proti Spartě člověk měl pocit, že to je dobrý trn VAR od jarní části, ale redky se asi bojej, kdyby Bohemka dala penaltu, tak je čas to napravit, s redkou to je těžší...

Reagovat
Greny

To je prase ten Puskac fakt

Reagovat
ACSeRw!n

hodne priposrane kopnuta penalta

Reagovat
John Obi Mikel

Co je na tom připosranýho?

Reagovat
ACSeRw!n

neveri si/nema techniku na to, aby to kopnul k tyci, tak to da radsi doprostred jakoby "na jistotu", ale zase priposrane, ze se bal, ze to napali do brevna, takze se u toho posral dokonce 2x

Reagovat
pingla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Selänne

Reagovat
Mass

Vždyť mu teklo hovno po noze.

Reagovat
Rizek

Já si zase myslím, že bomba doprostřed co nejvýš je nejlíp koplá pentle.

Reagovat
pingla

no že se Puškáčova penalta tvému popisu ideální penalty hodně podobala

Reagovat
Mass

Radek Černý ti dává palec.

Reagovat
Mass

Dobře vyhrocený zápas zatím, mnohem zábavnější než Plzeň-Budějovice, oba týmy chtějí vyhrát.

Reagovat
Greny

Proske teď Cvancaru beztak raději vystřídá

Reagovat
mario23

to asi ne

Reagovat
smazaný uživatel

Čvančara těch pár červených asi ještě dostane, než mu (doufejme) dojde rozdíl mezi tvrdostí a blbostí. Dneska tomu zatím utekl.

Na druhou stranu jsem rád, že už neplatí, že na Spartu stačí nastoupit tvrdě a hráče to přestane bavit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to, že dnes odpoledne platil gól Budějovic proti Plzni? Nahrávka letěla na hráče v ofsajdu, Jemelka ji blokoval a dal si vlastní gól. To se nebere, že ten hráč v ofsajdu ovlivnil hru?

Reagovat
Martin9719

Ne fakt nebere.

Reagovat
Martin9719

Úplná blbost to Bílkovo vyjádření po zápase. Nebyl prostor dát do hry více ofenzivních hráčů. A kdy jindy je tam dáme než proti jednomu z nejhůře střílejících mužstev který půjde nejspíš do baráže?

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Jako da se rozumet, proc je Cvancara vzteklej, ale moc jsem teda nepochopil psychopaticky chovani Kuchty

Reagovat
KingMaster13

Je frustrovanej no neuznali mu gol

Reagovat
Greny

Krásnej vstup Sparty do druhé půlky...

Veselý udělá z Čermáka delo

Reagovat
mistr129

*Veselý udělá z Čermáka materiál pro Trpiše, který z něj udělá dělo.

Reagovat
KingMaster13

Čermák se k nám nehodí, není to tak ten běhavej a bojovnej hráč. Techniku má ale skvělou

Reagovat
Greny

Jakože vám ho Plzeň prodá jo? Na to bych fakt nespolehal

Reagovat
KingMaster13

Hele když je potřeba tak se ty kluby dohodnout umí Viz Provod - Bucha akce

Reagovat
Mass

To jo, s Buchou to byla tak skvělá akce, že to skočilo u arbitráže.

Reagovat
Pablos

Reagovat
KingMaster13

A díky tomu nám nechali Provoda

Reagovat
doshcz

Bucha > Provod kazdy den

Reagovat
KingMaster13

Bucha je lepší v jedné proměnné, která je bohužel dost zásadní a to je zdraví no Tam kde byl Provod ve své top formě tam Bucha nebude ale odehraje tu sezonu konzistentněji a je díky tomu že snese větší zátěž aktuálně prospěšnější svému týmu

Reagovat
Mass

Bucha měl taky jednu sezonu, kdy patřil mezi nejlepší hráče v lize, konkrétně 20/21.

Reagovat
KingMaster13

Jo vlastně Gula z něj udělal chvíli dělo

Reagovat
mistr129

Když nám prodali Provoda, tak proč ne

Reagovat
Greny

Tak Provod by nikdy asi ani nedostal prilezitost v Plzni si myslím ale tak bo by to zajimavy

Reagovat
Martin9719

To by šel zadarmo.

Reagovat
Martin9719

Čermuuuuuus!!!

Reagovat
mistr129

karma

Reagovat
verv

Reagovat
mistr129

Reagovat
kilobyte

Reagovat
KnoxXx

Wiesnera by mali okamzite kopnut do prdele, nie mu predlzovat zmluvu

Reagovat
guzman

Pěkně, ze začátku dvě zbytečné ztráty, hned pod tlakem a vyrovnání s toho..

Reagovat
Greny

Bez karty.... takový sáňky

Reagovat
Slavia10

Kde se takovou dobu schovával Veselý? Výborný trenér

Reagovat
Mass

Někdo o něm psal, že vypadá jak strejda z vesnický hospody, tak možná tam. Jinak teda předtim trénoval Chrudim.

Reagovat
fellaininho

Nějaký čas byl v zahraničí. Konkrétně Blízký východ.

Reagovat
ACSeRw!n

krasneee

Reagovat
Selänne

Reagovat
aither

Haraslín

Reagovat
Greny

Krejčí ještě bude nejlepší střelec ligy pokud bude zdravej

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak zdravej nebude, to je jistý.

Reagovat
KingMaster13

Na DZ je dost produktivní. Jako když hraje tak je to za mě nejlepší hráč Sparty, doufám že ho někdo koupí

Reagovat
mistr129

ještě nám bude dělat ostudu ve světě.

Reagovat
KingMaster13

Hele naše renomé jsem vzdal v momentě kdy se do zahraničí dostal Frýdek To jako Ládik je proti němu fotbalista a andílek

Reagovat
Stannis Baratheon

Jojo, o fotbalové schopnosti určitě šlo. A ne, Krejčí není oproti Frýdkovi andílek.

Reagovat
KingMaster13

Frýdek mě úplně sral, byl vypatlanej, lámal kosti a ještě to je totální fotbalový kopyto. Krejčí není takovej kostiřez, fotbalista je to lepší a je stejnej debil. Takže furt ve 2 aspektech je mi tak nějak milejší.

Reagovat
John Obi Mikel

A Frýdek je ještě simulantská *****

Reagovat
ratusek

Reagovat
ratusek

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Myslíš Minčev?

Reagovat
Mass

Ta černá plachta v kotli Bohemky je co? Tryzna za starý eurofotbal?

Reagovat
John Obi Mikel

Po čtvrtém gólu pan komentátor mluví, že Bohemka neudrží čisté konto.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Cotton

však má pravdu, ne?

Reagovat
kilobyte

Vždyť to je přece práce komentátora, aby upozorňoval na situace, které by mohl divák přehlédnout.

Reagovat
Mass

Kdyby rozhodčí chtěl, tak mohl písknout útočnej faul Čvančary.

Reagovat
John Obi Mikel

Aleš Jorginho

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Mass

Tak ještě že ne Aleš Zaza

Reagovat
KingMaster13

Dnešním Zazou je Mr. Puškáč

Reagovat
Coutinho10

prej koloběžku

Reagovat
Greny

Nabil Mabil zabil

Reagovat
$dolar$

Ten stoper teď

Ma vyběhnout hned, to neudělá, naopak couvne a když už má couvat, tak naopak vyběhne

Reagovat
smazaný uživatel

Zrušte už tu šaškárnu zvanou VAR.

Reagovat
PhilipS

Proč nemáme v lize kalibrovanou čáru? Co to je za demenci?

Reagovat
Greny

Občas to vypadá že si rozhodci dávají kalibrovanou čáru přes zapasem

Reagovat
Mass

Reagovat
Cotton

Reagovat
ratusek

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Kuchta je č..rák nananana

Reagovat
KingMaster13

Bohemka Tam kdyby Sparta v 1. půli neudělali pár těch dementností co jí chvíli rozhodili tak mohla dostat v klidu desítku

Reagovat
smazaný uživatel

Doma jim to nejde no

Reagovat
Mass

Ale tak zase pěkný fotbal nahoru dolu narozdíl od zápasu Plzeň-Budějovice, kde se hrálo na jistotu.

Reagovat
KingMaster13

A ještě je dorube bulharský Pelé

Reagovat
John Obi Mikel

Klokani mají dobrou obranu, to nemohu říct.

Reagovat
Mass

Tak ten poslední od Minčeva už byl fakt vtip od obránců.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
guzman

Mabil jim krásně nabil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele