FORTUNA:LIGA - preview 3. kola: Slavia musí zareagovat

05.08.2023, 08:57, aktualizováno 06.08.2023, 08:51
Previews

Neděle nabídne další řadu atraktivních zápasů české nejvyšší soutěže. Vedle Slavie, která proti Zlínu chce dotáhnout Spartu, se představí i Plzeň s Baníkem s potřebou zabrat ve vzájemném zápase. Stoprocentní chtějí vedle pražských "S" zůstat i Teplice, které čelí Jablonci. V duelu aspirantů na poháry hostí Liberec Bohemku.

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava

neděle 15:00

Dva ambiciózní celky s nepovedeným startem do soutěže na sebe v neděli odpoledne narazí ve Štruncových sadech. Domácí Viktoria ani Baník nedokázaly v prvních dvou kolech zvítězit, nyní je pro oba nejvyšší čas.

Větším problémem je pouhý bod na kontě pro Plzeň. Od té jsou jednak vyšší očekávání než od soupeře, jednak se její los nedá nazvat jako těžký. V prvním kole odjížděla s prázdnou z Teplic, v tom druhém doma sice díky Hejdovi vedla proti Hradci Králové, nicméně i přes Vašulínem neproměněnou penaltu srovnal v samotném závěru nastavení Šašinka. Premiérovou výhru v sezoně si viktoriáni připsali ve čtvrtek v Kosovu, kde to byli pro změnu oni, kdo rozhodl na poslední chvíli. Na Durosinmiho gól ještě v barvách Drity odpověděl Krasniqi, po jeho vyloučení a Jirkou proměněné penaltě už ale postup do třetího předkola Konferenční ligy patřil západočeskému celku.

"Pozitivní výsledky a postupy vždy pomáhají, jednoznačně se od toho dá odpíchnout. Na druhou stranu to, že jsme vyhráli evropský dvojzápas s Dritou, neznamená, že všechno půjde samo. V neděli chceme navázat na pozitivní čtvrteční výsledek. Můžeme očekávat silného soupeře. Baník potvrzuje možná ne výsledky, ale určitě hrou, že má velkou kvalitu. Musíme se dobře připravit, zregenerovat, jít do toho s cílem být dominantní a doma vyhrát," burcuje asistent trenéra Koubka Marek Bakoš.

To Slezané měli v prvních dvou kolech za soupeře potenciální konkurenty v boji o elitní šestku. Zatímco proti Liberci se bodům příliš nepřiblížili a z jeho trávníku odjeli s prázdnou, na druhý pokus už byli úspěšnější a doma proti Slovácku vybojovali bezbrankovou remízu. Těžkým zápasům však není konec, vždyť toto je první ze série tří dalekých výjezdů na hřiště celků z evropských pohárů.

"Plzeň asi momentálně nehraje výsledkově úplně podle svých představ, ale pořád to je silný a kvalitní soupeř. V předchozích ligových utkáních hrála dobře, měla šance, ale neproměňovala je. My se na ni zkusíme přichystat jako její soupeři. Její přednosti jsou určitě v ofenzivě, kde má spoustu kvalitních hráčů i na lavičce, ti pak můžou přijít do hry. Chceme ovšem hrát odvážně a nedopouštět se chyb jako v Liberci. Některé naše herní pasáže v utkání proti Slovácku byly kvalitní a chtěli bychom si je přenést i do zápasu v Plzni," nabádá trenér hostí Pavel Hapal.

Ačkoliv Baník v poslední době dokázal Plzeň obírat o body, pokaždé to bylo v Ostravě. Ve Štruncových sadech pětkrát za sebou zvítězili domácí, a to navíc se souhrnným skóre 13:2. Naposledy loni v říjnu po brankách Kalvacha s Klimentem snižoval Almási, Mosquera ovšem potvrdil úspěch Západočechů.

Ti se tentokráte musí obejít bez zraněných Čiháka, Havla a Pernicy, otazník dále visí nad Vydrou. Na straně hostí se nepředstaví za červenou kartu potrestaný Bitri, zdravotní indispozice do hry nepustí Klímu, Miškoviče a Takácse.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Plzeň vyhraje o jeden gól
Padne více než 2.5 branky a skórují oba týmy
Abdullahi Tanko vstřelí gól

Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Staněk - Hejda, Hranáč, Dweh - Jirka, Bucha, Kalvach, Sýkora - Vlkanova, Mosquera - Durosinmi

Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Letáček - Ndefe, Blažek, Lischka, Kpozo - Tanko, Tetour, Boula, Šín, Ewerton - Kubala

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.19 - 5.21

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FK Teplice - FK Jablonec

neděle 15:00

Sparta, Slavia a... nečekaně také Teplice. Tak vypadá výčet tří týmů, které vyhrály v obou dosud odehraných kolech nové ligové sezóny. Navzdory vynikajícímu startu však tepličtí "Skláři" nehodlají usnout na vavřínech. Dobře tak vědí, že proti Jablonci je nečeká nic jednoduchého.

Teplice si dosud poradily jak s Plzní, tak také s Bohemians. Překvapivé výhry ale nechtějí Skláři přeceňovat. "Vážíme si šesti bodů ze dvou těžkých zápasů. Bylo by krásné proti Jablonci na ně navázat a potvrdit formu, kterou kluci mají. Našim cílem je ale především zopakovat zodpovědný výkon, nic nevypustit," nabádá asistent hlavního trenéra žlutomodrých Jan Rezek.

Někdejší český reprezentant jistě ví, o čem mluví. Na teplická Stínadla totiž dorazí hladový mančaft, jenž podlehl Mladé Boleslavi a naposledy promrhal přesilovou hru na východě Čech. "Dva venkovní zápasy nám úplně nevyšly. Sice máme bod z Pardubic, ale při tom vývoji hry to je určitě málo. Chyběl nám větší pohyb nahoře, měli jsme být víc drzí a víc si dovolit v zakončení. To budeme určitě chtít v Teplicích zlepšit," vzkázala pravá ruka hlavního lodivoda Jablonce Tomáš Čížek.

Po zápase v Teplicích se Jablonec konečně představí také na své Střelnici, která momentálně ještě prochází částečnou rekonstrukcí. Ještě předtím by ale chtěl výsledkově zabrat na Stínadlech. A to i bez zadáka Davida Štěpánka, jehož limitují zdravotní potíže. Skláři budou v neděli dost možná postrádat zadáky Jana Knapíka s Nemanjou Mičevićem, které rovněž trápí zranění a o jejich nasazení se teprve rozhodne.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Teplice neprohrají
Počet žlutých karet - méně než 5.5
Teplice vstřelí 1. gól

FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Mareček, Chaloupek, Hora - Radosta, Jukl, Dramé, Urbanec - Trubač - Gning, Fila

FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Slávik, Tekijaški, Hurtado, Polidar - F. Souček, Považanec - Čanturišvili, Kratochvíl, Alégué - Drchal

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.42 - 3.11

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905

neděle 15:00

Už po dvou zápasech skončilo putování Bohemians pohárovou Evropou. Vršovické mužstvo se tak nyní může plně koncentrovat pouze na zápasy s tuzemskými soupeři. Jak si "Klokani" povedou v Liberci, kde letos na jaře již jednou zvítězili?

I díky březnové výhře pod Ještědem zakončila Bohemka uplynulou prvoligovou sezónu na vynikajícím čtvrtém místě. Po tomuto umístění dostala příležitost zahrát si předkola Evropské konferenční ligy, se kterou se ovšem rozloučila hned po prvním dvojzápase. Ukázalo se, že norské Bodø/Glimt je oproti Vršovickým mnohem kvalitnějším mužstvem, což taky demonstrovalo souhrnným skóre 2:7 v neprospěch Klokanů.

Z pohledu Pražanů šlo nicméně i tak o cennou zkušenost. "V minulé sezóně jsme sportovně předběhli ekonomický vývoj a možnosti Bohemians, tak to cítím. Pokud bychom tohle chtěli dál, musíme se inspirovat. Bodø to po postupu do nejvyšší soutěže budovalo tři roky, než se dostalo do pohárů. Je to inspirující," řekl trenér týmu vyznávajícího zelenou a bílou barvu Jaroslav Veselý.

V domácí soutěži uhráli Klokani v úvodních dvou kolech tři body. Nejprve trochu šťastně uspěli v Pardubicích, před týdnem ale nestačili na Teplice. Liberec získal o jeden bod víc, mohl jich však klidně mít i šest. Po skalpu ostravského Baníku měli Severočeši na lopatě také Mladou Boleslav. Nakonec ale prohospodařili dvoubrankový náskok, a přestože mohli těžit z početní výhody, z města automobilů si odvezli pouze bod za remízu.

Není proto divu, že hráči Slovanu byli po druhém kole dost zklamaní."Říkali jsme si, že nesmíme soupeři umožnit standardky. Těch jsme jim dali strašně moc, a pak se dostali na koně. My jsme naopak byli skleslí. Od nás to prostě bylo hrozně málo. Měli jsme navázat na situace z prvního poločasu, kde jsme po chybách chtěli neustále hrát. Boleslav nás za to potrestala," štval stopera Liberce Matěje Chaluše výsledek zápasu v Boleslavi.

Náladu si Severočeši budou chtít spravit proti Bohemians. Do tohoto snažení se ovšem nezapojí zranění záložníci Denis Višinský s Tomášem Polyákem. Klokani si budou muset poradit bez obránců Jana Vondry s Janem Shejbalem i středopolaře Ondřeje Petráka. Po zdravotních problémech by se na hřiště rád vrátil záložník Adam Jánoš, jeho start nicméně zůstává nejistý.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Liberec zvítězí, ale dostane gól
Padne více než 2.5 branky
Liberec vyhraje 1. poločas i zápas

Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Vliegen - Plechatý, Chaluš, Purzitidis - Fukala, Červ, Doumbia, Ghali - Frýdek - Kulenović, Tupta

Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Reichl - Hůlka, Křapka, Hybš - Köstl, Jindřišek, Beran, Dostál - Hála, Matoušek - Prekop

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.66 - 3.47

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Slavia Praha - FC Zlín

neděle 18:00

Zareagovat na sparťanské vítězství proti Pardubicím potřebují v neděli hráči Slavie. Ti v Edenu přivítají Zlín, jenž je naopak jedním ze dvou celků, které stále čekají na premiérový bod.

Aby se sešívaní vrátili do čela tabulky, potřebují vsítit minimálně tři branky. To se jim přitom povedlo minulý víkend v Českých Budějovicích, kde na Zafeirisovu úvodní trefu sice po pauze zareagoval Ondrášek, nicméně Provod s Chytilem poté společnými silami dodali hostům definitivní náskok. V součtu s úvodním triumfem nad Hradcem Králové tak mohou být Trpišovského svěřenci spokojeni se vstupem do sezony, ve které se po třech letech chtějí vrátit na mistrovský trůn.

"Úvodní kolo Zlínu nevyšlo herně ani výsledkově, na druhé se silným týmem (Spartou) se dobře nachystal. Dobře do utkání vstoupili, dali gól, který jim nebyl uznán, trefili břevno. Hráli s velkým nasazením a zápas jim sedl. Předvedli diametrálně odlišný výkon od prvního utkání. Byl to výborný výkon, měli minimálně na bod," varuje kouč Jindřich Trpišovský.

Naopak Zlín, jenž v minulé sezoně horko těžko odvracel sestup, najel na podobnou trajektorii jako v minulém roce. Týden stará, Jindřichem Trpišovským zmíněná prohra se Spartou po nešťastném pokutovém kopu v závěru je sice plně pochopitelná, avšak úvodní debakl na hřišti nováčka z Karviné o to méně. Pokud Ševci co nejdříve nezaberou, nemusí už letos povedená nadstavba na záchranu stačit.

"Na Slavii chceme podat podobný výkon jako proti Spartě a pokud možno i bodovat. Se Spartou jsme i přes porážku podali dobrý výkon. Na hráčích vidím velké odhodlání, nepanikaříme, jsme docela v pohodě. Před námi je pořád spousta zápasů, nálada je stále pozitivní. Slavii chceme potrápit nějakou zajímavou akcí, aby soupeř musel myslet trošku více na defenzivu. Musíme být aktivní a snažit se Slavii potrestat po nějaké její individuální chybě," nabádá zkušený trenér Pavel Vrba.

V posledních vzájemných zápasech měla jasně navrch Slavia. Ta uspěla devětkrát v řadě, za tu dobu inkasovala jen pět gólů a hned pětkrát vstřelila tři a více. To byl i případ posledního zápas, kdy loni v listopadu ve Zlíně vedla už po pěti minutách 0:2 zásluhou Lingra s Douděrou. Po necelé půlhodině navyšoval Olayinka a pečeť zasadil po pauze znovu Lingr.

Právě zmiňovaný Douděra je spolu s Pechem a novou posilou Sinyanem jedním z absentérů kvůli zranění, nejistota panuje i nad startem Tecla a Wallema. Zato Pavel Vrba by měl disponovat kompletním kádrem.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Slavia zvítězí v handicapu -1.5
Mojmír Chytil vstřelí gól
Slavia dá branku v obou poločasech

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Vlček, Ogbu, Holeš - Masopust, Zafeiris, Oscar, Jurásek - Lingr, Jurečka - Van Buren

FC Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Cedidla, Didiba, Simerský, Čelůstka - Tkáč, Kolář - Vukadinovič, Slončík, Fantiš - Žák

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.10 - 10.50 - 23.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sparta Praha - FK Pardubice

sobota 15:00

Po dvou kolech se Sparta dál může chlubit dobrou obranou. Čisté konto hodlají obhájci titulu uhájit také proti Pardubicím, které ze dvou domácích utkání získaly jediný bod. Překvapí Východočeši na Letné?

Zatímco v prvním kole neměli sparťané větší problémy se skolením olomoucké Sigmy, před týdnem se ve Zlíně vcelku trápili. Nakonec ale získali šťastné tři body díky penaltě proměněné kapitánem Pražanů Ladislavem Krejčím. Letenští tak po dvou ligových kolech zůstávají spolu se Slavií a Teplicemi jedním ze tří stoprocentních celků. V sobotu budou chtít opět zvítězit, čímž by se dobře naladili na úterní střetnutí s dánskou Kodaní, se kterou se poperou o postup do čtvrtého předkola Ligy mistrů.

Na Letné změří Pražané síly se soupeřem, jenž zatím čeká na první gól v sezóně.

"Pardubice v lize ještě neskórovaly, jednoduše jim chyběla trocha štěstí a kvalita ve finální fázi. Naše obranná fáze je zatím v této sezoně velmi kvalitní, minulý zápas ve Zlíně nám vyhrála právě obrana. Na ofenzivě pracujeme každý den, není to naše noční můra, ale musíme se zaměřit na způsob, jakým si šance vytváříme a jak z nich vytěžit ještě víc," uvědomuje si asistent hlavního trenéra Sparty Lars Friis.

Pardubice vyšly naprázdno jak proti Bohemians, jimž podlehly, tak i v souboji s Jabloncem, s nímž však navzdory dlouhé početní nevýhodě uhrály alespoň bezbrankovou remízu. Navzdory útočné impotenci ovšem zůstávají na východě Čech v klidu. Trenérská rošáda rozhodně není na pořadu dne, což potvrdilo nedávné prodloužení smlouvy s hlavním koučem Radoslavem Kováčem.

Na pražské Letné se Pardubice chtějí navzdory roli outsidera prezentovat nebojácnou hrou. "Pro nás je to dost těžký zápas, to je jasné, je to (Sparta) úřadující mistr. Přeju si, abychom tam podali dobrý výkon, měli odvahu hrát a neztráceli zbytečné míče. Myslím si, že to bude klíčové, řekl Kováč před sobotní seancí.

Východočeši budou postrádat brankáře Antonína Kinského, jenž po nevybíravém zákroku na jabloneckého Vachtanga Čanturišviliho dostal disciplinární trest na čtyři ligové zápasy. Na marodce zůstávají záložníci Tomáš Solil s Dominikem Marešem a Adamem Lupačem. Na straně Sparty není jisté, zda bude pro utkání zdravotně v pořádku středopolař Adam Karabec.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Sparta vyhraje v handicapu -1.5
Jan Kuchta vstřelí gól
Sparta zvítězí s čistým kontem

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vindahl - Sörensen, Panák, Krejčí - Mejdr, Kairinen, Sadílek, Zelený - Birmančević, Haraslín - Kuchta

FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Budinský - Surzyn, Halinský, Donát, Helešic - Icha - Patrák, Hlavatý, Darmovzal, Pikul - Krobot

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.14 - 9.00 - 21.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

MFK Karviná - FK Mladá Boleslav

sobota 15:00

Vůbec poprvé v historii se Karviná pokusí v nejvyšší soutěži zdolat Mladou Boleslav. Naváže ligový nováček na vyvedené představení v prvním kole? Nebo zůstanou hostující Středočeši i po třech zápasech neporaženi?

Karviná vstoupila do sezóny 2023/24 přesvědčivou výhrou nad Zlínem. Následně Slezané podlehli Olomouci, nyní však doma opět chtějí uspět. "Nesmíme se bát hrát a musíme přidat v osobních soubojích. Také musíme dbát na to, aby měla Boleslav daleko méně prostoru, než jaký měla Sigma v posledním zápase," nastínil tříbodový recept trenér MFK Tomáš Hejdušek.

Také Boleslav rozehrála aktuální ročník domácím vítězstvím. Před týdnem se Středočeši rovněž představili na vlastním hřišti. Proti Liberci jim vůbec nevyšel první poločas, během něhož dvakrát inkasovali a ještě přišli o vyloučeného krajního beka Dominika Kostku. Po změně stran se ovšem mužstvu kouče Marka Kuliče podařilo navzdory hře v oslabení dvakrát skórovat a tím pádem i vyrovnat na konečných 2:2.

Do Karviné se s boleslavským celkem nevydá disciplinárně potrestaný Kostka, jenž si po obdržení červené karty proti Liberci nezahraje dva ligové zápasy. Slezané se objedou bez indisponovaných obránců Jaroslava Svozila, jenž přitom do kádru MFK přišel před nedávnem, a Dominika Soukeníka. Zranění do hry nepustí ani záložníka Martina Řežníčka a dost možná ani gólmana Jiřího Ciupu, jehož start je nejistý.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Padne více než 2.5 gólu
Mladá Boleslav neprohraje
Zápas přinese 2-4 branky

MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Lapeš - Čurma, Krčík, Bederka, Mikuš - Boháč, Budínský - Memić, Bartl, Papelelé - Doležal

FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Trmal - Kadlec, Suchý, Karafiát, Suchomel - Matějovský, Sakala - Jawo, Mareček, Kušej - Júsuf

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.49 - 3.76 - 2.04

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Sigma Olomouc

sobota 15:00

Dva ambiciózní celky na sebe narazí v Uherském Hradišti. Slovácko v úvodu ročníku dál čeká na přemožitele, to olomoucká Sigma již jednou klopýtla. Obě mužstva však od sebe dělí v ligové tabulce jediný bod.

Slovácko vstoupilo do sezóny kanonádou proti českobudějovickému Dynamu, které bez potíží zdolalo. Následně chtěli Moravané získat tři body i v Ostravě. Tamní Baník se jim skutečně podařilo zaskočit, gól ovšem nevstřelili, a když jim v závěru docházeli síly, museli být rádi, že impotentní zůstali také Slezané.

Po dvou kolech tak mají Uherskohradišťští na svém kontě čtyři body. Urvou další v sobotu? "Sigma má silný kádr, který je výborně poskládaný. Jsou spolu už delší dobu, takže ta sehranost je tam veliká. Očekávám těžký zápas. Hrajeme před našimi fanoušky, chceme vyhrát. Věřím, že je odměníme nějakým gólem a po zápase si společně zazpíváme," uvedl před třetím kolem české nejvyšší soutěže kapitán Slovácka Vlastimil Daníček.

Olomoučtí vstoupili do ročníku těžkým střetnutím na hřišti obhájce mistrovského titulu Sparty. Pražanům podle očekávání podlehli, o týden později už ale ukázali svůj potenciál. Na domácím Andrově stadionu totiž neměli větší potíže s nováčkem soutěže Karvinou. MFK nasázeli tři branky, přičemž sami inkasovali jen jednou. Jednou se prosadila i očekávaná útočná opora Hanáků Lukáš Juliš.

Také Sigma očekává v sobotu nelehké střetnutí. "Snažíme se je překvapit, oni budou chtít to samé. Ale herní styly jsou podobné. Známe dobře trenéra Svědíka i jeho hráče. Zápas bude hodně podobný těm předchozím. Bude to o prvním gólu, o první šanci. O tom, kdo bude více zodpovědný, kdo bude více dostupovat hráče a kdo bude více efektivní. Nečekám, že to bude gólová smršť," předpovídá asistent hlavního kouče Olomouce Milan Kerbr.

V Uherském Hradišti budou Hanáci postrádat čtveřici zraněných: obránce Jiřího Slámu, středopolaře Denise Ventúru a útočníky Antonína Růska s Pavlem Zifčákem. Slovácko na marodce dál eviduje stopera Tomáše Břečku i záložníka Michala Kohúta.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Remíza
Slovácko vstřelí 1. gól
Počet rohů - méně než 12.5

1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Heča - Reinberk, Daníček, Kadlec, Sinjavskij - Havlík, Trávník - Petržela, Kim, Holzer - Mihálik

Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Macík - Vraštil, Beneš, Křišťál - Chvátal, Breite, Pospíšil, Zmrzlý - Vodháněl, Navrátil - Juliš

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 3.60 - 4.90

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - Dynamo České Budějovice

sobota 18:00

Konečně se příznivci královéhradeckého fotbalu dočkají. Po letech strádání se budou moct vrátit do ochozů stadionu v Malšovicích, kde však stařičké tribuny mezitím nahradila moderní aréna. Pokřtí ji "Votroci" vítězstvím proti českobudějovickému Dynamu?

Celý Hradec se na sobotu velmi těší. Fotbaloví oblíbenci se jim konečně představí na domácím hřišti. První dvě kola totiž Východočeši odehráli v Praze a Plzni. Zatímco Slavii podlehli, z druhého těžkého střetnutí proti plzeňské Viktorii dokázali vydolovat cennou remízu.

Na nečekaný skalp ze západu Čech budou chtít Východočeši navázat i na svém novém stadionu. "Samozřejmě se všichni těšíme. Zároveň sami nevíme, do čeho jdeme, protože jsme na stadionu ještě nehráli, takže to pro nás bude novum," přiznal jisté obavy před očekávanou premiérou asistent hlavního kouče Hradce Stanislav Hejkal.

Čest být prvním vyzyvatelem "Votroků" v nové aréně bude mít budějovické Dynamo. To ovšem domácí rozhodně nebude šetřit, neboť po dvou porážkách na úvod ligového ročníku potřebuje samo zabrat. V Hradci budou moct Jihočeši otestovat dvě nové posily - bosenského křídelníka Alena Dejanoviće a reprezentanta Dominikánské republiky Thomase Jungbauera, který má také rakouské kořeny.

V minulém kole proti Slavii se nechal vyloučit středopolař Budějovic Jakub Hora, jenž se tak nyní na východě Čech neukáže kvůli disciplinárnímu trestu. Hrát nebudou ani zranění brankář Martin Janáček, zadák Martin Sladký a forvard Tomáš Zajíc. "Votroci" se musí obejít bez dvou marodů, záložníků Václava Pilaře s Vojtěchem Smržem. K tomu nejsou jisté starty obránců Davida Heidenreicha s Michalem Leiblem, o jejichž nasazení se teprve rozhodne.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Hradec Králové vyhraje o jeden gól
Padne více než 2.5 branky
Hradec Králové bude kopat 1. roh

FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Bajza - Klíma, Ševčík, Čech - Gabriel, Kodeš, Kučera, Horák - Juliš, Krejčí - Vašulín

České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Šípoš - Broukal, Havel, Králik - Osmančík, Čermák, Hellebrand, Trummer - Čmelík, Adediran - Ondrášek

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.78 - 3.62

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
2
2
0
0
5 : 1
6
2
Sparta Praha
2
2
0
0
3 : 0
6
3
FK Teplice
2
2
0
0
3 : 1
6
4
1. FC Slovácko
2
1
1
0
4 : 1
4
5
Slovan Liberec
2
1
1
0
5 : 3
4
FK Mladá Boleslav
2
1
1
0
5 : 3
4
7
MFK Karviná
2
1
0
1
5 : 4
3
8
Sigma Olomouc
2
1
0
1
3 : 3
3
9
Bohemians Praha 1905
2
1
0
1
2 : 2
3
10
Viktoria Plzeň
2
0
1
1
1 : 2
1
11
FK Pardubice
2
0
1
1
0 : 1
1
12
FC Hradec Králové
2
0
1
1
1 : 3
1
FK Jablonec
2
0
1
1
1 : 3
1
Baník Ostrava
2
0
1
1
1 : 3
1
15
FC Zlín
2
0
0
2
1 : 5
0
16
Dynamo České Budějovice
2
0
0
2
2 : 7
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (757)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele