FORTUNA:LIGA - preview dohrávek 17. kola

13.12.2023, 10:00
Previews

Sníh je pryč, do Čech dorazilo lepší počasí a dnes jsou na programu tři dohrávky sedmnáctého kola nejvyšší soutěže. Hrát se bude v Českých Budějovicích, Mladé Boleslavi a Praze.

FK Mladá Boleslav - MFK Karviná

středa 17:00

Dohrávka sedmnáctého kola FORTUNA:LIGY proti sobě svede i dva soupeře, kteří se aktuálně nepyšní zrovna nejlepší formou. Mladá Boleslav se po těžkém losu chce vzpamatovat proti Karviné, která je stále blízko sestupových příček.

Středočeši naposledy uspěli před více než měsícem proti Pardubicím, od té doby třikrát prohráli. Postupně podlehli Liberci, Plzni a naposledy i Slavii, která v Edenu udeřila dvakrát rychle po pauze, když se prosadili Holeš a Jurečka. Mladá Boleslav se tak v tabulce propadla na sedmou pozici, byť skupině o titul je nadále na dostřel.

To Slezané mají úplně jiné starosti - prostřední skupina už jim je poměrně odskočená, naopak na třináctém místě jsou jen o skóre nad barážovými příčkami a na dostřel je mají i poslední České Budějovice. Na vině jsou i tři po sobě jdoucí nezdary, které se přihodily proti Baníku, Bohemians a již před dvěma týdny proti Sigmě. Od té doby se Karviné odložila dvě utkání a zápasové tempo tak chybí.

Nemilou zprávou pro ni je i fakt, že ve vzájemných střetech uspěla Mladá Boleslav již čtyřikrát v řadě. V srpnovém zápase to bylo poměrem 1:2, když se hned v úvodní dvacetiminutovce prosadili Jawo s Júsufem a po pauze kontroval Mikuš.

Právě bez Mikuše a zřejmě i Čurmy se musí hosté obejít, zatímco domácí by měli mít k dispozici kompletní kádr.

FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Trmal - Kostka, Suchý, Karafiát, Suchomel - Matějovský, Sakala - Kušej, Mareček, Solomon - Hilál

MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Holec - Traoré, Krčík, Svozil, Fleišman - Boháč, Čavoš - Memič, Budínský, Iván - Akinyemi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 4.90 - 7.23

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - FC Hradec Králové

středa 17:00

Nálada v Českých Budějovicích se blíží bodu mrazu. Tamní Dynamo prohrálo sedm soutěžních zápasů za sebou, navíc se rozkmotřilo z vlastními příznivci, kteří kvůli nařízení klubu nebudou vpuštěni do sektoru, v němž sídlí kotel. Navzdory tomu však Jihočeši hodlají proti Hradci Králové ukončit čekání na bodový zisk.

Naposledy Budějovice jasně podlehly plzeňské Viktorii. "S Plzní to byl od nás šílený zápas, takhle ustrašený a žalostný výkon jsem nezažil. Byla to ostuda ostud, takhle se první liga hrát nedá. Samozřejmě to beru na sebe, já jsem zodpovědný za tým. Ale určitě z boje neutíkám. Ve středu nás čeká hodně důležitý zápas doma s Hradcem, který musíme zvládnout," uvedl trenér nejhoršího celku ligy Tomáš Zápotočný.

Ani královéhradeckým "Votrokům" to ovšem v poslední době moc nejde. Zvítězili totiž v jediném z posledních osmi ligových kol a s dvanáctým místem v tabulce taktéž nemohou být spokojeni. "Nesmíme se uchlácholit tím, že Budějovice prohrály v Plzni 0:5. Dynamo nepropadlo v držení balonu, vůbec bych toto mužstvo nepodceňoval. Myslím si, že jeho výsledkové zlepšení ještě přijde," řekl před výletem na hřiště Dynama asistent hlavního kouče Východočechů Stanislav Hejkal.

Votroci budou na jihu Čech postrádat stopery Michala Leibla s Davidem Heidenreichem. První jmenovaný pyká za čtyři nasbírané žluté karty v ročníku, Heidenreich pak zůstává na marodce. Kvůli zdravotním potížím není jistý ani start záložníka Jakuba Kučery. Budějovicím schází indisponovaný útočník Tomáš Zajíc, středopolař Jakub Hora pak v kádru nefiguruje, neboť se již dříve nepohodl s klubovým vedením.

České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Šípoš - Sladký, Havel, Králik, Trummer - Čermák, Suchan - Osmančík, Hellebrand, Alli - Adediran

FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Bajza - Klíma, Čihák, Čech, Horák - Kodeš, Dancák - Čmelík, Krejčí, Pilař - Vašulín

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.49 - 3.17

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - Slovan Liberec

středa 18:00

Souboj dvou celků ze samého prostředku tabulky bude k vidění ve středu ve vršovickém Ďolíčku. V dohrávce odloženého zápasu z předminulého víkendu přivítají domácí z deváté pozice Liberec, na který se mohou dotáhnout.

Klokany tento zápas nezastihne v ideálním rozpoložení. Z posledních šesti utkání totiž vyhráli jediné, byť nutno podotknout, že los pro ně nebyl zrovna nejjednodušší. Dvakrát podlehli Spartě, jednou Slavii a Slovácku, k tomu vybojovali remízu s Teplicemi a zdolali Karvinou. V nejčerstvější paměti však mají nepovedený zápas se zmíněným týmem z Uherského Hradiště, kterému podlehli kvůli špatné druhé půli 5:2.

"Proti Slovácku jsme podali podprůměrný výkon, zejména hráči dozadu. Defenziva byla špatná. Inkasovat pět branek je hodně, navíc čtyřem z nich šlo předejít. Poslední dva domácí zápasy na podzim chceme zvládnout bodově naplno, i když Liberec je pořádně rozjetý," burcuje trenér Jaroslav Veselý.

Slovan si rozhodně na výsledky z posledních dvou měsíců stěžovat nemůže - už sedmkrát v řadě nepoznal přemožitele! Pět z těchto střetů dokonce vyhrál, včetně poslední přestřelky proti Zlínu, jíž zvládli poměrem 5:3. Brankami se o to postaralo pět různých střelců, postupně šlo o Žambůrka, Frýdka, Purzitidise, Červa a Rabušice.

"Bohemka má zkušený tým, zkušené obránce, kteří mají něco odkopáno. Vepředu má soubojové útočníky, což jsou nyní Puškáč s Prekopem. Snaží se hrát i kombinační fotbal. Přecházejí na různá rozestavení, takže se připravujeme na všechny možné varianty. Víme, že nás čeká těžký zápas asi na těžkém terénu. Budeme chtít potvrdit tříbodový zisk z minulého domácího zápasu, samozřejmě nejlépe vyhrát," nabádá Josef Petřík, asistent libereckého kouče Kozla.

Co však hraje ve prospěch Bohemians, to jsou vzájemné zápasy. V tomto kalendářním roce totiž zvládli oba dosavadní, a to přestože v nich nastoupili venku. V březnu U Nisy slavili poměrem 1:3, první střet této sezony rozhodl jediným gólem v nastavení Kozák. Vršovičtí nemohou pro toto utkání počítat se zraněnými Necidem, Novákem a Petrákem, otazník visí i nad startem Matouška. Na straně hostí se nepředstaví Plechatý.

Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Jedlička - Hůlka, Vondra, Hybš - Köstl, Hrubý, Smrž, Dostál - Hála, Beran - Prekop

Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Bačkovský - Mikula, Chaluš, Prebsl - Ghali, Žambůrek, Červ, Preisler - Frýdek - Kulenovič, Tupta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.23 - 3.03

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
18
15
2
1
45 : 12
47
2
Slavia Praha
17
13
3
1
32 : 11
42
3
Viktoria Plzeň
17
10
2
5
42 : 24
32
4
1. FC Slovácko
18
9
5
4
26 : 19
32
5
Sigma Olomouc
17
8
4
5
27 : 20
28
6
Baník Ostrava
17
8
3
6
25 : 17
27
7
FK Mladá Boleslav
17
8
2
7
33 : 30
26
8
Slovan Liberec
17
6
6
5
28 : 27
24
9
Bohemians Praha 1905
17
6
3
8
15 : 24
21
10
FK Teplice
17
5
5
7
15 : 18
20
11
FK Jablonec
18
4
7
7
18 : 26
19
12
FC Hradec Králové
17
4
5
8
19 : 26
17
13
MFK Karviná
16
4
1
11
18 : 29
13
14
FK Pardubice
17
3
4
10
13 : 25
13
15
FC Zlín
17
2
5
10
18 : 42
11
16
Dynamo České Budějovice
17
3
1
13
15 : 39
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak co Budějovice a Podroužkina, daří se?

Reagovat
$dolar$

Postavit v nejduleuztejsim zapase kdo zakladu Skalaka, Ondraska, Hubinka - hrace naprosto odepsany, to uz nejde nijak omluvit.

Reagovat
John Obi Mikel

Budějky

Reagovat
Rothbard

Nevíte, Kudy běží zajíc?

Reagovat
John Obi Mikel

Co je vlastně s Tomášem Zajícem, letos

za ně nastoupil jen jednou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ceske Budejovíce

Reagovat
vestinustarychdubu

Ta Bohemka pomalu neodehraje balon bez faulu, ale cervenou nakonec dostane Slovan Prisernej rozhodci tam dneska.

Reagovat
Imos

vůbec jsem jeho měřítko nechápal, Prekop tam měl minimálně dva zákroky za žlutou

Reagovat
smetos

Horák z hradce opět bod. Toho borce bych chtěl hned do Baníku.

Reagovat
Hasan Šáš

Podroužek nejhorší sportovní manažer v historii ligy?

Reagovat
vestinustarychdubu

Na mě vždycky působil jako uslizlej kokot, co se tvářil s nohou přes nohu důležitě, když vyprávěl svoje neomylný moudra

Reagovat
Hasan Šáš

pravda, sliz z něj přímo prýštil

Reagovat
smazaný uživatel

Je to slizacek, byl to slizacek a bude slizacek. Za chvíli bude zpět dělat moudra v nějaké redakci. Ujebanec.

Reagovat
monty25

Tak ve fotbalové sekci Sportu jsou slizký snad všichni.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Všichni chytří a duležití jak hovado. Dřív byl novinář prostě otravná krysa, ale teď se z nich stávají pomalu celebrity

Reagovat
Losinho

Reagovat
nevolno

Na druhou stranu už fotbalový novináři ví čeho se mají držet.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele