FORTUNA:LIGA - souhrn 20. kola: Jurečka zachránil Slavii v závěru

10.02., 16:58, aktualizováno 11.02., 20:02
Komentáře a souhrny
Momentka z rozhodujícího okamžiku duelu mezi Slavií a Jabloncem (© SK Slavia Praha)

Slavia brankou v sedmé minutě nastavení vydřela v úvodu jarní části výhru nad Jabloncem. Vedoucí Sparta si už v sobotu poradila s Karvinou. Hráči Bohemians 1905 zachránili v utkání proti Hradci Králové remízu díky dvěma gólům střídajícího Jana Shejbala ze závěrečné desetiminutovky. Teplice zásluhou dvou branek Daniela Fily zdolaly předposlední Zlín.

Slavia Praha - FK Jablonec 4:3

11.02.2024 18:00

Góly: 3. Conrad Wallem, 11. Conrad Wallem, 24. Václav Jurečka, 90+7. Václav Jurečka - 5. Vachtang Čanturišvili, 14. Jan Chramosta, 48. Jakub Martinec

Slavia Praha odstartovala jarní část sezony úspěšně, když ve 20. kole Fortuna ligy zvládla domácí utkání s Jabloncem a zvítězila 4:3. Tradičně silná ofenziva sešívaných sice už v první polovině úvodního dějství vyprodukovala tři přesné zásahy včetně dvou gólů Conrada Wallema, jenže ji tentokrát příliš nepodržela obrana, která ve stejném úseku dvakrát inkasovala, přičemž po změně stran navíc skóroval hostující Jakub Martinec. Nakonec ovšem červenobílé zachránil v sedmé minutě nastaveného času Václav Jurečka.

Pražané dali během pauzy jasně najevo, že to po dvouleté pauze myslí s útokem na titul vážně. Nejlépe to demonstroval příchod dvojice reprezentantů, přičemž David Zima si mohl, na rozdíl od zraněného gólmana Jindřicha Staňka, ihned připsat soutěžní start. Stoper, jenž se do Edenu vrátil za více než 100 milionů korun, ale zůstal jen na lavičce.

Obrana hostů sice znovu působila velmi vrtkavým dojmem, tentokrát se k ní ale přidala i defenziva sešívaných. V domácím dresu předvedl dva skvělé náběhy za obranu zakončené gólem Wallem, Jablonečtí ovšem pokaždé našli rychlou odpověď. Prvně se trefil Vakhtang Chanturishvili a krátce po druhém zásahu norského fotbalisty také Jan Chramosta. Skvělá podívaná v Edenu nebrala konce a po nepřesné rozehrávce Aleše Mandouse střílel do poloodkryté brány znovu Chramosta, gólman Pražanů se ale včas vrátil zpět na své místo a dalekonosný pokus zneškodnil. Na tahu tak byli opět domácí. Mojmír Chytil na sebe natáhl dva obránce, přihrál do uvolněného místa Jurečkovi a ten bombou pod břevno vrátil Slavii vedení.

Ve druhé polovině úvodního dějství už sice Jablonečtí prakticky nehrozili, po návratu ze šaten bylo však znovu velmi rychle vyrovnáno. Kolmici za obranu obdržel Dominik Pleštil a našel na zadní tyči Martince, jenž popáté v kariéře skóroval v nejvyšší soutěži. Jindřich Trpišovský ve snaze zvrátit stav zpět na svou stranu přistoupil k několika personálním změnám, které byly ihned znát. Mick van Buren zprava naservíroval prudký míč do malého vápna, kde ho ve skluzu zasáhl Chytil, letní posila z olomoucké Sigmy ale mířila mimo. Rozhodnutí nepřinesla ani razantní hlavička Muhameda Tijaniho, která skončila na tyči. Když už to vypadalo, že se domácí budou muset smířit se ztrátou, přišel závěr dlouhého nastavení, prodloužený míč z rohového kopu na Jurečku a vítězný gól.

Sešívaní tedy překvapení nedopustili a jarní fázi sezony zahájili vítězstvím. Již 14. února je čeká dohrávka 17. kola ve Zlíně, Jablonec o tři dny později vyzve České Budějovice.

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 2:2

11.02.2024 15:00

Góly: 32. Filip Čihák, 75. Daniel Vašulín - 80. Jan Shejbal, 83. Jan Shejbal

Hradec Králové si ve 20. kole Fortuna ligy nechal utéct slibný náskok a s Bohemians na svém hřišti nakonec pouze remizoval 2:2. Ještě 10 minut před koncem přitom domácí zásluhou Filipa Čiháka a Daniela Vašulína vedli o dvě branky, pak ale zaúřadoval střídající Jan Shejbal, jenž nejprve snížil a o několik desítek vteřin později určil konečný stav duelu. Zelenobílí mimo jiné těžili z mohutné podpory svých fanoušků, kteří do posledního místa zaplnili hostující sektor.

Hradec šel do jarní části sezony s cílem posunout se do klidného středu tabulky, k čemuž mu měla pomoci i nová brankářská jednička Adam Zadražil. Ten nikdy dříve v české nejvyšší soutěži nechytal, své kvality ovšem 23letý gólman ukázal v přípravě, v níž neinkasoval. Kvalitní formu ale vykazoval celý tým Votroků, když v generálce díky dvěma trefám Ondřeje Šašinky skolil Šachtar Doněck.

V úvodu byli sice aktivnější domácí, nicméně první vážnější příležitost přišla po centru Matyáše Kozáka, která nakonec ale přesnou trefou neskončila. Zanedlouho mohl skórovat Jan Kovařík, jeho pokus z bezprostřední blízkosti ovšem zlikvidoval gólman. Klokani si sice vytvořili slušný počet slibných šancí, avšak do vedení se dostal Hradec. Centrovaný balon si ve vápně našel Čihák, jenž hlavičkou překonal bezmocného Michala Reichela.

Druhou asistenci si mohl připsat krátce po přestávce Lukáš Čmelík. Jeho parádního obloučku na zadní tyč ale nevyužil letos trápící se silák Vašulín a z voleje poslal míč vedle. Po přihrávce pod sebe z levé strany se ocitl ve vápně nikým nehlídaný hostující Kozák, jenže toho zradilo zpracování, a tak následné zakončení nemířilo mezi tři tyče.

Bohemians ale nic nevzdávali a ve druhé půli byli jednoznačně lepším celkem. Byli to ale znovu Votroci, kteří skórovali, když Čmelíkův centr po přiťuknutí hlavou do prázdné brány zakončil Vašulín. Klokany ovšem v závěrečných minutách spasil defenzivní žolík Shejbal, jenž dokázal vsítit obě branky zelenobílých, a zajistit tak při cestě na východ Čech alespoň bod.

Týmy tedy do jarní části vstoupily remízou. V dalším kole se 17. února utká Hradec s Olomoucí, Pražané budou ve stejný den hostit Plzeň.

Více informací k zápasu

FK Teplice - FC Zlín 2:1

11.02.2024 15:00

Góly: 36. Daniel Fila, 62. Daniel Fila - 60. Tom Slončík

Teplice porazily ve 20. kole Fortuna ligy Zlín 2:1. Severočeši měli nad svým soupeřem v první půli jasně navrch, což zúročil ve 36. minutě hostující hráč z pražské Slavie Daniel Fila. Po změně stran sice po pár minutách na trávníku srovnal dalekonosnou ranou Tom Slončík, vzápětí se však znovu připomněl brněnský odchovanec a vítěznou brankou rozhodl o tříbodovém zisku Sklářů. Moravané tak po 17. za sebou odjeli ze Stínadel bez vítězství.

S říjnovým příchodem trenéra Bronislava Červenky nastal zlínský vzestup, který chtěli Ševci korunovat v jarní části posunem mimo barážové pozice. K tomu jim měli pomoct ghanský záložník Cletus Nombil, od kterého si Moravané hodně slibovali, a hostující Tomáš Schánělec ze Sparty, jenž se měl stát jejich novou útočnou zbraní.

Zlín měl ovšem více potíží vzadu, čehož ve 25. minutě využil rychlonohý Abdallah Gning, když prokličkoval obranou do slibné pozice. V té ale akci zmařil nepřesnou finální přihrávkou. Ve 36. minutě se domácí dočkali první střely na branku a zároveň i gólu. Michal Bílek našel krásným centrem ve vápně osamoceného Filu, který v jednoduché pozici mířil přesně. Ševci naopak ani jednou neohrozili soupeřovu bránu a šli do šaten s jednobrankovým mankem.

Hned zkraje druhého poločasu se po krásné spolupráci Daniela Trubače a Gninga ocitl první jmenovaný sám před brankářem Zlína Stanislavem Dostálem, ten ale včas vyběhl a znemožnil teplickému záložníkovi skórovat. První pokus mířící mezi tři tyče si připsal z přímého kopu Slončík, přičemž Tomáš Grigar neměl s jeho střelou žádné potíže.

V 60. minutě ale Slončík zkusil štěstí znovu a jeho přízemní střela doskákala až do sítě. Jenže radost vydržela Ševcům pouhé dvě minuty, když po nedůrazu Josse Didiby naservíroval Gning na zlatém podnose další gól pro Filu. Chvíli před koncem ještě ve velké příležitosti domácích podržel svůj tým skvělý Dostál.

Teplice i tak ale zvládly úvodní zápas jara vítězně. V příštím kole se Skláři představí 17. února v Pardubicích, Zlín čeká už 14. února domácí dohrávka se Slavií.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 1:1

10.02.2024 18:00

Góly: 63. Tomáš Chorý - 87. Tomáš Ladra (pen.)

Viktoria Plzeň remizovala ve šlágru 20. kola Fortuna ligy s Mladou Boleslaví 1:1. Úvodní branku zápasu, který spíše než pozoruhodné ofenzivní akce nabídl bolestivé osobní souboje, vsítil v 63. minutě Tomáš Chorý. Dobrým výkonem se blýskl také brankář Martin Jedlička, jenž se v zimě vrátil z hostování v Bohemians. Čisté konto ale nakonec neudržel, neboť krátce před koncem zajistil Středočechům bodový zisk proměněnou penaltou Tomáš Ladra.

Před startem jarní části zasáhla Západočechy informace o tom, že Rafiu Durosinmi podstoupil další operaci kolena a sezona pro něj nejspíš skončila. Společně s odchody několika důležitých hráčů tak Plzeňané s nervozitou vyhlíželi duel proti Mladé Boleslavi. Její kádr sice zůstal přes zimu nezměněn, trenérského kormidla se však po konci Marka Kuliče ujal David Holoubek.

Troufalý vstup Bolky do jarní části potvrdil ve 13. minutě díky přesnému centru Vasila Kušeje hlavičkou do břevna Matěj Pulkrab. Viktoria se mohla radovat o čtvrt hodiny později, po nešťastném zásahu Dominika Kostky posílal Chorý pas před odkrytou branku, Matěji Vydrovi však krůček chyběl. V dobrém světle se předvedl také debutant v dresu Plzně Matěj Valenta, jeho perfektně načasovanou průnikovou přihrávku nedokázal proměnit v gól Jan Kopic. Zničehonic se ještě před změnou stran mohl prosadit Brazilec Cadu, ale jeho centr spadl na spojnici břevna a tyče branky Matouše Trmala. Velmi dobře chytal v první půli nováček ve viktoriánském A-týmu Jedlička, což potvrdil v nastaveném čase pohotovým zákrokem proti chytré ráně Vojtěcha Kubisty.

Plzeň prokázala pozici favorita až po hodině hry, tříminutový nápor rezultoval zásluhou pohotové reakce na šťastně odražený míč v gól Chorého. Šanci na pojišťovací trefu měla 12 minut před koncem základní hrací doby další čerstvá plzeňská akvizice v podobě Lukáše Červa, střílená přihrávka Pavla Šulce byla však poněkud příliš prudká. V 87. minutě ovšem naopak svým strážcům unikl Antonín Vaníček, kterého klíčovým dalekonosným pasem našel Yusuf. Jedlička situaci vyřešil pouze za cenu faulu, a tedy pokutového kopu, který k vyrovnání na 1:1 dokázal ranou o tyč proměnit Ladra.

Duel soupeřů z horní poloviny tabulky tedy vyústil v dělbu bodů. Oba celky nyní čeká zápas proti Baníku Ostrava. Plzeň se s ním v dohrávce 17. kola utká již 13. února, Středočeši s ním změří síly o čtyři dny později.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - Baník Ostrava 3:0

10.02.2024 15:00

Góly: 59. Samuel Šigut, 66. Martin Králik, 69. Wale Alli

Utkání 20. kola Fortuna ligy mezi Českými Budějovicemi a ostravským Baníkem skončilo překvapivým výsledkem 3:0. Outsider z jižních Čech předvedl nečekaně kvalitní výkon, což se po změně stran projevilo i ve skóre. Slezany poslala do kolen pohotová dorážka dřívější opavské opory Samuela Šiguta, kterou brankář Ostravy chytil až za brankovou čarou. Na jednoznačném výsledku se následně podílel i aktivní Wale Musa Alli, který zaznamenal trefu a asistenci.

Budějovice v přípravě neprohrály ani jeden zápas, což však bylo jediným pozitivem finančními problémy zmítaného Dynama. Právě z posledního celku ligy zamířil do Baníku na hostování s opcí Quadri Adediran, jenž na podzim ukazoval vedle krajana Alliho zajímavý potenciál. Příchod Nigerijce definitivně stál místo Ladislava Almásiho, jenž odešel hostovat do Osijeku.

Přestože Adediran začal na lavičce, Ostravští se během první tříminutovky dostali zásluhou projektilů Filipa Kubaly a Jiřího Klímy blízko vedení, obě situace nicméně vyřešil Dávid Šipoš. Své kvality prokázal také Alli, křižným pasem našel na hraně malého vápna budějovického kapitána Zdeňka Ondráška. Zakončení však vinou tečí rezultovalo pouze v odkop a gólem neskončila ani jeho hlavička po volném přímém kopu Jana Suchana. Před poločasovým hvizdem přišla největší šance, Suchan přízemním centrem našel opět bývalého forvarda polské Wisly, který ze dvou metrů napálil balon do břevna.

Nerozhodný stav zdánlivě po změně stran vydržel pouhé tři minuty, po společné ofenzivní akci se Klímovi podařilo najít Kubalu a ten se štěstím rozvlnil síť. Branku ovšem pro ofsajd odvolal videorozhodčí. Neskutečné drama přinesla na Střelecký ostrov 59. minuta, Ondrášek hlavičkou přinutil k famóznímu zákroku Jiřího Letáčka a po pohotové dorážce Šiguta videorozhodčí odhalil, že druhý Letáčkův zákrok již vytáhl míč zpoza čáry. O sedm minut později se domácí tým mohl radovat znovu, Martin Králík obdržel po rohovém kopu parádní centr od Alliho a v bezprostřední blízkosti nezaváhal. Právě africký kmenový hráč brněnské Zbrojovky přidal třetí branku v této zcela jihočeské desetiminutovce, když z ostrého úhlu zaskočil Letáčka ranou mezi nohy. Čtvrtou branku mohl těsně před koncem přidat debutant Robin Polanský, po hrubce gólmana Ostravy však nedokázal skluzem trefit odkrytou bránu.

České Budějovice tak navázaly na vydařenou přípravu výhrou. Další zápas je čeká 17. února v Jablonci, Baník si už 13. února střihne dohrávku s Plzní.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - Sparta Praha 0:3

10.02.2024 15:00

Góly: 31. Ladislav Krejčí, 60. Adam Karabec, 69. Jan Kuchta

Sparta Praha zvítězila ve 20. kole Fortuna ligy nad Karvinou 3:0 a úspěšně vstoupila do jarní části soutěže. Domácí způsobovali obhájci titulu po většinu prvního poločasu velké problémy včetně nadějných šancí Amara Memiče a Martina Regáliho. Ladislav Krejčí ale po půlhodině hry vzal jako správný kapitán otěže do svých rukou a ukázkovými nůžkami se největší měrou postaral o navýšení náskoku Letenských na druhou Slavii už na osm bodů. Konkurent z Vršovic ale odehrál o dva zápasy méně.

Letenské posílili albánský útočník Indrit Tuci a záložník Markus Solbakken, jenž před rokem a půl vyřadil s Vikingem právě Pražany z bojů o Konferenční ligu. Aktuálního lídra soutěže tehdy jen krátce vedl Brian Priske, jenž dal na vlažné začátky svého působení dávno zapomenout a téměř vždy se trefil do zahraničních posil. Oba zmínění nováčci ale začali proti Karviné na lavičce náhradníků.

Hosté podle očekávání udávali tempo utkání, Slezané ale působili velmi kompaktně a Sparta se k zakončení dostávala zřídka. Nejprve zahrozil Krejčí, jeho hlavičku po rohu ale v 11. minutě lapil Dominik Holec. Mnohem větší šanci a hned dvojnásobnou měli na kopačkách Karviňáci. Nejprve Memičovi nevyšel krok, když běžel sám na bránu, zvládl ale ještě přihrát Regálimu. Jeho pomalá pozemní rána ale těsně minula levou tyč. Neproměněné příležitosti domácích stylově potrestal ve 31. minutě Krejčí. Vedení pro lídra zařídil kapitán po excelentních nůžkách. V nastavení prvního poločasu mohl zvýšit náskok Jan Kuchta, s Holcem v souboji jeden na jednoho ale neuspěl.

Karviná se ve druhém poločase nevzdávala, nadále se prezentovala týmovým výkonem a pouštěla favorita "jen" k rohovým kopům. Nováček nejvyšší soutěže si navíc vypracoval několik zajímavých šancí. Branky se však dočkali opět Sparťané a navýšili skóre na 2:0. Nenápadnou přípravu na zakončení ukončil Adam Karabec, jenž si krátce po obdržení přihrávky od Veljka Birmančeviče připsal čtvrtý gól sezony. Neuplynulo ani 10 minut a Kuchta se postaral již o tříbrankový polštář poté, co využil chyby a vyběhnutí Holece, čímž se nastolené tempo do konce duelu zklidnilo.

Sparťané tak podle předpokladů zvítězili a upevnili si vedení v tabulce. Další zápas je čeká 18. února s Libercem, Karviná se už 14. února střetne v dohrávce s Pardubicemi.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 2:0

10.02.2024 15:00

Góly: 48. Nicolas Penner, 80. Filip Horský

Fotbalisté Olomouce padli ve 20. kole Fortuna ligy na půdě Liberce 0:2. Domácí tým měl blíže ke gólu již v první půli, nicméně pokus Olafa Koka skončil i kvůli teči brankáře pouze na tyči. Rozhodnutí tak přišlo až po změně stran, když se ve 48. minutě prosadil povedenou střelou Nicolas Penner, pro něhož se jednalo o premiérovou trefu mezi českou smetánkou. Gól bývalého hráče mládežnických týmů italského Juventusu navíc pomohl klubu z Podještědí bodově se dotáhnout na rivala z Hané.

Liberec prožil na své poměry nevídaně klidné zimní přestupové období. Turbulence v hráčském kádru pomohly zastavit změny v majitelské struktuře, do níž nově vkročil teprve 31letý podnikatel Ondřej Kania. Sigma vstupovala do jarní části sezony ze solidní páté příčky, Václav Jílek však již nemohl spoléhat na přestoupivšího Ondřeje Zmrzlého, který vstřelil tři branky a na pět jich přihrával.

Na únor překvapivě přívětivé počasí sice na Stadion U Nisy mnoho fanoušků nenalákalo, svěřence Luboše Kozla ale naladilo pozitivně. Skvěle si vepředu počínali Jan Žambůrek i Ľubomír Tupta. Když však mohl druhý jmenovaný vyslat ve 12. minutě spoluhráče tváří v tvář brankáři, rozhodl se místo toho pro pokus z dálky, kterým trefil jen obránce. Ve 36. minutě měl příležitost vsítit svou premiérovou branku Kok poté, co si ve vápně narazil o protihráče, následnou střelu ovšem bravurně vytěsnil Matúš Macík na tyč.

Hned po výměně stran rozrazil Penner dveře, na které jeho kolegové bušili celé první dějství. Rozhodl se totiž z hranice vápna vyslat pumelici, jež doplavala ke vzdálenější tyči. Krátce nato mohl navýšit vedení Tupta, na povedený náběh však navázal zblokovanou střelou, a šikovně zahraná standardka tak zůstala nevyužitá. Po hodině hry byl blízko oslavám vyrovnávací trefy Lukáš Juliš, průbojnost nejlepšího střelce Sigmy ale následovala vytěsněná rána pod břevno. V závěru sice Olomouc vyvážila poměry sil na hřišti, i tak ale podruhé inkasovala. Ahmadu Ghalimu poněkolikáté vyšel průnik po straně a následný míč z centru s klidem uklidil Filip Horský.

Výsledkově solidní přípravu si tak Liberec přenesl i do ostrých zápasů a na úvod jarní části sezony získal všechny body. V příštím kole se představí 18. února na hřišti Sparty, Olomouc o den dříve přivítá Hradec Králové.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - FK Pardubice 1:2

10.02.2024 15:00

Góly: 89. Rigino Cicilia - 14. Tomáš Zlatohlávek, 90+1. Michal Hlavatý

Fotbalisté Pardubic vyhráli ve 20. kole Fortuna ligy na půdě Slovácka 2:1. Východočeský celek nasměroval k tříbodovému zisku ve 14. minutě přesně hlavičkující Tomáš Zlatohlávek, který se tak trefil ve čtvrtém duelu české nejvyšší soutěže v řadě. Ve druhé půli byl ale vyloučen hostující Dominik Mareš, čehož hráči z Uherského Hradiště využili k vyrovnání v 89. minutě. Hosty však inkasovaný gól nepoložil a v nastavení nakonec rozhodl o jejich výhře svou první sezonní trefou Michal Hlavatý.

V kancelářích Městského stadionu Miroslava Valenty bylo zimním cílem udržet v klubu Marka Havlíka. Slovácko nakonec odrazilo zájem Plzně či dalších a autor 10 podzimních branek zůstal v kádru Martina Svědíka, jenž byl pro změnu spojován s přesunem k reprezentaci. Trenérova budoucnost se řešila i v Pardubicích, Radoslavu Kováčovi se ovšem povedlo zažehnat neshody s vedením a plně se soustředil na záchranu Východočechů v nejvyšší soutěži.

O úvodní slovo se přihlásil v sedmé minutě nejlepší střelec týmu z nejmenšího ligového města Havlík, jenž vypálil těsně nad levou boční síť. Vzápětí se vysoký záložník domácích Jan Kalabiška vyhoupl na dobře mířený centr a jeho pokus opět jen těsně minul levou brankovou konstrukci. Ve 14. minutě se o podobnou akci pokusil Zlatohlávek, ten si ale vedl podstatně lépe a jeho hlavičkový pokus už skončil za brankovou čarou. Ve 31. minutě se modrobílí blýskli sérií povedených akcí. Při hašení jedné z nich zahrál Hlavatý rukou, nicméně hlavní sudí Stanislav Volek zůstal v klidu. Krátce před koncem první půle vystřelil parádní ránu z voleje Milan Petržela, s jejímž zpacifikováním měl plné ruce práce mladý gólman hostů Antonín Kinský.

Po změně stran se nadále prosazovali spíše hosté, v 55. minutě měl velkou příležitost ke skórování Filip Brdička, jeho únik ale zastavil nekompromisně brankář modrobílých Milan Heča a dlouho se zdálo, že jeho zákrok bude odměněn pokutovým kopem. Po konzultaci s videorozhodčím ale hlavní sudí Volek nařízenou penaltu odvolal. Na Východočechy tato nepříjemná situace dolehla a z jejich aktivity postupně sešlo. Komplikace pro hosty nastala v 68. minutě, kdy se po druhé žluté kartě poroučel ze hřiště Mareš. Nejblíže srovnání byl Ondřej Mihálik, jenž ale z centru pálil nad bránu Kinského. Zatažení do obrany se Pardubicím málem hrubě nevyplatilo, v 89. minutě využil dobrého postavení v pokutovém území forvard Rigino Cicilia a svoji několikátou šanci už dokázal proměnit. Téměř okamžitě ale zareagoval Hlavatý a dotáhl tak boj svého týmu do vítězného konce.

Pro fanoušky Slovácka tedy začala jarní fáze sezony zklamáním v podobě nečekané domácí porážky. Náladu jim bude moci 18. února spravit derby hrané na půdě Zlína, Pardubice se představí již 14. února v Karviné.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
20
17
2
1
50 : 13
53
2
Slavia Praha
19
15
3
1
39 : 16
48
3
Viktoria Plzeň
19
11
3
5
46 : 26
36
4
1. FC Slovácko
20
10
5
5
28 : 21
35
5
Sigma Olomouc
19
8
4
7
28 : 25
28
6
FK Mladá Boleslav
20
8
4
8
36 : 34
28
7
Slovan Liberec
20
7
7
6
30 : 29
28
8
Baník Ostrava
19
8
3
8
27 : 23
27
9
Bohemians Praha 1905
20
6
6
8
17 : 26
24
10
FK Teplice
19
6
5
8
18 : 21
23
11
FC Hradec Králové
20
5
6
9
23 : 32
21
12
FK Jablonec
20
4
8
8
21 : 30
20
13
FK Pardubice
19
5
4
10
17 : 26
19
14
MFK Karviná
19
4
3
12
20 : 34
15
15
FC Zlín
19
3
5
11
23 : 44
14
16
Dynamo České Budějovice
20
4
2
14
18 : 41
14

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (314)

Přidat komentář
Nuno čomes

Ten Hapal je nevyhoditelný nebo proč tam zůstal po tom podzimu?

Reagovat
ratusek

Protože Mikloško

Reagovat
Kepy_FCB

Jen ať ho drží, chytnou se za ruce a půjdou do prdele pěkně spolu

Reagovat
Shevchenko

Dobrý den, může jít Hapal ven?

Reagovat
Salfovic

Nikdy! Nebo navždy!

Reagovat
nevolno

Reagovat
Sigma Olomouc

Prosím ne

Reagovat
smetos

Horejš na tribuně nebyl proto, že se byl mrknout na svého bývalého zaměstnavatele, ale aby omrkl budoucího.

Reagovat
didosh

Reagovat
ratusek

On ještě nerezignoval nebo nedostal výpověď? Na co se čeká?

Reagovat
Puskas

Na článek na EF, že má od vedení důvěru.

Reagovat
ratusek

Kily honem něco sesmol

Reagovat
Puskas

Může být třeba toto?

Ani rozpačité podzimní výkony, ani fiasko v 1. jarním kole v Českých Budějovicích podle vedení Baníku neotřáslo postavením trenéra Hapala. Výkonný ředitel Michal bělák sice nebyl k zastižení, odpověděl však prostřednictvím SMS, že Hapal má od vedení nadále důvěru. Sdílnější byl Luděk Mikloško, šéf sportovního úseku: "O odvolání Pavla Hapala neuvažujeme, jednání o něm není na pořadu dne. Výkon v Českých Budějovicích budeme řešit spíše s hráči, Pavel má naši plnou důvěru." Kapitánovi ostravských fotbalistů Davidu Lischkovi nebylo po zápase moc do řeči: "Není to vina trenéra, ta prohra jde za námi, za hráči," načež dodal, že tým stojí plně za trenérem. Samotný Hapal se k nastalé situaci odmítl vyjadřovat, podotkl jen, že od vedení cítí důvěru.

Reagovat
ratusek

Díky

Reagovat
Puskas

Zapomněl jsem dodat, že fanoušci, kteří patří k nejlepším v republice, vyjadřují již dlouho nespokojenost a vyvíjejí na vedení tlak ohledně Hapalova odvolání.

Reagovat
St. Pauli

Tak to by se dalo rict i o Belakovi.

Reagovat
STR

Reagovat
delfin

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
Cotton

Tohle bude mít ještě větší efekt, protože je to v diskuzi a tím pádem to čte víc lidí.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Selänne

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Kily

vůbec, před zápasy s námi měnily neschopné trenéry Zlín a Hradec a stálo nás to dost bodů, Hapala potřebujeme ve funkci podržet. Článek o něm mám připravený na začátek druhé poloviny března

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
kilobyte

Hapal cítí důvěru od vedení a věří ve zlepšení výkonů

Reagovat
oli9

Ono si to sedne v 25 kole neboj

Reagovat
JessePinkman

Na Baník se vyplatí jít vždycky. Snad nikdy tu nezahráli dobře. Dneska krom toho neuznanýho gólu, kterej dali po chybě Dynama, otřesnej výkon.

Reagovat
icefish

To je tím, jak daleko to k vám maj… nechce se jim tam vůbec jezdit a ztuhnou v autobuse.

Reagovat
oli9

Slovácko slušná ostuda

Takto ztratit doma body. Kluci si mysleli, že to půjde asi samo

Reagovat
Zdechlina

To byla studená sprcha, ten druhý gól nicméně jsme umřeli na krásu. Pardubky 2 pulsance a 2 góly. My si to kolikrát tukame kolem jak telata. No nic. Zlín padne

Reagovat
Axelrose

Nic jiného jste si nezasloužili.

Kdo ten zápas viděl, musí ještě teď zvracet z výkonu rozhodčího, je vidět, že peněz máte dost.

Čtyři žlutý za poločas jasně ukázali, jaký směr je nastavený a v druhém poločase to vygradovalo.

Odvolaná penalta, která byla vidět i planety Pluto a následně ještě vyloučení Mareše, asi za to, že je z Pardubic.

No, a nakonec vám ani to nepomohlo, protože jste lemry století a stačí na vás dvě pološance

Jak jsem vás měl doteď v oblibě, tak teď doufám, že se nedostanete ani do prostřední skupiny.

Reagovat
kilobyte

Já třeba nikdy nepochopil, že Slovácko je tolik v oblibě. S jejich minulostí a s lidmi, kteří se motají okolo zrovna moc sympatický nejsou. Ale asi je to tím, že nejsou tolik vidět.

Reagovat
ratusek

To je dané tím, že se prezentují jako malý klub bez peněz a v těch "skromných" podmínkách hrají vysoko, občas porazí někoho z TOP3 a hráli poháry. To pozadí a vlivy nikdo nezkoumá

Reagovat
oli9

Vždyť někdo kdo stojí v pozadí je skoro v každém klubu mrdka... Nebo do toho cpou peníze lidi s pochybným podnikáním nebo minulostí..

Pokud narazís na Mynare tak ten mne také sral. Ani neví kde se teď angažuje, naposledy jsem četl že má zákaz ve fotbale

Reagovat
kilobyte

Jo, ale u těch větších týmu je jim to vyčítáno. U těch menších se dělá, že jsou křišťálově čistí a když hrají s těmi většími tak je to často prezentováno jako dobro proti zlu.

Reagovat
ratusek

Tak já to nemyslel konkrétně na vás to pozadí a vlivy. To je každýmu uplně fuk. Jak psal Salfovic o Liberci, tak to stejné platí i o nich, co jsem napsal.

Kdokoliv, kdo rozbijí TOP3, tak tomu bude přáno a je uplně jedno, kdo to bude

Reagovat
Sosi

Tak ono to skromne podminky jsou, majitele do toho penize nedavaji, proto je uz mladez v prdeli a Acko pujde do prdele po odchodu Svedika.

Reagovat
Salfovic

Liberci se dřív taky fandilo, a to byl Karl snad největší kurva v našem fotbale.

Reagovat
Axelrose

Tak já jím přál hlavně kvůli Srďovi.

Naštěstí alespoň ten měl tu slušnost zápas okomentovat tak nějak pravdivě.

Měli, a to i u hokeje, zrušit ten zákaz komentovat rozhodčí.

Protože ti by kolikrát zasloužili ukamenovat už na hřišti.

Ale co chceš, u videa Zelinka, no.

Hlavně že za svazový prachy na Kanárech chlastaji a kradou ostatním sendviče

Reagovat
oli9

Každému nemusí být sympatické.. Ale. Slovácko skoro vždy hrálo super fotbal, pěkný stadion, lidi vcelku chodí... A proste dokážou už dlouhodobě obirat kohokoli... A opravdu finance nejsou, vždyť většina kluků jsou a byli odchovanci... S tím že každou sezónu přijde někdo kdo jinde nehraje a tedy z něj trenér udělá hvězdu ligy pomalu aby ho pak někdo koupil nebo šel jinam... Kliment, Jurecka, Juroška..

Nevím mne jsou ostatní kluby u prdele ale například když je venku zigy Příbram která mi jediná vadila..

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
pingla

Reagovat
Axelrose

Mě nevadíte v lize. Sere mě ten dnešek a to hodně.

Protože to byla hodně velká ostuda.

Reagovat
oli9

rozhodčí špatný, ale opravdu doma zápas s Pardubkama koupený není, když šlo vcelku o hovno.. Měli dát dva goly za 90 minut .. dneska zasloužená prohra

Reagovat
$$CaptainKokotko

Rozhodčí hrozný a my jsme mrdky jo?

Reagovat
PISTOLERO

Nepochopíš

Přitom jako mrdky se jevily od prvních minut Pardubice. Podráždění z každého verdiktu (správného), hned co dali gól tak začali taktiku zdržování atd...

Už ve 25.minute jsme si s kámošem říkali že ty prasata nemůžou dohrát v plném počtu a taky se tak stalo. Letos je mi fakt jedno kdo spadne, nesympatický všichni

Reagovat
Cotton

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kepy_FCB

Seriál Slovácko sa nesoudí, folklór, víno,stadionek

Reagovat
$$CaptainKokotko

Stadion, fans, hodně odchovancu. To je vždy předpoklad že asi bude klub oblíbený ne? Jinak jasně Valenta mladší , Zemek měl soudy, Mýnář je mrdka a nej kámoš se Šimulikovkim. Ten tu práci dělá dobře ale chování na lavičce hrůza. Skoro v každém klubu můžeš někoho najít. A třeba Priske se na lavičce taky nechová zrovna jako slušnák ( jinak je super)

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
oli9

Peněz máme dost.. Pak už nemá smysl dál číst

Reagovat
Axelrose

Jen si to přečti, chytráku.

Reagovat
oli9

Ovšem rozhodčí špatný, to uznávám

Reagovat
Axelrose

To tě omlouvá

Reagovat
Nieuwendyk

Souhlas! Jen drobnost: Pluto není planeta

Reagovat
Axelrose

Já vím, a v podstatě, takhle v neděli po ránu už mi to je i celkem jedno

protože i kdyby tam ty Pce prohráli, tak to bude každému v komisi u prdele - nějaký Pce, kde to vlastně je, že ano

Reagovat
Kily

já bych se nerozčiloval, Zelinka u videa je záruka komedie a komise ho klasicky podrží. Hrdinou dne bude brankář Slovácka, který fantastickým zákrokem zabránil jistému gólu a díky tomu se na úkor Kinského dostane do sestavy kola

Reagovat
Axelrose

Reagovat
Nuno čomes

Ta nepenalta určitě nebude ve výběru 4 situaci z médií (doteď nikdo neví, kdo ty situace vybírá ), takže rozhodčí na klid. Česká liga

Reagovat
Axelrose

Reagovat
Salfovic

OT: Už jste někdy viděli, že by měl tým zraněn všechny čtyři stopery současně ?

Jako se teď pošťastilo Realu.

Reagovat
romeo351

Za Fergusona hráli v United chvilku na stoperovi Evra a snad Carrick. Za mě správný rozhodnutí - neměníš systém, co funguje + třeba takovej Carvajal je natolik zkušenej, že si to takticky s klidem odehraje

Reagovat
Salfovic

S klidem moc ne, viz poslední zápas s Atleticem.

Reagovat
romeo351

Nekoukal jsem

Reagovat
Axelrose

Bylo to s klidem, ani se po tom golu moc nerozčiloval.

Reagovat
Axelrose

A tam je na konci utloukli výškou

Reagovat
kilobyte

United.

Reagovat
Salfovic

re: pošťestilo

Reagovat
ratusek

To jsi to vylepšil teda

Reagovat
Salfovic

Kurva, poštěstilo, za to může mobil.

Reagovat
icemike

Tottenham odehrál nedavno zápas bez stoperů

Reagovat
Sigma Olomouc

Mendy-Carvajal-Tchou-Vazquez

Reagovat
romeo351

4:0 (soupeř nevystřelil na branku)

Reagovat
Sigma Olomouc

Někdy se ta zranění hodí.

Reagovat
JessePinkman

Dnešní zápas jsem si užil jako už dlouho ne. Krásnej výkon Dynamo! Super odbojovanej zápas.

Přeji Ostravakum kratkym zobakum příjemnou cestu domů. A žádný zdržování v Budějcích, ten kroužek vám nedělá dobře.

Reagovat
Kang & Kodos

Jak na sebe po těch gólech naskákali všichni i s realizákem Evidentně tam kabina funguje a nic nezabalili

Reagovat
JessePinkman

Jo, Lerch s Kladrubským získali kabinu. Uvidíme, jak to bude dál, ale dnešní fotbal jsem si poprvý v sezóně užil.

Reagovat
Sigma Olomouc

Hráči mají plnou důvěru v trenéry.

Reagovat
kilobyte

Chtělo by je to vyměnit.

Reagovat
kilobyte

Tak oni už můžou hrát jenom pro radost. Všichni už je odepsali. Taky můžou mít slíbený, že jim splatí část výplat za každou výhru.

Reagovat
Kang & Kodos

Pro peníze nehrajou určitě no

Reagovat
ratusek

Pardubice

Reagovat
oli9

Budejice

Reagovat
ratusek

To nebylo myšleno proti vám. Jen jim přeji záchranu

Reagovat
oli9

já zase budejicim aby hned neodpadly... Mně je to vcelku jedno kdo letos spadne,,vyloženě mančaft který do ligy nepatří tam není.. Možná by byla prdel kdyby se tam namočil Jablonec ale to je utopie....

Reagovat
ratusek

Já přeji záchranu Zlínu , Pardubicím a kdo spadne je mě asi jedno. Jablonec asi nehrozí. Takze Budějovice nebo Karviná

Reagovat
Sigma Olomouc

Já přeji Zlínu

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
ratusek

A dívám se, že reálně namočenej je i Hradec. No bylo by vtipný, kdyby otevřeli stadion a sestoupili. Ale ještě trochu náskok mají

Reagovat
Kang & Kodos

Dost chcíplej výkon teda. Tohle by na Turky nestačilo ani omylem, první půlku vyrovnanej zápas. Pak naštěstí Karviná odpadla.

Reagovat
smazaný uživatel

Birma a Kuchta slabota, byť se prosadili.

Reagovat
Kang & Kodos

Birma se mi taky dlouho nelíbil, furt se válel na zemi, ale nakonec tři asistence, to pak nemůžeš říct nic

Reagovat
Selänne

Reagovat
kilobyte

Je to první zápas. Takže se nedalo čekat žádný divočení.

Reagovat
srandamač

OT: To finále asijského poháru Katar tři penalty, tři góly, jeden hráč.

Reagovat
Axelrose

Hrají doma, to se počítá.

Reagovat
thewall

Takové katarské

Reagovat
ratusek

házená

Reagovat
thewall

Tehdy finále podcenili, ale dnes to ošéfovat zvládli.

Reagovat
Axelrose

Je vidět, že jsou schopní se poučit

Reagovat
Freedo

Koukal jsem a ty penalty podle mě měly bejt všechny, i když to ve výsledcích vypadá podezřele

Reagovat
lampas

Dneska nádherný výkon, snad to nebylo jen tím, že Jílek nedokázal reagovat na Kozelball, který tenhle trenér v nezměněné podobě praktikuje už deset let.

Reagovat
exse

Až na to že vůbec. Oproti Kozlově Dukle je to úplně jinej fotbal. Navíc dnes ukázal, že je schopnej přizpůsobit hru soupeři a takticky Jílka úplně přejel. Což ale zase není žádnej mega úspěch, protože Jílek je parodie na trenéra.

Reagovat
Sigma Olomouc

Dneska vás musím pochválit. Vrátili jste nám to pěkně. Od vás super výkon, my byli hrozní

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
Kepy_FCB

Baník je fakt divnej, skvělé výsledky v přípravě a taková blamáž ale v poháry věřím dál

Reagovat
oli9

Tys ještě za ty roky nepochopil že příprava se maže... Že to nemůžeš brát vážně

Reagovat
Kepy_FCB

Maže jako z paměti nebo čeho! v minulosti příprava naznačila dost aspoň v Baníku to tak bylo

Reagovat
kilobyte

V první 4 podle kanadských bodů jsou 3 sparťani.

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Firkraag

Ty krávo Co to pískalo za čuráka na Slovácku?

Reagovat
Axelrose

Dobrý, co. Komedie na stou variaci

Reagovat
srandamač

Pořád nevím proč odvolal tu penaltu.

Reagovat
Zdechlina

Tak jedině, že Heča se míče dotkl jako první, respektive ho nějak lehce štrejchnul. Záznam jsem neviděl. Z tribuny jasná pencka

Reagovat
Axelrose

Nebyl to ofsajd, první se ho dotknul pardubak.

To prostě nešlo odvolat.

Jsem hodně zvědavý na vysvětlení, protože tohle se bude určitě řešit.

A to samé ta červená karta. Za mě nesmysl.

První jarní zápas a hned takovéhle vidle, tvl.

Reagovat
Zdechlina

Nebude se to řešit. Budou řešit, co se bude FAČRu hodit. Klasicky

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Jak působila Bolka pod Holoubkem? Bohužel jsem neviděl.

Reagovat
Kryptos_

Hodně dobrý. Chvílemi dokonce dominovali. A hlavně, že šáhnul do obrany. Ten Král vůbec nezklamal, naopak!

Reagovat
HalaMadrid_Flx

díky!

Reagovat
Imos

Včera u nás asi největší překvapení Penner s Olafem, super výkon ale celkově tým hrál skvěle a Sigmu jsme dokázali vymazat po většinu zápasu a výhra se Sigmou je vždycky cenná ještě Ivan si zaslouží mega pochvalu

Reagovat
Shevchenko

Je fakt kouzelné jak se pokaždé podaří hned první zápas sezóny/roku totálně dojebat a tak nějak naznačit, co nás ve zbytku sezony čeká. Smutné že i tak to bude stačit zas na nějaké 6-8. místo. Ještě smutnější ovšem je, že pokaždé stačí málo aby z toho byly pohárové pozice. Jenže my ani to málo nedokážeme přidat, kolikátý rok už? Pátý?

Fakt mě tenhle Baník absolutně nebaví a to už dlouhodobě. Zlaté časy kdy jsme hráli o záchranu.

Reagovat
Nuno čomes

Stavíte to na hráčích z republiky a ne na odchovancích. To je špatně.

Reagovat
Bakary3

A kolik by tam těch odchovanců měli mít?

A jako ze kdyby jich tam měli ještě víc, tak by to bylo lepší?

Reagovat
Kepy_FCB

To napiš rovnou ze chceš náš sestup

Reagovat
Nuno čomes

Proč bych to měl psát?

Reagovat
KingMaster13

Já vidím hlavně problém v tom, že jako trenéry vybíráte samé takové nemastné/neslané ryby. Kozel.....takovej průměr v ČR, Smetana (ze začátku ok ale pak to šlo do háje ale budíž alespoň se něco zkusilo jinak), Vrba.....vyhořelej, Hapal.....opět takovej průměrák. Já vím, že nalákat nějakého fakt top trenéra je těžké ale jinak se z toho bahna dostat nedá. Buď fakt zkusit přeplatit nějakou ověřenou kvalitu jako je třeba Svědík a fakt ho zkusit ulovit za každou cenu, když navíc v Baníku fungoval (získat ho na potenciál klubu, což Slovácko třeba nenabízí tolik) a nebo jako low cost zkust Kováče, možná Horejše a když ani to tak jít do zahraničního trenéra, kterého si trochu vytipovat. Papsun? Je to Polák, to by ani neměl tak daleko a kulturní podobnost. Vím, že by byl drahej a za nesmysl ale tak alespoň to zkusit, naťuknout ho, třeba by to zrovna vzal. Petrescu? Ten by z té rumunské díry taky rád vypadl. Zkusit klidně někoho z Balkánu, kouknout jaký tým má dlouhodobě dobré výsledky a jestli je to trenérem.

Reagovat
St. Pauli

Sice nevim, proc by to Papsun delal, ale takhle na fore to zni super.

Reagovat
KingMaster13

Tak určitě má mnohem lukrativnější nabídky a tohle jsem jen plácl ale proč to nezkusit? Třeba bychom se divili, kdo tušil, že Sparta dokáže ulovit Priskeho? Ono když je tam jasná vize představí mu vizi super dobrého projektu tak může kývnout i když je to totál mimo jejich ligu

Reagovat
John Obi Mikel

Tak Sparta je trochu jinde než Baník.

Reagovat
KingMaster13

Samozřejmě ale jak říkám třeba miluje výzvy

Reagovat
Radin

O Papšunovi plácli v podcastu na Sportu a každý už ho zná najednou :D

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Mass

Zapomínáš na to, že Slavia s Rakowem 3x hrála, všimli sme si, že s klubem co nemá tak velkej rozpočet hraje dobrej fotbal, navíc slávisti nějaký podcasty deníku Spart neposlouchají (doufám).

Reagovat
KingMaster13

Spoustu hráčů jsem takhle okem viděl a říkal si, že ty půjdou někam vysoko nebo i trenéry. A ten Rakow byla taková low cost Slávie a trenér dost podobnej Jindrovi

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

Nejvíce "fanoušků" má deník Sport právě mezi slávisty.

Reagovat
KingMaster13

Samozřejmě je to i tím kádrem, který by šel rozhodně postavit lépe ale alespoň nadstandartní trenér by tu top 4 a poháry s ním udělal.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Nuno čomes

Jinak Vitík teda ve Spartě nebude základ?

Reagovat
doshcz

4 stoperi se tam budou tocit uplne stejne jako na podzim

Reagovat
rufus

Uz na podzim byl v podstate stoper cislo 4 a i tak toho odehral hodne. Minimalne na zacatku jara nas cekaji pohary, prijdou stopky za karty, nejspis i nejaky zraneni.. Odehranych zapasu bude mit dost, pokud on sam nebude zraneny.

Reagovat
Nuno čomes

Jo to nejspíš ano, ale přece jen se funguje lépe jako člen základu.

Reagovat
Kang & Kodos

Tak on to má těžký. Panák je pro Priskeho klíčovej ve výstavbě hry, o Krejčím se ani nemusíme bavit a projít může jenom přes Asgera, kreýho loni vyhlásili nejlepším obráncem ligy. Letos šel maličko dolů, ale furt hraje výborně. Ale furt si zahraje hodně

Reagovat
kilobyte

Nebude v základu každý zápas, ale podle mě toho ze stoperů možná odehraje nejvíce.

Reagovat
oli9

Jinak Krejčí je fakt zvíře. O parník převyšuje ligu.. Byla by škoda, kdyby nešel do zahraničí po sezoně... Tahle liga už je mu malá

Reagovat
Nuno čomes

V létě musí. Bez debat.

Reagovat
$dolar$

Taky doufam, ze vypadne z ligy. Takovyho zmrda vidat nepotrebuju.

Reagovat
Uwe háže buly

že tohle říká zrovna fanda Plzně

Reagovat
icka

Reagovat
St. Pauli

Ladinek je milacek. Srdicko. Vetsineztri.

Reagovat
John Obi Mikel

To byly nervy, čekal jsem to klidnější. Obrana potřebuje změny, dnes to bylo děravé.

Reagovat
Mass

Nj, ale Wallem dopředu byl dobrej, dozadu mu 2x utekl hráč.

Reagovat
KingMaster13

Otázka je proč to musel bránit Wallem. Neřeknu nějaká standartka, že by někoho neuhlídal ale tohle byl postupnej útok a tam mají být v první řadě stopeři.

Reagovat
John Obi Mikel

Nn, tohle šlo oboje z prostoru beka.

Reagovat
Freedo

Já bych ty dva góly neházel jen na něj. Ok, prošla za něj průnikovka a soupeř se dostal k centru, ale pořád pokud pokreješ náběhy, tak inkasovat nemůžeš. Masopust bránil zadní tyč tak, že doráželi pokaždý do prázdný brány. Dřív jsem ho bránil, ale dnes byl strašnej.

Reagovat
John Obi Mikel

Přes něj šli tři góly Jablonce a má jednu asistenci Jako Wallem, dopředu dobrý, dozadu ne.

Reagovat
kilobyte

Investovat 200 mega do defenzívy a pak dostat doma 3 góly od Jablonce. Tykač bude muset přitlačit.

Reagovat
John Obi Mikel

Naopak, z těch posil žádná nehrála, takže investice se teprve projeví

Reagovat
kilobyte

Tak to že nehrajou je snad ještě horší, ne?

Reagovat
John Obi Mikel

Se musej rozkoukat

Reagovat
Nuno čomes

V české lize já se bavím ale.

Reagovat
John Obi Mikel

Já se teď taky bavím, ale ještě pár minut zpět jsem se tolik nebavil.

Reagovat
kilobyte

Jestli se dneska dívali, tak se toho hodně naučili.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Třeba k nim po každém gólu přišel Kerbr se slovy "Takhle přesně se to nedělá, pánové."

Reagovat
kilobyte

Před zápasem: "Dělejte si poznámky"

Během zápasu k nim běhal se slovy: "Tohle si škrtněte"

Na konci zápasu počmáraný blok.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

Taktika Pepika Hnátka

Reagovat
Freedo

To se všude říká, že se nakupovalo jen do obrany, ale podle mě Zmrzlý a Diouf hodně pomůžou i směrem dopředu. Od odchodu Juráska chyběl dobrý levý wingback.

Reagovat
Nuno čomes

Směšné.

Reagovat
St. Pauli

Neboj, ja si je na pristi kolo z Fanty odstranim a pujde to samo, nula za nulou.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Coutinho10

vysoký investice měly smysl, ještě že nás nenasazení posil nedoběhlo

Reagovat
wwwx

Celá Morava bez bodu, taky hezký.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Freedo

To je špatně. Ještě tam zesílí separatistická hnutí

Reagovat
kilobyte

To bych v dnešní době neriskoval. Jeden den se budou chtít trhnout, druhý den tam někdo promluví rusky a třetí den už je budou osvobozovat.

Reagovat
Mass

Hlavně že ne albánsky. Morava je Česko!

Reagovat
St. Pauli

Blizky vychod, no.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
božský John

Sk havel praha

Reagovat
20DollarsInMyPocket

To by byl krasnej svet, kdyby Trpis zacal hrat stopery na stoperskych pozicich

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
KingMaster13

Ty vole Jindro nedělej už pokusy a hraj na stoperu stopery. Ten Masopust ať klidně hraje poháry, kde má víc prostoru ale v lize je to časovaná bomba. Holeš mi přijde, že největší slávu už má taky za sebou a je to slabota. Spolehnutí je bohužel jen na Ogbua, který ale taky jednou za čas udělá botu Doufám, že to trochu vyřeší Zima a bude stabilně hrát a toho 3. stopera bude hrát buď teda Vlček a nebo Holeš ve formě. Masopusta už tam ale v lize nechci vidět.

Reagovat
naheCZ

Holeš už delší dobu vypadá hrozivě, ale furt to nemá na (ne)bránění Masopusta. Ogbu dnes byl na bránění prakticky sám a svoje situace uhrál naprosto skvěle, sice jsme dostali 3 góly, takže chválit stopera je divný, ale Ogbu dnes byl fakt výbornej.

Reagovat
KingMaster13

Krásně shrnuto. Holeš nestíhá, fakt brutálně ale furt je to lídr a diriguje alespoň. U Masa je vidět, že to není obránce! Hrozně rád ho na hřišti uvidím (mám ho fakt rád) ale třeba na křídle, ne na stoperu. Holeš ale je taky problém, doufám že to je jen dočasná forma a není to trvalé zhoršení se, protože potom by to na základ nebylo

Reagovat
naheCZ

U Holeše se obávám, že je to trvalé. Ono to jde vidět nejvíc na tom pohybu a to už se asi nevrátí. Může dohnat aspoň to, že nebude dělat blbí chyby, ale zkušenej by měl být už dost a stejně na mě tak vůbec nepůsobí...

Reagovat
ratusek

a jelikož si Jindra potrpí na kamarádčoft, tak tam bude Holeše cpát pořád a budete ho tam muset trpět

Reagovat
Greny

Vlčka jste vzali jen kvůli tomu že mu končila v zimě smlouva

Reagovat
Freedo

To je nesmysl. Kdyby tak dobře nehrál na hostování v Pardubkách, tak by si ho nestáhli.

Reagovat
Losinho

Blbost

Reagovat
KingMaster13

Vlček je pro nás důležitý, spíš mi přijde že mu Jindra kvůli věku tolik nevěří no

Reagovat
Marisic

to by bylo dost špatný, když mu za 2 tejdny bude 23

Reagovat
kilobyte

Je o 4 měsíce mladší než Zima.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Mass

Opravdu ne, v Pardubích hrál hodně dobře a navíc se do kádru Slavie charakterově hodí, je inteligentní. Když se podíváš na odehraný minuty, tak to maj s Masopustem tak 50/50 , s tim že Maso má víc v poháru a Vlčák v lize.

Reagovat
Marisic

"navíc se do kádru Slavie charakterově hodí, je inteligentní"

Reagovat
Nuno čomes

Holeš bude ještě na Euru stoper číslo 1

Reagovat
KingMaster13

To nebude, protože to momentálně není ani nejlepší stoper ve Slávii Já si myslím, že Krejčí, Zima, Panák

Reagovat
Coutinho10

Wow, tohle miluju, skvělý emoce v závěru i na hlavní tribuně, my se nevzdáváme

Reagovat
Nuno čomes

Jablonec

Reagovat
Greny

Slavia si to dneska urvala, ale na titul je to málo...

A Hovorka celkem překvapení

Reagovat
rufus

Hovorku zpátky nechápu.

Reagovat
naheCZ

Fanoušky Sparty už nasral, tak teď chce asi i nás, jiný vysvětlení to nemá

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Ale upřímně mě je to úplně u prdele. U nás tak dlouho nebyl, tolik toho neodehrál, takže já to beru dost v klidu

Reagovat
John Obi Mikel

Takhle to vypadá, když člověk nechápe tu rivalitu. To je jak kdybychom zaměstnali Váchu.

Mne to nijak moc nesere, ale říkám si tvl komu ten člověk v derby fandí.

Reagovat
KingMaster13

A za koho nastoupí v Silvestrovském derby, aby nestřídal každý rok strany a nehrál vždy za toho silnějšího

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
rufus

Aby dělal mentálního kouče člověk, který to sám nemá v hlavě srovnaný a ze Sparty se přes Slavii vrátí zase zpátky k nám. Od něj bych si fakt nechal někdy něco poradit.

Reagovat
Nuno čomes

Hlavně to dneska může dělat každý. Spartu vůbec nechápu.

Reagovat
kilobyte

Hovorka si tím ale prošel. Takže má osobní zkušenosti.

Reagovat
Nuno čomes

A to ho opravňuje to dělat?

Reagovat
kilobyte

Ne. K tomu ho opravňují nějaké kurzy a školení. Tohle je jen bonus z kterého může těžit.

Reagovat
kilobyte

Jako správný mentální kouč sobě.

Spíše Dočkala. Vácha se profiloval víc jako sparťan i mimo hřiště.

Přijde mi to takový zvláštní. Jediné, co mě napadá, že to chce Hovorka zkusit právě tam, kde to mentálně nezvládnul.

Reagovat
Nuno čomes

To nedává žádný smysl.

Reagovat
kilobyte

Co nedává smysl?

Reagovat
Nuno čomes

No to co tě napadá.

Reagovat
kilobyte

Proč?

Reagovat
St. Pauli

Co te to hned po ranu napada...

Reagovat
Greny

Spíš si myslím že to je důsledek toho jak to vedete mediálně, všichni jste strašně velcí Slavisti atd totální slávista, fotbal, podcast hra atd.

Reagovat
Nuno čomes

Kamarádšoft. Ale pro všechny není místo. A to za chvíli budou hledat flek pro Tecla. Pak Holeš. Masopust.

Reagovat
naheCZ

To "totální" spíš taky vzniklo jako nějaká napůl satira. Jednou to plácnul po nástupu Trpiš s fotbalem a pak si z toho všichni dělali akorát prdel, když to první půlrok drhlo, aby pak všem ve výsledku vytřel zrak. Není divu, že se to ve veřejném prostoru chytnulo. A jakoby podobný mediální "kraviny" nedělala i Sparta...

Reagovat
John Obi Mikel

Vždyť si do nás jenom kopnul, podle mne to nemyslí vážně Je to Greny. Ale třeba se pletu.

Reagovat
Freedo

Vždycky na to zapomenu a reaguju

Reagovat
Mass

To bych nesrovnával. Hovorka si nikdy nehrál na velkýho Slávistu.

Jinak co se tak povídalo tak sem předpokládal, že půjde dělat trenéra mládeže do Slavie. No nevadí.

Reagovat
Bakary3

Já jsem rád, je to sparťan, ať jde do Sparty.

Reagovat
Nuno čomes

Srdcař.

Reagovat
Uwe háže buly

Co s Hovorkou?

Reagovat
John Obi Mikel

Jde k vám k mládeži dělat nějakého mentálního specialistu

Reagovat
Losinho

slušnej úlet

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Jako ty presuny mezi spartou a slavii uz mi jsou celkem jedno, jak je to bezny, ale ze zrovna Hovorka jde delat mentalniho kouce, to moc nechapu. Vzdyt on se neumi uplne dobre vyjadrovat, jak ma pomahat mladym hracum?

Reagovat
Freedo

Tak měl několikrát vážný zranění, což muselo být náročný na psychiku a mám pocit, že v rozhovoru pro Halftime říkal, že během poslední pauzy se začal zajímat právě o sportovní psychologii/mentální koučing a má v tom nějaký kurzy.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Greny

Jde dělat pro Spartu

Reagovat
DieFohlenBMG

Je to skunk

Reagovat
KingMaster13

Mě nejvíc vadí to zkoušení hráčů mimo své posty. Už to zase smrdí gulášem jako loňské jaro, kdy jsme nemohli najít vhodné složení obrany. Do toho Mandous je psychicky labilní když má konkurenci

Reagovat
Nuno čomes

Snad si to rozbijete sami.

Reagovat
KingMaster13

Jako nevykročili jsme v tomhle ohledu zrovna pozitivním směrem

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
mrtvej ofsajd

To ne, ale zase body máme a zároveň se ukázaly slabiny, pred kterýma nelze zavírat oci. Třeba tyhle dvě 1) Dozadu to bylo velmi špatný. Strana Holes/Wallem v defenzive šílená. Je otázkou, zda by Trpis nemel stavět defenzivu v nejsilnější podobě Zima-Ogbu-Vlcek. A případný variace řešit během zápasu. 2) Po odchodu Provoda (hral vyborne) jsme ztratili dominanci ve středu a v druhy půli se pak rozpadla hra. Jak to?

Klidně me doplňte...

Reagovat
ratusek

Takovejch slabin už bylo ale Jindra si jede svoje a to vás stálo dva tituly a když bude pokračovat, tak i třetí

Reagovat
Nuno čomes

Jen tak dále

Reagovat
kilobyte

To píšeš jak, kdyby ukázání slabin bylo pozitivum.

Reagovat
kilobyte

*To píšeš, jak kdyby ukázání slabin bylo pozitivum.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Slabiny se ti ukážou jen v pořádným mistraku, a pokud to nestojí body, pozitivní to je, protože nad tím nepůjde mavnout rukou.

Reagovat
kilobyte

Ale jediné pozitivní na tom jsou ty body. To že tam byly vidět slabiny neznamená, že se díky tomu odstraní.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Osvicenecky předpokládám, že když vis/vidíš společně s celým stadionem, co nefunguje, budeš o to více pracovat na odstranění problemu. A nebudeš ty chyby opakovat...

Reagovat
kilobyte

Pracovat na odstranění problému, ale nutně neznamená, že se ti to i podaří. Dokonce se může stát, že se ten problém i zhorší.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Zima, Ogbu, Vlcek a Holes a stridat tyhle ctyri hrace na tech trech postech podle potreby. Pokud bude potreba, tak zaskok v podobe Borila nebo Masopusta.

Reagovat
KingMaster13

Spíš Bořila, ten bránit jakž takž umí

Reagovat
mrtvej ofsajd

Na levym bekovi muze hrat i Diouf

Reagovat
KingMaster13

Chyběl Zafeiris dle mého názoru. Takže tím, že odešel Provod tak odešla veškerá kreativita jinak by tam furt někdo byl. Jinak ty stopery máme ale nesmí se prostě vymýšlet hlouposti jako s Masopustem. Ve středu to snad doufám bude jiné

Reagovat
mrtvej ofsajd

To jo chyběl, ale byl tam zase Sevcik.

Reagovat
Mass

Sparťani by po takovym zápase řekli, že bojovali až do konce a ukázali mentální sílu. A ty si tady stěžuješ. Trpišovský ještě nějakej ten rok u Slavie bude, tak se n hráče mimo obvyklý posty budeš koukat ať chceš nebo ne.

Reagovat
KingMaster13

Protože my máme sebereflexi A chceme vidět naše borce zlepšovat, oni ať se plácaj po zádech

Reagovat
doshcz

Reagovat
kilobyte

Myslíš to, jak jste se 2 roky plácali po zádech, až vám utekli 2 tituly? Zlepšovat jste se chtěli tak, že jste si jako cíl před sezónou dali do druhého místa?

Reagovat
Freedo

Kdo se kde zkoušel? Wallem wingbacka na podzim hrál víckrát, Masopust stopera taky. Ani jednoho bych na tu pozici ideálně nestavěl, ale neřekl bych, že se tam "zkoušeli".

Reagovat
Mass

Nikdo se nikde nezkoušel, stejná obrana hrála třeba i proti ASR. Jen tam byl včera Wallem místo Bořila na beku a nezachytával náběhy protihráčů.

Reagovat
KingMaster13

Však píšu, že v pohárech Masopust ať i klidně hraje, sice proti Římu hořel taky ale on tam obvykle má víc prostoru a udělá nějakej gol. U Wallema se to musí nějak vychytat, protože zatím na mě působí, že to klidně mohl být další Belaid. Nicméně musí se mu vymyslet role, kde se maximálně využije jeho ofenzivní přínos a skryje ta defenzivní.

Reagovat
kilobyte

Stalo už se někdy, aby někdo změnil "stranu" třikrát?

Reagovat
Kily

asi třikrát mezi dvěma kluby, co?

kdyby mezi třemi, tak mě napadají Roberto Baggio (Juve, AC, Inter) nebo Bernd Schuster (Barcelona, Real, Atleti)

Reagovat
kilobyte

No, myslel jsem hlavně mezi pražskými S. V tom by mohl být Hovorka první.

Reagovat
Kily

https://www.slavia.cz/article/10926

V této éře měl smůlu jistý univerzál jménem Evžen Veselý. Přestupoval mezi oběma S dokonce třikrát, ale derby si zahrál jen jednou (za Spartu). Býval nejčastěji náhradníkem a nejvíc toho odehrál v rezervě (obou rivalů)

Reagovat
kilobyte

Dík. Opravdu přestoupil hned 3x?

Reagovat
Kily

to už chceš trochu moc

Reagovat
kilobyte

Přijde mi to zvláštní. Třeba podle wiki byl ve Slavii, pak Spartě. Pak šel ale do Prostějova, Židenic a Moravská Slavia Brno.

Reagovat
dantetomas

Tak tych hracov, co hrali za AC, Inter a Juve je pomerne dost,

(pirlo, davids, zlatan a dokonca meazza) tam to evidentne maju v pecku

Reagovat
ACSeRw!n

komu tam jako bude ty jeho nazory podsouvat ? a to jako fakt nekdo bude brat vazne ?? fraska

Reagovat
Nuno čomes

Už z fleku bych za ta vyjádření během působení ve Slavií ty názory vážně nebral.

Reagovat
naheCZ

Takže to stejně šlo od Hubschmana

Reagovat
Mass

Poláci, na který sem koukal, to řikali hned. Celkem dobrý komentáři na tom polsatu, navíc výrazy jako "pošukal napasnika" při centru do vápna sou prostě super

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Losinho

Wallem dopředu

Wallem dozadu

Reagovat
Nuno čomes

Škoda, snad ztratí jinde.

Reagovat
Coutinho10

jinak teda jak se všichni podivovali, proč utrácíme takový dardy za obránce a brankáře, čili za defenzivní hráče a ne do ofenzivy, kde je to asi častější zvyk si koupit někoho rozdílovýho dopředu, tak dnes se ukázal ten důvod, protože s touto defenzivou, co máme, co dnes hrála, tak bojovat o titul nepůjde, takže naštěstí nás to nestálo body a můžeme pořád o něj bojovat

Reagovat
Nuno čomes

To je umění no, koupit golmana, který se zraní na 6 týdnu a tu dobu musí chytat gólman, kterému muselo jít sebevědomí rapidně dolu. Mimochodem hráč za 100 mega musí být o 2 třídy nejlepší hráč ligy. Hádám, že to tak asi nebude.

Reagovat
Coutinho10

bohužel zranění patří k fotbalu, musí si na něj počkat

možná jo, možná ne, ale pokud Kolář není 100% ok a uvažuje se o konci kariéry, tak byla nutnost přivést kvalitního brankáře a Mandous úplně jistotou neoplýval ani na podzim, nechytí vyloženě nic navíc, tím nechci tvrdit, že to je tragéd, ale chápu, proč jsme Staňka přivedli

a jestli Zima bude o 2 třídy nebo o 1 či nebude, to uvidíme, nicméně po dnešku by to naopak klidně tak mohlo bejt...moc horší nebo stejně špatný snad ani on nebude nebo nemůže být, takže tam můžeme vidět světlo na konci tunelu, protože s touhle obranou, co hrála dnes, tak to už prosím ne, stačilo, nemůžeš dostávat takto jednoduchý góly a k tomu ještě 3 od Jablonce a navíc ještě doma, to nejde

Reagovat
Remt

Děláš jako by se stalo poprvé v historii fotbalu, že se koupí hráč, který se zraní

Reagovat
kilobyte

Tomu už se nedivíme. Teď se divíme, proč utrácíte takový dardy za hráče, které nutně potřebujete k boji o titul a pak je nehrajete.

Reagovat
Coutinho10

asi je tam chce implementovat pozvolna a myslel si, že od Jablonce nehrozí takový nebezpečí (asi zapomněl, že na podzim jsme tam zratili), ale obrovsky se zmýlil a jestli jsem četl dobře z rozhovoru po zápase, že třeba Zima mohl hrát, tak to málem bylo dost prokaučovaný, takže tady hlavně Trpiš měl obrovský štěstí, že ho to nevypeklo, tohle by se těžko obhajovalo

ve Zlíně ve středu tedy čekám dost personálních změn v defenzivě a tedy i lepší výkon, tak uvidíme, jak si to vyhodnotí, kdo za to konkrétně mohl a chci vidět tedy jistější tým

Reagovat
kilobyte

Pozvolné implementování chápu. Ale třeba v posledním přípravném zápase měl podle mě Zima hrát ve stoperské trojici od začátku. Určitě s ním počítáte jako s prvním nebo druhým stoperem, takže to byla ideální příležitost, aby si zvykal na spoluhráče. Místo toho hrál posledních 30 minut s "béčkovou" obranou.

Stejně když tam teď proti Zlínu dá Zimu, tak to nebude pozvolné implementování.

Reagovat
Coutinho10

mohl a asi měl hrát v základu, ale taky otázka, jak je na tom fyzicky, možná toho na něj bylo moc hned jít do základu, takže třeba ve Zlíně odehraje 30 či 60 minut...pozvolný to bude, pokud neodehraje 90 minut, ale jenom menší či větší část zápasu a pak třeba další zápas celý zápas nebo větší část..uvidíme, nicméně hlavní pro mě je, aby tam byl obecně vidět pokrok, že jdeme správným směrem nedostáváme laciný góly

Reagovat
kilobyte

I kdyby na tom byl fyzicky blbě, tak bych čekal, že v jediném přípravném zápase ho budou chtít sehrát s těmi, s kterými bude hrát nejvíce. Takže ho mohli dát do základu a třeba o poločase vystřídat.

Reagovat
Coutinho10

j, do toho už nevidíme, proč se tak rozhodl, ale asi nějaký důvod to má, tak věřím, že to nebude mít nějaký negativní vliv na jeho výkon na hřišti

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
John Obi Mikel

OT: Včera za Duklu nastoupil v přáteláku Muris Mešanovič

Reagovat
Coutinho10

rád bych ho zase viděl v lize a slyšel z tribun: Méé-šaaa-noo-viič

Reagovat
naheCZ

ještě by si třeba mohl vzít penaltu v poslední minutě proti nám Ale vážně, měl jsem ho hodně v oblibě

Reagovat
Coutinho10

legendární moment za Bolku, jak to poslal na TS

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Mass

Lá la lá la lá la lá

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
wwwx

Aby ho Trpišák ještě nechtěl, když má takovou slabost pro staré známé.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Losinho

Reagovat
ratusek

Díval jsem se na sestřihy a to si fakt v tom Slovácku dělají prdel s tou odvolanou penaltou? Jsem zvědav, jak to komise zhodnotí, ale předpokládám, že se k tomu ani nedostane, protože to nespadá do těch 4 situací

Reagovat
wwwx

Zas chtěl bejt Zelinka zajímavej, kašpar.

Reagovat
Nuno čomes

Samozřejmě že nespadá

Reagovat
djiros

Slávie má po příchodu Zimy přesně dva stopery. Ať se vyserou na 3 vzadu a hrajou tam ti, co má mají. Tyhle kočkopsy s Masopustem a Holešem jsou úlet. JT si opravdu myslí, že předělá každého. Hlavně pro své oblíbence najít fleka.

Reagovat
Kaspar

Tak jsem zpet dokoukal ted Dohrano a co si to Sloncik udelal na palici za komedii? To nikdy u tech mladych hracu neznaci do budoucna nic dobryho

Reagovat
Pablos

Tak ono bejt zrzavej že jo ....asi takhle lepší a komedií bych to vyloženě nenazval.

Reagovat
Kaspar

OT: jeste mensi dodatek, ta dalsi obnova kariery zase nevysla https://twitter.com/chramousky/status/1756770387768066495

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele