FORTUNA:LIGA - souhrn 8. kola: Plzeň a Sparta s přehledem

16.09.2023, 16:59, aktualizováno 17.09.2023, 19:57
Komentáře a souhrny

Slavia vyhrála na půdě Pardubic, o jediný gól utkání se postaral z penalty Jurečka a jde do vedení, Sparta ale v neděli nastřílela pět branek Slovácku. Doma propadl Zlín, od Plzně inkasoval sedm branek.

Sparta Praha - 1. FC Slovácko 5:0

17.09.2023 18:00

Góly: 11. Veljko Birmančević, 20. Tomáš Wiesner, 45+1. Lukáš Haraslín, 70. Veljko Birmančević, 81. Victor Olatunji

Fotbalisté Sparty zvítězili v osmém kole Fortuna ligy na domácím hřišti nad Slováckem jednoznačně 5:0 a získali jistotu, že do pražského derby proti Slavii, které je na programu příští týden, budou vstupovat z prvního místa v tabulce. Letenští rozhodli o výhře již v první půli, kdy se dokázali prosadit hned třikrát, přičemž největší podíl na poločasové destrukci týmu Martina Svědíka měl Veljko Birmančevič. Předsezonní posila z francouzské Ligue 1 se nakonec prezentovala nejen dvěma brankami, ale i milimetrově přesnou asistencí na třetí gól Lukáše Haraslína.

Pražská Sparta mohla reprezentační pauzu strávit v naprosté pohodě, když si ještě před ní po přestřelce s chorvatským Záhřebem zajistila účast v základní skupině Evropské ligy a v domácí soutěži dovezla plný bodový zisk za výhru 2:0 z Liberce. V obdobném rozpoložení se však nacházelo i Slovácko. Toho se letos evropské poháry netýkají, v tom domácím si ale zastřílelo proti Hlubině a následně před vlastním publikem porazilo Zlín.

Vstup do utkání mu však hrubě nevyšel, neboť už v 11. minutě inkasovalo. Na počátku gólové akce stál Asger Sörensen. Ten poslal prudký pas na hranici vápna, kde byl sice původní adresát Jan Kuchta odzbrojen, odraženého míče se však chopil Birmančevič, jehož střela k pravé tyči byla milimetrově přesná. Neuběhlo ještě ani 20 minut a Slovácko prohrávalo o dvě branky. Ladným průnikem středem hřiště se prezentoval Haraslín, který následně předložil balon Tomáši Wiesnerovi. Ten se rozhodl příliš nevymýšlet a prudkou ranou na vzdálenější tyč znovu rozvlnil síť. Po půlhodině zvedali někteří fanoušci Sparty ruce nad hlavu znovu, nádherný projektil Matěje Ryneše ze střední vzdálenosti ale zastavilo břevno. V nastavení prvního dějství Rudí přece jen přidali třetí zásah, když Birmančevič naservíroval míč Haraslínovi, pro něhož nepředstavovala odkrytá klec žádný problém.

Zkraje druhé půle mohlo zaznamenat čestný úspěch i Slovácko, když se ve vápně dostal ke střele placírkou Daniel Holzer. Skvělý zákrok proti pokusu někdejšího sparťana však předvedl Peter Vindahl Jensen, který s přispěním tyče vyrazil míč na roh. O chvíli později se na druhé straně propracoval k zakončení ze vzduchu Birmančevič, nicméně tentokrát mířidla neseřídil. Dlouho to však srbského křídelníka mrzet nemuselo. Jako přes kopírák si totiž hráči Sparty zopakovali akci z konce prvního poločasu, jen s tím rozdílem, že v 70. minutě těžil z přihrávky Haraslína před prázdnou bránu Birmančevič. Skvělý týmový výkon Pražanů podpořil i brankář Vindahl Jensen, který se ve druhé půli prezentoval několika povedenými zákroky. V 81. minutě navíc ještě jednou spustil gólovou znělku Victor Olatunji, jenž hlavičkou o zem odsoudil Moravany k pětibrankovému přídělu.

Sparta tak zůstává v domácí lize neporažena a získala další tři body. V příštím kole nastoupí 24. září v Edenu ve velmi sledovaném derby proti Slavii. Slovácko přivítá o den dříve doma Karvinou.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - Slovan Liberec 1:1

17.09.2023 15:00

Góly: 53. Nemanja Tekijaški - 8. Ľubomír Tupta (pen.)

Fotbalisté Liberce remizovali v osmém kola Fortuna ligy na půdě Jablonce 1:1. Slovan šel za bodovým ziskem v 61. Podještědském derby od úvodního hvizdu a za svůj tlak byl odměněn už v osmé minutě, kdy Ľubomír Tupta proměnil pokutový kop. Hosté mohli v první půli své vedení hned několikrát navýšit, avšak v bráně zelenobílých předváděl místy až heroický výkon Jan Hanuš. Trest za neproměněné šance pak pro hosty přišel v 53. minutě, kdy dělbu bodů zajistil efektním zakončením Nemanja Tekijaški.

Do regionálního derby nevstupoval ani jeden ze severočeských celků v příliš dobré náladě. Hráči Slovanu prohráli oba dva poslední duely, v nichž navíc nevstřelili ani gól. S tím mohla pomoci čerstvá posila z maltské ligy Chidera Okoh, který podle slov skautů připomínal do Sparty odchozího Victora Olatunjiho. Ještě hůře na tom byli domácí, kteří zatím v průběhu nové sezony nezvítězili. Špatnou atmosféru umocnila také slova Radoslava Látala, podle nějž by hráči s nižší psychickou odolností měli raději odejít jinam.

Trvalo to pouhých 40 vteřin, než si hosté vytvořili první slibnou šanci. Ahmad Ghali skvěle podržel míč v rohu hřiště a následnou přihrávkou do vápna připravil obrovskou možnost pro Mohameda Doumbiu. Rodák z Pobřeží slonoviny si balon dobře převzal, následnou přízemní ránu však dokázal zlikvidovat hbitý Hanuš. Další kritický moment přišel pro zelenobílé v osmé minutě, kdy byla za hraní rukou v šestnáctce nařízena penalta pro Liberec. Její exekuce se ujal Tupta, který ji přízemní střelou k pravé tyči suverénně proměnil. Ofenzivní fotbal se hrál i nadále. Pohlednou individuální akcí se blýskl ve 24. minutě gólem posilněný Tupta, jenže svůj pokus z hranice vápna namířil nad. Krátce před odchodem do šaten se stihl ještě vytáhnout Hanuš proti tvrdé střele Luky Kulenoviče.

Jablonecký hrdina pokračoval ve famózním individuálním výkonu i po změně stran, kdy byl včas na zemi proti pokusu Doumbii. Trest za neefektivitu pak přišel pro Slovan v 53. minutě, kdy se po rohovém kopu dostal do akrobatického zakončení Tekijaški, který letící míč fantasticky nasměroval do šibenice. O chvíli později mohlo dojít dokonce k obratu ve skóre, střela Matěje Polidara ale rozvlnila pouze boční síť. Na druhé straně zase pálil k bližší tyči Ghali, nicméně Hanuš udržel skokem k pravé tyči remízový stav.

Podještědské derby tedy stejně jako v jarní části minulé sezony vítěze nenabídlo. Dalším soupeřem Jablonce bude 24. září Hradec Králové, zatímco Liberec o den dříve přivítá Teplice.

Více informací k zápasu

FC Zlín - Viktoria Plzeň 1:7

17.09.2023 15:00

Góly: 24. Vukadin Vukadinović - 4. Tomáš Chorý, 20. Pavel Šulc, 26. Pavel Šulc, 45+1. Pavel Bucha, 49. Rafiu Durosinmi, 57. Rafiu Durosinmi, 86. Jan Kliment

Fotbalisté Viktorie Plzeň natáhli v osmém kole Fortuna ligy vítěznou sérii, když Zlín na jeho hřišti zdemolovali 7:1. O osudu duelu rozhodla úvodní půlhodina, během níž se už za vedení hostů nechal nejprve vyloučit domácí Jakub Černín a následně dvakrát skóroval Pavel Šulc. Svěřenci Miroslava Koubka poté soupeře zcela rozebrali, a udělali tak další vrásky na čele Pavla Vrby, jehož tým se propadl s hrozivým skóre 6:19 na poslední příčku tabulky.

Legendární kouč Viktorie Vrba jistě stále přál svému osudovému klubu všechno dobré, při nedělním odpoledni však tyto sympatie musely stranou. Zlín totiž nutně potřeboval sbírat body, jelikož naposledy prohrál derby se Slováckem a přestávku vyhrazenou pro utkání národních týmů strávil na poslední příčce tabulky. Plzeň ale na Moravu dorazila ve famózní formě, reprezentovat navíc odjelo jen minimum hráčů, a tak byli Západočeši plně připraveni vybojovat 10. soutěžní výhru v řadě.

Ve Zlíně mohli inkasovat již po několika vteřinách, hlavičku nehlídaného Martina Cedidly ale Jindřich Staněk vytěsnil bravurním zákrokem na roh. Na šanci Ševců odpověděli viktoriáni ve čtvrté minutě, pas přes odkrytou branku ale Cadu nezužitkoval a z malého vápna trestuhodně orazítkoval břevno. Zahozená příležitost Západočechy ale dlouho mrzet nemusela, neboť se o několik vteřin později ujali zásluhou rány Tomáše Chorého k tyči vedení. Hororový úvod Zlína pokračoval, když v sedmé minutě uviděl Černín za nevybíravý zákrok proti Rafiu Durosinmimu červenou kartu. Oslabení Moravané inkasovali podruhé v závěru 20. minuty, kdy hlavičku Lukáše Hejdy do břevna dorazil do sítě Šulc. Naději pro Zlín o pár okamžiků později vykřesal Vukadin Vukadinovič, jenž po rohovém kopu překonal vyběhnutého Staňka dalekonosným projektilem. Radost žlutomodrých ale o chvíli později opětovně utišil Šulc, který ranou do šibenice navýšil vedení hostů. Obrana Zlína do přestávky ještě jednou kapitulovala, když Pavel Bucha nasměroval odražený míč přesně k tyči.

Útočné choutky Plzeňanů pokračovaly i po změně stran a již čtyři minuty po návratu na hrací plochu se skóre měnilo pošesté, když Mateje Rakovana překonal ranou z voleje Durosinmi. Rozladěný trenér Vrba byl svědkem demolice svého celku, Západočeši naopak byli při chuti a krátce před hodinou hry zásluhou druhé trefy Durosinmiho navýšili své vedení. Viktoriáni tempo hry i nadále v poklidu kontrolovali, další příležitosti si ale nevytvářeli. To platilo až do 78. minuty, kdy k nasměrování míče do odkryté branky chyběly Sampsonu Dwehovi pouze centimetry. Přesto se hosté gólové radosti ještě jednou dočkali, když krátce před koncem završil debakl akrobatickým kopem Jan Kliment.

Zlín tak musel skousnout už šestou porážku od Západočechů v řadě. V příštím kole se 23. září představí v Ostravě, Plzeň o den později přivítá Pardubice.

Více informací k zápasu

FK Pardubice - Slavia Praha 0:1

16.09.2023 18:00

Góly: 28. Václav Jurečka (pen.)

Hráči Slavie zvítězili v osmém kole Fortuna ligy v Pardubicích 1:0. Jediným úspěšným střelcem duelu se navzdory velké převaze hostů stal ve 28. minutě z penalty Václav Jurečka, který konečně nachází ztracenou formu z konce minulého ročníku, když se v kombinaci s vystoupením v národním týmu prosadil podruhé v řadě. Sešívaní díky němu potvrdili, že se jim proti celku z východu Čech nadmíru daří, když s ním pošesté v řadě neinkasovali, a na čtvrteční utkání Evropské ligy v Ženevě se tak naladili nejtěsnější možnou výhrou.

Slavia přijela před vyprodané pardubické hlediště v rozpoložení, které nabízelo řadu otazníků. Jedním z nich mohla být forma Jurečky, jenž se po prvním gólu v ročníku proti Karviné prosadil i v přátelském reprezentačním utkání s Maďarskem. Další nejistotu vzbuzovaly venkovní výkony sešívaných, kteří mimo svůj stadion nezvítězili třikrát za sebou. Jenže s kým jiným by měli tuto bilanci napravit než proti týmu z města perníku, s nímž měli za předchozích pět duelů pozitivní skóre 21:0.

Svěřenci Radoslava Kováče se věhlasnějšího soka nezalekli a v úvodu se s ním snažili hrát otevřenou partii. Individuální kvalita se ovšem začala postupem času projevovat a sešívaní si po 20 minutách hry vypracovali několik nadějných příležitostí. Osamocený Muhamed Tijani nejprve nedokázal hlavou usměrnit míč na bránu a David Douděra následně pouze vyprášil rukavice Viktora Budinského. Ve 28. minutě dostali Pražané možnost penalty po faulu na Lukáše Provoda a Jurečka z puntíku neomylně otevřel skóre. V závěru první půle mohl přidat druhý gól Slavie Matěj Jurásek, ale mladý talent poslal svůj pokus doprostřed.

Krátce po změně stran se hrubé chyby před vlastní šestnáctkou dopustil mladý stoper Ondřej Kukučka, kterého o míč oloupil ve spolupráci s Tijanim Conrad Wallem, jenže norský záložník si poté vylámal zuby na připraveném Budinském. Gólman Pardubic se zaskvěl i proti střele Jurečky z úhlu v 57. minutě a udržel naděje svého týmu na bodový zisk. Chvíli nato slávistický útočník zahodil další šanci, když z bezprostřední blízkosti přestřelil. Přes obrovskou převahu tak sešívaní pojistku nepřidali, ale mrzet je to nemuselo, jelikož Aleš Mandous v klíčovém okamžiku v závěru famózně vyškrábl hlavičku Williama Mukwelleho.

Pardubice se tak o překvapení nepostaraly a s vicemistrem nezískaly ani bod. O nic jednodušší úkol je nečeká ani 24. září, kdy zamíří do Plzně. Pořádná prověrka čeká i na Slavii, která tentýž den sehraje v Edenu první derby v ročníku se Spartou.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - FK Teplice 0:1

16.09.2023 15:00

Góly: 82. Daniel Fila

Fotbalisté Karviné prohloubili mizerné výsledky, když v osmém kole Fortuna ligy padli na vlastní půdě s Teplicemi 0:1. Zápas byl v první půli definován spíše důraznými obrannými zákroky a potyčkami namísto fotbalové krásy. Ke smůle fanoušků se obraz hry nezměnil ani po změně stran, na dlouhou dobu byl ke gólu nejblíže v 68. minutě domácí Patrik Čavoš, jeho střela z rohu vápna však proletěla vedle pravé tyče Severočechů. Ti se nakonec sami prosadili, jejich čekání na tříbodový zisk, které trvalo od konce července, ukončil Daniel Fila.

V Karviné nepanovala v průběhu reprezentační pauzy zrovna klidná nálada, jelikož se vedení slezského celku rozhodlo ukončit smlouvu nejen s Jakubem Rezkem, ale k nevoli fanoušků také s loňským tahounem Jaroslavem Málkem. Domácí celek chtěl o navrácení přízně těch nejvěrnějších zabojovat proti Teplicím, s nimiž zároveň potřeboval zastínit ostudné vypadnutí z poháru proti Uničovu. Ovšem také u Sklářů bylo v uplynulém týdnu rušno, protože se k nim připojil na hostování ze Sparty Andreas Vindheim.

Domácím k první příležitosti výrazně pomohla mizerná rozehrávka Tomáše Grigara, který odkopem trefil pouze Papalelého. Zkušený gólman Teplic ale svoji minelu napravil, když dokázal zlikvidovat následný přízemní pokus Adeleke Akinyemiho. Nigerijský útočník se do šance řítil také ve 35. minutě, avšak parádním skluzem mu dobrou střeleckou pozici zmařil Nemanja Mičevič. Bojovná první půle tak příliš fotbalové krásy nenabídla a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Vyrovnané střetnutí pokračovalo i po změně stran. Slezané zahrozili v 63. minutě, kdy Jaroslav Svozil posadil míč na hlavu Akinyemimu, ani hlavičkou ale Nigerijec síť nerozvlnil, když Grigarovu branku přestřelil. Misky vah na stranu svěřenců Tomáše Hejduška mohl převážit o chvíli později i Čavoš, jehož dalekonosný projektil však prosvištěl těsně vedle pravé tyče. Rozhodnutí tak přišlo v 82. minutě, kdy střídající Tadeáš Vachoušek připravil balon Filovi, který ranou z otočky rozhodl o tříbodovém zisku Sklářů.

Slezský celek tedy přes reprezentační pauzu dostatečně nepotrénoval a prodloužil sérii porážek. Karvinští se v dalším kole představí 23. září na Slovácku, Teplice tentýž den zamíří do Liberce.

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava 1:1

16.09.2023 15:00

Góly: 80. Antonín Křapka - 87. Matěj Šín

Bohemians remizovali v osmém kole Fortuna Ligy na domácí půdě s Baníkem 1:1. Hosté tak na čtvrtý pokus konečně získali premiérový bod z venkovního duelu. Dlouho trvající ofenzivní sucho ukončil až Antonín Křapka, jenž v 80. minutě teprve šestou brankou svého týmu v ligovém ročníku rozjásal příznivce Klokanů. Těsně před koncem ale srovnal Matěj Šín, který se dostal na trávník jen minutu před svým zásahem.

Baník dělal na domácím trávníku fanouškům radost, když ve všech čtyřech utkáních hraných ve Vítkovicích neinkasoval a získal 10 bodů. Na hřištích soupeřů už to ovšem bylo horší. Ostravané si totiž z venkovních duelů dosud nepřivezli ani bod, přičemž vstřelili pouhé dvě branky. Ke zlepšení ofenzivy měl Slezanům pomoci Abdullahi Tanko, který však kvůli lehkému zranění z rozcvičky naskočil až v průběhu utkání. Klokani navíc mohli být pro hosty dobrým odrazovým můstkem, jelikož s nimi prohráli naposledy před téměř šesti lety.

Poklidný úvod utkání provázely především nepřesnosti na obou stranách, nebezpečné centry a výpady Ewertona tak přišly Baníku vniveč. Po 20 minutách hry se do zajímavého zakončení dostal domácí David Puškáč, jehož nenápadná hlavička jen těsně minula pravou tyč. Chvíli nato vyslal razantní pumelici z dálky Jiří Boula, gólman Bohemky však míč na poslední chvíli vytěsnil na břevno. Balon se poté ještě odrazil k Ladislavu Almásimu, jenž v tutové šanci naprosto selhal a poslal jej na tribuny.

Fotbalisté obou celků o poločasové pauze návod na střílení gólů nenašli, a utkání tak opět provázely především ostřejší souboje a s tím spojené přerušování hry. Pasáž bez výraznějších šancí rozsekl v 80. minutě Křapka, jenž hlavičkou po přímém kopu posadil míč k pravé tyči. Vyrovnání se Slezané dočkali o chvíli později, když se po minutě na trávníku prosadil skrytou přízemní ranou střídající Šín.

Baník tak získal alespoň první venkovní bod. V příštím kole se Ostravané střetnou 23. září se Zlínem, Klokani ve stejný den vyzvou Sigmu.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - Dynamo České Budějovice 2:1

16.09.2023 15:00

Góly: 33. Lukáš Juliš, 41. Jan Navrátil - 20. Jiří Skalák

Sigma Olomouc vyhrála v osmém kole Fortuna ligy na vlastním hřišti nad Českými Budějovicemi 2:1. Hosté sice šli na sklonku úvodní dvacetiminutovky do vedení, poté si však vzal hlavní slovo domácí kapitán Radim Breite, který dvěma asistencemi nasměroval Moravany k obratu. Tmel olomoucké zálohy přitom čekal na ligový gól či přesnou nahrávku od listopadu 2022. V prvním případě z jeho práce těžil Lukáš Juliš, jenž se v probíhajícím ročníku nejvyšší soutěže trefil již popáté, a znovu tak potvrdil, že po návratu ze slunné Ibizy prožívá velmi produktivní období.

Hladká cesta Hanáků dosavadním průběhem ligy možná překvapovala i je samotné, vždyť z prvních sedmi kol ztratili body pouze ve venkovních duelech proti Plzni a Spartě. Na Andrově stadionu zatím byli stoprocentní. Změna tohoto stavu se nedala čekat ani s Budějovicemi, které zatím na hřištích soupeřů nezískaly ve třech zápasech ani bod a navíc inkasovaly 11 branek. Pokud chtěli Jihočeši na Moravě přece jen uspět, museli eliminovat především tahouny domácí ofenzivy Juliše a Jana Vodháněla.

Jihočeši v úvodní čtvrthodině plnili své defenzivní povinnosti na výbornou a hráče Olomouce do blízkosti vlastní branky nepouštěli. Navíc se sami ujali překvapivého vedení, když se ve 20. minutě prosadil projektilem k tyči Jiří Skalák. Na trefu hostujícího matadora mohli Hanáci rychle odpovědět, hlavička Lukáše Vraštila ale zamířila těsně vedle. Krátce po konci úvodní půlhodiny se ale již Olomoučtí radovali, když ranou po zemi ze středu vápna zařídil srovnání Juliš. Jen o chvíli později mohl počínání svého spoluhráče napodobit Vodháněl, střela domácího záložníka ale prostor branky minula. Přesto Sigma ještě v první půli dokonala obrat, když pokus Breiteho tečoval Jan Navrátil až za záda bezmocného Martina Janáčka. Hráči Dynama byli zralí na ručník, od dalšího inkasování zachránila hosty ve 44. minutě po střele Juliše z první tyč.

Krátce před hodinou hry mohla Modrá lavina po brejku Vodháněla udeřit znovu. Naděje Jihočechů na bodový zisk ale udržel při životě Janáček, který skvělým vyběhnutím zamezil olomouckému záložníkovi ve skórování. Aktivně hrající Hanáci měli i nadále více ze hry, přesto v 67. minutě mohli z ojedinělé příležitosti Budějovic inkasovat, když pumelici Quadri Adedirana na přední tyč zastavil až pohotovým zákrokem Matúš Macík. O pár okamžiků později tak mohl vedení Sigmy navýšit Vodháněl, na pas Ondřeje Zmrzlého před odkrytou branku ale těsně nedosáhl. Největší příležitost ke srovnání si černobílí vytvořili až v závěru, ránu střídajícího Jana Suchana ale Macík reflexivně vyrazil. Skóre se neměnilo ani po šanci Denise Ventúry, jehož pokus vyrazil v nastavení Janáček do tyče.

Sigma tedy neponechala nic náhodě a po obratu si s outsiderem poradila. V dalším kole čeká Hanáky výlet do Prahy, kde 23. září vyzvou venku Bohemians. Budějovice ve stejný den přivítají Mladou Boleslav.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové 5:1

16.09.2023 15:00

Góly: 5. Daniel Mareček, 14. Ondřej Karafiát, 21. Daniel Mareček, 48. Vasil Kušej, 80. Marek Suchý - 57. Petr Juliš

Fotbalisté Hradce Králové prohráli v duelu osmého kola v Mladé Boleslavi 1:5. Votroci, kteří využívali stadion ve středočeském městě minulé dva ligové ročníky jako svůj náhradní domov, absolutně nezachytili začátek zápasu. Svěřenci Marka Kuliče totiž potrestali nedůsledné počínání hostující defenzivy již v páté minutě, kdy domácí nasměroval k tříbodové pouti Daniel Mareček. Ten se navíc trefil do poločasové pauzy ještě jednou, a potvrdil tak skvělou formu z prvních měsíců nové sezony, v nichž rozvlnil síť už čtyřikrát. Svou pohádkovou půli navíc 25letý hráč obohatil i o asistenci na gól Ondřeje Karafiáta.

Votroci přijížděli do dobře známé Lokotrans Areny s tristní bilancí z venkovních utkání. Z celkem sedmi bodů, což bylo samo o sobě zklamáním, získali na hřištích soupeřů pouhý jeden. Těsně před reprezentační přestávkou si navíc připsali i premiérovou porážku na svém zbrusu novém stadionu. Ani forma Mladé Boleslavi však nebyla nikterak zářivá, když na ligové vítězství čekala od začátku srpna.

Dvoutýdenní pauza hrála hned od začátku utkání do karet domácímu celku. Soupeřova defenziva ukázala přespříliš respektu Solomonovi Johnovi, který dobře načasovanou přihrávkou našel Marečka, a ten i s trochou štěstí propálil Pavola Bajzu. Ve 14. minutě si na centr z rohového kopu naskočil Karafiát a zvedl vlastní příznivce ze sedaček podruhé. O pár minut později předvedl něco ze svého fotbalového umu opět Mareček, když se v pokutovém území ladnou otočkou dostal do střelecké pozice a zvýšil vedení svého týmu na rozdíl třídy. Těsně před odchodem do šaten mohl Mareček dokonat hattrick, snadnou dorážku mu však překazil skvělým obranným zákrokem Filip Čihák.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil a Votroci dále tahali za kratší konec. Bojácná obrana hostí příliš dlouho couvala před útokem, který vedl Vasil Kušej. Ten zřejmě odhodil zklamání ze zmařeného přestupu do Nizozemska, namířil si to přímo k šestnáctce a krásným obstřelem levou nohou vymetl šibenici. Pomyslnou cenu útěchy vybojoval pro Hradečáky nově příchozí mladík Petr Juliš, který si na zadní tyči našel přetažený centr z dílny Lukáše Čmelíka a uklidil jej obloukem za záda Matouše Trmala. V 80. minutě ještě Východočeši přečkali rohový kop soupeře, ale následně sklepl míč na úroveň malého vápna Florent Poulolo a Marek Suchý do odkryté branky podtrhl debakl hostí.

Čekání hradeckých fotbalistů na venkovní vítězství se tak po další porážce opět protáhlo. V příštím kole 24. září přivítají Jablonec, Mladá Boleslav se o den dříve představí v Českých Budějovicích.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
8
7
1
0
24 : 5
22
2
Slavia Praha
8
7
1
0
16 : 4
22
3
Sigma Olomouc
8
6
0
2
15 : 8
18
4
Viktoria Plzeň
7
5
1
1
20 : 7
16
5
1. FC Slovácko
8
4
2
2
9 : 10
14
6
FK Mladá Boleslav
7
3
2
2
14 : 10
11
7
Baník Ostrava
8
3
2
3
9 : 8
11
8
FK Teplice
8
3
2
3
7 : 7
11
9
Bohemians Praha 1905
8
3
1
4
6 : 10
10
10
Slovan Liberec
8
2
3
3
8 : 10
9
11
FC Hradec Králové
8
2
1
5
11 : 16
7
12
FK Pardubice
8
2
1
5
5 : 10
7
13
Dynamo České Budějovice
8
2
0
6
11 : 22
6
14
FK Jablonec
8
0
5
3
6 : 13
5
15
MFK Karviná
8
1
1
6
10 : 18
4
16
FC Zlín
8
1
1
6
6 : 19
4

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (224)

Přidat komentář
PavlíčeQ

ani jsme nekopli do mice a v tabulce posun o jedno misto

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Greny

problém ale nastane až do něj zetra dopnete

Reagovat
Greny

Kopnete

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
HorajzmAmmann

Šín

Reagovat
HorajzmAmmann

1. poločas dobrý, kromě Almasiho, ten se mi vůbec nelíbil, navíc měl dostat redku... Příští zápas bych ho dal ale do základu , proti Zlínu to už totiž protrhne.

2. poločas hrozný od všech, co tam třeba předvedl Pojezný posledních 10 minut kdy dojebal 4 jednoduchý přihrávky za sebou to fakt nevim. Nakonec zasloužená remíza.

Reagovat
veikko

Pár momentů měl Almási slušných, ale pár taky úplně na ránu, viz to "zakončení" na prázdnou bránu po střele Bouly. On mi teď hodně připomíná Tijaniho před tím, než se dostal do té zatím životní formy. Působí nějak neohrabaně (i když oproti takovému Prekopovi je na něj pořád radost koukat). Remíza určitě zasloužená, moc jsem nepochopil až ta pozdní střídání Hapala. Přece jen Bohemka má hru založenou výhradně na běhaní a síle, takže logicky to chtělo síly občerstvit dřív. Jinak ale OK.

Reagovat
JarousFCB

Tijany se podle mě mnohem více snažil a hýbal. Almasi sice stojí kde má, ale zakončení má momentálně zoufalé.

Reagovat
HorajzmAmmann

víc mě štve jak tam zase promáchnul na začátku. Udělal to už po 4. letos. Ten kluk je hlavou úplně v lese... ale musí to protrhnout. Mít ve formě Kubalu a Laca to by byla fantazie

Reagovat
monty25
Reagovat
ratusek

Tak Weber, Kozel, nebo Látal?

Hapal bohužel ne, ikdyž dnes zase v prdeli body venku. Tak nevím no, tohle není budoucnost

Reagovat
Martin9719

Efekt Weber už se dostavuje. 10 inkas. gólů za 3 zápasy, 0 bodů. V Jablonci nepamatuji že by vyhrávali a pak Pardubice, Sparta. Myslím že Jožka bude přece jen první.

Reagovat
ratusek

No dle mě zítra poletí Látal pokud nevyhrají. Pokud vyhrají, tak naopak to bude mít hodně nahnuté Kozel

Reagovat
Greny

Treneri si domluví remizku

Reagovat
John Obi Mikel

A poletí oba

Reagovat
Martin9719

Reagovat
ratusek

přesně

Reagovat
Axelrose

Tak nahnuté by to mohl mít i ten kluk z Karviné, ne?

Reagovat
ratusek

To tady Figi psal, že to nehrozí. Ale těžko říct. Navíc se jim zranil nejlepší hráč na celou sezonu, takže s tím tam už asi nikdo nic neudělá

Reagovat
Axelrose

Jo, tak to jsem nečetl.

Je mi jasné, že z hovna bič neupleteš, ale 11 hráčů prostě vyhodit nemůžeš.

Ale asi je pravda, že když už, tak poletí někdo z klubů, které chtějí hrát např. střed tabulky a ne bojovat o záchranu.

Jak to u vás vypadá s brankáři? Lety asi teď jasná jednička, ne?

Reagovat
ratusek

Letáček mě mile překvapil. Musím se mu omluvit. Ale škoda Markoviče, kterého i tak považuji za ještě o něco lepšího a jistějšího. Každopádně at už tak či onak, máme jistotu v bráně a druhého golmana je škoda že sedí

Reagovat
lichna.

Na druhou stranu, jinak to nejde, pokud chceš mít ambice..

Reagovat
JarousFCB

Nejdříve ve mě hrklo, že vybíráš trenéra místo Hapala

Reagovat
ratusek

ježiš jen to ne

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GreatWhite

Letos ze Sigmy cítím sílu, jakou jsem necítil minimálně od party kolem Ordoše a spol. Tenhle tým má ohromný potenciál a ačkoliv ho zatím ukazujeme jen chvílemi a většinu zápasů celkový výkon není úplně top, přesto dokážeme vyhrávat. Porazili jsem vlastně všechny kromě Sparty a Plzně venku.

Obrovský rozdíl oproti minulým sezonám, kdy herní projev byl třeba i lepší, ale ztráceli jsme zapasy na konci, nedokázali jsme otáčet, když jsem dostali gól, atd., plus je odvěký problém Sigmy porážet týmy ze spodku tabulky.

Ukazuje se, že příliš mnoho odchovanců v týmu může škodit. Minulé roky jsem měl dojem, že jsou borci hodně pohodlní, jistí svým místem v sestavě, bez ambicí. Bojovnějšího ducha a větší mentální odolnost nám nakonec paradoxně přinesli Pražáci Vodháněl s Julišem.

Tak jen ať to vydrží.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Plzeň si to třetí místo asi pohlídá tak snad si to spolu rozdáme o 4místo . Jen by to chtělo vyšší návštěvy. U nás je to ok ale u vás docela špatné.

Reagovat
GreatWhite

Bohužel, naše návštěvy, to je tragédie. Korupční kauza, dva sestupy, nulové ambice, dinosaurus Gajda, neumětel Minář... To vše vyhnalo lidi ze stadionu a Sigma má v Olomouci i přes super výsledky dost špatné jméno.

Město teď žije poslední roky jednoznačně hokejem, včera v 1. kole proti Kladnu o 2 tisíce lidí víc než dnes na fotbal...

Reagovat
Sigma Olomouc

je to smutné, máme super staďák, daří se nám, jsme 3., ale stejně se nechodí.

Reagovat
Mass

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Hasan Šáš

Super staďák? jo, mít největší tribunu za bránou hostí je asi světovej unikát

Reagovat
Stannis Baratheon

Za bránou hostí?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
GreatWhite

No sice to už v dnešní době není žádná supermoderní paráda, ale pořád je to nejlepší stadion na Moravě.

Reagovat
romeo351

Zas tak hvězdnej taky není

Reagovat
Salfovic

Z pohledu tv diváka se mi líbí víc Vítkovice i Slovácko.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
HorajzmAmmann

v jakém vesmíru je Olomouc lepší než Vítkovice?

Každopádně výjezd do Olomouce nevynechám nikdy, skvělá tribuna, fotbal si tam užiju úplně nevíce Ale zázemí Vítkovic a Olomouce se nedá srovnávat...

Reagovat
Marisic

je dost dobrej na český poměry, jen je teda strašně promarněná příležitost že na tý ulítlý tribuně nemáte ultras. Tam by mohly být chorea, bychom všichni čuměli

Reagovat
Axelrose

Karviná má tyky pěkný stadion, ne? I když malý.

Reagovat
JarousFCB

Ta není na Moravě a i kdyby, tak Slovácko má mnohem hezčí.

Reagovat
pingla

Slovácko má lepší

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
exse

Brána hostí je určitě světovej unikát.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Puskas

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Cotton

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
andrew96

Reagovat
Kepy_FCB

Vstupní bránou sektoru hostí

Reagovat
Mass

Vždycky se ta tribuna v poločase otočí, podobně jako otáčivé hlediště u divadla v Českym Krumlově.

Reagovat
Salfovic

No a proč ne. Vždyť píše, že je to světovej unikát.

Reagovat
Mass

Jako by nestačila ta díra v pardubický tribuně s výhledem na kus rozpadlýho betonu.

Reagovat
Kily

ten beton rozpadlý není, bohužel, pořád ho pohromadě drží ptačí trus

a snad památkáři kvůli téhle "stavbě", o kterou se nestarají, nenajdou výhybku i v případě rekonstrukce vedlejšího tenisového areálu, která dostala zelenou

Reagovat
Hyrax

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Cotton

Reagovat
realm75

Já nevím no, já třeba včera uvažoval, že bych šel, ale nakonec jsem míst toho šel na volejbal, ženy hrály přípravu. Celkově v Olmu raději chodím na basket nebo ten volejbal.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Cotton

Tak to už je dost špatný, jestli tam lidi volí ženský volejbal místo fotbalu

Reagovat
Spalovač šancí

ženský volejbal se ještě dá pochopit ...

Reagovat
ACSeRw!n

napriklad v Recku jeden z nejoblibenejsich sportu

Reagovat
Marisic

Slovácko má solidní návštěvy, nechci to vůbec shazovat, ale přece jen bych čekal krapet víc. Dalo se určitě líp využít tý účasti v pohárech

Reagovat
Axelrose

Julišovi se u vás (nebo jenom pod Jílkem?) dařilo i před tím - tomu jsem docela věřil, že se zase rozstřílí.

Reagovat
Batigol

Spíš to bude tou Sigmou, tehdy byl Jílek ve Spartě

Reagovat
GreatWhite

Jo, myslím, že to je jasný příklad, kdy si naprosto sedne hráč a tým. U nás má 100% důvěru, kterou by v lepším týmu neměl, což mu pomáhá psychicky. A ačkoliv není třeba v urcitych herních věcech tak platný jako byl Mojma, tak má neuvěřitelně chladnokrevné zakončení, což vždy Sigmě chybělo.

Vypadá to, že si to u nás užívá a my fanoušci ho milujeme, tak jen ať mu vydrží zdraví.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Tecl predal nemoc Jureckovi nebo nevim. Co dnes zas nedal

Reagovat
John Obi Mikel

Viděl jsem jenom druhej poločas, ale takhle profesorsky hrát nemůžeme. Nebýt Mandouse, tak to ty Pardubky nakonec vyrovnaj. Chyběl tomu drajv tý hře, bylo to takový matný. Lepší týmy by nás potrestaly.

Reagovat
Martin9719

Naopak, konečně jste se naučili hrát českou ligu, takže titul vás teď nemine.

Reagovat
KingMaster13

Přijde mi, že jsme se naučili hrát doma, předtím jsme byli dost schopní ztrácet i tam ale poslední 2 roky je to válec. Venku umíme hrát na ty středopolové týmy ale proti těm dole jsme šíleně laxní. Takže jako neřekl bych úplně

Reagovat
Martin9719

Tak jde hlavně o turistické ztráty, prostě venku musíš vyhrát je jedno jak.

Reagovat
KingMaster13

To je každej zápas venku proti outsiderovi už od dob co Jindra přišel Taky nás to stálo mraky bodů a každý rok ztrácíme s těmahle týmama body. Letos nás to stálo zatím jen ztrátu v Jablonci. Nevím co jim Jindra před zápasem říká ale dost by mě to zajímalo, protože každej slabej tým šíleně podceníme. Loni ta skupina v konferenční, letos oba zápasy s těmi Ukrajinci venku, předtím Beer Sheva venku, Haifa venku a mohl bych pokračovat Opavou, zápasy s Brnem, Karvinou, loni v Teplicích.....šílený

Reagovat
Coutinho10

i Liverpool na Wolves po repre pauze hrál dost profesorsky, ale vyšlo to, máme 3 body, ale příště to chce jít víc za tím 2. gólem a ne se nervovat do poslední minuty

Reagovat
Mass

4-25 na střely, 1-8 střely na bránu. Pardubice měly jednu jedinou šanci a kdyby jí Mandous pustil, může se přidat ke Kolářovi v béčku.

Reagovat
John Obi Mikel

Já neříkám, že jsme měli míň šancí, nebo že by nás Pardubky přehrávaly (na jaře byly určitě nebezpečnější), ale prostě druhej poločas byl dost nudnej, pojišťující branku jsme nepřidali a soupeř měl v závěru tutovku. Nebylo by to poprvé, kdy by to po tomto vývoji skončilo 1:1. Takhle to hrát nemůžem.

Reagovat
Mass

Mandous na tiskovce řikal, že ta tutovka šla na tyč

Jinak zase šance byly, Slávisti letos sou zatim slabí v zakončování. Jurečka nejvíc, ten vypadá jako kdyby chtěl nahradit Standu Tecla se všim všudy.

Reagovat
Kily

za mě to vypadalo na tyč a pak ven

Jurečka není v pohodě a všeobecně se to ví, dneska jsem kroutil hlavou nad tím, jak neproměnil centr Oscara cca ze 70. minuty. Pár metrů před bránou stačilo jen líznout míč a on ho dokonce poslal nad

Reagovat
Mass

Wallem tam měl taky šanci, že se mohl zeptat kam to chceš, a poslal takovou šmudlu do brankáře.

Reagovat
Mass

Nj děs tohle nedat, a i ta penalta nebyla kopnutá nijak zvlášť dobře, do prostoru kde to často brankáři chytají.

Reagovat
Axelrose

Přesně, jestli se bude čekat na to, až se Jurečka rozstřílí, tak budeme opět bez titulu

Jinak v TV (tedy z jednoho pohledu)to vypadalo na tyč, možná by se to odrazilo i mimo hřiště, ale je dobře, že si Mandy připsal pěkný zákrok. Tady bych ho ještě pochválil i za to vyběhnutí v první půlce, tam mohl jít taky někdo z Pce sám na branku.

Jinak, byl jsi?

Co atmosféra + návštěva, protože z TV mi to nepřišlo vyprodané? I když to může být způsobené těmi frontami na občerstvení. Jo, a jak jsem slyšel, vypadá to, že rekonstrukce reproduktorů stále neproběhla

Reagovat
Kily

byl, s první absencí počítám až v polovině února. Vyprodáno bylo (volná místa asi vidět byla, ale to je tím, že jejich majitelé nesedí na sedadlech, ale jdou si stoupnout nahoru na svou tribunu), Slavia hrála doma a u nás se měl držet i nějaký protest kvůli ultras, co jsem tak pochopil po zápase z diskuzí (je pravda, že tentokrát se moc nepřidávalo ani céčko, částečně se to dá pochopit tím, že i na něm byla spousta slávistů). Na konci první půlky se tam někdo dvakrát pokusil rozkřičet ostatní skandováním "ultras Pardubice", v prvním případě se k němu jeden člověk přidal, ve druhém už ne

ta ostuda s reproduktory nebyla slyšet v televizi? Blblo to samozřejmě klasicky od začátku, už při hlášení domácí sestavy všichni slyšeli jen číslo hráče a maximálně křestní jméno. Vrchol přišel na začátku druhého poločasu, to se rozhlas zbláznil úplně a snad minutu z něj vycházely šílené zvuky značící poruchu

Reagovat
John Obi Mikel

Byla slyšet v televizi

Reagovat
Axelrose

JJ, to bylo, a docela dost. Myslím, že to nějak i komentovali, že si někdo (hráč, ale nevím kdo) musí na hřišti zacpávat uši.

Navíc mi to psala i známá, co bydlí v Polabinách (Lonkovka - za Bajkalem), co se to tam děje, že to vypadá, jak kdyby hlásili letecký poplach. Ale on se ten zvuk po řece pěkně nese

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
dtaire

Buďa Neuvěřitelná forma. V Plzni už gól dáme

Reagovat
Kily

chytal výborně, doufám, že v hlasování dostal cenu pro hráče zápasu

Reagovat
Axelrose

Tak Slavii letos dělá hvězdu z každého brankáře, který proti ní nastoupí

No, bude to bude zajímavé, jak to Kováč vyřeší s golmany.

Páč to by se asi Tvrdíkovi nelíbilo, kdyby jim v průběhu jednoho roku odstavili dva brankáře, co tam poslali na hostování.

Doufejme, že to bude řešit čistě po fotbalové stránce a nepodlehne nějakým tlakům z vrchu.

Budinského už z Ostravy koupili, ne?

Reagovat
Kily

jj, Budinský je tady pod smlouvou

Reagovat
Coutinho10

povinnost splněná, nicméně zase zbytečný hazardování...tento zápas se má v klidu dohrávat při vedení min. o 2 góly a ne spolíhat na to, že až jim v závěru přijde nějaká šance, že to nedají....to se mohlo hrubě nevyplatit

Reagovat
Mass

A proč ne venku vyhrávat o pět gólů?

Reagovat
Coutinho10

stačí o 2-3 góly, pokud máš vyložený šance na to....rudoši by to v klidu dohrávali, my ty venkovní zápasy sice zvládáme líp než na jaře, ale to není měřítko, musíme bejt lepší, protože v Jablonci nás to vytrestalo a dnes klidně mohla bejt ta hlavička v závěru gólová a byla by zase ztráta a celkem průser ztrácet s těmito soupeři, který si oni mažou na chleba

Reagovat
Mass

Twl Pardubice mají jednu střelu na bránu za zápas a ty stejně budeš brblat. Jasně, chce to dát víc gólů, ale to asi chce každej, ne?

Sparta, když už jí teda musíš zmiňovat, letos měla stejnej zápas ve Zlíně, taky jen 0-1, gól z pen. a přitom měli naprostou územní převahu.

Reagovat
Coutinho10

no, ale to jsou přesně ty zápasy, kde kolikrát jako zákon schválnosti tak dopadne...pamatuju na zápas v Karviný asi 2-3 roky nazpět nebo v Opavě, kde taky pohodička vedeme 1:0 a pak zbytečná ztráta, centr a gól a našlo by se víc takových případů a pokud vedeš o 1 gól, tak můžeš bejt sebelepší, ale dojet na to můžeš stejně

zkrátka, pokud chceme získat titul, tak očekavám od nás víc, hlavně venku....

Reagovat
KingMaster13

Přesně tak. Včera beru že po repre pauze ty zápasy jsou vždy slabší ale kdyby Slavia fakt jela bomby tak těch šancí vytvořili 2x tolik a něco na 2, 3:0 by tam padlo

Reagovat
Axelrose

Přesně, když na to máš šance, měli by to nasypat i venku. A že těch šancí bylo. Však jde i o jejich sebevědomí.

Nějak nechápu, proč opět pomalu odstřihává MvB.

A tuplem mě sere, že nenechá hrát Vlčka, protože když hrál, většinou byl na place nejlepší. Pořád brečel, že nemá stopera u musí tam cpát "el capitano" a když jednoho konečně mají, tak ho hrát stejně nenechá.

Reagovat
KingMaster13

No o 5 ne ale dát 3 goly do poločasu a pak v klidu prostřídat. Já u nás často nerozumím tomu, že do golu na 1:0 hrajeme normálně a pak se z toho stane šílená profesorština. Tak dám 3 goly a pak hraju údržbu. Včera jsme měli dost šancí i tak ale stejně, Slavia v běžném tempu by těch šancí měla ještě 2x tolik a mohlo se to na konci vymstít. Neříkám abychom vyhráli každý venkovní zápas 5:0, to nejde. Proti těm středopolovým týmům jsem rád za jakoukoli výhru ale jako Budějovice, Zlín, Pardubice tyhle týmy se musí rozbít.

Reagovat
Losinho

Za mě spokojenost, ale počet střel na gól musíme mít snad nejhorší v Evropě ne? To je slušnej bizár. Dneska 25 střel podle Livesportu.

Reagovat
Kily

to určitě ne, minimálně RC Lens vás parádně strčí do kapsy, v pěti zápasech čtyři góly a dneska prohráli 0:1, když soupeře přestříleli 31:2

Reagovat
Mass

Dobře ty.

Reagovat
Axelrose

Tvl, ty nám měli nalosovat do poháru to by bylo 35:35 na střely na bránu s konečným výsledkem 0:0.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Cotton

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Losinho

s nima snad musíme mít nějakou spolupráci

Reagovat
Mass

Asi nácvik střelby se Standou. A Tijani je kopyto.

Reagovat
Axelrose

Nácvik nevím (i když u Venci mi to tak přijde), ale Tijani souhlas.

Navíc mi přijde, když vidím jeho nahrávky do vápna, že naschvál nahrává tak, aby ostatní nemohli dát gol. Plus, když šel kopat Ing. penaltu, tak mě přišlo, že je pěkně nasraný, když mu jí Venca nenechal. Taky se pak pomalu ani neradoval.

Mimochodem k té penaltě. V rozhovoru pak VJ říkal, že si dopředu vybral stranu a potom jenom přidal na razanci. No, nevím, Kdyby brankář zůstal stát, tak mu v podstatě stačilo zvednout ruku a měl by jí, protože pochybuju, že by jí kopal po zemi, nebo k tyčce. Kopnul by jí stejně, sice by mu asi zlomil ruku, ale nedal by a mohl v Pcích rovnou zůstat na hostování (nebo by ho Tijani v tunelu umlátil).

Reagovat
KingMaster13

Jako je snaha Vencu rozstřílet ale teď ty další 2 zápasy bych ho penaltu kopat nenechal Proti Spartě a Ženevě tolik šancí nebude a tam by případná neproměněná penalta mohl být průšvih

Reagovat
Axelrose

Přesně tak, navíc je potřeba, aby se Venca rozstřílel hlavně ze hry. Ale zase se mi líbí, že hraje fakt hodně pro mužstvo, a do těch šancí se dostane snad nejvíc, ze všech útočných hráčů, i když lítá v podstatě všude.

Navíc loni, pokud se dobře pamatuji, mu to tam začalo padat taky až v druhé půlce sezony. Doufám, že letos to vyjde o dost dřív

Reagovat
Losinho

Ta snaha rozstřílet Jurečku je hrozná, jak kdyby to byl dvacetiletej fakan, kterýho chceme v zimě prodat.

Reagovat
Mass

No zrovna toho dvacetiletýho fakana bych možná dal na podhrot místo Jurečky a doprava Shranzika.

Reagovat
KingMaster13

Tak Tijani nemusí být nějak extra dobrej na balonu. Z něj se prostě udělá tank do vápna a bude výbornej. Ještě potřebuje to 1 soustředění s Jindrou a půjde to

Reagovat
romeo351

Kopyto, ale i kladivo, který v týmu nemáte od Škody

Reagovat
Mass

Škoda si uměl vyrobit gól sám, Tijani když se včera snažil trefit bránu z 20 metrů, tak překopl stadion.

Reagovat
emisarpravdy

Škoda si sám udělal mraky gólů. Asi nejkrásnější co jsem viděl na vlastní oči byl v derby na letný.

Reagovat
romeo351

Ale taky mu to pár let trvalo než se vyhrál

Reagovat
Sosi

V obraně...

Reagovat
romeo351

Furt byl na jiné úrovni než jeho bratr. Toho „škoda” si vybavit ještě teď

Reagovat
Sosi

Reagovat
slonzacky_lenoch

Včera byl v Karviné na tribuně West. Tak to vypadá že asi Hejdušek letí.

Reagovat
$dolar$

West je dobrej trenér.

Reagovat
dantetomas

Taribo?

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Vesely po zapase, jak tohle vidite?

Chvíli před hromadným střídáním a vyrovnáním přišel na hřiště Tanko, přitom Baník ho těsně před zápasem nahlásil jako zraněného. Nezmátlo vás to trochu?

„Zmátlo. A mám tu zápisy (vytahuje ze zadní kapsy dvě různé verze zápisu o utkání). V jednom je Tanko v základu, druhý jsme dostali ex post a rozhodčí nám řekli, že je Tanko zraněný. Najednou Tanko hraje, podílel se na brance… Nejsem pravidlový odborník, ale bude to oříšek. Jestli to má být takhle, tak budeme všichni kalkulovat se sestavou. Možná soupeř nepočítal s naší sestavou, kdy jsme měli výškovou převahu, a reagoval. Takhle já můžu počkat, až mi soupeř dá sestavu, „zraní“ se mi hráč a pak naskočí. Není to správné, ale nechám to na odbornících. Je to věc rozhodčích a delegáta, jak k tomu přistoupí. Myslím, že zraněný hráč by už v zápise být neměl, natož naskočit na hřiště. Řešili jsme to tu před půl rokem, když se zranil Morávek při rozcvičce a v zápise pak určitě nebyl. Přijde mi to divné. Jestli se to může, tak to dělejme všichni. Budeme narychlo měnit zápisy a hráči se budou zázračně zraňovat a uzdravovat.“

Reagovat
jackinho10

Reagovat
HorajzmAmmann

prý je to nakonec v pohodě dle pravidel, tak uvidíme

Reagovat
jackinho10

Prece nemuze byt podle pravidel, kdyz zmenis zapis o utkani a hrace ze zakladu das na stridacku ne?

Reagovat
HorajzmAmmann

co jsem četl, tak na MS a v pohárech nejde, aby hráč vyřazený dodatečně ze základu mohl střídat. U nás v pravidlech to prý není specifikováno.

Díra v pravidlech, asi. Samozřejmě se mi to nelíbí z důvodů, které uvedl Veselý, ale ať si šašci změní pravidla v první řadě Pokud to v pravidlech je a Baník nasadil Tanka neoprávněně pak samozřejmě je na místě kontumace a budu s ní OK.

Reagovat
jackinho10

Aha, tak jasne, pokud u nas v pravidlech to neni, tak to jsou teda poradni sasci. Zase je zajimave, ze to nikdo nikdy predtim nevyuzil..

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
lichna.

V pohodě to není, ale údajně to ani není proti pravidlům.

Očekávám brzkou změnu pravidel.

Reagovat
HorajzmAmmann

Asi mají hodně práce s rozdavaním pokut za pyro a dalšíma hovadinama a přitom nemají v pořádku pravidla a Brno mají v jiném hrníčku ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zajimavy co vse se v tom nasem fotbale dokaze najit

Reagovat
Mass

Reagovat
romeo351

Mě spíš zaráží ty údajné 2 zápisy

Reagovat
Mass

Asi jako já když sem měl dvě žákovský knížky

Reagovat
JessePinkman

Dva omluvný listy byl základ.

Reagovat
Mass

Reagovat
jackinho10

Nectu isport, takze ani to nechci rozklikavat, ale kdy hned je upravi? V rozehrane sezone?

Reagovat
Puskas

Jo, prý co nevidět.

Reagovat
$dolar$

Jednoznačně kontumovat ve prospěch Bohemky.

Reagovat
HorajzmAmmann

zloděj křičí chyťte zloděje

Reagovat
andrew96

Brabec už taky jezdí na oranžovou.

Reagovat
Losinho

Slušná sviňárna.

Reagovat
HorajzmAmmann

svinárna, že někdo hraje podle pravidel? Pojdme se trošku pobavit ohledně pravidel a fair play K tomu asi budu mít co říct s fanouškem Slavie

Reagovat
andrew96

Ano, sviňárna může být i v rámci pravidel.

Reagovat
HorajzmAmmann

Jako zase sorry jako, ale Veselý měl 2 týdny aby se připravil na hru s Tankem i bez Tanka... ty ubuleny fans zase úplně nechápu. Nebudeme přece přehánět.

Reagovat
andrew96

To je úplně jedno.

Reagovat
lichna.

Jj vyloženě sviňárna nastoupit s hráčem s formou -50...

Reagovat
andrew96

Jednak vám Tanko už navzdory své neformě párkrát zachránil kůži, jednak je to zcela irelevantní.

Reagovat
lichna.

Zkus si to přečíst ještě jednou.

Nastoupil hráč, který má mnohem horší formu, než ten, co skončil na lavičce.

My jsme tím paradoxně oslabili. Takže mluvit o tom jako o sviňárně je v kontextu věci nesmysl. Jsem pro, aby se pravidla doplnila a aby to povolené nebylo, ale z pohledu Baníku šlo o neporušení pravidel a dá se říci normální krok.

Reagovat
andrew96

Proč nesmysl? Tanko byl nahlášen jako zraněný hráč, soupeř tedy počítal s tím, že nenastoupí. Pak se ale na hřišti objevil a ještě k tomu se podílel na vyrovnání.

Almásiho forma je pořád zcela irelevantní.

Reagovat
lichna.

Ano, chyba v pravidlech, nikoliv sviňárna.

Prostě nebyl schopen dát celý zápas, tak šel na lavičku, když to pravidla umožnila.

Reagovat
Losinho

Proč myslíš že píšu sviňárna a ne třeba podvod?

Reagovat
mistr129

Když jedna strana zakopne míč a druhá jí ho pak nevrátí, tak to taky není nic proti pravidlům, ale sviňárna ano.

Reagovat
PBLead

Reagovat
kecipep

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt strašný. Chudák Bohemka, když se musí vymlouvat na tohle To fakt byl celý zápas úplně znehodnocený.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Bakary3

Prostě nebyl ok, vyndali ho a když bylo zle, tak ho nasadili, celý příběh.

Tyhle bláboly, že byli zaskočený jejich výškovou převahou, to je snad vtip.

I ta sarada, kdy jde na tiskovku se dvěma zápisy, aniž by měl zjištěny, jestli to povoleny je nebo není, je směšná.

Reagovat
lichna.

Reagovat
icemike

Mno, Bohemka aspoň jednu penaltu kopat měla. Ale redku za ten šlapák na Boulu by si taky zasloužili...

Reagovat
HorajzmAmmann

pecka? Za co?

A redku měl dostat Laco spíš

Reagovat
icemike

Lacovi tam sjela noha z balónu, ne? Žlutá adekvátní

Už nevím, kdo měl ten první pofiderni zákrok ve vápně, ale ta facka od Šína se taky dala foukat, pokud by Var chtěl

Reagovat
HorajzmAmmann

ok to jsem asi neviděl

Reagovat
DieFohlenBMG

Včera rozhodčí výborný. Byly tam dva pokusy o penaltu, penalta. Všechno vyřešil okamžitě a bez varu. Tak to má být

Reagovat
PavlíčeQ

fotbal o nicem, remiza o nicem, slaby berka a do toho mlsne se olizujici csaplar delajici si zalusk na post latala, hrozny

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Mass

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
lampas

Reagovat
Fakt

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
romeo351

Reagovat
Imos

Reagovat
lichna.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Rothbard

Šulc do repre

Reagovat
smazaný uživatel

Silhavy hrace mimo Prahu nezna a Soucek ho nepovola, prece si nebude zvat kunu do kurniku

Reagovat
deporpepa

Reagovat
Neon

Reagovat
wwwx

Látal ven. Ať klidně čap místo něj veme Kozla.

Reagovat
lampas

Fotbal na hovno. Brzo se šlo do vedení, takže se Kozel zase posral. A gól z rohu nám snad pomalu dá i ženská juniorka Slavie. Fakt nevím, jak dlouho chtějí ještě Kozla u nás držet.

Reagovat
fabec1222

Šádkova pomsta Vrbovi

Reagovat
Rothbard

Slovácko

Reagovat
fabec1222

Sparta - Trenčín 5:0 (11. Birmančevič, 20. Wiesner, 45.+1 Haraslín, 70. Birmančevič, 81. Olatunji).....

Tohle by se na EF nestalo

Reagovat
Greny

To vysvětluje ten debakl

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Cotton

Reagovat
Rothbard

Hodina a je to tam stále. Zrušit EF.

Reagovat
Beči

Sparta

Reagovat
ACSeRw!n

tri goly na zapas

Reagovat
ratusek

To Slovácko bylo nedůstojný (obrázek Herschel Krustofsky jak bije toho borce)

Reagovat
Neon

btw existuje horší web na vyhledávání a přehrávání videí, než je isport?

Reagovat
fabec1222

eurofotbal

Reagovat
PBLead

Reagovat
Greny

OT : ten Hájek v tom Řecku jede .. tři zápasy a dvě červený karty

Reagovat
doshcz

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
PBLead

Reagovat
Rothbard

Tohle by se Řepkovi nestalo.

Reagovat
Imos

ten by to stihl za dva zápasy

Reagovat
John Obi Mikel

Fillo taky

Reagovat
Imos

❤️

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Rothbard

Jedna expreska: Slovácko utrpělo vysokou porážku

Slovácko si rozhodně nepředstavovalo, že ve venkovním klání 8. kola české nejvyšší soutěže proti Spartě bude hrát tak špatně.

Jiná: Sparta - Trenčín 5:0

Co to jako je?!

Reagovat
Cotton

Vždyť je to hnedka vedle sebe, obojí je díra někde v Asii. To je pak jednoduchý se splést.

Reagovat
run

jel jsem z chalupy a na Radiožurnálu v 18 hodin říkala dáma ve zprávách: Sparta právě zahajuje zápas se Slovenskem...

Reagovat
oli9

Včera na Spartě to byla teda síla. Ale ta sestava tomu napomohla no. Spartě tam padlo vše, Slovácko zklamání.. Škoda jen že se nepiskaji jasně penalty... Po tom co vidím co se v lize piskalo a píská

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele