Fotbal jako jazz i kopání do dveří. Kdo je tahoun United Bruno Fernandes?

09.03.2020, 00:02
Profily, historie
United zase stoupají vzhůru - a v čele rudého vzestupu stojí Bruno Fernandes. Čerstvá posila ze Sportingu je produktivní a jeho fotbal baví. V pětadvaceti letech už má přitom za sebou leccos - brzký odchod do Itálie, rekordní gólovou sezonu i pár kontroverzních afér.

Ještě před nedávnem vládla v táboře United silná deprese. Liga mistrů v nedohlednu, prachbídné výkony, impotentní fotbal a volání po odstoupení trenéra Solskjaera. Teď je ovšem situace značně veselejší. United neprohráli desetkrát v řadě, přemohli Chelsea a dvakrát i městského rivala Citizens.

Hlavní figura téhle obrody? Bruno Fernandes, zimní posila ze Sportingu Lisabon. Tak dlouho se o přestupu portugalského středopolaře spekulovalo, až to už vypadalo, že se v rudém dresu na Old Trafford neobjeví. Nakonec to United na konci přestupního okna stihli a můžou být nadšení. Fernandes totiž skočil rovnýma nohama rovnou do vody. Čas na aklimatizaci? Netřeba.

Sedmkrát naskočil v základu a už má na kontě tři góly a stejný počet asistencí - včetně té nedělní lahůdkové, kdy po jeho obloučku skóroval Anthony Martial. Ano, některé góly byly z penalt - ale i při těch Fernandes ukazuje, že má veškerý potenciál být lídrem, jakého United už dlouho hledají. A pokud vydrží v současné formě, bude Manchesteru do skoku stejně, jako je portugalskému rodákovi při zahrávání pokutových kopů.

Malý Rui Costa

"Když přijde řeč na Bruna, jako první si vybavím, jak je inteligentní," řekl webu The Athletic Francesco Guidolin, který záložníka vedl v Udine. "Byl chytřejší než všichni ostatní - ať už jako hráč, nebo i jako člověk."

Hezkými slovy nešetří ani Cristiano Giarretta, někdejší sportovní ředitel italské Novary, který Fernandese na Apeninský poloostrov v jeho sedmnácti přivedl. "Pracuji v této funkci už patnáct let a nikdy jsem nepotkal inteligentnějšího chlapce."

Giarrettu na hráče upozornil Fernandesův agent, prý že v portugalské Boavistě najde zajímavého mladého hráče. "Jel jsem ho omrknout a hned mě zaujala jeho technika. Byl skvělý v situacích jeden na jednoho a volil skvělá herní řešení," líčil.

"Měl jsem výhrady jenom k jeho figuře. Ani dneska to není rampa, ale tehdy byl vážně malinký. Měl ale silnou osobnost, vždycky chtěl míč, všechno se muselo točit kolem něj." Giarretta se vrátil do práce a prezidentovi klubu řekl, že našel malého Ruie Costu.

"Mají hodně společného. Jsou to středopolaři se skvělým zakončením. Bruno je rád ve vápně, ať už s míčem nebo bez něj. Taky rád střílí z dálky, stejně jako Rui Costa." Prezidentovi se tahle vize líbila a hráče koupil. Sedmnáctiletý Fernandes poprvé opouštěl domov.

Uměl portugalsky a trochu anglicky, najednou se ale musel popasovat s italštinou. Poradil si kreativně, stejně jako na hřišti. Na každý předmět nalepil cedulku s překladem daného slovíčka do italštiny - na stole byl "stůl", na ledničce "lednička". Za měsíc byl schopen mluvit italsky.

A když po sezoně přestupoval do Udine, mluvil plynně. A stejně rychle, jako si zvykal na novou řeč, se zorientoval i v novém fotbalovém prostředí. Do Novary přišel coby hráč týmu do devatenácti let, již po pár týdnech ale vedení vidělo, že je pro mládežnický fotbal už příliš kvalitní. Jak vzpomíná Giarretta, při seniorském debutu proti Empoli si počínal stejně sebevědomě a kurážně jako v zápasech Primavery.

Génius, který se veze

Fernandesovi se dařilo a jako vždy trochu hysterický italský tisk si pro něj našel přezdívku "Maradona Novary". Po sezoně kolem něj čmuchali Inter s Juventusem, bylo to ale Udine, které nadějnému středopolaři nabídlo možnost hrát pravidelně Serii A - a navíc se mohlo chlubit bohatou historií mladíků, kteří v tomto dresu zazářili, ať už šlo o Alexise Sancheze či Roberta Pereyru.

V Udine Fernandes ukázal svou vyspělost i z hlediska taktické stránky. Guidolin s ním šoupal po hřišti, jak se mu zachtělo - a portugalský mladík nikdy nezklamal. Hrál desítku, box to box záložníka či křídlo.

Nic pro něj nebyl problém. Jistě, nejraději nastupuje uprostřed, nevadí mu ale ani hrát ze strany. Umí oběma nohama a jak zdařile popisuje britský redaktor Jack Lang, vidí fotbal jako jazz - respektuje jeho strukturu, zároveň se tím ale nehodlá omezovat.

"Umí si během hry najít vždycky tu nejlepší pozici, podle potřeby," vysvětluje Giaretta. Cílem bylo najít mu roli, kde bude pokud možno co nejlepším parťákem pro Antonia Di Nataleho. S ofenzivní hvězdou Udine si rozuměli, přesto se v roce 2015 do portugalského mladíka týmový tahoun veřejně opřel.

"Bruno Fernandes mi leze na nervy. I ve svém věku je lepší než my všichni, má úžasné nohy. Někdy se ale v zápasech jenom veze," vyjádřil se Di Natale pro deník Gazzeta dello Sport. Dle Langa bylo na ostrých slovech hodně pravdy. Fernandes zápasy zdobil, ale jen málokdy jim vládl.

Jeho přestup do Sampdorie byl takovým krokem stranou, což se o rok později potvrdilo. V roce 2017 se vracel domů do Portugalska a v Janově z toho slzy neronili. U Italů si neutrhl ostudu, za 130 zápasů nasbíral solidních šestnáct tref a stejný počet asistencí. Nebylo to ale také nic ohromujícího. To Fernandes věděl - a věděl, že má na víc.

Dvaatřicet gólů

V Serii A dostal solidní prostor, až ve Sportingu se ale stal týmovým číslem jedna. U vedení si ho vyžádal sám trenér Jorge Jesus, který se domníval, že šikovný středopolař může být hlavním tahounem jeho mužstva.

"Ve Sportingu šlo všechno přes něj. Byl součástí každého útoku, každý hráč ho hledal. Nebojí se riskovat v poslední třetině hřiště, má dělovou střelu a používá ji tak často, jak jen může," popisuje Fernandese redaktor lisabonského listu O Expresso Diogo Pombo.

Angažmá v portugalském hlavním městě Brunovi svědčilo, přesto zažil i nepříjemné chvíle. V květnu 2018 se do tréninkového centra vloupala skupina nespokojených fanoušků a napadla několik fotbalistů. Výsledek? Mizerná atmosféra v klubu a odchod několika jedinců.

I Fernandes byl na odchodu, nakonec ale zůstal, podepsal s klubem nový kontrakt a slíbil, že tým dovede k lepší budoucnosti. Někteří příznivci zpochybňovali jeho motivaci - nahlas se spekulovalo, že zůstává především kvůli obří mzdě. Tak či tak, v další sezoně si jakoukoliv částku suverénně obhájil. Nastřílel totiž 32 branek.

Není divu, že ho po takové sezoně chtěly i kluby z nejlepších lig. Dlouhodobě měl zájem Tottenham, který byl dokonce jediným týmem, se kterým byl Fernandes ochoten mluvit. "Myslím, že byla dobrá chvíle na to odejít," líčil později. Z přestupu ale sešlo. Spurs nabízeli 60 milionů liber, Sporitng chtěl 70. Ke kompromisu nedošlo a Fernandes zůstal, kde byl.

Aféry a prostořekost

Frustrace z nepovedeného transferu se na něm podepsala, což někdy vedlo až k úsměvným momentům. Třeba když v září viděl červenou kartu v duelu proti Boavistě a jak zachytily bezpečnostní kamery, pak v útrobách stadionu vztekle kopal do několika dveří od kabin.

Když ho s tím chtěla ochranka konfrontovat, poslal je do háje. "Jděte do hajzlu! Já za ty zkurvený dveře klidně zaplatím! Táhněte do prdele," ječel na ohromené sekuriťáky.

O pár týdnů později se pak na veřejnosti objevila nahrávka, na které se Fernandes naváží do svých spoluhráčů. "Jsou tu hráči, kteří nemají správný přístup. Nechtějí tu být. A jestliže tu nechtějí hrát, měli by teda jít do prdele."

Tohle je podle Langova článku pro Athletic celý Fernandes - vášnivý, upřímný, beze strachu dát najevo svůj názor. "Vždycky musí mít poslední slovo," říká jeho starší bratr Ricardo pro portugalský deník Diario de Noticias. "Je jedno, jestli mluví s prezidentem, s trenérem, s kýmkoliv. Když se mu něco nelíbí, řekne to."

Sebevědomá byla ostatně i Fernandesova reakce na zveřejněnou nahrávku. "Nezaznělo tam nic, co bych nebyl schopen říct v kabině po zápase. Někdo se bojí říkat názory, já takový problém nemám."

Suverénní, drzý, skvělý fotbalista, ale také dříč, který se dovede přizpůsobit novému prostředí - zároveň ale také někdo, kdo vyžaduje pozornost na hřišti i mimo něj. Na konci ledna Fernandesovi začala nová kariérní mise, štace v nejsledovanější lize světa. A po necelém měsíci a půl lze konstatovat, že tahle lisabonská posila nebyla trefou vedle.

"Má všechny předpoklady být na všech úrovních - psychické, individuální, technické - na úplně nejvyšším levelu," myslí si Giaretta. "Jestliže byste neměli mít vysoká očekávání u takového hráče, jako je on, u koho teda?"

Autor: Jan Pikous

Komentáře (248)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Úžasnej hráč. S Bilvou budoucí tahouni Portugalska

Reagovat
smazaný uživatel

budoucí?

Reagovat
smazaný uživatel

MYslel sem po CR éře. Ale ten skončí asi po 40 takže asi už i současní no

Reagovat
raduinho

Ajéje do PL přišel po dlouhé době fotbalista tak ho pojdme rychle pohypovat co to dá. Je výborný, to né že ne, ale takových hráčů běhá na Pyrenejském poloostrově spousta.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kantos

Jmenuj dva

Reagovat
pobody's nerfect

Spousta hráčů se jmenuje fernandes

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Rezan

Reagovat
Largo

Reagovat
Kluivert9

Isco, Modrič, Kroos... na 3 mi stačil 1 tým.

Reagovat
Spalovač šancí

On psal, že tam běhají ...

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Al Capone

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
jakubbosak

Reagovat
kiciN

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

jasná věc kolego plus ještě

Reagovat
technecium

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

To, ze rozosmejes niekoho ako technecium iba ukazuje na to, co si vlastne napisal.

Reagovat
Cechino

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Frantszek

*niečo ako technecium

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Svatej

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
technecium

Pravdu?

Reagovat
raduinho

Nevzdávej se synku, věřím ti. Proti trollům, můžeš bojovat jenom trollením.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale raduinho, sahni si do svedomi, jsi tim pravym na rozdavani rad do zivota?

Reagovat
raduinho

Ale samozřejmě duchniku. Historie naší KREV to dokazuje. Rád budu techneciovým mentorem.

Reagovat
technecium

Spis naopak

Reagovat
raduinho

To těžko. Nebyl si v KREV, nemůžeš radit.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Tam každý nadprůměrný fotbalista vypadá jako skvělý technik, protože zbytek stojí za prd.. Jednookej mezi slepejma....

Reagovat
kardous

Jsem zvědavej jak mu to sedne s Pogbou. Respektive, jestli s ním bude hrát ještě líp nebo naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

Respektive, jestli s nim bude hrat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tnt03

Reagovat
icka

Reagovat
raduinho

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Mám dojem, že Pogba už za United hrát nebude.

Reagovat
kardous

proč by nehrál?

Reagovat
Rezan

a proč by hrál?

Reagovat
kardous

protože dokáže být furt rozdílovej hráč

Reagovat
Salfovic

Když se mu zrovna chce.

Reagovat
kardous

ano to jsem zapomněl napsat, když se mu chce

Reagovat
Rezan

jenže se mu za Manchester moc nechce (a být trenérem, tak bych mu už nedůvěřoval)

Reagovat
kardous

tak mě to taky štve, že se mu nechce, protože si mysím, že s Brunem a Fredem by tvořili parádní zálohu. Podle mě mu Ole dá šanci se ukázat a když na to bude kašlat tak holt půjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že prostě už odejde v létě a do tý doby nebude hrát. Je to škoda.

Reagovat
Rezan

Souhlas, se vším. Hrát asi nebude, v létě odejde a je to škoda.

Reagovat
kardous

Dneska jsem četl, že nějak změnil názor a chce zůstat že by se mu rozsvítilo...

Reagovat
Kapřík

Bruno už mu to vysvětlí

Reagovat
Rezan

to pochybuju. Pro mě důkaz charakteru, že mu bylo jedno, kam půjde, jestli Barcelona nebo Real. Být fanoušek jedněch nebo druhých, tak se na takového pro klub "zapáleného" hráče fakt "těším". To samý, jestli zůstane v Manchesteru. Pro mě to už není hráč, který si zaslouží hrát za Manchester.

Reagovat
Kluivert9

Ti 2 už se na hřišti nepotkají.

Reagovat
Kapřík

Tak jestli Pogbovi řekne, že jestli tam nechce hrát, tak ať jde teda do prdele, tož to bude určitě na hřišti nerozlucna dvojka.

Reagovat
Witcher

To je dobře Liverpool vyklízí scénu , máme tu nové hrdiny

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě z toho fantasy světa už hráblo.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Bandita_Harry

Presne tak, všetkých vás vyklidime

Reagovat
Beči

Běž zase koukat na pohádky a fotbal nechej dospělým.

Reagovat
Setwo

Reagovat
OranžováKarkulka

Reagovat
zidane78

Pokial je este mladsi,tak dokaze zakrit handikap velkych usi.Ked zostarne to bude uplne nieco one.

Reagovat
zidane78

ine

Reagovat
Remt

Az ted jsem si vsiml jak obrovska usiska on ma

Reagovat
eder

...což je u fotbalisty vada dosti podstatná.

Reagovat
mikelinos

Záleží jak fouká vítr, pokud směrem kam běží, tak je to naopak velká výhoda

Reagovat
cr7sux

Reagovat
cetto

To se zdá, ale při běhu to ovlivnuje aerodynamiku a při vzdušných soubojích má zase tendenci plachtit

Reagovat
fenixLFC

pri tom ako ,,funguje'' VAR v anglicku to moze byt nevyhodou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Rarášek

Reagovat
aramaki

Reagovat
Salfovic

Si holt na zápasy bude brát sluchátka jak Ota Rákosník.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
krisa

když tak to pořeší nějakou maskou, jako Kylo Ren

Reagovat
cetto

No s takovejma anténama bych asi volil jinej účes

Reagovat
El-Pistolero-68

Spis plastiku.

Reagovat
smazaný uživatel

mozno vdaka nim si tak dobre pokryva loptu

Reagovat
FC Porto FC

On je přesně 10ka kterou si představuji. Výborný tvůrce hry s parádní střelou ze střední vzdálenosti plus skvělé přímáky a často neomylne penalty

Reagovat
smazaný uživatel

je fakt skvělej. Trochu škoda že šel zrovna do MU, ale PL má skvělého hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

55 mega?! V životě jsem o něm neslyšel

Reagovat
Whitemedia

V létě se o něm mluvilo furt.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sleduj a uč se

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Spejbl

Asi by to chtělo vyšetření na ORL

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Csaplárova past

Já taky nikdy neslyšel o Kvantitativním popisu Bohrova modelu atomu, a přesto existuje .....

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

55 mega za takovýho hráče je v dnešní době zadarmo

Reagovat
Godwinson

Tak to zjevně nejsi fanoušek Manu, ti o něm slýchavali denně poslední asi čtyři přestupová okna.

Reagovat
Kostomlat

Pogba muže jít do prdele.

Reagovat
Csaplárova past

Formu už tam má dávno ...

Reagovat
stiflerovamama

No dobre, už by to chcelo po celkom lepšom období pre fanúšikov United, opäť nejaké to vytriezvenie.

Reagovat
Neutron

jedine, zeby nie...

Reagovat
Deki

velký fail od Sampdorie pustit ho před lety za pár eur. už tehdy vykazoval velký potenciál.

Reagovat
ZJEV

"Jsou tu hráči, kteří nemají správný přístup. Nechtějí tu být. A jestliže tu nechtějí hrát, měli by teda jít do prdele." Co na to Pogba?

Reagovat
tnt03

Ano takový přístup jen kvituji. Jsem sám zvědaví jak to bude/nebude šlapat až bude Pogba zdravý.

Reagovat
Kostomlat

tipuju, že si spolu mockrát nezahrají

Reagovat
Rezan

myslím, že Pogba v Manchesteru už zdravý nebude, Moc nevěřím ani, že je teď zraněný.

Reagovat
tnt03

Podle aktuálních zpráv by měl dneska začít s plným tréninkem. Uvidíme ale každopádně pro United to může být jen dobrý. Buď si spolu sednou a bude to jeden z nejlepších středů vůbec, nebo to nepůjde a prodají ho s tím že za něj bude v létě ranec a bude možné koupit někoho dalšího.

Reagovat
Rezan

jj, ale stejně bych byl asi radši, kdyby Pogba odešel. Jsem z něho zklamaný

Reagovat
vodka

"Ještě před nedávnem vládla v táboře United silná deprese. Liga mistrů v nedohlednu, prachbídné výkony, impotentní fotbal a volání po odstoupení trenéra Solskjaera."

Jako fakt? Silná deprese? Šak kolem LM se motají furt ty stejné týmy akorát zrovna záleží, kdo 3 zápasy zahraje líp/hůř. Po odvolání Oleho bylo pár výkřiků, ale žádný větší proud to nebyl...

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm ne.

Reagovat
ZJEV

No tak to mi teda neprijde, ze pro odvolani Oleho bylo jen par vykriku... Hlavne po konci Pocheho se to rozjelo slusne a pro odvolani byla cca polovina. Ale dneska je to tezko prohrajou se 3 zapasy a OLE VEN, pak se dva vyhrajou a OLE je na spravne ceste

Ja si porad myslim, ze ten Poche by byl lepsi varianta, predpokladam, ze rozhodne liga mistru, protoze jestli ji Ole da, tak by bylo krute ho vyhodit.

Reagovat
cristiano.K.

Oleho nevyhodí ani když skončí šestí.

Navíc, jestli půjde opravdu i pátý tým do LM, tak nebude co řešit. A já si myslím,že páté místo v klidu MU udělá.

Reagovat
ZJEV

No ja nevim, myslim, ze kdyby nedal LM tak poleti, ale tak momentalne ty vyhlidku na tu LM nejsou tak spatne, jak cca mesic zpatky. O tu ctverku se poperem s Chelsea a Leicesterem no a mozna pujde i ten paty, ale kdo vi jak to bude s tim Citym... Plus v EL je taky jeste sance.

Reagovat
Busby babes

polovina? kde?

Reagovat
ZJEV

No tady na EF dost fanousku chtelo (chce) Pocheho.

Reagovat
Busby babes

par jich je, ale pulka? to bych nerekl. I pro me by byl Poche super, ale po odvolani Oleho moc lidi nevolalo.

Reagovat
r.mrazik

no...pred prichodem bruna to bylo docela silny,aby vzali pocheho....

Reagovat
cr7sux

to bylo od tech stejnych, od kterych to prijde zase po jedne prohre

Reagovat
vodka

no, možná tak tady na EF a to hlavně ty Žadné bannery Oleout, ani nijaké velké protesty fanoušků v UK se nekonali.

Reagovat
r.mrazik

jojo...ja taky...mne Ole obcas neskutecne rve koule...

jeste ze prisel bruno...jinak uz by tady nebyl

Reagovat
Busby babes

byl.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
cristiano.K.

když vyhodíš slovo "silná", tak je to v pořádku. Zas bych neslovíčkařil.

Reagovat
vodka

já ti moc nevím, problém byl listopad, v prosinci se kleplo city, Tottenham. Průser byly prohry s Watfordem a Burnley, zranění Rashforda, McToma apod. jako jasně, nějaká panika probíhala, ale spíš kvůli tomu, že ostatní týmy okolo hráli líp. Pak začala ztrácet Chelsea, Mourinho spurs tak moc neprobral atd.

Reagovat
cristiano.K.

jj ona ta panika u vás spíš probíhala, co se týkalo zranění a tím se omlouvali i ty výsledky částečně. Hlavně nikdy jste neměli serii tří vítězství v lize za sebou. Nejlepší serii máte až ted.

Reagovat
Busby babes

taky nejak nevim o tom, ze by se nejak vic volalo po odvolani Solskjaera...

Reagovat
madridcan

Když ho s tím chtěla ochranka konfrontovat, poslal je do háje. "Jděte do hajzlu! Já za ty zkurvený dveře klidně zaplatím! Táhněte do prdele," ječel na ohromené sekuriťáky

BAN

Reagovat
sunakashi

ty si picus!

Reagovat
FC Porto FC

Jinak já sem teda u Bruna nikdy nevypozoroval svoji frustraci že nepřestoupil... Ani výkony na hřišti ani slovy do médií

Reagovat
Benfica

výnimočne sa zhodneme

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
stas87

OT:

PSG-BVB bez divakov. Aj to by BVB mohlo pomoct k tomu, aby postupilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako BVB to přeju, ale je to docela nespravedlivý. Přece jen diváci dokážou s výkonem mužstva hodně zamávat.

Reagovat
Nikikrew

je to teda velmi nespravodlive. Rozumiem situacii a plne to podporujem, avsak pre domacich je to citelna strata

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
stas87

Ja to nerozporujem. ze je BVB vo vyhode. Prajem postup viac im ako francuzom, ale to rozhodnutie muselo prist. Dortmund si to zazije cez vikend proti Schalke, kde tiez nebudu ludia na stadione.

Reagovat
Nikikrew

Jasne, chapem tomu aj ja viac fandim Borusii len pri tak dolezitom zapase je to znacna nevyhoda pre domacich.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
forrest

Bruno se povedl.

Az se vrati Pogba a bude chtit hrat - a mel by - pokud chce na EURO, mohlo by se to zase trochu posunout. Navraceni Rashforda uz by byla tresnicka na dortu.

TOP4 letos musime dat!

Reagovat
Kostomlat

nevím, no. Za každou cenu bych Pogbu do týmu nerval...tahle to funguje, Bruno by měl být v základu namísto Pogby.

Reagovat
forrest

Ja bych zkusil:

CM/CDM Fred/Matic - Pogba

CAM Fernandes

Reagovat
forrest

McTominay jeste vlastne...

No, je pravda, ze ted jak se ten stred rozehral to Pogba nebude mit uplne jisty...

Reagovat
r.mrazik

porad je to lepsi hrac,nez ostatni...a porad ta kombinace obcas dost drhne,takze bych se toho nebal,ze by se tam pogba nejak nevesel

Reagovat
vodka

Reagovat
Cechino

Reagovat
kardous

Reagovat
iamek

Hlavně zápasu je hodně. Dneska prý zůstal na tréninku o dvě hodiny déle a dost na sobě makal

Reagovat
Busby babes

tam jedine, co muze byt problem je jeho defenzivni prinos, kde Scott a Fred to odmakaji lepe. Uvidime no. Hlavne pokud chce odejit, tak je to docela orisek...

Reagovat
r.mrazik

to asi jo...a nebo by se teoreticky mohl hrat diamant...a to by nemuselo byt vubec marny

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
icka

Pogba je porad vas nejlepsi hrac.

Reagovat
Kostomlat

pokud by byl fotbal individuální sport, tak bych s tebou souhlasil. Ale protože je kolektivní, tak nesouhlasím. Podle mě je nejlepší hráč Rashford, potom Bruno, AwB, Maguire, Martial.

Pogba je mírný nadprůměr s obřím egem.

Reagovat
kiciN

Reagovat
Kostomlat

mě se líbí, jak to hrajeme proti silným týmům 5 3 2

střed Fred - Matić defenzivní a Bruno má volný pole působnosti coby CM/CAM. A k dispozici je i McTominay. Za dané situace mi PP vychází pouze jako hráč do rotace nebo jako náhradník Bruna

Reagovat
smazaný uživatel

Fred - Matič/Scott - Pogba

Fernandes

Rashford-Martial

Reagovat
Tywin Lannister

Jojo uz pred prichodem do ucek jsem tusil, ze to bude posila jak hrom. Vlastne to byla moje vysnena posila, ale vedeni se asi rozhodlo, ze ta lina mrdka Ozil co zahraje dobre jeden z 5 zapasu bude stacit. Navic velmi univerzalni, dokaze zahrat i kridlo a hlavne B2B ktery nam zoufale chybi..ted nam tam v zaloze beha 5 prumernaku, ktery jsou solidni do tymu ze stredu tabulky, ale ani jedinej nema na zaklad v top 6.. a k tomu liny hovado s 350k tydennim platem

Reagovat
SunFells

Mrdka a hovado seš akorát tak ty se svým vyjadřováním o Özilovi.

Reagovat
Tywin Lannister

nebrec pičo

Reagovat
forrest

Ale tak kluci, nebudete se snad hadat. Jste ze stejnyho tabora!

Reagovat
SunFells

Nene, já jsem z tábora gunners, tady ten kluk je z tábora vemen.

Reagovat
Salfovic

Takže jsou na tom s Ozilem stejně.

Reagovat
Nikikrew

Ty to máš pekne nasrate v hlave počúvaj.

Reagovat
Tywin Lannister

nazor od cobola je uplne bezpredmetny

Reagovat
Nikikrew

A je to tu, presne toto som cakal

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší nákup United za poslední roky. Akorát nemuseli být tak nerozhodní a přidat o pár míčů víc.

Reagovat
cristiano.K.

dobrý článek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Famozní hráč. Jeho příchod neskutečně United posunul. A pak, že nejde v lednu přivést světového hráče. Ono to jde, jen by se muselo chtít a především zaplatit. A ať jsou United momentálně kde jsou, porazit 2x City z nich dělá opravdu mega tým. Říkal jsem, že je United klidně mohou porazit, ale nikdy mě nenapadlo, že budou lepším týmem.

Reagovat
r.mrazik

nebyt sporting ve financnich problemech,tak ho pry v zime nepustili...

Reagovat
smazaný uživatel

United by dle mého názoru klidně hráče přeplatili a přišli by s nabídkou, která nelze odmítnout.

Reagovat
r.mrazik

nevim,beru to tak,co nekde rikal jejich sportovni reditel,nebo kdo to byl...ze by si ho nechali do konce sezony a odehrat ME

Reagovat
cristiano.K.

i v článku je informace,že slepice nabízeli 60 mega a oni chtěli 70, zas až tak nutně asi prodávat nemuseli nebo se u nich finanční situace změnila.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

City bez KdB..

Reagovat
r.mrazik

United bez Pogby

Reagovat
smazaný uživatel

to nechceš srovnávat, že ne? neříkám, že je Pogba špatný fotbalista(a dost lidí si to tady myslí), ale určitě nemá pro hru united takový vliv jako KdB pro hru city,

Reagovat
Pigeon

A navíc v předchozích třech utkáních, kdy dvakrát United vyhrál, KDB hrál.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, druhej flek už se stejně udrží, vám výhra snad taky pomůže, ted je třeba se stejně soustředit na real. ..bez Saného

Reagovat
Pigeon

My hráli celou sezónu prakticky vždy bez dvou důležitých hráčů. Vy máte tak široký kádr, že mě překvapilo, jak vás zasáhne ztráta jednoho hráče, byť je De Bruyne světový hráč. Ale u Guardioly mě tohle překvapuje.

Reagovat
r.mrazik

samozrejme ze ma...oba to jsou rozdilovy hraci...

Reagovat
smazaný uživatel

mě se teda pogba moc nelíbí a podle mě podává oproti KdB dost nevyrovnané výkony, když zrovna hraje.

Reagovat
r.mrazik

mozna to je tim,ze v city jsou kvalitnejsi hraci,kdezto v MU byl jen on

Reagovat
Busby babes

City ma podle meho vic moznosti nahradit KdB nez mi Rashe a Pogbu. Ted s Brunem samo Pogbu nahrazujeme lepe, ale je to imho srovnatelne...

Reagovat
Pigeon

a bez Rashforda

Reagovat
Luc-Luc

podle me KdB > Rashford + Pogba

Reagovat
Benedict

ještě že tvůj názor je důležitej asi jako chelsea v PL

Reagovat
mimi_united

S Pogbom môžu najlepšia kreatívna dvojka na svete

Reagovat
kiciN

Reagovat
iamek

Chong

Reagovat
smazaný uživatel

nice. Teda docela čumim, že mu už je 20. A teď hlavně Gomes pls

Reagovat
iamek

Navíc 5 + 1 . Gomes a Ramazani a máme smlouvy poresene

Reagovat
Busby babes

co 5+1? podepsat do 2022 s opci na dalsi rok.

Reagovat
iamek

Od rana se psalo 5 + 1 . Včetně Sky, který není úplný bulvár ne? 2022 + 1 je taky fajn.

Reagovat
cr7sux

sky už právě bulvár docela je

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Tolstobik

Gomes pujde pryc, a vzhledem k tomu, ze Ole celou sezonu uprednostnuje mrtvyho matu, tak se mu ani nebudu divit

Reagovat
ManUnited

Reagovat
Tolstobik

....a nejen Matu, samozrejme i Andrease....minuty obou mohl dostat a myslim, ze by odvedl nejmin stejne kvalitni praci + jak jinak se dpc ma 19 letej kluk rozehrat nez tim, ze bude sbirat minuty za Acko. Horsi nez tihle dva by nebyl, za tim si stojim od zacatku sezony

Reagovat
iamek

Má byt spis na hostování v druhé lize. Stejně jako Gomes a Chong.

Reagovat
iamek

*Garner a Chong

Reagovat
Tolstobik

Ale zrovna tahle sezona byla idealni k zapracovani rovnou do Acka, minimalne pro Gomese (a mozna i toho Garnera) jsem tam misto videl

Reagovat
iamek

To ano. Místo minut od AP hlavně .

Reagovat
Tolstobik

Tak tak

Reagovat
Kapřík

Není pro ně druhá liga už trochu málo?

Reagovat
iamek

Ne

Reagovat
Grahf

tak zatial nevyzerá, že by z neho niečo bolo.

btw: rodičia bellingtona pri odchode z carringtonu

https://i.redd.it/ku4zzg1mcol41.jpg

Reagovat
iamek

To jsem slyšel i u Mctominaye

Reagovat
Busby babes

prej ho tam byl provazet SAF. Nasadili jsme tezke paky.

Reagovat
iamek

Kdo to vůbec je? Viděl jsi ho v akci?

Reagovat
cr7sux

saf? chvili nas trenoval

Reagovat
iamek

Reagovat
cr7sux

Reagovat
vodka

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

nejakej mladej zazrak z Birminghamu. Nevidel, ale ma mit fakt velkej talent, v 16 hraje v acku Champs, to mi neprijde spatny. 25 zapasu, 2000+ minut letos. stredni zaloznik.

Reagovat
iamek

Hmm asi kouknu na nějaký jejich zápas.

Reagovat
vodka

No, na něj jdou hlavně fakt vyborne reference a zájem o něj má spousta klubů..

Reagovat
vodka

Jinak by to měl být podle tech lednových článků box to box hráč, u nás právě asi docela navíc, vzhledem k tomu, že se Fred probral a mctom je na tu roli připravený..

Reagovat
cr7sux

tak zas za 4 roky mu bude 20, fredovi 31 + pokud odejde ten pogba, tak by to asi šlo

Reagovat
Benedict

předchůdce VAR

Reagovat
smazaný uživatel

30k fakanovi, co nehraje

Reagovat
Busby babes

porad lepsi nez Soares.

Reagovat
iamek

To jsi přehnal. Do legendy Arsenalu se nerype.

Reagovat
iamek

Jinak Chong 1270 minut a dva wonderkid nelson 965 ( týdne 36.500 ) a Willock 1500 minut ( 12.200 týdne a to podepsal naposled v roce 2017 ).

Reagovat
vodka

Jo, ale je zase potřeba brát v úvahu tu šířku kádru a zranění, když není koho tam dát, tak není úplně umění tam poslat mladíky. Místo Jamese měli dostat Gomes s greenwoodem a chongem i tak asi víc minut, zvlášť když James hrál, jak hrál.

Reagovat
cr7sux

Něco přes 500 z těch 1270 má za u23...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna tohle mi přijde úplně normální.

Reagovat
Beči

Půlka kádru United v létě odejde, protože je Bruno pošle do p*dele, když tam nechtějí hrát. První si sbalí kufry Pogba

Reagovat
noustres

Kopne do dveří a rozbije mu ten snobskej nosánek

Reagovat
Cechino

Reagovat
cr7sux

Reagovat
janinho

ked si uvedomim, ze v lete sa dost pisalo o tom ze chcel ist Fernandes do Thamu a padlo to len na cene za prestup, tak sa mi chce zavolat Levymu a podakovat sa.

miesto toho aby v lete predali Eriksena za 30 mega co by nebol ziadny problem a dali za Bruna tych 65 mil. ci kolko vtedy chceli to dopadlo takto...

ten posledny rok robi vedenie Thamu jedno zle rozhodnutie za druhym.

Reagovat
forrest

To se stává, kdysi byl Ronaldinho taky už jednou nohou v United a nakonec skončil v Barceloně.

Takovej je život.

Reagovat
janinho

jasne, je to len sport. len nechapem jak je mozne ze Levy & spol. robili roky takmer same spravne rozhodnutia a potom jak keby si jedneho dna povedali ze idu dojebat vsetko co sa im podarilo.

Reagovat
kiwwi

Keby došiel Ronaldinho, tak by nedosiel Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

blbost, Ronaldo nebyl zadna nahrada za Dinha

Reagovat
ACSMan

Přesně, Ronaldinho by byl náhrada za Klébersona.

Reagovat
kiwwi

no samozrejme ze nebol nahrada za Dinha, kedze Dinho u nas nebol...Ronaldo bol nahrada za Beckhama, ktory siel do Realu...malo to byt takto: Beckham -> Barca, Dinho -> United...lenze skoncilo to takto: Beckham -> Real, Dinho -> Barca, CR -> United

Ak by dosiel Dinho, sa velkou pravdepodobnostou by Ronaldo nedosiel.

Ferguson said: "I thought we'd clinched the deal (for Ronaldinho), but when I flew to Paris to speak with him, the goalposts seemed to have moved somehow.

"His people complained that to me that it didn't seem as though they were getting the same deal we'd previously agreed. The next thing I know, he was at Barcelona the following day.

"It was a big disappointment at the time, but we signed Cristiano Ronaldo that very same summer and perhaps we wouldn't have ended up with Ronaldo had we got Ronaldinho.

"We probably would have kept tabs on Ronaldo, though, because we had a precontract agreement with Sporting.

"However, maybe we wouldn't have accelerated the Ronaldo deal in the way we did."

Reagovat
Largo

Hezky napsaný.

Reagovat
Darren Fletcher

ak sa predcasne skonci sezona v PL a titul sa neudeli.... budeme to uz nazyvat prekliatim?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele