Fousek odstoupit nehodlá, zda bude opět kandidovat, zatím stále neřekl

Dnes, 12:19
Aktuality
Petr Fousek (© FAČR)

Předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek nebude rezignovat na svou funkci. Na dnešním setkání s novináři to řekl v reakci na jednání ligového výboru Ligové fotbalové asociace, kde minulý týden podle některých médií čelil dotazu, zda nechce odstoupit. Fousek hodlá dokončit svůj mandát, který mu vyprší příští rok v létě. Zda bude znovu kandidovat, zatím stále neoznámil.

Podle spekulací médií ligový výbor LFA, která v Česku řídí profesionální soutěže, vyjádřil nespokojenost s několika věcmi, například s výší prémií pro reprezentaci za umístění v Lize národů. "Absolvoval jsem jednání ligového výboru, kde byla diskuze o celé řadě záležitostí. V některých věcech jsme měli rozdílné pohledy," uvedl Fousek.

"Co se týká vyvození politické zodpovědnosti, jasně jsem prezentoval, že nemíním rezignovat, že k tomu nevidím důvod. Že nám, tomuhle vedení FAČR, zbývá do konce mandátu devět měsíců a že se nám v průběhu tří a čtvrt roku celá řada věcí povedla. Takže budeme skládat účty voličům na valné hromadě v roce 2025," dodal Fousek.

Asociaci vede od začátku června 2021, kdy ve volbách porazil bývalého českého reprezentanta Karla Poborského. Zatím neprozradil, zda se bude v příštím roce ucházet o obhajobu postu. "Až ten okamžik nastane, určitě vás seznámím," řekl Fousek.

Podle spekulací má napjaté vztahy s některými lidmi z profesionálního fotbalu. Otevřeně Fouska například v poslední době kritizuje předseda představenstva pražské Slavie Jaroslav Tvrdík, který přitom před třemi lety pomohl k jeho zvolení.

"Myslím, že jsme všichni profesionálové. Pochopitelně profesionální fotbal respektuji. Navštěvuji jednání LFA stejně, jako my na výkonný výbor zveme výkonného ředitele LFA Tomáše Bártu. Naposledy jsme projednávali témata, která se týkala například talentované mládeže nebo licencí. Kolega (šéf Viktorie Plzeň Adolf) Šádek je zástupcem profesionálního fotbalu ve výkonném výboru, takže komunikujeme normálně," řekl Fousek na dotaz ke vztahu s plzeňským funkcionářem.

Autor: ČTK

Komentáře (30)

Přidat komentář
MikeHavenaar

Tenhle pán je hrozně ohavný

Reagovat
drevak2

Je tam konkurz, čím větší blbec a čím víc škaredší člověk jsi než tvoji soupeři, místo dostaneš

Reagovat
wwwx

Nikdy neodstoupím, nikdy! Nech si to všichni zapamatují.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Beči

Reagovat
JackDaniels.

Urobte štrajk/oficiálnu petíciu, keď si to uvedomujú desaťtisíce futbalových fanúšikov po celom Česku, tak to je možno jediná možnosť. Snaď bude mať viac rozumu ako tá naša zmyja, čo vedie kultúru a ani po 180tis petícii na jej odvolanie ma v p...

Reagovat
Mönchengladbach

Ta vaše vyžilá šlápota je tam kvůli tomu, aby na sebe svou zhovadilostí strhávala pozornost, a zatím biřmovaný komunista Robert Tiso a jeho mafie mohli v klidu krást, normalizovat a fašizovat zemi.

U Fousáče jde jenom o prachy.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Salfovic

Já věděl, že to tu bude

Reagovat
Zdechlina

Čuníku, drž se svého korýtka lepšího experta jsme si na tuhle pozici přát nemohli

Reagovat
TenHagIN

On je zhouba českého fotbalu, ne Hašek!

Tak jako byl pro LFA zhouba Svoboda, který brzdil víc peněz pro ligu a kluby...

Reagovat
Blasphemer

Docela sranda, jak tenkrát dobráci z Fevoluce rozjeli hnojomety na Poboráka a nechali zvolit tohoto lofase. Včetně Tvrdíka, kterej teď veřejně píše na Twitter, jaký je Fousek je čurák.

Naštěstí podruhý už se to nestane, jestli je proti němu Tvrdík i Šádek, tak bych na jeho místě raději nekandidoval, protože to je úplně bez šance.

Reagovat
doshcz

uz se chysta pan Pesir

Reagovat
r.mrazik

je to fakt, Zmrdik a jeho tlaceni lidi typu Fousek a vlastne i ten predseda komise rozhodcich je opravdu vtipna vec, kdyz pak na ne pinda...klasickej socanskej smejd

jinak teda to,ze se neresi plzenska kauza,jak pise Sadek rozhodcim SMS zpravy,je taky humorny

Reagovat
ratusek

To jsem zaregistroval v jednom článku a od té doby nic Přitom je to celkem závažné obvinění/kauza a nikdo to neřeší

Reagovat
verv

Reagovat
kilobyte

Tak si najdou jiného Fouska.

Reagovat
PalibrkUros

A může za to Šmicer, lidi mu věřili a on pak sklopil vocas a místo něj propagoval tohle jelito jaká je to dobrá volba. Ten by se neměl radši k ničemu vyjadřovat

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
MikeHavenaar

Má pravdu kolega

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Frank Lampard 8

zklamal

Reagovat
BaggioRoberto

Val, val a uz sa nevracej!

Reagovat
fantomas10

Ono je v podstate jedno, kdo tam bude v cele, dulezite je, kdo jsou ti dalsi partneri. A jestlize vedeni stoji vic o to delat politiku nez fotbal, tak se to tezko muze posunout nekam dopredu

Reagovat
Csaplárova past

Tak ještě vyjádření Suchopárka a máme komplet squadru

Reagovat
kilobyte

"Pes se má dobře."

Reagovat
lampas

Nejlepší porevoluční předsedové byli Chvalovský, Košťál, Pelta a Berbr. Čím větší zmrd, tím lepší pro fotbal, což Fousek nesplňuje.

Reagovat
kilobyte

Berbr nebyl předseda.

Reagovat
ACSeRw!n

na papire

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele