Francouzský mistr z roku 2009 v potížích, Bordeaux prozatímně přeřazeno do třetí nejvyšší soutěže

10.07., 16:41
Aktuality
Stadion Bordeaux (© FC Girondins de Bordeaux)

Francouzský klub FC Girondins de Bordeaux byl dočasně přeřazen z Ligue 2 do třetí nejvyšší ligy. Důvodem jsou přetrvávající finanční problémy, potvrdilo v úterý vedení francouzské ligy (LFP).

Šestinásobný francouzský mistr v současné době jedná o prodeji klubu společnosti Fenway Sports Group, která vlastní anglický Liverpool, tým NHL Pittsburgh Penguins a baseballový klub Boston Red Sox.

Bordeaux se proti rozhodnutí francouzského Národního odboru pro kontrolu řízení (DNCG) odvolalo a má dva týdny na dokončení prodeje. "Z právního hlediska jsme nemohli dosáhnout druhého přerušení řízení, takže DNCG bylo nuceno Bordeaux preventivně přeřadit," uvedl zdroj blízký klubu.

Autor: Livesport.cz / TASR

Komentáře (8)

Přidat komentář
Rudnevs

Toto je dost velka vec, preco je tu 0 komentov? Ako to dopracovali az k tomuto preboha? Mam pocit, ze aj Schalke je na tom lepsie, a to som si koľkokrát vravel, že horšie to už hádam ani nejde.

Reagovat
fenixLFC

co som pochopil z athleticu tak ich majitel v roku 2021 odmietol dalej financovat klub a ten pripadol nejakej banke. nasledne ich zasiahol covid, zostup do druhej ligy a novy majitel (ten co vlastnil aj Lotus v F1, predtym lille alebo boavistu u ktorych napachal bordel). aj v druhej lige mali zdaleka najvyssie vydaje na platy, 125% obratu. nevysiel im postup a tak nastal problem, ktori vrcholi tymto.

ale teraz sa o nich zaujima FSG, co su majitelia liverpoolu ktori hladaju dalsi klub. popravde ked ich zachrania tak to bude hodne dobry krok. jasne, bude sa nadavat ze to bude len farma liverpoolu (co bude), ale s tym ako vedu majitelia liverpool tak to je viac ako dobra sprava aj pre bordeaux keby ich maju

Reagovat
Rudnevs

Ďakujem za info. Ano, tí Luxemburci z Lotusu boli vždy prúser, to sa nečudujem, že to takto dopadlo Majiteľ Liverpoolu by bol super, radšej byť farma než zmiznúť z futbalovej mapy.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Zephyr

Přijde mi, že už několik roků čtu o stavu Bordeaux jen negativní zprávy, které bývaly navíc čím dál horší, takže takovéhle vyvrcholení mě vlastně moc nepřekvapuje.

Reagovat
Inter Eterno Amore

taký pekný štadión a klub tak klesol

Reagovat
cr7sux

Plašil je zničil

Reagovat
Filip12

Smiutjý osud slavné značky přitom před pár lety hráli pohár uefa Chamakhem na hrotu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele