Fulham odměnil Silvu, s koučem podepsal nový kontrakt

24.10.2023, 17:44
Aktuality

Třetí a zřejmě ne poslední sezonu na lavičce Fulhamu před několika měsíci načal Marco Silva. 46letý portugalský kormidelník dnes uzavřel novou smlouvu, londýnský klub si jeho služby zajistil do června 2026.

Silva s klubem nejprve suverénně proplul zpět do Premier League, aby s Cottagers loni dlouho bojoval o evropské poháry (10. místo). Letos je Fulham zatím třináctý, z devíti zápasů vydoloval jedenáct bodů.

"O prodloužení smlouvy jsme jednali už nějaký čas a z podpisu mám velkou radost. Obě strany jsou spokojeny a to je vždycky nejlepší chvíle na prodloužení, chceme pokračovat v úspěšné práci," prohlásil někdejší trenér Estorilu, lisabonského Sportingu, Olympiakosu, Hullu, Watfordu a Evertonu.

"Cítím, že moje práce v klubu ještě neskončila. Máme za sebou dvě skvělé sezony a cílem je usadit klub dlouhodobě v Premier League. To je klíč pro budoucnost a my pracujeme na tom, abychom ho získali," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / fulhamfc.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
Busby babes

Zasch tak dlouho psal: tohle uz nemuze Kenwright prezit az...

Reagovat
Zaschrona

Z vedení klubu měl odejít už dávno, ať už kvůli tomu, že se dlouhodobě spekulovalo, že je nemocný, dávno měl věk na důchod, nebo že už mu z hlediska řízení klubu ujel vlak - a jako majitel na to neměl dost peněz. Na druhou stranu teď lze líp chápat, že z vedení neodešel ani teď v létě...

Každopádně, lidsky to byl zjevně fajn chlap, zapálený fanda a velký liverpoolský patriot, ne náhodou oficiální tiskovou zprávu k tomu má i LFC. Je smutný, že neuvidí první zápas svého klubu na vysněném novém stadionu, čekám, že bude tendence po něm něco pojmenovat.

Ironie osudu je, že o víkendu hrajeme s WHU, proti Moyesovi, který byl jeho nejlepším rozhodnutím z pozice majitele a předsedy klubu.

Reagovat
Dan Gubić

malá útecha, že nezažije nezvratný bankrot svojho klubu.

RIP Bill

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/AlternativeMUFC/status/1717089587414049104

Microwave Barry je skvelej moment.

Jinak teda to, jak na za tyhle zakroky jako na Rashe nepiskaj penalty je voser. Golman mu skoci pod nohy, utocnik ho musi preskakovat plus ztrati balanc a rozhodci: hraj dal, cisty... jen teda ne podle pravidel, kde to je faul. jen to nikdy nepiskaj. A pak se picuje, kdyz tam ten utocnik "zapomene" spicku kopacky, ze je to simulovani.

Reagovat
Busby babes

respektive koukam, ze zmenili asi pravidla a tohle uz neni faul na primej kop, ale na neprimej:

IMPEDING THE PROGRESS OF AN OPPONENT WITHOUT CONTACT

Impeding the progress of an opponent means moving into the opponent’s path to obstruct, block, slow down or force a change of direction when the ball is not within playing distance of either player.

All players have a right to their position on the field of play; being in the way of an opponent is not the same as moving into the way of an opponent.

A player may shield the ball by taking a position between an opponent and the ball if the ball is within playing distance and the opponent is not held off with the arms or body. If the ball is within playing distance, the player may be fairly charged by an opponent.

Reagovat
Busby babes

jeste teda pokud tam nevideli offside, pak cajk v tomhle pripade, ale stejne se to obecne nepiska a melo byt

Reagovat
bbbauch

Offside byl pisknutej, ale podle ty jedny opakovacky bych teda nerekl, ze tam Rash byl

Reagovat
Busby babes

ten hejt se bude hodit jindy, nepiskaj to nidky

Reagovat
Dawon

tak tohle je za me jeden z nejlepsich ever tolik pokladu najednou

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Busby babes

jako ta mikrovlnka, ta je naprosto dokonala. Harryho mama na twitter taky super.

Reagovat
Grahf

bring out he gimp

Reagovat
Golasso

Dá se, ale mohl by se přestat srát do Walcotta z hlediska proměňování šancí , protože ten měl celkem dobré zakončení. Běhat, střílet a vypadat na 15 až do smrti – to jsou věci, které mu šly (aspoň u nás, co si pamatuju).

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/AlexShawTel/status/1717150745806446799

Evertonu prej hrozi 12 bodu odpocet za poruseni FFP. tvl, to by pro ne byla poradna rana...

Reagovat
Busby babes

They took over 3x the allowable losses during the relevant period, in order to build a squad that has been flirting with relegation for the last 3 years, and may now have their fates sealed by this deduction.

ale tak nejak to potvrzuje co rikam, nejhur rizenej klub v PL. To i Glazerove to vedou lip.

Reagovat
Zaschrona

Ne, ztráty primárně vznikly v Moshiriho snaze proniknout do top 6 nedostatečně promyšlenými nákupy hráčů s velkými platy, když každý rok pravidelně měl každý jiný trenér úplně jiný plán. Sice nás potkalo fakt hodně smůly (celá řada hráčů se brzo dlouhodobě zranila nebo měla problém se zákonem), ale když klub místo cesty nahoru začal čím dál tím pravidelnějii flirtovat se záchranou, logicky přišla spirála problémů, která ale +- byla i tak zvládnutelná, pokud bychom nespadli.

Pokles v tabulce = pokles velké části příjmů za umístění v PL = pravidelné extra výdaje za vyhazov trenérů = podpora trenéra znamená další drahá přestavba kádru, která ale dlouhodobě stejně nepomohla. Když se zdálo, že situace konečně začíná vypadat pod Ancelottim líp, tak do toho přišel covid, velký pokles očekávaných příjmů + telefon z Realu a následný sešup formy s Rafou... zároveň s tím se rozběhla nutná výstavba nového stadionu (kde si výdaje s ohledem na FFP nejde započítávat úplně hned) a pak invaze Rusáků na Ukrajinu, čímž jsme přišli o příjmy od firem Usmanova, jemuž dle všeho Moshiri minimálně částečně dělal bílého koně.

Když se to dohromady sečte, minimálně od covidu se vezeme především na vlně chyb z období před tím, do kterých nám přichází další rána za ranou. U vás je primární výhoda, že jste "too big to fail" s ohledem na příjmy klubu, tak snadno z toho koláče jde spoustu peněz projídat bokem nebo mizerně investovat a pořád to +- ujde. U nás to je minimálně do nového stadionu na úplné hraně a to úplně v pohodě teď platí, že vesměs se zásadní chyby s ohledem na dostupné zdroje nedějou.

A s tímhle vším pořád platí to, že nám poslední roky výdaje v podstatě odsouhlasuje PL, že s ohledem na FFP je vše ok. A stejně nakonec nám navrhují nejhorší možný trest... Nejvtipnější na tom je, že PL v tom případě můžou hrozit žaloby od nás i dalších klubů. Objektivně to nemá dobrý řešení, subjektivně nakonec zas nejspíš bude trpět fanda Evertonu, jak kdyby toho už nebylo dost... Moshirimu to je ukradený, Bill umřel a podvodníci z 777 budou mít radost, že bude nižší cena...

Reagovat
Salfovic

A to vás nemůže koupit někdo solidní, třeba ten šejk co chtěl ManU.

Reagovat
Busby babes

Toho povazujes za solidniho? ten mel akorat velkohuby kecy co vsechno postavi a koho koupi ale realne nedokazal dat ani nabidku, ktera by pro Glazery byla zajimava

Reagovat
mithro

Reagovat
Zaschrona

Už prosím hlavně žádné majitele z pochybných zemí.

Reagovat
iamek

Reagovat
Zaschrona

Prý nejde trestat fanoušky, říkalo se ohledně možného trestu pro kluby za pokus utéct do superligy... kdo přesně tady teda má být potrestaný? Podle toho jestli majitelé neumí klub řídit podle pravidel o udržitelnosti, tak jim mají klub nuceně odebrat a do doby prodeje převést nezávislému správci...

Reagovat
mithro

The other question we should be asking is why has the Premier League been able to complete an investigation and independent commision come to the point of announcing verdict on Everton case so much quicker than the years it has taken to conclude serial champion Man City case.

Reagovat
Zaschrona

No, třeba Carragher je k tomu na X dost hustej.

https://twitter.com/Carra23/status/1717171341005127688

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele