Füllkrug znovu udeřil v závěru, na velkých turnajích je nejlepším náhradníkem

24.06., 10:10
Aktuality
Niclas Füllkrug (© AFP)

Německý útočník Niclas Füllkrug v nedělním utkání na Euru proti Švýcarsku znovu potvrdil pověst produktivního "žolíka". Jednatřicetiletý fotbalista Dortmundu v nastavení zařídil svému týmu remízu 1:1 a první místo ve skupině. V roli střídajícího hráče se prosadil na domácím šampionátu už podruhé a v součtu s dvěma trefami na minulém mistrovství světa je nejlepším německým střelcem z pozice náhradníka na velkých turnajích.

"To je pěkné, o tom jsem nevěděl. Ale nakonec čtyři góly jsou čtyři góly, ať padly jakkoliv," citovala Füllkruga agentura SID. Urostlý útočník dal 13. branku v 19. reprezentačním utkání, z toho sedm jich vstřelil jako střídající hráč. Na právě probíhajícím Euru navázal na zásah proti Skotsku a je teprve čtvrtým dvougólovým střelcem turnaje.

Füllkrug si ve druhé minutě nastavení za nepříznivého stavu naskočil na centr Davida Rauma a v lehkém záklonu stlačil svou hlavičku mezi tři tyče. "Všichni víme, že jsem dobrý hlavičkář, ale tohle byl hlavně vynikající centr," ocenil spoluhráče, jenž rovněž přišel do hry až v průběhu zápasu. "Pro trenéra je vždy dobré, když má na lavičce více fotbalistů, kteří dokážou změnit vývoj utkání," přidal.

"Byl to úžasný gól, ta hlavička vůbec nebyla snadná," pochválil svého svěřence trenér Julian Nagelsmann, který mu zatím dal na turnaji v součtu 73 zápasových minut. "Roli náhradníka zvládá výborně, což je skvělé, ale zároveň pro něj i trochu smolné. Máme teď dost času promyslet sestavu na osmifinále, rozhodně je ve hře varianta, že nastoupí od začátku," připustil šestatřicetiletý kouč.

Německo ve vyřazovací fázi čeká v sobotu 29. června v Dortmundu druhý tým skupiny C, ve které jsou Anglie, Dánsko, Slovinsko a Srbsko.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
Rudnevs

Raum a Füllkrug = Odonkor a Neuville

Reagovat
Seydou Doumbia

Odonkor to byl mistr

Reagovat
Pharrell

Ten kdysi hrával z Dortmund že ?

Reagovat
Seydou Doumbia

jojo, můj oblíbenec i když spíš zpětně a kvůli csm na pc, jinak jsem ho v té době znal jen matně

Reagovat
raduinho

Škoda, že nemůžu sázet, tohle jsem věděl dopředu.

Reagovat
Seydou Doumbia

nebylo 18 nebo?

Reagovat
raduinho

Banka zakázala, ale udělám ještě účet u jiné. Pravidla pro hypotéky jsou nesmyslný.

Reagovat
Seydou Doumbia

už máš hypoteku a banka ti zakazala udělat učet jo? fuha

Reagovat
raduinho

Ne, právěže je v řešení, takže nesmí vidět ve výpisech tipáč

Reagovat
Seydou Doumbia

aha okey, neznám jak drsný jsou tam podmínky...jsem myslel že nevadí nějaký ten litřik sem a tam, pokud to nechceš rozjet ve velkým

Reagovat
raduinho

No, kdyby litřík. To, že někdo měsíčně prokouří desítku na cigárech jim je jedno, ale jakmile si pošleš občas na tipáč 2 kilča, tak už si pro ně rizikový, hazard prostě vůbec nevidí rádi. Je to mazec.

Reagovat
Seydou Doumbia

přes babu, přes kamoše, nebo založit jiný bankovní učet? nikdy jsem to řešit nemusel, ale masakr no

Reagovat
smazaný uživatel

Pff, to by mě nenapadlo.

Reagovat
raduinho

Škoda, že nemůžu sázet, tohle jsem věděl dopředu.

Reagovat
Csaplárova past

Základ místo Havertze. Včera němci až moc centrovali, ale tento borec je prostě lepší hlavičkář než Havertz

Reagovat
Bayern +

Ten by mal v repre hravat základ pred Havertzom na 9 až dokym neukončí kariéru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele