Gazprom utrácí. A Zenit láme rekordy

05.08.2010, 11:52
Názory a komentáře
Ve středu přiletěl do Petrohradu podepsat kontrakt se Zenitem obránce FC Porto a portugalského národního týmu Bruno Alvés. Oficiální stránky Zenitu informovaly o dohodě s Portem a portugalská strana dokonce s radostí zveřejnila přestupovou částku, ta činí 22 milionů eur.

Alves je nyní nejdražším hráčem, který přestoupil do Ruska ze zahraničí. Předchozí rekordman byl také spjat s Portem. V době, kdy Dinamu vládl ruský mecenáš Alexej Fedoryčev, Moskvané přivedli Manicheho za 16 milionů. Na třetím místě je přestup Anatolije Timoščuka z Šachtaru do Zenitu za 14.5 milionů.

Vůbec nejdražší transfer v ruské lize se uskutečnil v srpnu 2008, kdy Gazprom koupil trenéru Advocaatovi dáreček v podobě Portugalce Dannyho. Suma to byla vskutku astronomická, Dinamo dostalo 30 milionů.

Nyní tak Petrohradu patří všechny rekordy na ruském trhu.

Trenér Luciano Spalletti v jednom kuse opakuje, že Zenit potřebuje před Ligou mistrů výrazně posílit a štědré vedení Gazpromu mu vychází vstříc. Letos v létě přivedlo Bucharova (12 milionů), Lukoviće (7 milionů) a již zmíněného Alvése. Další posily jsou na cestě...

Před dvěma lety bývalý trenér Juventusu Claudio Ranieri prohlásil: "Nelze podceňovat mužstvo, které může vynaložit na nákup jednoho fotbalisty 30 milionů eur." V období krize kupuje Zenit obránce za 22 milionů.

Vedení Gazpromu opět dalo najevo, že nemá v úmyslu šetřit, když jde o svou milovanou hračku. Jak jinak vysvětlit, proč je obránce, kterému bude v listopadu 29 let, dražší než přestup Andreje Aršavina do Arsenalu? A například nákup útočníka Alexandra Bucharova stál Gazprom trojnásobně více než prodej Pavla Pogrebňaka do Stuttgartu.

Už nepřekvapuje nikoho, že Zenit hraje na trhu podle vlastních pravidel a nebere ohled na fair play financování, které od klubů požaduje vedení UEFY. Nepřekvapuje ani to, že se Porto rozhodlo rozloučit s vlastním kapitánem. Mnohaletý lídr portugalského fotbalu se letos nedostal do Ligy mistrů, a protože nemá za sponzora Gazprom, je třeba utáhnout opasky.

V Portu si Bruno Alvés vydělal 1.2 milionů ročně, což z něj dělalo nejlépe placeného hráče týmu. V současných podmínkách to byla pro Porto příliš vysoká částka. Vedení klubu bylo připraveno svého kapitána prodat a čekalo na nabídky od špičkových anglických klubů.

Hra Alvése na mistrovství světa nebyla špatná, ale nic okouzlujícího Portugalec rovněž nepředvedl. Nakonec svou nabídku do Portugalska neposlala ani Chelsea, ani Manchester. Zato obrovský zájem ükazoval Zenit. Dokonce i Danny dostal úkol svého krajana okouzlit líbivými slovy o městu i klubu. Mezitím vedení Zenitu pracovalo na snížení ceny Alvése, Porto zpočátku požadovalo 30 milionů.

Sám Alvés se rozloučil s fanoušky Porta slovy. "Jsem spokojen, že jsem přestoupil do Zenitu. Je to dobře i pro klub. Tento přestup je vítězstvím pro všechny strany."

Portugalské zdroje tvrdí, že Alvés si v novém působišti vydělá ročně 1,9 milionu eur a jako "cestovné" dostane 2,8 milionu. O tom, jakou část této sumy dostanou ruští a portugalští zprostředkovatelé přestupu, se můžeme jen dohadovat.

A proč vlastně řešit takové drobnosti, když se Zenit posílil o top obránce a je připraven potěšit samotného šéfa Gazpromu Alexeje Millera novými vítězstvími!

Autor: David Kubáň

Komentáře (80)

Přidat komentář
smazaný uživatel

contro il calcio moderno To je hnus toto.

Reagovat
RC

proc je to hnus?Kdyby bylo mozne je vodit do cech tak by ti to urcite nevadilo...

Reagovat
smazaný uživatel

nelíbí se mi, jak si hrají vlastní ligu ohledně peněz. Jako to onehdá dělala Chelski třeba

Reagovat
clinger

mě by to vadilo.nesnáším když některé kluby utrácejí takové nehorázné peníze.viz Real,ManCity

Reagovat
smazaný uživatel

Tak u Realu je to už tradice

Reagovat
smazaný uživatel

je to hnus, kdyby si se kvuli vedeni musel stydet za vlastni klub, tak by ti to rozhodne vadilo

Reagovat
smazaný uživatel

Ale není, ať nakoupí pořádné hráče a můžou konkurovat týmum typu Barcelona, Chelsea, ManU, protože Liga Mistrů je poslední dobou jedny a ty samé týmy s vyjímkou tohoto roku

Reagovat
smazaný uživatel

kvůli tomu musí nakupovat v takovém mnžství?

Malafeev, Anyukov, Krizanac (Radimov 71), Puygrenier (Shirokov 62), Sirl, Denisov, Tymoschuk, Zyrianov, Dominguez (Arshavin 46), Pogrebnyak, Danny.

k výhře nad Man. Utd. to stačilo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a jako "cestovné" dostane 2,8 milionu

Reagovat
smazaný uživatel

ruskou je teda liga, a proto se naní těším na nova sport místo PL

Reagovat
smazaný uživatel

já myslim že PL poběží pořát

Reagovat
smazaný uživatel

nepoběží

Reagovat
smazaný uživatel

Zato obchodní "praktiky" Man City ti určitě nevadí...

Reagovat
smazaný uživatel

proč by mi měli vadit ? mě nevadí ani u Zenitu, nic takového jsem teda nenapsal, jenom řikám že když nejdražší přestup je při rovnání se španělskem itálií a anglií směšný, tak proč vysílat ligu která nedosahuje takových kvalit, pouze sem na*ratý na nova sport a její vedení ..

Reagovat
vocasisko

ona za to v první řadě nova sport vůbec nemůže... můžou za to poskytovatelé vysílajících práv PL pro Česko, Slovensko, Maďarsko, kteří vysílací práva prodali společnosti Digi TV a i kdyby je nova chtěla odkoupit od společnosti Digi TV, tak by to bylo za astronomickou cenu a tak Novu chápu, že od toho raději dala ruce pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

je to škoda no, mít satelit tak se to chytá krásně

Reagovat
smazaný uživatel

Pro ty, kteří to neví, tak na Livescorehunter.com vysílají live zápasy od azerbajdžánský ligy až po anglickou v celkem slušný kvalitě....Kdo má slušný připojení, nemusí zbytečně platit satelit, nebo "zloděje" z UPC. Tak přeju hodně zábavy a pevných nervů....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se omlouvám, špatně jsem si tvůj příspěvek vyložil, nicméně práva na anglickou ligu jsou už tak drahá, že se to prostě Nava Sportu nevyplatí, Španělská a Italská liga je na Sportu1 a Sportu2, Francie,Portugalsko, Rusko na Nova Sport...myslím, že nabídka je i tak široká

Reagovat
smazaný uživatel

jo, však fotbal ke koukání se najde, ale tu ruskou na pohled zrovna nemusím

Reagovat
smazaný uživatel

tak se bez koukat treba do lednice prosimte

Reagovat
smazaný uživatel

OT:Přestup Maria Balotelliho z Interu Milán do Manchesteru City není tak blízko, jak se ještě nedávno zdálo. Podle anglických médií jsou nyní výraznou překážkou útočníkovy platové požadavky. Balotelli údajně po Citizens chce týdenní gáži 180 tisíc liber a k tomu další peníze za obrazová práva, jeho týdenní mzda by tak přesahovala 200 tisíc liber. ....

co k tomu dodat ....je hnusné jak se z fotbalu stavá jenom obchod a každej chce vydělat ( i když ještě nic nedokázal) ....nechápu jak si může takhle beze jmenej hráč říct o takovou pálku vyhrál snad krále střelců v SA nééé , hraje stabilně za národák a je jeho oporou néé ,jak přišel na to že dá někdo takovej plat hráči co nic nedokázal a chová se jak děcko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hmm zenit pujde zase nahoru radši bych tam viděl CSKA nebo Spartak

Reagovat
smazaný uživatel

cska

Reagovat
cetto

to by ale znamenalo že si Necid nezahraje už tak to vidím na o polovinu menší zápasovou vytíženost než když tam přišel a hostovačku pro příští sezonu (viz Janczyk)

Reagovat
kubys

Gazprom si z toho dělá prdel... Podpálit Gazprom Arenu už ve fázi rané stavby! A hlavně ať nikdo nedopustí, že koupí Semaka, to by bylo opravdu moc, i když...pokud nabídnou hodně, tak by jej Rubin asi měl pustit, i přestože to bude větší oslabení než Bucharov, hlavně vyždímat ty svině! Btw. jen čekám, kdy vedení Gazpromu koupí i nějakou černou perlu, to bude pro fanoušky asi opravdu šok.

Reagovat
smazaný uživatel

"Podpálit Gazprom Arenu už ve fázi rané stavby!" ...navíc, co jsem se dočetl, tak Gazprom už do té stavby nedá ani rubl, bude to z větší části financovat město (i když můžeš namítnout, že město má většinu pžíjmů díky daním gazpromu...) každopádně podporuju výstavbu nových stánků, ať je to kdekoli na světě

Reagovat
kubys

Jenže v Gazprom Areně, alespoň podle mě, naprosto zemře atmosféra, která je na Petrovském. Přirovnal bych to k přesunu Arsenalu z Highbury na Emirates Stadium.

Reagovat
smazaný uživatel

Ruské stadiony, kromě Lokomotivy a Lužnik potřebujou rekonstrukce jako sůl. Petrovský je strašně malý stadion a podle mě Zenith hodně omezuje. A příměr s Highbury je vedle. Domácí stadion Zenithu je Kirov, (byli tam tuším skoro padesát le), ne Petrovský, navíc Higbury byl útulný stadion s tribunama nalepenýma ke ploše, ale Petrovský je letiště s atletickou dráhou. Nový stadion jim může jenom prospět, aji kdyby to náhodou byla sterilní aréna, což se stát nemusí.

Reagovat
kubys

Jenže problém s Kirovem je ten, že je zbouraný. A mluvím o atmosféře, ne co je jejich domácí stadion...

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, ta nová aréna roste na jeho místě. Takže se dá říct, že jde jenom o brutální rekonstrukci, stejně jako v případě Edenu, nebo snad někdy Lužánek.

Reagovat
smazaný uživatel

Chimki Arena je pěkná, moderní Navíc CSKA staví stadion, který by měl být hotový 2012. Většina těch stadionů není hrozná a je pro odpovídající počet lidí, takže ten zápas má solidní kulisu ( kromě úřadující mistra Kazaně ). Samozřejmě některé jsou staré, ještě z dob Sovětů, ale ty mají taky svoje kouzlo

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak má taky nějaké plány. Viděl sem návrhy stadionu Dynama, Kazaně a ještě tuším kohosi. Jestli se to všecko doopravdy postaví, tak to ruskou ligu hodně zvedne.

Reagovat
smazaný uživatel

V Kazani je to škoda, tam se lidi teprví učí chodit na fotbal

Reagovat
kubys

V Kazani asi bude vždycky AK-Bars výše. Přitom na takového Kasajeva, Nobou nebo Ansaldiho je radost pohledět.

Reagovat
smazaný uživatel

Těch hráčů skvelých je tam neskutečně hodně, snad se podaří aspoň porazit volejbal

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Bruna je černý, tmě kecům že je jenom opálený, může věřit jenom naivka.

Reagovat
kubys

Reagovat
kubys

Já to ale myslel spíš tak, že hráče, u kterého o tom nebude vůbec pochyb.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak obahojovat ho stejně budou zastánci Bystrova, kterým by nevadilo i kdyby byl černý jak Ballotelli. Každopádně je to hnus, Zenit bude mít asi nejvíc fanoušků bez mozku a zbytek Ruska ho bude ještě více nenávidět. Fini z Ruska ven !

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme.... libi se mi komentar co sem nekde slysel, ze Gazprom to bere postupne a nenapadne. Porad tmavsi a tmavsi... nejdriv Meira, pak Bruno Alves, pak pujdem jeste tmaveji a nakonec tu bude nenapadne i Balotelli

...ale co, opalenost Alvese me ted stejne stve tak nejmin.

Reagovat
smazaný uživatel

len aby nedopadli ako Real M. ... same hviezdy a vysledky 'nulove'

Reagovat
smazaný uživatel

Suverenni vykony i naskok po prvni pulce ligy... ziskano 39 bodu z moznejch 45. Nebojim se, ze by si Gazprom dostatek vysledku nekoupil...

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně se do LM ani nedostanou

Reagovat
FC Porto FC

Doufám !

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Co se směješ, byli rádi, že postoupili do dalšího kola

Reagovat
kubys

Mě by zajímalo, kolik jsi viděl zápasů Zenitu letos.

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitou týmu mají na semifinále

Reagovat
Boban

to i city...

Reagovat
FC Porto FC

Kvalitu na na mistra LM a i PL maji i City a víš jak hrajou přatelaky.......takže to nic neřeší ta ''kvalita''

Reagovat
kubys

A víš jak Zenit hraje v lize?

Reagovat
FC Porto FC

Tak v lize.........

Reagovat
smazaný uživatel

To by Gazprom zešílel.

Reagovat
FC Porto FC

Zenit a City si ted mužou podat ruce

Reagovat
Ferguson6

Zle pre Hubocana, velmi zle

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by fajn kdyby Gazprom utrácel aji za Schalke.

Reagovat
Ferguson6

Ved maju od Gazpromu Metzeldera, Raula, Jendriseka

Reagovat
minoLFC

hmm zeby som novasport aj pozrel nakoniec?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám rád, když se utrácejí takové sumy za hráče - vadí mi to i u "mého" Realu. Ale rozhodně nechápu, jak někdo může tvrdit, že ruska liga je špatná. Hrají v ní výborní hráči a to, že o ní nic neví, neznamená, že je špatná.

Reagovat
Jajinek

co se tyce Maria, argumentace o jeho talentu a o to jaka to bude hvezda jsou uplne mimo. Mario i pres to, ze ma urcity talent, tak hraje nevyrovnane a zcela prumerne. Zazari jednou za rok, jeho styl je neefektivni a neproduktivni, znamky vselijake a hlavne. Za 3 sezony v acku jeho vykonnost jenom klesa. Sve prvni sezone, kdy mu to pul roku klapalo v utoku s Cruzem, se ani nepriblizil. Kalkulovat s tim, ze se bude zlepsovat, je tedy dost osidne. Podle tehdejsich predpokladu uz mel byt nyni uplne nekde jinde nez je. Nic nedokazal a ten plat je smesny, stejne tak jeho cena, kterou snad City zaplati. Ano, vsichni se tu bavime o jeho vystrelcich, ale kdyby hral dobre, Inter by si ho i presto nechal. Neprodavame ho pro nic za nic. Tohle by si meli nekteri mistni silenci uvedomit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
smazaný uživatel

Reakcia na:"jeho styl je neefektivni a neproduktivni"

Štatistika v SA:

Etoo:2501 min,12 gólov,7 gólových asistencií

Balotelli:1410min,9 gólov,6 gólových asistencií

Štatistika jednoducho nepustí,Balotelli bol efektívnejší a produktívnejší na tom istom poste na počet odohraných minút.

Reagovat
Jajinek

vybral sis jedno slovo a zase se jdeš hádat...

Mario v soubojích často padá a nemá tah na bránu a nedokáže v souboji s obráncem využít své technické výhody na to, aby ho definitivně obehrál. V tom je jeho styl neefektivní.

Když odečteš 2+2 za 45 minut Palermem (jediná jeho exploze) dostaneš čísla, která jsou jasně neproduktivní. Jeho srovnání s Eto´oem to ještě podtrhuje. Eto´o byl zcela oprávněně kritizován za slabou produktivitu, která byla v této sezóně žalostná. Mario má stejná čísla, ale na rozdíl od Samyho, nedokáže být prospěšný týmu jinak. Nemá pohyb, napadání, hru bez míče...takže je týmu úplně na nic. Takže je neefektivní a neproduktivní.

A ještě bych doplnil, přijde mi úsměvné, jak v této diskuzi (která je smazaná a hodně lidí v ní vyjádřilo svůj názor na tebe) někoho kritizuješza nedostatek argumentů a za používání smajlíků, když ty jsi v tom přeborník. Fotbalu nerozumíš, s argumenty jsi na štíru, z diskuzí utíkáš a často jen používáš smajlíky. To je asi tak vše, co bych k tomu napsal. nemá cenu se k tomu dále vyjadřovat a dělat tady vlákno.

to, že si Mario za 3 roky nebyl schopný vybojovat místo v základní sestavě Interu i přes to, že na jeho pozici obzvláště v poslední sezóně nebyla nějaká velká konkurence a hrálo se velké množství zápasů, není náhoda. A není to jen způsobeno jeho výstřelky, které jsou kapitola sama pro sebe. Jeho výkony jsou zkrátka neuspokojivé, což viděl Mourinho i všichni Interisté.

Pokud nedokážeš argumentovat v celku, ale jen opět vytrhneš nějakou větu z kontextu, opravdu se nemáme o čem bavit.

Reagovat
smazaný uživatel

Utekám?lool...Napísal som svoj názor na danú vec a dalej som to nepotreboval rozoberať,taktiež ani teraz nemusím reagovať na teba,ale to neznamená,že utekám,svoj názor na Balotelliho som napísal,tak isto aj tvoj názor na Maria poznám,aj na Weslyho a viem,že si jeho najväčším kritikom.Reagoval som na teba preto,lebo už po x krát píšeš,že je neefektívny a neproduktívny,tak som napísal jeho štatistiku v SA za minulú sezónu.A ešte raz niečo pre teba:Ak na mňa zareaguješ a ja nezareagujem na teba,to neznamená,že utekám.To znamená,že bud nemám čas,lebo potrebujem sa venovať niečomu dôležitejšiemu ako Balotellimu,spím,ešte som si tvoj príspevok neprečítal alebo nemám už náladu na danú tému alebo považujem za dostatočné to,čo som povedal k Mariovi.

P.S.:Bol by som zvedavý ako by bol v Interi "tvoj" Palladino produktívny,ked zatiaľ v SA je hodne neproduktívny-minulá sezóna 4 góly,predtým 3,predtým 2.Ak by to tak išlo,teraz by mal dať 5 gólov,ale to je na hráča útočníka obliekajúceho dres Interu žalostne málo.

Reagovat
Jajinek

nemá cenu tu s tebou řešit Palladina, o jeho kvalitách tě nepřesvědčím, téma produktivita jsi nepochopil a stejně by ses akorát hádal. tak to necháme tak. Každý si obrázek udělá...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V tom co píšeš o Mariovi máš naprostou pravdu, ale co se týče Samyho. Věc se má tak, v Barce hrál hrotového útočníka, kde na něj šla většina balónů a nevracel se skoro vůbec do obrany, protože se to po něm nechtělo, na místo toho v Internu si plní i spoustu defenzivních úkolů a hlavně v druhé polovině sezóny kdy přišel Panděv hodně pomáhal v záloze a to vlastně předvedl i ve finále proti Bayeru, takže po něm jeho fanoušci nemohli očekávat takovou kanonádu, kterou předváděl v předchozích sezónách.

Strašně miluji, když někdo vytáhne nějaké statistiky, které o ničem nevypovídají, což není k tobě!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm....Denik Sport-Express píše, že Semak zítra přiletí do Petrohradu a podepíše se Zenitem kontrakt.

Reagovat
smazaný uživatel

A je to i na oficiálních stránkách Zenitu....

Reagovat
smazaný uživatel

NENAVIDIM GAZPROM!!!!!!!!!!!!!!!!!! udavate se penezma i svym plynem

Reagovat
smazaný uživatel

a vratte nam Zenit!!!

Reagovat
smazaný uživatel

kde sou ty časy, kdy ještě tenkrát pravý zenit válel v intertotu a největší nepřátelé byli Mostovoj s Karpinem

Reagovat
smazaný uživatel

Chudak Kerza..

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

1882 je naschvíl nastrčený provokatér?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele