Gignac: Vím, že toto je moje poslední šance

14.07.2012, 19:03
Aktuality
Co dokazovat má André-Pierre Gignac. Francouzský útočník před dvěma roky odešel z Toulouse do Marseille a na jihu země se především trápí. Sám moc dobře ví, že letos má poslední šanci přesvědčit o svých kvalitách klub i fanoušky...

"Ty poslední dvě sezony pro mě byly hodně těžké, laboroval jsem se zraněními a podával špatné výkony. I když jsem se loni v lednu dokázal dostat do formy, tak mým cílem je podávat kvalitní výkony po celý rok. Vím, že mám co dokazovat jak klubu, tak i fanouškům. OM vynaložilo velké úsilí, aby mě získalo a teď je na mně, abych tuto investici splatil," říká odhodlaně.

27letý útočník se v dresu Toulouse stal v sezoně 2008/2009 králem francouzských ligových střelců, následující sezony sice byla v tomto ohledu podstatně slabší, přesto Olympique neváhal a zaplatil za něho šestnáct milionů eur. V první sezoně v Marseille se Gignac v Ligue 1 trefil osmkrát, loni v 21 startech jenom jednou. Sám tak ví, že nyní má poslední šanci přesvědčit o svých kvalitách.

"Bylo až nesnesitelné být vyřazen prakticky na celou sezonu, trénovat odděleně a sledovat spoluhráče, jak vyhrávají. Ale i to mě posílilo a dodalo mi to odhodlání, abych se znovu stal tím útočníkem, jakým jsem býval. Moc toužím uspět a vyhrát. Tohle je první rok, kdy absolvuji letní přípravu bez zdravotních problémů, což je hodně důležité. Vím, že toto je moje poslední šance a jsem připraven do toho dát vše," dodává.

Marseille loni v lize zklamala a skončila až na desátém místě, na mistrovský Montpellier přitom ztratila propastných 34 bodů. Nedávno odešel trenér Didier Deschamps, zpět na špičku tabulky pak má tým vrátit Elie Baup.

"I tohle je další výzva, skončit až na desátém místě je pro takový klub ostuda. Je třeba to brát tak, jak to je, sami víme, že je třeba hrát lépe. Toto je klub s velkou tradicí," říká.

Autor: Tomáš Pavlík / ligue1.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přeju mu to.

Reagovat
smazaný uživatel

Thiago Silva has joined Paris Saint Germain from AC

Reagovat
božský John

Bože muj...kolik už jich jenom měl

Reagovat
Godwinson

Trochu mě mrzí, že ten přesun do Montpellieru nevyšel. Ani nevím, jestli Nicollin bojoval nebo dal na Girarda, který ho nechtěl. Bylo by to riskantní a drahé, ale v klubu typu Montpellieru bych v to jeho oživení věřil poměrně dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tulen

on to ma v sebe, som si isty, ze sa prebudi

Reagovat
smazaný uživatel

Je na čase se probudit

Reagovat
penepi

Prajem mu to, ale stále je relatívne mladý, takže takýto hráč ešte bude mať šance a toto určite nie je posledná.

Reagovat
smazaný uživatel

S Lisandrem jsou to největší sympaťáci francouzské ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Tak Louisa Necib prodlužuje o 4 sezony, Godwinsone. Takže žádné PSG nebude

Reagovat
smazaný uživatel

palec hore ale naopak aj Silva predlzil a nakopniec prestupil ...

Reagovat
Godwinson

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele