Given se vrací na sever Anglie, bude hostovat v Boro

28.11.2013, 21:41
Aktuality
Shay Given se může po dlouhé době těšit na zápasovou praxi. Jako dočasná výpomoc přichází do druholigového Middlesbrough, přičemž dle Telegraphu existuje šance, že manažer Boro Aitor Karanka bude usilovat minimálně o prodloužení hostovačky...

Middlesbrough využilo možnosti takzvaného "nouzového hostování" poté, co na tři zápasy přišlo o potrestanou jedničku Jasona Steelea. Shay Given by se tak měl mezi tři tyče postavit ihned tuto sobotu, kdy Boro čelí Boltonu.

Tím by si 37letý Ir odbyl již 600. klubový start a zároveň by se tak dostal do úzkého kruhu hráčů, kteří kdy nastoupili za všechny tři přední celky ze severovýchodu Anglie. V Sunderlandu dříve Given chvíli hostoval z Blackburnu, přičemž v Newcastlu je po 12 letech a 461 odchytaných zápasech učiněnou modlou.

V Aston Ville ovšem rekordman v počtu startů za irský národní tým (125) už druhou sezonou pouze kryje záda Bradu Guzanovi, proto není vyloučeno, že v Middlesbrough setrvá déle než pouhý měsíc. Zřejmě by pak ale stále šlo akorát o hostování, neboť se věří, že Given momentálně v Birminghamu týdně pobírá zhruba 55 tisíc liber. Takovou gáži mu až 19. tým League Championship slíbit nemůže.

"Je to skvělý brankář, ale my jsme museli učinit rozhodnutí, které považujeme za správné," řekl k dočasnému odchodu zkušeného gólmana manažer Aston Villy Paul Lambert s tím, že si Givena dále považuje jakožto vzorného profesionála.

Aston Villu načas opouští také levý bek Enda Stevens, který bude do konce kalendářního roku působit v druholigovém Doncasteru.

Autor: Tomáš Daníček / telegraph.co.uk, gazettelive.co.uk

Komentáře (346)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele