Griezmann překvapivě končí v reprezentaci, uvolnil místo nové generaci

Dnes, 11:34
Aktuality
Antoine Griezmann (© AFP)

Trenér francouzské reprezentace Didier Deschamps za několik dní oznámí nominaci na další fázi letošní Ligy národů a mezi vybranými hráči se neobjeví Antoine Griezmann, třiatřicetiletý útočník dnes překvapivě oznámil konec v národním týmu.

"S těžkým srdcem a spoustou krásných vzpomínek uzavírám jednu báječnou kapitolu svého života. Děkuji za nádherné dobrodružství v národním dresu, brzy se zase uvidíme," napsal na sociálních sítích.

"Oznamuji svůj konec ve francouzské reprezentaci. Po neuvěřitelných letech plných výzev, úspěchů a nezapomenutelných momentů přišel čas obrátit list a udělat prostor nové generaci," zdůvodnil své rozhodnutí.

Griezmann reprezentační dres oblékl ve 137 zápasech, se 44 góly je čtvrtým nejlepším střelcem francouzské historie a vedle toho svým spoluhráčům na 38 zásahů nahrál, v tomto ohledu nemá mezi svými krajany konkurenci. V roce 2018 se stal mistrem světa a předloni si zahrál ještě jedno finále světového šampionátu, zdobí ho rovněž stříbro a cena pro nejlepších střelce z mistrovství Evropy 2016.

"Oblékat národní dres bylo poctou a privilegiem a reprezentaci opouštím s pocitem hrdosti a vděčnosti. Měl jsem čest reprezentovat svou vlast a dostal šanci zažít neuvěřitelné chvíle, jako například stát se mistrem světa. Les Bleus budu nadále poctivě sledovat. Jsem přesvědčen o tom, že francouzská reprezentace před sebou má světlou budoucnost a nemohu se dočkat, až uvidím zářit další generaci," napsal dále.

Griezmann se svým rozhodnutím přišel několik hodin poté, co si v dresu Atlética Madrid na své konto připsal jubilejní 500. start ve španělské nejvyšší soutěži. V průběhu kariéry se mu vyhýbala zranění a vedle trofejí a titulů se na mezistátní scéně může pochlubit i jednou unikátní šňůrou - od roku 2017 nevynechal ani jeden z 84 po sobě jdoucích zápasů, tato série skončila až letos v březnu kvůli problémům s kotníkem.

Autor: Tomáš Pavlík / espn.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
fantomas10

Kdysi jsem si myslel, ze Pogba bude lepsi nez Griezmann, ok nevyslo

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

Škoda no Grizi . Tohle bude obrovská ztráta pro reprezentaci Francie . Tenhle borec jim bude strašně moc chybět .

Reagovat
monkej

jediný hráč, ktorý dokázal niečo vymyslieť v tom tíme plnom bežcov bez kreativity.

Reagovat
veikko

Současnou Francii nedávno hezky glosoval domingo. Říkal, že se z ní definitivně stal nabušený Senegal se vším všudy. Mají super stopery, neskutečné množství kvalitních defenzivně laděných střeďáků a výborná křídla.

Kreativita nula a chybí jim kvalitní zabiják do vápna. To odešlo s Giroudem a Griezmannem.

Reagovat
SunFells

Olise je kreativnější hráč než Griezmann.

Reagovat
veikko

Ta kreativita bude tím, že nemá nic společného s francouzským fotbalem kromě občanství.

Reagovat
Reggie

Reagovat
SunFells

Tak Dembele, časem určitě i Doue a snad Cherki L1 k tomu ale moc nevybízí no.

Reagovat
Bakary3

už prostě Francie, no

Reagovat
Puskas

Reagovat
Reggie

Reagovat
Y.N.W.A

zkrátka africkej tým

Reagovat
Sigma Olomouc

Legenda

Reagovat
nani92

posledný beloch v Repre?

Reagovat
monkej

Hernandezovci

Reagovat
LeonardoUžoa

Rabiot, Pavard a bratři asi. Ale to už je fakt málo.

Reagovat
veikko

Ještě Clauss a Digne

Reagovat
SunFells

Clauss, Goundouzi

Reagovat
Foppy

A ještě Kanté

Reagovat
SunFells

Chápu ho, bez Girouda už nemohl.

Reagovat
Godwinson

Dobre udelal, v Nemecku to od nej bylo neco strasneho.

Francie ma hracu dost, aby s tim neco vymyslela.

Reagovat
Beči

Reagovat
Phillipinho

Legenda

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele