Griezmannův nástupce Olise zatím ve Francii nepřesvědčil. Dejte mu čas, nabádal Baticle

Dnes, 10:23
Aktuality
Michael Olise (© FRANCK FIFE / AFP)

Dvaadvacetiletý křídelník Michael Olise si díky svým výkonům z minulých sezón vysloužil lukrativní angažmá v Bayernu a na reprezentační úrovni se už probyl do áčkové reprezentace. Za francouzský tým zatím nastoupil do třech duelů Ligy národů, zásadněji se ale neprosadil. Gérald Baticle, kouč francouzské jednadvacítky, každopádně vyzývá, aby Olise dostal čas.

Londýnský rodák, který už v mládežnických kategoriích nastupoval ve francouzském dresu, se v létě účastnil Olympijských her v Paříži, kde platil za jednoho z důležitých pilířů. Jenže přechod mezi elitu zatím Olisemu nevychází. Do prvních třech utkání proti Itálii, Belgii a v Izraeli ještě vyrukoval, do toho posledního v Belgii už ovšem ne. Především při vítězství Les Bleus na neutrální půdě v Budapešti proti Izraeli se ofenzivní hráč trápil.

Zpočátku na pozici křídla ztrácel míče, konkrétně ve dvaceti dvou případech, neměl přehled ve hře, nebyl rozhodný. Jako by ani po fyzické stránce nestačil. Přitom právě on je stavěn do role toho, kdo by mohl nahradit Antoina Griezmanna, jenž už dal nároďáku sbohem. "Neodehrál svůj nejlepší zápas. On to také ví,” hodnotil Oliseho výkon trenér Didier Deschamps. "Umí toho spoustu, jenže teď vykázal mnoho technických chyb. Jsou tam očekávání. Těm už však čelil v minulosti," dodával.

Reputaci si ještě může Olise napravit v listopadu, to čeká Francii domácí klání s Izraelem a pak to venkovní v Itálii. "Možná byl v posledním mači pod svou obvyklou úrovní. Stále je to však mladý hráč. Potřebuje hlavně hrát, adaptovat se v Bavorsku a přizpůsobit se francouzské reprezentaci,” uvedl Baticle pro televizní stanici RMC Sport v pořadu After Foot. "Talent, jaký jsem mohl vidět, profesionalita, jakou má, to je něco, na co dost koukám. On se vrátí a bude úspěšný,” nepochyboval lodivod Les Espoirs.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Věřím že to Olisečko zvládné i když nahradit Griezmanna za tak krátkou chvílí se nedá, Olise zatím je horší hráč než byl Grizi (pochopitelně). Ten taky nehrál bomby od svého prvního příchodu do repre, chce to čas. At už Griziho nahradi kdokoli, svůj vrchol bude dosahovat až na Euru 28 či MS 30. Doboru repre pauzu měl Guendouzi, jsem zvědav zda na ní v listopadu naváže.

Reagovat
blaugrana

Olise je profilovi podobny Griezovi? Je tak tvorivy?

Reagovat
Seydou Doumbia

Technicke tvořivé křídlo, schopne zahrávat standartky, dávat goly, připravovat šance, číst hru...komplexní hráč

Reagovat
blaugrana

Ale zatial nie na takej urovni ako Grizz. Ja dufam, ze FRA angazuju nejakeho mladeho trenera a zacnu hrat pohladne. Kader na to maju.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak je tomu dítěti 22 let a letos přišel z CP do Bayernu, až a jestli vůbec někdy bude na urovní Griziho to ještě potvrdá. To nebude ani do MS. Trenér je kapitola sama pro sebe, ale jeho nevyhodi dokud fakt nevyhoří a to se taky nestane.

Reagovat
Godwinson

To bude spis Nkunku a ten je skvelej. Kdyz mu bude zdravi drzet

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele