Gruzínský novinář vychvaloval ofenzívu, ale kritizoval obránce. Nejsou dost rychlí

22.06., 08:37
Aktuality
Gruzínští fanoušci (© AFP)

Čeští reprezentanti do Eura vstoupili těsnou prohrou 1:2 s Portugalskem. Favorité z jihu Evropy od 62. minuty prohrávali a rozhodující branku vstřelili až v nastavení druhé půle, předvedená hra výběru trenéra Ivana Haška ale příliš optimismu nevzbudila a před duelem s Gruzií přinesla spoustu otazníků. V jakém rozpoložení je před klíčovým zápasem český soupeř? Na to odpověděl novinář gruzínské televizní stanice Setana Sports Giorgi Kokiašvili.

Hráči zpod Kavkazu ve své premiéře na Euru překvapili a Turkům byli víc než vyrovnaným soupeřem, přestože nakonec prohráli 1:3. Do duelu s českým národním týmem tak mohou jít s nadějí na bodový zisk.

"Po skvělém výkonu proti Turecku druhý zápas s očekáváním vyhlíží celý národ. Panuje tu velice pozitivní atmosféra, všichni věří alespoň v bod. Jsme optimističtí, uvědomujeme si ale, že Češi jsou velmi těžký soupeř," přiblížil náladu v táboře soupeře Kokiašvili.

Gruzie se na šampionát probojovala poprvé v historii. Německý turnaj je proto pro hornatou zemi velkým svátkem. "Čekali jsme na ten moment opravdu dlouho. Celý národ turnajem žije. Je to sen, který se stal realitou," líčil kolega z gruzínské televize.

Předností je ofenziva

Gruzínci se spoléhají na talentované ofenzivní hráče. Neapolského šikulu Kvaraccheliju není třeba dlouze představovat. Pozornost si ale zaslouží i fotbalisté jako Georges Mikautadze, Giorgi Chakvetadze nebo Zuriko Davitašvili. "Všichni naši ofenzivní tahouni hrají ve skvělé formě. Pravidelně dávají góly a jsou silní v soubojích jeden na jednoho. Právě ofenziva je bezesporu největší předností gruzínského výběru," potvrdil Kokiašvili.

A kde jsou podle gruzínského novináře mezery, které by mohl český tým využít? "Jednoznačně v defenzivě. Ta je naším dlouhodobým problémem. Naši obránci jsou na tom výborně silově, ale chybí jim rychlost. Naštěstí máme skvělého gólmana," dodává.

Výhodou pro český tým by mohly být spekulace, které se vyrojily kolem přestupu největší hvězdy týmu. Není tajemstvím, že Kvaracchelija by rád opustil Neapol. Jeho přesun se tak řeší i v průběhu mistrovství Evropy.

"O jeho budoucnosti se toho napsalo už opravdu hodně, ale Chviča je lídr, který se tím nenechá rozhodit. Nevidím to jako problém. Pro Gruzínce je reprezentace vším, věřím proto, že se soustředí jen na ni," uvedl Kokiašvili.

Může podle něj Gruzie při své premiéře na Euru postoupit mezi nejlepší šestnáctku? "Prohráli jsme s Tureckem, nic ale není ztraceno. Situace v ostatních skupinách se vyvíjí přesně podle našich představ. Všechny týmy ztrácí body, proto si myslím, že když se nám proti Česku nebo Portugalsku podaří získat tři body, můžeme postoupit. Je jasné, že jsem trochu zaujatý, ale opravdu věřím tomu, že alespoň ty tři body někde získáme," uvedl na závěr.

O tom, jestli se jeho krajané udrží ve hře o postup hodně napoví právě sobotní duel s českým národním týmem. Vítěz se výrazně přihlásí o místenku v osmifinále, poraženému se naopak boj o postup výrazně zkomplikuje.

Autor: eFotbal.cz / Lukáš Svoboda

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Češi narazili do zdi jménem Mamardašvili, brankář Kraken sklízí pochvaly
23.06., 18:35
Morávek ocenil strategii, český presink oproti gruzínskému fungoval úplně jinak
23.06., 14:16
Černý: Věděl jsem od rána, že budu hrát. Je to mix zklamání i naděje
22.06., 23:23
Cesta do osmifinále Eura? Výhra je téměř jistotou, stačit může i remíza
22.06., 22:46
Uděláme maximum, abychom tady zůstali. Třeba se k nám obrátí štěstí, prohlásil Hašek po Gruzii
22.06., 21:26
Poslední akce Gruzie? Doufal jsem, že to neskončí gólem, přiznal Krejčí
22.06., 20:19
Schicka zítra čeká magnetická rezonance. Momentálně nejsem úplně optimistou, konstatoval Hašek
22.06., 19:32
Výsledkově to nebylo povedené. Musíme zvládnout poslední zápas, nabádá Jurásek po debutu na Euru
22.06., 18:48
Češi obrat nedokonali a po remíze 1:1 s Gruzií potřebují zabrat proti Turecku
22.06., 17:03
Gruzie v datech: Mikautadze a Kvaracchelija se řadí do evropské špičky
22.06., 11:01
Česko zabojuje s Gruzií o první výhru na turnaji
21.06., 21:43
Ivana znám velmi dobře, chovám k němu velkou úctu, vzkazoval Haškovi kouč Sagnol
21.06., 20:50
Doufám, že zvítězíme a zároveň pobavíme útočnými akcemi, řekl Barák před Gruzií
21.06., 19:41
Hašek nabádá hráče k větší odvaze dopředu, naznačil změny v sestavě
21.06., 16:03
Köstl: Chceme fanouškům udělat radost. Proti Gruzii chystáme změny
19.06., 21:01
Součkovi se znovu ozvalo koleno. Věřím, že proti Gruzii bude hrát, je to bojovník, řekl asistent Köstl
19.06., 16:24

Komentáře (1)

Přidat komentář
Rothbard

Musíme je pořádně provětrat. Máme rychlostní hráče jako Kuchta, Schick nebo Barák, tak chci vidět vysoký presink.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele