Haalandův gól je mi upřímně ukradený, prohlásil brankář Sparty Vindahl

24.10., 11:27
Aktuality
Peter Vindahl (© AFP)

Norský kanonýr Erling Haaland se pod domácí výhru fotbalistů Manchesteru City 5:0 nad Spartou ve třetím utkání ligové fáze Ligy mistrů podílel dvěma brankami. Po zápase se zvlášť mluvilo o jeho první trefě po akrobatickém zakončení patou. Brankář Pražanů Peter Vindahl ale v rozhovoru s novináři upřímně prozradil, že mu je Haalandův nevídaný gól ukradený.

Čtyřiadvacetiletý útočník zvýšil v 58. minutě na 2:0 patou ze vzduchu, přestože byl otočený zády k brance. "Upřímně je mi to úplně ukradené," prohlásil Vindahl. Ve druhé půli inkasoval celkem čtyřikrát. "Nenazval bych to katastrofou. Nemyslím si, že by to bylo tak, že jsme dělali všechno špatně. Určitě jsme si ale mohli vést ve druhém poločase lépe," uvedl šestadvacetiletý Dán.

Sparta na Etihad Stadium prohrávala už od třetí minuty. "Je to vždycky těžké, když inkasujete takhle brzy. Myslím si, že se nám pak podařilo zabránit jim v dalších šancích. Když hrajete proti Man City, je to samozřejmě těžké. Je to možná nejlepší tým na světě, takže pořád budou mít šance. První půle ale jinak byla slušná, vycházely nám maličkosti. Do druhé půle už jsme si je ale nepřenesli, proto nám dali další čtyři branky. Takové týmy vás potrestají, pokud nehrajete na 100 procent," mínil Vindahl.

Pražané utrpěli podobný debakl i v březnovém osmifinále Evropské ligy v Liverpoolu, kde prohráli 1:6. Na Anfieldu dostali čtyři branky dokonce v úvodních 14 minutách hry. "První poločas ukázal, že jsme (oproti zápasu v Liverpoolu) měli jasnější představu v tom, jak chceme zápas uchopit. Bylo to ale jiné utkání, protože Liverpool víc napadal. Dnes jsme měli chvíle, obzvlášť v první půli, kdy jsme mohli hrát, protože se vytvořil prostor. Mohli jsme si v tom vést trochu lépe," podotkl Vindahl.

"Nemůžete to ale se zápasem s Liverpoolem moc porovnávat, protože to jsou dva odlišné týmy, nehrají stejně. Určitě tam dnes prostor byl a někdy jsme ho i našli. Mohli jsme si ho nacházet i víc, ale zase je to těžké, když moc nemáte míč," řekl někdejší gólman Alkmaaru či Norimberku.

Letenští zůstali v soutěži na čtyřech bodech po úvodní domácí výhře 3:0 nad Salcburkem a remíze 1:1 ve Stuttgartu. Liga mistrů se od této sezony hraje v novém formátu ligovým systémem se společnou tabulkou a s 36 týmy místo dosavadních 32.

"Je trochu škoda, že jsme si pokazili skóre. Dali až moc gólů. Nevíte, jak se to v tomto formátu projeví, co bude stačit. To zjistíme až na konci. Další zápas (s Brestem) není o bezpodmínečném vítězství. Jestli ale chceme postoupit, musíme si za třemi body jít," prohlásil Vindahl.

Autor: ČTK

Komentáře (23)

Přidat komentář
Lemond Laws

Kdyby se tam neplácal jak lachtan, mohl to možná mít

Reagovat
verv

určitě no

Reagovat
kitas

Jednoznačne, lepší brankár by v pohode udržal nulu

Reagovat
icka

zas gaučák

Reagovat
Lemond Laws

to mě mrzí, že seš gaučák

Reagovat
icka

Nemusí jelikož tvé komentáře ukazují, že o tom víš z gauče hovno.

Reagovat
Lemond Laws

určitě? když myslíš

Reagovat
Bucky

Celkem logické. Z pozice gólmana je totální nesmysl se zabývat gólem, se kterým nemohl nic udělat. Tohle je pro gólmana správně nastavená mentalita.

Reagovat
Kmonda7

Jak nemohl nic dělat? Golman je od toho, aby zabránil míči dostat se mezi 3 tyče. Takže to mohl chytit. Že cizinecká Sparta dostane za 30 minut 4 góly je ostuda. Být Sparťanem, jdu v tuhle chvíli fandit Teplicím.

Reagovat
pobody's nerfect

Máš v profilu atletico. Po včerejšku bych možná presedlal k Gijonu

Reagovat
Seydou Doumbia

ani ne, prohrál s nimi i realek takže nějaké atlético bylo jasný že nemá šanci

Reagovat
andrew96

Tu hlavu Stonese ale mohl mít, ne?

Reagovat
wwwx
Reagovat
eder

Má pravdu, Mordred je nadpřirozená bytost, to by se nemělo počítat...

Reagovat
pobody's nerfect

Ale zase Mordred přišel hned po narození o jednu nohu

Reagovat
O.Giroud

Tak zas bude na videách s Haalandom ešte veľmi dlho a to se počíta

Reagovat
MirdaLerionACS

Nebýt Vindyho tak jsme jich včera ďostali 8-9. Za mĕ nejlepší ze Sparty.

Reagovat
delfin

"Je to možná nejlepší tým na světě"

Nejlepší tým v našem City je Slávie.

Reagovat
Vinci

Marně v tom hledám logiku nebo vtip

Reagovat
delfin

Nic nehledej, máš to před očima.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kejza

Reagovat
fantomas10

Neni nic spatneho na tom dostat pekny gol a ocenit i soupere, trapacek no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele