Hancka zklamalo, že nevyšel přestup do Atlétika. Těším se na souboj se Spartou v Lize mistrů, hlásí

03.09., 15:58
Aktuality
Dávid Hancko přepne z klubového fotbalu na ten reprezentační. (© AFP / Marcel van Dorst / NurPhoto)

Dávid Hancko (26) patřil v létě k nejžádanějšímu zboží na fotbalovém trhu. Největší zájem o slovenského obránce projevovalo Atlético Madrid, ale Feyenoord, do něhož účastník letošního Eura zamířil před dvěma lety z pražské Sparty, se se španělským klubem nedohodl. Neuskutečněný transfer však už Hancko hodil za hlavu a momentálně v ní má jen národní tým, se kterým ho čekají dvě utkání Ligy národů.

O Hanckově přestupu se poprvé spekulovalo v souvislosti s Liverpoolem, který převzal někdejší trenér Feyenoordu Arne Slot. Po skončení evropského šampionátu se pak nejhlasitěji hovořilo o zájmu Atlétika. "Bylo to intenzivní a na psychiku těžké. Ale kluby se nedohodly. Feyenoord si mě cení, řekl ne a já mám nadále smlouvu," řekl.

"Byl jsem zklamaný a doufal jsem, že by to mohlo přijít a já bych šel do většího fotbalu, ale neberu to tragicky. Čekají mě velké výzvy, není to tak, že bych chtěl odejít. Jen mě lákalo posunout se v kariéře dál," dodal na srazu národního týmu.

Slováky čekají v následujících dnech dva zápasy v divizi C Ligy národů. Ve čtvrtek v Estonsku a o tři dny později v Košicích proti Ázerbájdžánu. Svěřenci Francesca Calzony jsou v obou zápasech i v celé skupině, z níž nejlepší tým postoupí přímo do Divize B, favoritem.

"K národnímu týmu jsem dorazil v dobré náladě, léto rychle uteklo. Čekají nás nové cíle, těším se na ně. Nechceme být v této divizi, myslím, že máme na víc. Chceme potvrdit kvalitu, kterou jsme ukázali v kvalifikaci a na Euru. Umíme hrát zápasy jako proti Belgii, takže se musíme pustit do práce a předvést výkony, které umíme podat," zavelel.

Hancko nastoupil ve všech zápasech Slovenska na Euru. (©TASR / Martin Baumann)

Na Hanckovi se na začátku sezony projevilo, že odehrál čtyři těžká utkání na ME. Slováci v základní skupině mimo jiné porazili favorizovanou Belgii a v osmifinále prohráli s Anglií 1:2 po prodloužení. "První týden byl těžký, připomínal jsem si porážku s Anglií. Ale byl to velmi vydařený turnaj a to, jak jsme ho odehráli, bylo jedno z nejlepších období, co jsem u reprezentace," řekl.

V aktuálním ročníku má na kontě čtyři soutěžní utkání, v nichž se jednou střelecky prosadil. "Volno bylo krátké, ale nemuseli jsme hrát předkola, takže příprava byla tím pádem delší," připomněl, že Feyenoord coby vicemistr Eredivisie postoupil přímo do hlavní fáze Ligy mistrů. V ní dostal za soupeře Manchester City, Gironu, Bayern, Leverkusen, Benfiku, Lille, Salcburk a Spartu. "Máme asi nejtěžší los ze všech. Ale chceme se ukázat, jsou to výzvy," hodnotil.

Potěšilo jej, že Feyenoordu los přisoudil i českého mistra. Ze Sparty zamířil do Rotterdamu jak Hancko, tak před nedávnem i dánský trenér Brian Priske. A v akci bude i slovenský útočník Lukáš Haraslín.

"Jak znám Šula, bude o tom mluvit až do prosince" usmál se Hancko. "Do té doby nás čeká ještě spousta zápasů. Ale hrajeme doma, bude to neuvěřitelný a těžký zápas. Těším se na to, mám tam kamaráda Filipa Panáka. Když jsem přišel do Sparty, říkalo se, že bude muset kvůli zranění kolena skončit, a teď je kapitánem týmu. Z toho mi až běhá mráz po zádech, moc mu to přeju," dodal na závěr.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / TASR

Komentáře (44)

Přidat komentář
AjaxFans

Proč už tu není souhrn ered?

Reagovat
Salfovic

Lidé ho četli jen kvůli tříkolkáři.

Reagovat
AjaxFans

Tak či tak, nový ef stojí pěkně za

Reagovat
Moshe Dajan

já jsem přemýšlel, kvůli kterému tříkolkáři by to mohlo být, až po chvíli mi došlo, že Stanjura to asi nebude...

Reagovat
Seydou Doumbia

menší aktivita než ligue 1, asi zbytečný psát dokud tam zas nebude vic čechu třeba

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Salfovic

Njn, to je tak, když se jako kurva nezachová hráč, tak se tak zachová klub. Hnus ten dnešní fotbal.

Reagovat
kattos

No spíše jde o to že vlastně to že Hancko se ted vlastně zachoval hrozně dobře pro klub neznamená že prostě kdyby tam třeba zůstal tak ho prostě posadí a smlouvu mu nedají. Tahle věrnost klubu se prostě nevyplácí.

Reagovat
Hlahart

Weee, někdo chce dodržet smlouvy, tedy to, na čem se obě strany dohodly

Reagovat
dave30

Ještě že kluby jsou vždy tak férové k dodržování smluv. Myslíš třeba jednání klubu, když hráč nechce prodloužit smlouvu (ale stávající smlouvu chce dodržet), tak ho poslední rok nechají sedět, nebo mu naznačí, aby okamžitě přestoupil (viz Jurečka ve Slavii)?

Reagovat
kattos

Reagovat
Seydou Doumbia

což je naprosto v pořádku...vem si že máš smlouvu na 5 let někde ve firmě a oni ti vyplácí raketu a investují do tvého rozvoje značne finance a vzdělání a pak by si jím na konci smlouvy mohl odejít kdekoli se všemi vědomostmi a skils zadara to by nikdo nebyl nadšený

Reagovat
dave30

Si představ že člověk může odejít a brát ještě větší raketu. Ta raketa, kterou do něho firma investovala by se jim několikanásobně vrátila a oni tě přesto nepustí. Časem člověk přestane mít zájem, jeho výkonnost se sníží a nakonec prodělají oba.

Reagovat
Seydou Doumbia

Někdy kdo chce moc nemá nic no, to se ukázalo už dost x (Kefir, Aouar, Ošimén...)

Reagovat
dave30

A to se nebavím o tom, že Dávid v zimě prodloužil. I když byl o něj enormní zájem již loňské léto. To určitě nemusel a pomohl tím týmu k lepší vyjednávací pozici toto léto. Takže to, co provedl Feyenoord považuji za velice špatné vůči němu.

Reagovat
janinho

v poriadku to urcite nie je. klub ktory nema majitela ktory moze pumpovat desiatky milionov proste tieto veci musi riesit vcas a ked nemas indicie ze hrac chce predlzit, tak ho proste mas predat vcas. ale hrozit niekomu ze ho posadis lebo nechce predlzit zmluvu je normalne na sportovy sud. khelaifi mohol rok pred koncom zmluvy dostat za mbappeho 200 mega a odmietol, miesto toho mu potom nasypal stovky milionov za neiste predlzovanie a potom rumazga ze mu aj tak odisiel? to ze niekde podpises na dobu urcitu predsta neznamena ze tam budes muklovat do konca zivota inak si neskrtnes... aj ked sa to u nas vracia, tak stale to snad nie je socik spred '89teho, ci?

Reagovat
TheTopFootbaler

S tím přece jako klub musíš počítat, když tu smlouvu uzavíráš. Oni neinvestují do rozvoje hráče, ale do sebe, hráč je asset a klub z něj čerpá přímé výhody

Reagovat
Hlahart

Jakože chceš říct, že ten klub měl smluvní závazek toho hráče stavět a nestavěl? Nebo o jakým "férový dodržování smluv ze strany klubů" mluvíš?

Reagovat
dave30

Tím chceš říci, že klub může cokoliv, hráč pouze poslouchat. I to je názor.

Reagovat
Hlahart

Možná to názor je, ale ne můj,

Klub může přesně to, co si domluví ve smlouvě se souhlasem hráče; to platí stejně i naopak. Pokud je někdo omezen v tom, co vůči druhé straně může, pak je to klub, který třeba nemůže hráče úplně odstavit od trénování s týmem apod.

Reagovat
Salfovic

Coby fanda ManU bys mohl vědět, co se děje třeba v Chelsea.

Reagovat
Hlahart

Chelsea tam nedodržuje smlouvy?

Reagovat
Salfovic

,,pak je to klub, který třeba nemůže hráče úplně odstavit od trénování s týmem´´

Reagovat
Hlahart

Což se nestalo...?

Reagovat
Salfovic

Právě že stalo.

Reagovat
Hlahart

Komu není umožněno trénovat?

Reagovat
Neutron

Vsak ti chalani trenuju, len nie s ackom no a teda este do toho vsetkeho trener povie, ze vlastne ani nevie kto su

Reagovat
dave30

Asi jak říkáš. Vše je o tom, co je ve smlouvě. Buď brečí klub a je to jeho chyba, nebo brečí hráč a je to chyba jeho manažera.

Reagovat
dest1l

Reagovat
dave30

Ne, ale Dávid v zimě prodloužil, i když byl o něj zájem již loňské léto. Pomohl tak klubu (k lepší vyjednávací pozici) a oni takto...

Reagovat
Hlahart

Ajo, tak si mohl do prodloužení smlouvy sjednat výstupní klauzuli/mechanismus, jak se domoci přijmutí nabídky Atletica, takhle se jen spokojil s krátkodobým zvýšením mzdy a jistotou kontraktu na delší dobu, aniž by myslel na to, že třeba tu smlouvu nechce dodržovat

Reagovat
dave30

Jj, tak to asi bylo.

Reagovat
mistr129

A tím nějak poruší smlouvu? Pokud v té smlouvě není zakotvená minimální minutáž, tak je to naprosto v pořádk

Reagovat
dave30

De iure máš samozřejmě pravdu. Jak se zachovali k Hanckovi, který v zimě prodloužil, jsem psal výše...

Reagovat
mistr129

Jo, samozřejmě je rozdíl, jestli to je "na truc" nebo koncepčně.

Jako třeba teď z pohledu Slavie by byla nebetyčná blbost (a možná to tak i bude bohužel ), aby 30letý Jurečka, který odejde bez prodloužení smlouvy zadarmo nebo za almužnu, zabíral bral minutáž perspektivnímu Filovi. Racionální klub by nechal Jurečku tu sezonu na tribuně.

Reagovat
mistr129

Samozřejmě něco jiného, když by třeba Arsenal bojoval o titul, Saka nechtěl prodloužit, a tak by tam místo něj cpali Nelsona.

Reagovat
772jozef

Reagovat
ACSeRw!n

pockat, on nikam neprestoupil ?

Reagovat
Beči

Ne, Feyenoord chtěl zájemce pořádně podojit a nakonec je všichni poslali do háje.

Reagovat
El Cid z City

Velká škoda, má už věk na tenhle přestup, kterej ho mohl posunout do první ligy fotbalu..bohužel hamižnej Feynoord..

Reagovat
Seydou Doumbia

škoda ho, hráč super

Reagovat
Elliasson

Jsem fanoušek obou klubů. Dávidovi jsem přál přestup, protože obě strany (Dávid i Atletico) potřebují sami sebe vzájemně. Je to škoda, že to nevyšlo. Ale snad Dávid odkope krásnou sezonu ve Feyenoordu a příští rok.. Do Atletika!!!

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
janinho

teraz bol idealny cas na prestup, ale prilis na to tlacit tiez nedavalo zmysel. snad to pod priskem nebude pruser, ale ak budu hrat dobre tak nepochybujem ze on bude zase 1 z najlepsich hracov ligy a buduce leto uz prestupi. hraju aj LM, takze moznosti ukazat sa bude mat dost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele