Haraslín litoval zahozené tutovky. Takové šance musím proměňovat, uvědomuje si

09.08.2023, 10:54
Aktuality

Křídelník Sparty Lukáš Haraslín litoval své neproměněné šance v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů na hřišti FC Kodaň. V rozhovoru s novináři řekl, že podobné příležitosti musí využívat. Věří ale, že gólu se dočká příští úterý v domácí odvetě. Bezbrankovou remízu považuje za dobrý výsledek.

Největší šance Pražanů na stadionu Parken se zrodila v 11. minutě po rychlém brejku, kdy Veljko Birmančevič vybídl Haraslína do samostatného úniku, ten se však ani nedostal k zakončení.

"Birmo mi dal výborný míč, posunul ho za obranu. První myšlenka byla, že budu střílet z první, protože jsem viděl, že jejich brankář vyběhl. Jak jsem zdvihl hlavu, začal couvat, takže se mi možná trochu střetly myšlenky a chtěl jsem to zakončit okolo něho, že ho obejdu. Věřil jsem si, ale bohužel jsem ztratil rychlost a obrana mě doběhla," řekl Haraslín.

Dobře si uvědomoval, jak velkou příležitost zahodil. "Takové šance musím proměňovat. Věřím ale, že když jsem gól nedal dnes, dám ho za týden u nás na Letné," uvedl sedmadvacetiletý slovenský reprezentant.

Kodaň vstoupila do sezony pěti soutěžními výhrami, při nichž nastřílela 17 branek. Sparta jako první tým v ročníku obhájce dánského titulu vynulovala, k čemuž jí dvakrát pomohlo i břevno. "Věděli jsme, že je Kodaň silná na míči, dokazovala to celý zápas, ale nedostali jsme gól, což je velké plus. Hráli jsme na těžkém terénu před skvělým publikem, i naši diváci byli skvělí. Věřím, že tento zápas nás posune a odvetu doma zvládneme," prohlásil Haraslín.

Domácí si v závěru vytvořili velký tlak. "To tak bývá. Kodaň hrála doma a chtěla vyhrát. Když budeme hrát doma, budeme chtít to samé. Je to vabank. Jsem rád, stejně jako ostatní kluci a celý trenérský štáb, že jsme nedostali gól. Do odvety jdeme s dobrým výsledkem," podotkl bývalý hráč Lechie Gdaňsk či Sassuola.

Autor: ČTK

Komentáře (21)

Přidat komentář
JacoBee

To si uvědomuje každý s IQ 10 a výš...

Reagovat
Posledni Kovboj

takze Haraslin ne :emoce:

Reagovat
772jozef

slabučky hrač

Reagovat
Albert Rusnák ml.

On už Šulo iný nebude. Vie sa dobre dostať do šance, aj sa preštrikovať cez obrancov, no to zakončenie proste nie je jeho doména

Reagovat
Pablos

No to zase ani né, zakončení má dobré ...vždyť teď ani nezakončil U něj je problém, že na jeden skvělej zápas kdy jeho plné hřiště a dá třeba dva fíky v tom zápase, tak pak další je na vystřídání o poločase.

Reagovat
10

a proto je "jen" ve Spartě, tak to prostě je

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Tak on šancu pôsobiť v poprednej súťaži už mal a viac-menej ju nedokázal využiť. Na jeho obhajobu sa ale ocitol v Sassuole zrovna v tej sezóne, keď malo výbornú formu a v Serii A bojovalo o účasť v európskych pohároch. Na jeho post ľavého krídla tam vtedy boli Boga, Djuričič či H.J. Traoré, dodnes som vlastne nepochopil, načo Haraslína vtedy vôbec angažovali

Reagovat
Losinho

Tak to je definice 90 procent křídel hrajících v top týmech těhle lig.

Reagovat
KingMaster13

Kdyby vystřelil a nedal to, tak si myslím že na něj ani z poloviny nebude taková zloba jako za ten pád

Reagovat
Kucka

Reagovat
bartes

jenže on to zakončil vyloženě na Tecla. Když byl sám před brankářem a měl střílet, tak šel do kličky na stranu obránců. Ten obránce mu čistě vzal balón, protože si to blbec hodně předkopl, tak s sebou plácl o zem ve snaze si vymodlit penaltu. Tady měla být jasná žlutá.....

Reagovat
kilobyte

Hele, tohle bych na simulaci neviděl. Ve sprintu s míčem šel do kličky v souboji s obráncem. To stačí málo a neustojíš to. Tomu pádu nic nepřidával. Žádné vykopnuté nohy, ani ruce nezvedal, ani se nedožadoval penalty. Prostě neustál souboj.

Reagovat
KingMaster13

Neříkám že chtěl simulovat ale už byl prostě tak nastavenej, že viděl že se dostal do blbý situace tak intuitivně sebou práskl. Nicméně koukal jsem na tu situaci znovu a v jeden ten okamžik tam měl takových možností. Ten golman byl dost daleko z brány tak ho mohl třeba lobnout prostě jít do kličky v týhle fázi je nesmysl

Reagovat
kilobyte

Naživo jsem čekal, že to z první obalí na pravou tyč. Škoda, že ten míč nebyl rychlejší, nemusel by si pro něj tolik jít do strany a určitě by zakončil líp.

Reagovat
KingMaster13

Jako i kdyby to jen z první narval na tu pravou tyč tak to bylo furt mnohem lepší než co provedl

Reagovat
bartes

měl jít na levou nohu. Stačilo si to posunout levou a pak by to dával do prázdné. Ne, on si to posunul na pravou nohu mezi obránce, kteří běželi z pravé strany. A protože měli obránci vyšší rychlost, tak ho 1 předběhl a čistě mu odebral míč. Protože Haraslín věděl, že je míč ztracený, tak nadskočil ve snaze si vymodlit penaltu, prostě jasná žlutá.....

Reagovat
Pablos

Já se taky přikláním k tomu, že to nebylo úmyslné vyloženě... prostě už to neustál a neustál to ani v hlavě, páč viděl sám, že to posral a přestali už mu jít nohy. To se stává ve fotbale.

Reagovat
bartes

ok, asi to ovlivnilo to chování po tom. Nikdo neprotestoval, tak to nechal rozhodčí být. Asi máš pravdu. Kdyby měl kecy, tak tu ŽK dostane

Reagovat
twelwer

tie jeho pady ale su hrozne. on podla mna viac rozmysla ako spadnut a nieco nafilmovat namiesto toho ako dat gol

Reagovat
oli9

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele