Hašek neztrácí čas, sešel se s kapitánem Součkem a zamíří za elitními kluby

11.01., 15:48
Aktuality
Ivan Hašek (© AFP)

Ivan Hašek má za sebou první týden od jmenování novým trenérem české reprezentace. Šedesátiletý kouč během něj osobně navštívil kapitána mužstva Tomáše Součka a v dalších týdnech plánuje on a asistenti hovořit s dalšími hráči.

Hašek se svými novými spolupracovníky také podnikli inspekční cestu do Německa a prohlédli si hotel a tréninkový stadion, kde budou reprezentanti pobývat během letního mistrovství Evropy. Kouč na webu FAČR uvedl, že se chystá i na soustředění do zahraničí za elitními českými kluby Spartou, Slavií a Plzní.

Hašek si setkání se záložníkem West Hamu Součkem pochvaloval. "Osobně jsme se neznali, ale i zvenku jsem Tomáše vnímal jako velkou osobnost, která všechno podřizuje týmovému úspěchu, což se při naší schůzce jasně potvrdilo. Popsali jsme mu naši vizi i změny, které v reprezentaci plánujeme. Na druhou stranu jsme si samozřejmě rádi poslechli i Tomášovy postřehy," uvedl Hašek.

Po svém jmenování před týdnem ve čtvrtek se v pátek sešel s kolegy a rozdělili si úkoly. V neděli a v pondělí se Hašek spolu s jedním z asistentů Jaroslavem Köstlem, vedoucím týmu Michalem Černým, technickým ředitelem FAČR Erichem Brabcem a bezpečnostním manažerem Jakubem Schořem vypravili obhlédnout místa na předměstí Hamburku, kde bude mít český tým kemp během Eura. Reprezentace odehraje v přístavním městě dva ze tří zápasů ve skupině.

"Zástupci asociace odvedli v prosinci výbornou práci, protože Norderstedt na předměstí Hamburku je kvalitní volba. Je skvělé, že platí několik základních věcí. Hráči se na hotelu musejí cítit dobře, což místo splňuje. Budeme bydlet v klidném prostředí, ale zase ne úplně mimo civilizaci. Pokoje jsou útulné a hotel je vybavený prostory pro regeneraci. Hotelový personál má navíc s fotbalovými týmy zkušenosti a je připravený nám ve všem vyjít vstříc," řekl Hašek.

Připomněl, že tréninkové hřiště je 15 minut cesty autobusem. "Na kvalitu trávníku bude na jaře dohlížet i UEFA. V neposlední řadě budeme mít obrovskou výhodu, že před druhým a třetím zápasem nebudeme muset využít takzvaný transfer hotel. Takže se vyhneme cestování a stěhování spousty materiálu, což nám může ušetřit síly," pochvaloval si Hašek, který na lavičce reprezentace nahradil Jaroslava Šilhavého.

Bývalý svazový předseda si už také stihl prohlédnout NH Hotel na pražském Smíchově, kde národní tým bydlí během srazů. Na konci ledna Hašek s Köstlem vyrazí za třemi nejlepšími českými kluby Spartou, Slavií a Plzní na herní kemp v rámci zimní přípravy, který budou mít všechny týmy na Pyrenejském poloostrově.

"Budeme kontaktovat Spartu, Slavii a Plzeň, které bychom rádi navštívili na jejich soustředěních. V neposlední řadě se také na vlastní oči podíváme na jejich přípravné zápasy," řekl Hašek, který už krátce vedl reprezentaci doby dočasný kouč v pěti zápasech v roce 2009.

Obnovená premiéra na lavičce národního mužstva ho čeká 22. března v zápase v Norsku. O čtyři dny později odehraje české mužstvo druhý z přípravných duelů doma s Arménií.

Autor: ČTK

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Berou to vážně kluci . Köstlíku věřim ti .

Reagovat
Salfovic

A jéje, to zas Timmy bude hrát, kdy se mu bude chtít.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Kincl

A proč by nehrál, když třeba sám chce?

Reagovat
kilobyte

Já chci taky.

Reagovat
Alons0

Jen aby se od Součka nedozvěděl, že stojí za Šilhavým.

Reagovat
Sosi

Reagovat
Neon

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Lemond Laws

wow, kapitán týmu se postavil za trenéra, kterýho má rád.

skandál

Reagovat
Kucka

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Man__United

Hlavně jestli to vzal jedním vrzem a promluvil si i s Coufalem

Reagovat
Pablos

ten někde kalil

Reagovat
Axelrose

To by musel do Olomouce

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad Köstl zařídí, že slávisti zůstanou při březnových přátelácích doma a sparťani odehrají plný počet minut.

Reagovat
kilobyte

Mohli by nám rozehrát Karabce, Sadílka a Peška.

Reagovat
ratusek

To zařídí Liberec, který od vás chce 5 hráčů Ale je to Sejk, Pavelka a Mejdr. A o Sejka je prý zájem v zahraničí no ale když mohl odejít Kaloč do Lauternu tak může odejít i Sejk do Norimberku

Reagovat
kilobyte

Pavelku a Mejdra nepotřebujeme rozehrávat. Pavelka už maximálně za béčko. Mejdr na to prostě nemá. Klidně bych je poslal na přestup.

Reagovat
dondinho

Nový trenér maká 24x7...ani mu nic jiného nezbývá, protože podle fotky jde vidět že nemá oční víčka takže stejně nemůže spát

Reagovat
Salfovic

Jeho oči vypadají fakt divně.

Reagovat
Igner Farnsworth

To je ochrana proti písku, byl tam moc dlouho

Reagovat
Strakosha

Určitě se Sukem probíral možné rozestavení,aby nebyl problém s tranzicí

Reagovat
vceradnesazitra

Lepší Hašek v bráně nežli ve vedení

Reagovat
Sigma Olomouc

Zbrojíme na Arménii

Reagovat
Lemond Laws

Ilham Alijev, 12.1.2024

Reagovat
Kucka

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
žrout

Reagovat
Vasil

Reagovat
Neon

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Axelrose

Já se mu nedivím. Tedy až na tu Anglii.

Taky bych si v zimě vyrazil na okružní cestu za teplem

Jde na to po Haškovsku, v zimě za teplem. Hlavně aby tam někde nezůstal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele