Helmes si postěžoval na Heynckese, čeká ho pohovor s Völlerem

23.11.2010, 14:58
Aktuality
Patrick Helmes měl vynikající sezonu 2008/2009, poté ho ovšem přibrzdilo vážné zranění kolena a po zotavení se za dvanáct měsíců nedokázal propracovat napevno do základní sestavy Leverkusenu. Jenom z lavičky sledoval víkendový duel s Bayernem a následně si postěžoval na adresu trenéra Juppa Heynckese, což se nelíbí sportovnímu řediteli Rudimu Völlerovi...

Helmes proseděl celý zápas na lavičce náhradníků a v základní sestavě se místo něho objevil Eren Derdiyok, přestože měl nedávno problémy se stehenním svalem. Helmesovi se jeho rychlé nasazení do základu nelíbilo z toho důvodu, že on loni musel po zotavení čekat na šanci hodně dlouho a Heynckese nařkl z toho, že má v tomto případě dvojí metr.

"Byl bych raději, kdyby řekl cosi ve smyslu 'Poslední dobou jsem nehrál dobře a nezasloužím si místo v základní sestavě', ale Patrick viděl všechno jinak. Budeme si o tom muset promluvit. Bůh mu dal neuvěřitelné schopnosti a klid při zakončování, ale musí se více zapojovat do hry a říkat si pohybem o míč. Na to, jak velký má potenciál, toho Patrick dělá příliš málo. Musí ze sebe vydat více, už to nemá nic společného s jeho pauzou kvůli zranění. Bayer Leverkusen není 1. FC Köln, naše očekávání jsou větší," řekl jasně Völler.

Helmes dal v sezoně 08/09 21 bundesligových branek, během přestávky před loňskou sezonou si pak vážně poranil koleno a dlouho chyběl. Loni nakonec dal ve dvanácti ligových startech dvě branky, letos mu na hřiště pomohly zdravotní problémy Stefana Kiesslinga, v bundeslize se trefil třikrát a stejný počet gólů přidal v Evropské lize.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
JozkokozleJ

Pravda je, ze Derdiyok bol proti Bayernu uplne jalovy. Cely druhy polcas som cakal, ze sa to Jupp posnazi ozivit jeho vystriedanim, no nedockal som sa.

Reagovat
cristiano.K.

Kapitán Ajaxu Luis Suarez ve víkendovém duelu s PSV Eindhoven kousl protihráče Otmana Bakkala a čeká na trest od disciplinární komise. Jeden postih už přišel ze strany jeho zaměstnavatele a Suarez musí vynechat následující dva ligové zápasy. "Svůj trest jsem přijal. Udělal jsem chybu. Moje reakce neudělala Ajaxu dobrou reklamu, jako kapitán bych měl jít příkladem," kál se uruguayský útočník..........nepochopitelný trest ze strany ajaxu proč mu radši nedali klasickou pokutu?

Reagovat
smazaný uživatel

protoze vedi ze stop stejne dostane od disciplinarky a navenek to pusobi dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Pro mě je nepochopitelný jen jedno - proč to sereš sem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Tohle tady nemá co dělat.

Reagovat
Arne

Völlera mám rád, ale přijde mi, že by se nemusel povyšovat nad 1. FC... Vedení Bayeru je možná náročnější, ale u fanoušků je to naopak, Köln je z tohoto pohledu někde jinde.

Reagovat
jv

Helmes by se měl nejdřív skutečně zamyslet sám nad sebou, protože takhle se do základu zpátky nedostane...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele