Hoffenheim našel sportovního ředitele, přivedl Schickera ze Sturmu Graz

Včera, 23:18
Aktuality
Andreas Schicker se stal sportovním ředitelem Hoffenheimu. (© AFP)

Andreas Schicker skončil na pozici sportovního ředitele Sturmu Graz, který vyměnil za bundesligový Hoffenheim. Osmatřicetiletý Rakušan nahrazuje Alexandera Rosena, jenž byl před začátkem sezony odvolán a následně jeho práci dočasně zastával Frank Kramer.

Podle německých médií se oba kluby dohodly na odstupném přesahující milionu eur. Schicker byl sportovním ředitelem Sturmu Graz od května 2020 a postupně z něho udělal hlavního soupeře Salcburku, jemuž v minulé sezoně vyfoukl titul i domácí pohár. Někdejší obránce jako sportovní ředitel začínal ve Wieneru Neustadt, odkud se do Sturmu Graz přesunul jako hlavní skaut.

"Andreas Schicker byl ideálním kandidátem. Stojí za výjimečně kvalitní a úspěšnou prací. Jednání s ním se vyznačovala vysokou mírou profesionality a důvěry. Po celou dobu jsme měli pocit, že chce zamířit do TSG," řekl předseda představenstva německého klubu Jörg Albrecht.

"Německá Bundesliga byla vždy cílem, o který jsem usiloval. Nikdy jsem se tím netajil. O to příjemnější je, že se mi nyní přesun do TSG vydařil. Hoffenheim je vzrušující klub s neuvěřitelným potenciálem a programem rozvoje mládeže, který je už léta vynikající. Naprosto se ztotožňuji se zvláštní cestou TSG, která zahrnuje silnou prostupnost do profesionálního sektoru. Opravdu se těším, až poznám hráče, trenérský tým, zaměstnance a všechny ostatní v klubu," uvedl Schicker.

Schickerovi bude k ruce Kramer, jenž by měl mít jako vedoucí oddělení mládeže na starost propojení akademie s profesionálním týmem Hoffenheimu. Do kádru celku z Kraichgau patří i čtyři čeští hráči - Pavel Kadeřábek, David Jurásek (hostování z Benfiky), Robin Hranáč a Adam Hložek.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele