Holeš po derby chválil oba brankáře. O titulu podle něj není rozhodnuto

11.05., 22:45
Aktuality
Jan Kuchta a Tomáš Holeš (© Slavia Praha)

Slávistický univerzál Tomáš Holeš věří, že ani po bezbrankové remíze na Letné, po níž si Sparta tři kola před koncem ligy udržela v čele tabulky čtyřbodový náskok, ještě není o titulu rozhodnuto. Jeden z kapitánů červenobílých na tiskové konferenci upozornil, že jeho mužstvo v sezoně srážejí výsledky zápasů s největšími konkurenty. Vršovický tým v nejvyšší soutěži třikrát remizoval s pražským rivalem, s nímž navíc vypadl v domácím poháru, a prohrál obě dosavadní utkání s Plzní.

Holeš připustil, že remíza z derby je pro Slavii málo. "O titulu ještě rozhodnuto není, ale pro Spartu je bodový náskok komfortní. Potřebovali jsme ji v derby porazit, abychom se dotáhli a zatlačili na ni," prohlásil Holeš po šlágru 2. kola nadstavbové části.

Jeho celek dál doplácí na ztráty ve velkých zápasech. "K zisku titulu musíme porážet naše konkurenty, Spartu i Plzeň. Ani jednou (v sezoně) se to nepodařilo, což je důvod, proč ztrácíme čtyři body. Dříve jsme největší soupeře porážet dokázali, teď se to nedaří," litoval jednatřicetiletý obránce.

Derby bylo podle českého reprezentanta především soubojem gólmanů domácího Petera Vindahla s hostujícím Jindřichem Staňkem. "Sešly se dva výborné týmy. V první půli měla více šancí Sparta, skvělý Jindra nás podržel. Díky němu jsme do druhého poločasu šli za remízového stavu. Po přestávce to bylo zase naopak. Derby patřilo gólmanům a ne střelcům," uvedl Holeš.

Slávisté dohrávali všechna tři jarní derby v početní převaze. Tentokrát byl vyloučen v 63. minutě sparťan Lukáš Haraslín, ani přesilovka ovšem hostům nepomohla k tolik potřebnému vítězství. "Jednoznačně nám chybělo proměňování šancí. Po červené kartě už se hrálo na jednu bránu, po vyloučení jsme měli asi čtyři skvělé možnosti. Pokud bychom se dostali do vedení, tak tady vyhrajeme, což se nám nepovedlo," litoval Holeš.

Odchovanec Hradce Králové si ve 37. minutě za stažení Matěje Ryneše vysloužil žlutou kartu. Musel si pak dávat větší pozor, navíc byl napomínán počtvrté v sezoně, takže přijde o středeční duel s Plzní v Edenu. "Ode mě trošku blbost, nechal jsem si ho trochu uniknout. Ale jsem dost zkušený, abych uměl dohrát se žlutou kartou. Obránci tak i velké zápasy hrají normálně, není žádný problém," řekl Holeš.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský bude před utkáním s Plzní čekat na stav dalších obránců. Igoh Ogbu ani David Zima ze zdravotních důvodů derby nedohráli. "Je škoda, že jsme si tím vyplýtvali dvě případná střídání do útoku. Oba měli nějaké problémy. Doufám, že snad budou v pohodě na další zápas o všechno, budeme je potřebovat," dodal Holeš.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
Sosi

Tk Stanek je urcite pro Slavii prinos, jeho prichod Slavii zvedl... bohuzel neovlivni to, ze je tym dopredu jalovy....

Reagovat
duhová víla

Takže nulový přínos.

Reagovat
Axelrose

Do plných to prostě nejde a většina soupeřových trenérů to i chápe.

Když se k tomu přidá kvalitní kádr soupeře, nastanou problémy.

Jako, plácali jsme se po ramenech za 5:0 Baníku, ale nějak si nikdo nevzpomněl na to, ž při hře 11/11 to byl vyrovnaný zápas a to nesměl hrát jejich nejlepší hráč.

Reagovat
PBLead

Tak posun oproti metráčkovi tam je extrémní.

Reagovat
Pablos

Takže i oproti Mandousovi, páč ti byli spolu tak šul nul

Reagovat
Pablos

Je dobrej, ta snaha ho ,,zhoršit" a to dokonce i dost od Plzeňáků, byla fakt úsměvná

Reagovat
ACSeRw!n

jasna jednicka na Euro, tady neni co resit

Reagovat
dest1l

je Matěj Kovář

Reagovat
Nadržený šimpanz

Je Venca Hladký

Reagovat
Sosi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele