Hráčem srpna v lize je olomoucký Kliment, koučem Trpišovský ze Slavie

06.09., 12:47
Aktuality
Jan Kliment (© Sigma Olomouc)

Vítězem ankety o hráče měsíce první ligy se za srpen stal olomoucký útočník Jan Kliment. Se sedmi brankami nejlepší střelec této sezony nejvyšší soutěže navázal na triumf klubového spoluhráče záložníka Filipa Zorvana, který ovládl premiérové hlasování v ročníku za červenec. Mezi trenéry zvítězil Jindřich Trpišovský ze Slavie. Výsledky dnes zveřejnila Ligová fotbalová asociace (LFA), která tradiční anketu pořádá.

Kliment se stal hráčem měsíce vůbec poprvé. V hlasování fanoušků porazil mladoboleslavského útočníka Vasila Kušeje a senegalského halfbeka Slavie El Hadjiho Malicka Dioufa. Kliment odehrál v srpnu v lize tři utkání a dal v nich stejný počet branek. Dvakrát pak skóroval 1. září proti Ostravě a svoji bilanci v sezoně nejvyšší soutěže vylepšil na sedm gólů v šesti zápasech.

Zatímco jednatřicetiletý útočník ovládl anketu poprvé, Trpišovský je mezi trenéry nejčastějším vítězem. Osmačtyřicetiletý kouč v hlasování fanoušků zdolal ligového nováčka Romana Westa ze Slovácka a Larse Friise ze Sparty. Dánský trenér letenského mužstva ovládl anketu za červenec. Trpišovský se Slavií v srpnu vyhrál všechny tři ligové zápasy a jeho svěřenci v nich inkasovali jediný gól.

Červenobílí jeden zápas vynechali, neboť jejich soupeř z Mladé Boleslavi si utkání odložil kvůli účasti ve 4. předkole Konferenční ligy. Ze stejného důvodu má o duel méně i Olomouc, která nehrála v Plzni vzhledem ke startu Západočechů v play off o Evropskou ligu.

V anketě LFA určují novináři svými hlasy trojici adeptů na hráče a trenéra měsíce, z níž pak fanoušci vyberou vítěze obou kategorií.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
Axelrose

Kliment to dostal za ten likvidační faul .

Trpisovsky za ta domácí trápení v lize.

Reagovat
Witcher

Trpišovsky spíš že odmítl tým z čela PL

Reagovat
Axelrose

Mě zase napadla ta výhra nad Lille, akorát že ani jedno nesouvisí s naší ligou

Reagovat
Sigma Olomouc

Podmanili jsme si celou ligu . Předtím byl Zorvan hráč měsíce myslím

Reagovat
Axelrose

Taky někoho přejel, jó

Ale je fakt, že u vás Kliment celkem dost ožil.

Kam pošlete Julise,do Chrudimi?

Reagovat
Sigma Olomouc

Mluvilo se o Hradci, má tam bráchu.

Reagovat
Axelrose

To vím, oba začínali v Chrudimi, Lukáš šel do Sparty, mladej do Pce. Jenže pro Zavřela nebyl dost dobrý. Stejně jako třeba Vašulin.

Teď by je platili zlatem, jenže oni by se na ně vy....u

Reagovat
vitecek15

Juliš už je jednou nohou opravdu v Hradci. Kliment si prostě umí najít místečko + je nepříjemnej. Neříkám, že férovej, ale takovýho hajzlíka toho ty týmy prostě potřebují.

Reagovat
Axelrose

S Hradcem už prý vyběhli před měsícem, že ho tam nepustí.

Ale tak do neděle budeme vědět, že

Reagovat
Mass

Takový hvězdy v týmu Kliment se Zorvanem a lidi stejně moc nechodí.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
ratusek

Nepsal si mi náhodou ty minulou sezonu, že je Zorvan šílenej?

Když jsem ti psal, že to byl snad jediný hráč, kterého jsme chtěl z Příbrami do Baníku a že vám ho dost závidím

Reagovat
Sigma Olomouc

Možná jsem to psal minulou sezónu mi nepřišel moc dobrý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele