Hráči Seattlu po třech letech vyhráli MLS

11.11.2019, 08:45
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
Ferguson6

Reagovat
smazaný uživatel

Cože?MLS nevyhrál tým s nejlepším fotbalistou vesmíru v sestavě?

Reagovat
Seydou Doumbia

Ani Fiat ani Ferrari...

Reagovat
ttopi

za 5 hodin 2 komentáře (můj nepočítám - tím jen konstatuji) - MLS nikoho nezajímá

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je z debilni format playoff, ze se hraje vždy jeden zápas? A že finále hraje jeden z týmů na domácím stadionu?

Reagovat
Pharrell

Tam prej nejde až tak moc o fotbal , hlavně z toho chcou mít Amíci velkou šou...

Reagovat
Chazy

Nevím, nemá vyřazovačky na jeden i MS, EURO a třeba celá NFL?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadilo by to, kdyby se hrálo na neutrání půdě.

Reagovat
ttopi

Ty mezistátní turnaje - tam je to spíše z časových důvodů. Ale jinak souhlasím s Dexagonem, že celoroční soutěž by měla být na odvety. Podobně jako LM třeba. Hraješ desítky kol, abys pak měl zápas blbec a vypadl bez možnosti nápravy. Si představ že by v hokeji bylo PO na 1 zápas, to by asi moc nešlo. Ale pro Amíky jde fakt spíš o něco jiného. Tyhle jednozápasový "serie" nahrávají překvapením, příběhům. A o to jim jde.

Reagovat
Chazy

Jaj, já zapomněl reagovat předtím, tak to hodím aspoň tobě.

Podle mě to tak není. Naopak třeba si myslím, že problém NHL a NBA je v tom, že vlastně základní část nic neznamená, je to jen taková příprava a postoupí do playoff 16 z 30 týmů, takže většina, no a těch 16 týmů tam má pak stejný podmínky. Že jeden ze 7 zápasů, i když rozhodující, se hraje na půdě lepšího týmu ZČ... ok, výhoda to je, ale tak nepodstatná, že je fakt fuk, jestli skončíš 1., 4. nebo 8. Šance máš stejný...

Ale NFL... tam je to skutečná liga, skutečně na tý základní části záleží, fakt každej zápas se počítá, každá prohra bolí. Protože:

a) do playoff jde jen 12 ze 32

b) hraje se na jeden zápas na hřišti lepšího ze ZČ

c) nejlepší dva týmy mají z toho čtyřkolovýho playoff první kolo bye

d) je reseeding - kvalifikuješ se jako 6. Porazíš 1? Super, ale nezískáš jeho pavouka, jdeš zas hrát s tím nejlepším

A to je prostě pecka, to pak není čekání na playoff celej rok, to je počítání každý výhry a vzájemný bilance, a to platí pro všechny týmy. Nejen pro ty, co o playoff bojují, ale i pro ty, co jsou první, druzí

A proto je jednozápas na hřišti týmu super. Samozřejmě Super Bowl je pak na neutrální, protože hrají spolu dva nejlepší týmy ze dvou konferencí

Reagovat
ttopi

Dík za reakci.

Však já neříkám, aby se MLS hrála na 7 zápasů po vzoru NHL, NBA a jiných lig. Ale prachobyčejná odveta si myslím, že nemůže uškodit nikomu. Ta ZČ je, jak říkáš, jen jakousi přípravou na PO, ale taky o vybudování si důležité výhody domácího prostředí (ze statistik jasně plyne, že domácí prostředí vliv má, z mnoha důvodů). Takovej kompromis mezi 1 zápasem a serií na 4 vítězství by podle mě slušel.

Jinak když už zmiňuješ OH a MS, tak není to furt tal dávno, co se na MS i v PO v hokeji hrálo na odvetu. Ale jinak tyhle velký turnaje na to nemají časový rozpočet, tím spíš ne ve fotbale, takže chápu, že fotbalové MS je na 1 zápas, ale tam je to taky na neutrální půdě.

Jinak s těma Amíkama jsem to nemyslel tak zle. Ale nedělej si iluze, že všichni ti, kteřtí koukají na Super Bowl, tomu rozumí a zajímá je to po sportovní stránce. Vůbec ne. Velká část lidí tomu nerozumí a mimo SB se na bejsbol nekouká. Je to prostě show. Jsou tam zpěváci, soutěže, je toho plná bedna, trošku to tlačej na sílu. Ale OK, takoví Amíci prostě jsou.

Jo, to je známo, že ikdyž se nám to nemusí zdát, tak NHL je ve státech někde za bednou co se týče zájmu a sledovanosti.

Reagovat
Chazy

A nechápu argumentaci amíkama NHL je víceméně jejich liga a je na hromadu zápasů. NBA je jejich a taky, MLB je jejich a taky.

Jen NFL a MLS jsou výjimky. NFL je nejsledovanější americká liga planety, na Super Bowl se dívá přes 100 mega Američanů, na zápasy základní části klidně i 15 mega, na draft 10 mega. Na nejsledovanější zápas NHL ani MLB nekouká ani 10 mega lidí, na nejsledovanější zápasy NBA asi 30 mega.

MLS je mladá liga, tak využili formát toho nejlepšího, co v USA mají. Za mě osobně je taky formát NFL o tři parníky nejlepší a využil bych ho, kdybych vytvářel MLS

Reagovat
Chazy

* jo a dokážu si představit NHL v playoff na 1 zápas... znáš OH a MS, ne? Je to stokrát lepší jak playoff NHL.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele