Hrál za Real, ale pil a kouřil dvě krabičky denně. Teď se Cicinho omlouvá synovi

29.06.2022, 18:40
Aktuality
Cicinho v dresu AS Řím (© AFP)
Když se řekne brazilský fotbalista, asi mizivé procento lidí na světě si na první dobrou vybaví jméno Cicinho (42). Bývalý krajní obránce, celým jménem Cícero João de Cézare, neměl v porovnání s mnoha svými parťáky z brazilské reprezentace tak hvězdnou kariéru, ale neúspěšný rozhodně nebyl. Co bohužel poutalo pozornost ještě víc, byl jeho vztah k alkoholu. O něm se rozpovídal pro EPTV.

Cicinho se po působení v několika brazilských klubech vydal do Evropy v roce 2005. To byl také rok, ve kterém v barvách Sao Paula zaujal především díky vítězství v Mistrovství světa klubů. Tehdy jeho mužstvo v japonské Jokohamě přehrálo Liverpool 1:0. A brazilský obránce byl v hledáčku hned několika velkoklubů.

Rozhodl se pro tým, který je nedosažitelným snem mnoha fotbalistů, Real Madrid. Španělský gigant už měl v té době v kádru jeho brazilské "známé" Ronalda, Robinha, Júlia Baptistu a Roberta Carlose. A samozřejmě i další tváře světového fotbalu. Sdílet s nimi jednu šatnu je výzvou, ale také věčným bojem. Není totiž snadné urvat si pro sebe pevnou pozici někde, kde se o každé místo pere několik hráčů světové úrovně.

A když se nedaří, mnohdy přichází ke slovu alkohol, Cicinhův starý známý z mládí a dospívání, které si odbyl ve dvacetitisícovém městečku Pradópolis. "Poprvé jsem se napil ve 13 letech a přiznám se, že od té doby jsem vlastně nikdy nepřestal," řekl Cicinho.

"Tehdy jsem bydlel na venkově a o víkendech jsme se scházeli s kamarády a chodili na náměstí, nebo do klubů. Byl tam jeden bar, já jsem byl sice nezletilý, ale buď se mi podařilo to skrýt, nebo jsem poprosil někoho staršího, aby mi alkohol koupil. Pak jsem se jen vyhýbal rodičům a policii," vyprávěl. Jeho návyk pronikl na veřejnost až před deseti lety.

I přes handicap, kterým evidentně od mládí trpěl, se stal elitním fotbalistou a má na kontě i 15 utkání za národní tým. Madridské Santiago Bernabeu pro něj sice bylo domovem jen na jednu sezonu, ale i tam se oddával alkoholovým hrátkám.

Mnohdy se na tréninku objevil podle svých slov opilý a využíval také toho, že jako hráč slavného klubu byl prakticky všude vítán. A pil tak zadarmo. "Neměl jsem to díky své profesi těžké, v restauracích mi všechno dávali a nic po mně nechtěli," zavzpomínal. "Díky tomu jsem pak mnohdy přijel do areálu klubu opilý a následně musel pít dost kávy kvůli dechu a doslova se koupat v parfému, abych nebyl cítit," dodal.

Zatímco ve španělské metropoli mu jeho utajovaný zlozvyk procházel, v té italské už to nevyšlo. Cicinho se v roce 2006 přesunul do AS Řím a tam šlo pomalu do tuhého. Ve chvíli, kdy si poranil vazy v koleni a delší dobu byl mimo soupisku, alkohol přicházel ke slovu víc a víc. "Pít jsem začínal hned po tréninku. Chodil jsem na fyzioterapii, domů přicházel kolem druhé hodiny a přestával pít až okolo čtvrté," vzpomínal. 

V Římě působil mezi lety 2007-2012 a z jeho pohledu nešlo o to úplně nejvydařenější angažmá. Brazilec často sledoval utkání jen ze střídačky a volný čas trávil se skleničkou v ruce. "Doma jsem měl basy piv a dalšího alkoholu, pil jsem s lidmi, co se tvářili jako přátelé, nebo klidně sám. Začal jsem hned jak jsem přišel domu, a taky jsem u toho dost kouřil, klidně dvě krabičky denně. Ještě horší to bylo v klubech, s pitím jsem prostě nedokázal přestat," vykládal v roce 2012 pro football-italia.net. Tehdy otevřeně své potíže přiznal.

Prý mohlo být ještě hůře. Nebýt pravidelných antidopingových testů, pustil by se býval i do užívání drog. S depresemi prý bojoval tak, že se nechával tetovat. Uměleckých kousků měl už před lety na těle více než 30.

I přesto, že organismu dával zabrat a evidentně měl problémy s morálkou, našel v kariéře ještě několik dalších angažmá. Tím nejdelším byly tři sezóny v tureckém Sivassporu. 

Aktuálně Cicinho zpytuje svědomí a vydal se jinou cestou. "Mám patnáctiletého syna a chci se mu omluvit, za život, který jsem dříve vedl," vysvětlil pro deník Marca.

Dobrá volba!

Autor: Livesport.cz / Martin Tomaides

Komentáře (72)

Přidat komentář
Felitel

Díky za tyhle články

Reagovat
pepa474

je to Boží

Reagovat
Gazdo

v poslednej dobe sa tu rozbehli zaujimave clanky

Reagovat
FUnk

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Likan7

Reagovat
gunner123

Reagovat
Kucka

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Skvělý příběh, dovedu si představit i film, hlavně jak by nalitej na trénalu dělal skopičiny a jiné legrácky.

Reagovat
Salfovic

Chlast, slast

Reagovat
Seydou Doumbia

samozřejmě, ale střízlivost je nejlepší to je jasný...

Reagovat
pepa474

tak proč mi střízlivost nikdy dlouho nevydrží?

Reagovat
Seydou Doumbia

Mám podobný problém

Reagovat
Vsadim gule
Reagovat
H.N.T.

Mas talent

Reagovat
SixtoRodriguez

win or lose, we hit the booze

Reagovat
Milan.B

Co narobi ked mu chuti...

Reagovat
kattos

No a co

Reagovat
johan14

To je smiešne že sa ospravedlňuje synovi a zároveň to vynáša do médií. Úbohý pózer, čo si prihrieva polievočku a asi čaká, že ho niekto polutuje.

Reagovat
kilobyte

Nebo chce jen upozornit na problém. Začít chlastat ve 13 není tak úplně jeho chyba a těžko s tím pak sám něco udělá.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyť toho chľastu mohol si byť legenda ...tak ti treba

Reagovat
smazaný uživatel

V Madride veľkú stopu nezanechal, ale dal jeden parádny gól, ktorý si pamätám dodnes.

Reagovat
Remt

ted jsem si to pustil a ta bomba z voleje je fakt skvela

Reagovat
smazaný uživatel

Hej, nádherný gól.

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Pipo123
Reagovat
Gimme

Říman...

Reagovat
kylo ren

Ještě sem neviděl nikoho kdo vypije dvě krabičky

Reagovat
Front hell

Toho jsem se kdysi vypil

Reagovat
Kucka

Reagovat
Front hell

Divoké období,kdysi dávno

Reagovat
smazaný uživatel

chlastáme

Reagovat
madridcan

https://youtu.be/atuJJtofpBk

Tento obrat vtedy mal výjsť

Reagovat
Radin

Pil první ligu no. Dotáhl to až do Realu v chlastání :)

Reagovat
Mass

Jestli chlastal a kouřil, tak je zajímavé, že se mu podařilo udržet skvělou kondičku.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nemá Nainngollan podobnou životosprávu?

Reagovat
madridcan

Plus uňho aj sneží

Reagovat
Xaver

První část nadpisu vypadá epicky "hrál za Real", ale podle druhé už to tak dopadlo, byl tam rok a půl na 32 zápasů ...

Reagovat
Eichel

OT: Official, confirmed. Ernesto Valverde has been announced as new Athletic Club manager following the result of the elections, as expected.

dobrý krok z oboch strán, snáď sa im bude dariť

Reagovat
Jacks11

njn typická brazilská mentalita........kupa talentu, ale když v dětství žil ve slumech a ted by si platem v Evropě mohl koupit půlku Brazílie tak to neustojí........kolik už bylo takových promrhaných talentů.....Robinho, Adriano, řekl bych že ani Ronaldinho nebyl na vrcholu příliš dlouho a pak se ho Pep zbavil, aby svým životním stylem párty, sex, drogy, chlast, holky.... nezkazil Messiho....

Reagovat
kattos

Na druhou stranu, proč ne?

Reagovat
eder

Ronaldinho >>> Messi. Pep je buzna...

Reagovat
Remt

Ronaldinho mel takovouhle zivotospravu? To jsem ani nevedel

Reagovat
sylarko

no vdaka tomu nevydrzal na vrchole dlhsie.

Reagovat
lampas

Takovej styl života mám taky, jen tedy chodím spát o něco dříve a dvě krabky denně by mě asi poslaly do hrobu tak za dva týdny.

Reagovat
smazaný uživatel

V pici nho..

Reagovat
Pasha

Priatelia, nepite, pokiaľ nemáte ozajstný dôvod. Ale aj tak vždy s mierou. Alkohol ničí vzťahy, zasahuje finančnú situáciu a ľudia pod jeho vplyvom páchajú veľa zla. Radšej cvičte, hýbte sa, čítajte knihy, vzdelávajte sa, jedzte zdravú stravu

Reagovat
stuff

Reagovat
Jacks11

pravdu máš, ale Češi jsou požitkáři, kteří furt něco slaví........ti si bez toho život nedokáží představit...nebo měnit zažité pořádky

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
pesky passer-by

Hrozné, čo s otcami dokáže urobiť alkohol a cigarety. Deti vtedy len trpia.

Reagovat
patas92

Taky bych pil, kdybych musel hrát za Real

Reagovat
pantondavo

Reagovat
zidane78

Reagovat
Kokesh

A přitom leješ jako Dáda i když za Real nehraješ

Reagovat
patas92

Cože?

Reagovat
Likan7

Reagovat
Kucka

Reagovat
Mass

Reagovat
mikelinos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Foppy

Dáda Patasová92

Reagovat
patas92

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
valloire

Reagovat
Gimme

Pamatuju si jak ho usmrkanej Slepička na Sportu 1 nazýval Čičíněm

Reagovat
garruklol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele