Hráli jsme proti basketbalistům, řekl trenér Arisu po prohře na Spartě

22.09.2023, 09:31
Aktuality
Hráči Arisu Limassol před utkáním se Spartou (© AFP)

Trenér Arisu Limassol Alexej Špilevskij na tiskové konferenci po úvodním utkání skupiny Evropské ligy na hřišti pražské Sparty prohlásil, že ještě nikdy neviděl mužstvo s tak vysokými hráči. Podle něj kyperský celek nastoupil proti basketbalistům. Navzdory prohře 2:3 pochválil svůj tým za úžasný výkon.

Hosty na vyprodané Letné poslal do vedení Alexandr Kokorin z penalty, brankami ve 20. a 25. minutě ale domácí kapitán Ladislav Krejčí otočil skóre. Triumf Pražanů v souboji úřadujících mistrů svých zemí stvrdil po změně stran další stoper Martin Vitík, v závěru snížil střídající Shavy Babicka.

"Kvůli výsledku jsem naštvaný, ale na výkon jsem hrdý. Začali jsme velmi dobře, podle plánu, pak jsme ale inkasovali logický gól. Určitě máme nejmenší tým ve skupině a dnes jsme hráli proti basketbalistům, byli úžasní. Inkasovali jsme všechny branky ze standardek," konstatoval Špilevskij.

Podle něj bylo jeho mužstvo v nevýhodě. "Nikdy jsem neviděl tým s tak vysokými hráči, je to neuvěřitelné. Člověk se musí vyhnout standardkám, aby vás nepotrestali. To je jediná šance," uvedl pětatřicetiletý Bělorus.

Aris pod jeho vedením v minulé sezoně poprvé v historii ovládl kyperskou ligu a v létě se navíc premiérově kvalifikoval i do hlavní fáze některého z evropských pohárů. Přitom teprve před dvěma lety postoupil do kyperské nejvyšší soutěže.

"Náš výkon byl úžasný na to, že jsme nováčkem v pohárech. Vedli jsme si skvěle proti tomuto naprosto špičkovému týmu. Napadali jsme, i když jsme prohrávali 1:3, byli jsme stateční, nehráli jsme z hluboké obrany. Před hráči smekám klobouk. Jsem velmi pyšný na to, že jsem trenérem tohoto mužstva, nemůžeme být vůbec naštvaní a neexistuje, že by nás prohra položila. Jsme na správné cestě," řekl Špilevskij.

Autor: ČTK

Komentáře (25)

Přidat komentář
vceradnesazitra

Průměrná výška základní sestavy Sparty 185.9 cm, Arisu 182 cm. Jinými slovy trenér Arisu je populista a lhář.

Reagovat
kilobyte

Průměrná výška základní jedenáctky Aris 182 cm, Sparta 186 cm. To není zase tak moc. Ale jestli do zápasu šli s tím, že budou hrát proti obrům, tak se nedivím, že některé obry radši ani nebránili.

Reagovat
pedro-pedro

je to velký rozdíl. protože průměrná výška sestavy je jedna věc, ale taky je dobré se podívat na to, že nejvyšší hráč v poli na straně Limasollu měl 186 cm a Sparta tam měla 5 x hráče s výškou přes 190 cm a 2 x 185 cm. ale od toho je snad trenér, aby si s tím poradil.

Reagovat
kilobyte

Zas takový rozdíl tam ale nebyl. A ono je celkem jedno, že jsi o kousek větší, když soupeř do souboje nejde.

A 2 z těch gólů byli ze země. Sice to bylo po vysokých míčích, ale zase menší hráči by ty odražené balóny měli mít rychleji.

Reagovat
Mass

Když máš při standartce 4 hráče menší o deset cm než soupeř, tak si myslim že je to dost znát a jen tak si s tim neporadíš.

Reagovat
dondinho

Průměr 186 je teda dost slušný...na to že Preciado ještě celkem ten průměr kazil

Reagovat
veikko

Na fotbalový tým je průměr 186 cm opravdu hodně. Je to tak o 2 cm víc než mívají hokejové týmy, kde se obecně prosazují vyšší hráči. Ale stejně tak to nic nemění na tom, že mají kolegové výše pravdu, že Aris bránil zkrátka mizerně.

Reagovat
Pablos

A na ten basketbalový o kterém, ale ten trenér mluvil ?

Reagovat
veikko

No to bude asi o malinko víc, no. Ale zase věřím, že i slabší tým než Aris by i nejlepší fotbalisty mezi basketbalisty vyklepnul rozdílem třídy.

Reagovat
Mass

No brát průměr celýho týmu je nesmysl, předpokládám že Lači s Preciadem asi na hlavičky nechodí.

Reagovat
kilobyte

Stejně jako ty menší hráči Arisu.

Reagovat
Mass

S tebou je fakt těžký pořízení. Představ si třeba v tom basketu dva týmy, jeden bude mít pět hráčů všechny 195 a druhej tým dva 190, dva 200 a jednoho 210 cm, kterej tým na tom asi bude líp? Ve vápně na těch pět Sparťanů 190+ vycházeli bránit hráči Arisu o 10 cm menší, a to je znát. Neřekl bych, ře si trenér Arisu stěžuje, ale že oceňuje tým Sparty, jak dobře je složenej z pohledu standartek.

Reagovat
kilobyte

Tak ono je stejně jedno jaký je výškový rozdíl, když pak toho hráče nebrání. Navíc výška hráče není všechno. Důležitější je výskok a timing.

Reagovat
Lemond Laws

Aris on tour

Krásná lokalita na prezentaci Prahy

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Tvl to je někde na Žižkově ne??

Reagovat
Lemond Laws

Spíš jak když jdou Bohemáci okolo Doličku

Reagovat
Kucka

Reagovat
PBLead

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Lemond Laws

Jinak úplně taková blbost. Ale líbí se mi jak Adidas nově v logu vynechávají text

Reagovat
Remt

Adidas nedám dopustit, mám tu značku moc rád. Ale teda mám přesně tuto mikinu a dost mě zklamava kvalitou. Koupil jsem si ji a po půl roce seprany hadr. Koupil jsem si ji teď znovu a po dvou praní to vypadá na velmi podobný scénář

Reagovat
Kiss Me Polka!

cele to jeho vyjdrani je totalni picovina nesnasim, tady ulhane kecy, jak si upravuje realitu, aby z toho vysel, jako borec

Reagovat
Losinho

Citace jak vygenerovaná AI

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele