Hrozně těžký zápas, klobouk dolů před Hradcem, řekl plzeňský debutant Jemelka

13.08.2022, 23:19
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (20)

Přidat komentář
Martin9719

Hradec skvělý, bojovný. Nedarovali nám skoro nic. Jsem překvapený výkonem hráčů co ještě nehráli. Modou tam jsem měl největší obavy a skvělý + asistence. Tijani vypadal taky velmi jistě. Jsem zvědav na Jirkovu rychlost ve statistikách, to byly sprinty lvl Milan. Jemelka byl slabý dopředu ale dozadu toho moc nezkazil. MOTM Chorý a Kopic. Mosquera neměl absolutně den. Pernica taky s přehledem. Máme hodně kvalitní tým. Pokud by Modou pokračoval ve výkonech tak máme skvělý backup za Kalvacha a CM nebudeme potřebovat. Zatím nejlepší výkon v sezoně v lize.

Reagovat
rabbitweed

Budu li reagovat čistě jen na poslední větu a tu nejlepší výkon v lize. Promiň ale hrát 60 minut proti lidem v 10 a stejně být mnohem horší to je ostuda. Ano priorita je teď LM ale stejně se na to nedalo koukat

Reagovat
Martin9719

Tak to nevím kam jsi koukal, píšu nejlepsi výkon v sezoně aktuální. Nebo se ti předchozí 2 zápasy líbili víc? Kolik týmu vyhrálo v HK loni a kolik jich v Boleslavi vyhraje letos. Slavia tam vyhorela 2x za 3 mesice. A nečekal jsem že s nasazením Hradce nám ta červená nějak extra pomůže. A popravdě nechápu jak můžeš mít 19 střel a držení míče přes 60 % a být horší. Hradec měl ve druhý půli jedinou tutovku když Staňkovi vypadl míč při standartce. Takže nevím kam jsi koukal chlapče.

Reagovat
rabbitweed

Chlapče, můžeš tu obhajovat jak chceš. Ale byl to otřesný výkon, nedalo se na to koukat a jen díky Kopicovi se vyhrálo. Střely a držení míče je pěkné, ale kolik bylo tutovek? Jen to co měl Jhon. Jinak to bylo na grc ale ty si to nepriznas

Reagovat
veikko

Ndiaye skvělý při soubojích 1vs1 + asistence, ale že by to byl skvělý výkon? Ani proti 10 se rozhodně nekonala žádná dominance ve středu hřiště, a to mimo jiné proto, že Ndiaye hrál převážně dozadu na stopery nebo kazil úplně jednoduché přihrávky. Nepomohl tomu samozřejmě ani Bucha, který se moc s formou nepotkal. Nakonec to musela rozhodnout skvělá individuální práce Kopice. Já bych se teda nad tím výkonem moc nerozplýval. Souhlas ale s tím Tijanim, ten vypadá fakt nadějně.

Reagovat
Martin9719

V obměněné sestavě a s několika novými hráči za mě super. Kopic začíná být rozdilovy hráč. V první půli Chorý, ve druhé on. S formou se v tomhle zápase určitě nepotkal Mosquera, jinak si myslím že jsme měli plno individuálních výkonu od obrany přes zálohu po útok. Ale ať si tvrdí každý co chce, já říkám že proti HK se venku vyhrávat nebude.

Reagovat
veikko

To si myslím taky s tím Hradcem, ale třeba Slovácko ho při oslabení mačkalo hodně, zatímco Plzeň urvala výhru hlavně díky hezké individuální akci, jinak to byla strašná bída. Já jsem reagoval hlavně na toho Ndiayeho, protože to podle mě je dobrý hráč na záskok na DM, ale s jeho šílenou rozehrávkou to rozdílový hráč asi nebude. Není už ani zase tak mladý, aby se u něj dál očekávat nějaký rapidní progres. Kalvacha podle mě zastoupit plnohodnotně nedokáže. Naopak s tím Tijanim souhlasím, že ten musí hrát častěji, konstruktivních stoperů je pomálu.

Reagovat
Martin9719

Tak Modou ani rozdilovy hráč na své pozici být nemůže. Na to ze hrál naposledy v přípravě proti Belgicanum tak si zaslouží respekt. Slovácko ano ale jak říkáš, to bylo venku. Hradec když vyjede ven tak je poloviční. To platí min. od konce minulé sezony.

Reagovat
veikko

Kalvach na té stejné pozici rozdílový je, protože umí rozehrávat a nemusíš se bát o každou přihrávku na pár metrů. Byl to od Ndiayeho poměrně dobrý výkon, ale nic skvělého. Hradec hraje venku pořád a hraje za všech okolností stejně, takže spíš záleží na výkonu soupeře. Kdo se mi ale fakt nelíbí, je Bucha. Ten hrozně stagnuje. Mosquera taky poslední zápasy nic moc, ale on je zase schopný poslat aspoň kvalitní centr.

Reagovat
Martin9719

Rozdílový hráč není ten který posílá přesné přihrávky nakrátko. Úspěšnost přihrávek u Kalvacha je samozřejmě poměrně vyšší, ale asistencí mají stejně. Samozřejmě že Kalvach je pro nás klíčový hráč na své pozici, ale není rozdílový, Busquets taky nikdy nebyl pro Barcu rozdílový. To jsou hráči jako Kopic, Chorý, Kliment, Mosquera. Mosquera dlouhodobě ukazuje, že moc lepších křídelníků v lize není. Že se mu nepovedl 1 zápas, z toho bych nedělal tragédii, zastoupil ho Pilař, naopak v Teplicích obráceně. Hradec určitě hraje stejně, ale počítají se výsledky a ty ve venkovních zápasech zkrátka nejsou. Ve venkovních zápasech jsem napočítal loni snad 3-4 výhry proti týmům spíše ze spodku tabulky. Ne že by se za to museli stydět ale potvrzuje to moje tvrzení a výkonech a výsledcích venku. Na druhou stranu, těch remíz mají hodně, takže ani venku neprohrávali, ale nemusí se jich souepři bát tak jako v Boleslavi.

Reagovat
veikko

Kalvach ale umí posílat i přesné dlouhé pasy a přenášet hru, což je jedna z nejdůležitějších věcí ve fotbale. V tom se určitě neshodneme, protože to jsou právě střední záložníci, kteří jsou pro hru klíčoví, křídla to zpravidla nebývají. Samozřejmě, mají větší takový ten viditelný impakt jako jsou góly a přihrávky, ale z kraje hřiště jsi zpravidla odkázaný právě na schopnosti spoluhráčů. Kdo ovládne střed hřiště, má snazší cestu k vítězství. Kalvach k tomu obrovským dílem přispívá, Ndiaye ne.

Reagovat
rabbitweed

Reagovat
Martin9719

Já taky neříkám že to není pravda. Ale pokud se bavíme skutečně o pojmu "rozdílový hráč" tak ten z 99% procent nebude na pozici DM nikdy. To jsou hráči kteří ti vyhrávají zápasy, zpravdila koncoví útočníci nebo ofenzivní záložníci, předvedou nadstavbu v poslední třetině hřiště. Kalvach dokáže diktovat výborně hru, obstará spoustu černé práce, má i nějaké asistence. Ale z jeho pozice DM se dá nazvat jen klíčovým hráčem pro zálohu, nikoliv rozdílovým hráčem. To že vlastně nedává góly to jen dokazuje a ani se k tomu moc dostat nemůže vzhledem k jeho postavení na hřišti. DM ti na hřišti může hrát sebelíp, ale pokud nerozhoduje zápasy přímo sám, tak není rozdílový hráč.

Reagovat
veikko

Pořád nesouhlasím, z tvé strany je to pohled pouze na ofenzivní třetinu hřiště. Právěže DM a CM jsou možná nejdůležitější posty v každém týmu, protože to jsou hráči, kteří udávají tempo hry a ovlivňují jak ofenzivní, tak i defenzivní fázi. Tys psal, že třeba Busquets nikdy nebyl rozdílovým hráčem, ale třeba sám Guardiola si myslel opak. Řekl bys, že třeba Pirlo nebyl rozdílový hráč? Já teda ne. U nás, a ty bys to zrovna měl vědět, byl typicky rozdílový DM/CM Pavel Horváth, do jehož kvalit má samozřejmě i Kalvach docela daleko. Důležitějšího hráče v Plzni než byl Horváth bys v té Vrbově éře těžko hledal, a to ani nemusel rychle běhat. V současnosti je třeba takto geniální tahoun středu hřiště Rodrigo De Paul, když hraje za Argentinu. Sledovat ho je fantazie. To jsou hráči, kteří vyhrají zápasy, ne hroťák do vápna, který potřebuje od těch záložníků perfektní míče.

Reagovat
Martin9719

Já jsem teda vždycky myslel že zápasy rozhodují útočníci hlavně a potažmo hráči kteří jim na ty góly přihrávají. Zkus najít vyjádření Guardioly právě na Busquetse, mluvím tady pořád dokola o tom, že je rozdíl v pojmu "rozdílový hráč" a "důležitý nebo klíčový hráč v mužstvu na nějakou pozici", třeba i v defenzivě. A ano, správně tady zmiňuješ hráče jako de Paul, ten dokonce hrával na křídle, myslím ještě ve Valencii, takže má předpoklady k tomu aby rozhodnul zápas. Horváth a Pirlo hráli úplně jiným stylem a třeba i výš na hřišti. My se ale bavíme o Kalvachovi přímo, který nedává góly, ale připravuje je a jeho práce je z velké části spíš do defenzivy. Ten má totiž daleko blíž třeba k Hübschmanovi než k hráčům které jsi jmenoval. A tihle hráči "rozdíloví" nejsou. Je to spíš slovíčkaření, ale pojem rozdílový hráč prostě není Kalvach. Neřekl bych to o Thiago Alcantarovi, ač jeho přihrávky a myšlení je skvělý.

Reagovat
veikko

Vidíš, já třeba jo. Naopak bych to neřekl třeba o Chorém. No asi se neshodneme, ale debata zajímavá a vždycky je dobré si navzájem vyměnit názory.

Reagovat
kilobyte

Je v Plzni nový a ještě neví, že to není tak těžké. Jen se musí jít štěstíčku naproti.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš mindrák?

Reagovat
srandamač

Přesně, v Plzni se ty fotbaly sami neudělaj

Reagovat
deporpepa

Aleeeee... zrovna ze Sparty... kdyby Vám nepřihráli to finále proti Liberci, dopadnete jak ted proti Slovácku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele