Hrvatska nogometna liga – 11. kolo

19.10.2008, 09:34
Tipy a analýzy
Po reprezentační přestávce, ve které se národní tým Chorvatska prezentoval v nejlepším možném světle, se i na pobřeží Jadranu vrací ligová soutěž. Vedoucí Dinamo má náskok již jen pět bodů a jede do nevyzpytatelného Šibeniku. Dvojice pronásledovatelů hraje doma s relativně slabými soupeři, takže se může z náskoku Dinama opět ukrajovat.

HAJDUK SPLIT – CIBALIA VINKOVCI (neděle 15,30 hodin)
Domácím to v poslední době na Poljudu moc nejde (záchrana bodu při remíze se Zaprešičem), ani výsledky venku nemají nejlepší. Cibalia je typicky domácí klub, venku moc zahrát neumí. Ale alarmující jsou loňské zápasy ve Splitu, které skončily 2:2 a 1:2. Takže než nejistou jedničku v bídném kurzu doporučím raději over 2,5 gólu v kurzu 1,5 u Sportingbet s velmi vysokou důvěrou.

Předpokládané sestavy:
HAJDUK:
Subašić - Pandža, Maloča, M.Buljat, Strinić - Skoko, Andrić, Gabrić, Ibričić - Bartolović, Kalinić.
CIBALIA: Burcsa - Radotić, Radas, Matić, Bagarić - Mazalović, Milardović, Husić, Pavličić - Malčić, Babić.

NK ZAGREB – NK ZADAR (neděle 15,30 hodin)
Loni 7:2 a 0:0 – velmi rozdílné zápasy. Domácí na svém stadionu letos ještě neprohráli, ale nemají žádné pohárové ambice. Mužstvo Zadaru letos ještě venku nezískalo ani bod a krčí se na poslední příčce, na druhou stranu klub je stabilizován a má peníze. Uzdravil se střelec Terkeš, což přineslo i první výhru v minulém kole nad Varteksem a ani v tomto zápase Dalmatinci nemusejí vyjít naprázdno. Do wildu neprohru hostí v kurzu 3,0 u Sportingbet má rozhodně své value.

HNK OSIJEK – INTER ZAPREŠIČ (neděle 15,30 hodin)
Další krize postihla domácí klub. Po vyřazení z ligového poháru, vyhození trenéra Lončareviče klub suspendoval brankářskou jedničku Marina Skendera. Ten totiž veřejně do novin prohlásil, že klub hráčům dluží peníze. Brankáře se zastala čtveřice nejlepších hráčů: Valentin Babić, Karlo Primorac, Tomislav Višević a Ivo Smoje, kteří odmítli trénovat, takže není vůbec jasné, kdo nastoupí k nedělnímu zápasu. Jisté je to, že klub potrestal jen Skendera a Babiče, takže v brance nastoupí náhradník Šušnjar. O opakování loňského výsledku (1:0) panují na městském stadionu v Osijeku zatím velké obavy, protože soupeř se neuvěřitelně zvednul a sbírá body daleko silnějším soupeřům. V současné době je kurz na neprohru hostů u Sportingbetu 2,05 a já si jej vsadím s vysokou důvěrou.

SLAVEN BELUPO – CROATIA SESVETE (neděle 15,30 hodin)
Kopřivničtí se mohou po výhře hodně přiblížit čelu tabulky, z poháru UEFA vypadli po výborných výkonech a soustředí se jen na domácí soutěž. Nováček nemá šanci uspět, Slaven je kvalitou o třídu výše. Kurz 1,55 u Sportingbet na jedničku vsadím s velmi vysokou důvěrou!

Předpokládané sestavy:
Slaven Belupo:
Rodić – Bošnjak, Kokalović, Rogulj, Čaval – Poldrugač – Gregurina, Posavec, Jajalo – Jurić, Vručina
Croatia Sesvete: Radoš - Šušak, Mamić, Juroš, Mijatović - Čičak, A. Petrović - Palić, V. Petrović, Čižmek - Vojnović

VARTEKS VARAŽDIN – NK RIJEKA (neděle 15,30 hodin)
Domácí mužstvo je tradičně nevyzpytatelné, loni v tomto zápase prohráli 1:2. Pokud se nebudou dít nějaké zákulisní machinace, měl by zápas skončit stejně. Rijeka má totiž letos podstatně větší ambice, které bohužel zatím nenaplňuje. Dvojku však nejspíš jen do wildu, ostatně kurz 3,1 tomu také odpovídá.

HNK ŠIBENIK – DINAMO ZAGREB (neděle 20,10 hodin)
Reprezentační záložník Nikola Pokrývač se vrací do Dinama. Nepohodl se totiž s brazilským trenérem Monaka Ricardem a klub opouští. V Monaku totiž nedostával téměř žádné šance, a tak se domluvil s majitelem Dinama Mamičem na návratu. To bude samozřejmě pro Dinamo velká posila, nicméně hráči Šibeniku jsou ochotni udělat vše, aby Dinamo v Dalmácii nevyhrálo. Doma porazili Slaven Belupo rozdílem třídy, poté vyhráli v Osijeku i v Rijece, takže loňský výsledek 0:2 se opakovat určitě nemusí. Neprohra domácích v kurzu 2,0 má své value.

Předpokládané sestavy:
ŠIBENIK:
Slavica – Kwedi, Kulušić, Raič, Celiščak – A. Bulat, Milanović, Roglić, Alispahić – Zec Rodić.
DINAMO: Kelava - Lovren, Bišćan, Drpić, Ibanez - Vrdoljak, Badelj - Mikić, Sammir, Mandžukić – Tadić.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomanatura

Tak to teda vypadá na Belupo a asi 02 na Zaprešič, i když tam by to mohla být i čistá 2.

Reagovat
smazaný uživatel

a ovar ve Splitu...

Reagovat
Tomanatura

To asi taky, ale nevím ještě...

Reagovat
smazaný uživatel

Hajduk 2:0 (oba góly z penalt), Zagreb se Zadarem bez gólu, Osijek 2:1 (vítězný gól dali v 94' a zřejmě by se hrálo, dokud by ho nedali...), Slaven 4:0 s přehledem, Varteks 3:3 (Rijeka již vedla 3:0 !!!)...

Zpočátku to vypadalo lépe, ty poslední minuty a malá potence Hajduku mne však nepotěšili...

Reagovat
smazaný uživatel

A v Šibeniku dle předpokladů 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele