Huddersfield Town, v zajetí zapomnění

31.07.2008, 21:40
Aktuality
Zaujalo nás
Jen málokdo si vybaví jméno klubu, který poprvé v historii anglické kopané vyhrál první ligu třikrát za sebou. Tak vězte, že tento zapomenutý tým teď bojuje v League One (3. liga), přičemž se loni umístil na desáté příčce, a nese název Huddersfield Town FC.

Na přelomu 19. a 20. století měl fotbal těžký úděl. Ač se jím Angličané bavili teprve krátce, už měl vážného konkurenta na čele pomyslného žebříčku popularity kolektivních sportů. Zdatně mu totiž sekundovalo rugby. Abychom znali souvislosti, je třeba vědět, že první ragbyová liga vděčí za svůj vznik právě městu Huddersfield, stotisícovému sídlu na severu Anglie v kraji West Yorkshire. Stalo se tak roku 1895 a každý si jistě bez potíží představí, jak těžké to museli mít zdejší fotbaloví nadšenci, aby zrealizovali svůj sen – založit fotbalový klub. I Football Association se jim snažila vypomoci, seč jí síly stačily. Odvrátit pozornost velké části obyvatelstva Huddersfieldu od šišaté mičudy mělo například semifinále FA Cupu, odehrávající se tady, na ragbyovém stánku Fartown, roku 1882. Tento lákavý duel sledovalo na 6000 diváků, což nebyl nejhorší výsledek, nicméně první profesionální fotbalový klub zde vznikl až o nějaký ten pátek později.

Groteskní začátky

Je to právě 100 let, co světlo světa poprvé spatřil celek s názvem Huddersfield Town Association Football Club. I na samotném názvu klubu je patrné, jak moc se o jeho vznik zasloužila vlivná FA. V roce 1907 se utvořila jakási huddersfieldská fotbalová rada, disponující kapitálem 500 liber určeným na stavbu vlastního hřiště. Již dříve se totiž rozhodlo, že fotbalový tým nebude moci využívat pro své domácí zápasy ragbyový stadion a bude si tak muset zřídit svůj. Alternativa byla jasná – Leeds Road, místo snadno dostupné tramvají, doposud využívané coby plácek pro amatérské fotbalisty. Nebylo lepší varianty. Stavět se začalo neprodleně, a tak mohl být stánek na Leeds Road oficiálně otevřen již 2. září roku 1908 přátelským utkáním s Bradford Park Avenue. Ještě předtím, v březnu téhož roku, prodělala nově vybudovaná aréna zatěžkávající zkoušku v podobě hostitelství semifinále lokálního turnaje.

Začátky fotbalistů Huddersfieldu byly více než úsměvné. Skromný klub neměl peníze ani na šatnu, tudíž se museli hráči převlékat v odstaveném tramvajovém voze, stanu či dokonce uvnitř nedaleké hospody. Jeden ze zdejších historiků dokonce ve svých pamětech uvádí, že po zápase ten nejméně unavený hráč měl za úkol upravit hrací plochu pro příští střetnutí. Ptáte se na výplatu? Ta činila celých šest šilinků (před převedením na desetinnou soustavu odpovídal jeden šilink zhruba 12 pencím). Zvláštní byla i volba barvy dresu, neboť 5. září 1908 vyběhli hráči Huddersfieldu k zápasu proti South Shields Adelaide oděni do tuňákově růžové kombinace.

Likvidace nutná, stěhování nikoliv

Zanedlouho začali pochopitelně The Terriers (přezdívka je odvozena od klubového maskota – psa Terryho) pošilhávat po nějaké soutěži. Nabízela se samozřejmě Football League, oficiální anglická liga, kam se také roku 1910 přihlásili. Prozatím se stali členy Division Two. Šlo to jako po másle. Jen dva roky od založení klubu hrál Huddersfield Town druhou ligu, tak strmý vzestup se však nemohl obejít bez následků. Neustálé úpravy stadionu zapříčinily nemalé dluhy a spolu s nimi i neodvratnou cestu do záhuby, chcete-li likvidace. Celek Huddersfield Town musel být zrušen a znovu vznikl až po sedmi letech, roku 1919.

Ani znovuvzkříšení huddersfieldského fotbalového klubu se neobešlo bez potíží. Tamější škodolibý tisk vydal v září 1919 zprávu, že jsou s financemi Terriers opět na dně, co se týče rozpočtu, pohybují se dokonce v červených číslech (údajně měl dluh činit v té době závratných 25 000 liber) a je k tomu všemu nezbytný přesun do nedalekého Leedsu na Elland Road. Pravda to být mohla, vždyť The Peacocks byli v té chvíli vyloučeni ze všech možných soutěží (během první světové války klub údajně platil hráčům ilegální poplatky), taková "škatulata, hejbejte se" tak byla nasnadě. Aby toho nebylo málo, Leeds Road se prý mělo bourat. To by bylo, aby si to nechali obyvatelé Huddersfieldu líbit, a tak ve městě vypukly rozsáhlé demonstrace, ale také dobročinná sbírka, která měla za úkol znovu klub po finanční stránce stabilizovat. Pokud tak zmíněné novinářské kachny opravdu měly vyburcovat zdejší obyvatelstvo k podobným činům, záměr se vyvedl do puntíku. Protesty jak zamezily údajně chystanému stěhování, tak nabudily hráče k nevídaným výkonům. Ty na sebe nenechaly dlouho čekat a není divu, že se úspěchům ze zlaté Chapmanovy éry už nikdy Terriers ani nepřiblížili.

Vítej, zlatý hattricku...

Herbert Chapman právě v roce 1919, kdy se znovuzrodil klub jménem Huddersfield Town, ukončil angažmá v konkurenčním Leedsu United, aby si dal zhruba rok od trénování pauzu. The Whites měli takzvaný ban, a tudíž byl Chapman bez práce. Šel prozatím vydělávat na ropné a koksové staveniště. Hned v prosinci roku 1920 byl ovšem odvolán a přizván na pomoc do Huddersfieldu, aby zde asistoval Ambrosovi Langleymu u premiérového tažení v Division One. Hned na počátku března příštího roku už přebíral po Langleym kormidlo A-mužstva Terriers na plný úvazek. A roztočil zde nebývalý kolotoč. Do týmu přivedl z Aston Villy anglického internacionála Clema Stephensona či kanonýra George Browna (později historicky nejlepšího střelce klubu). A šlo se na věc. Nováčka bez větších problémů zachránil, aby se s ním příští rok umístil na výtečné 14. příčce. Takový úspěch navíc přikořenil prozatím jediným triumfem yorkshirského celku v nejstarší soutěži na světě, FA Cupu. To však nebylo nic proti tomu, co mělo teprve přijít.

Příští rok, v sezoně 1922/23, se totiž modrobílí vžili do role "skokana roku", neboť si doskočili až pro pomyslnou bronzovou medaili. A pak? Poté už si to neomylně namířili na metu nejvyšší, na samotný piedestal First Division. Ne naposled, přesto právě toto premiérové vítězství si budou na severu Anglie nadosmrti pamatovat. Do posledního kola šel z prvního místa Cardiff City, za ním číhal namlsaný Huddersfield jen s bodovým odstupem (tehdy se ještě za výhru dávaly jen dva body). Velšskému celku tak stačilo zabodovat naplno s jakýmkoliv skóre a nebylo by pochyb o mistrovi. Jenže zatímco Terriers svého soka z Nottinghamu na svém hřišti válcovali a nakonec vyhráli 3:0, Bluebirds ne a ne vyzrát na neprostupnou defenzivu Birminghamu. Následoval scénář jako z toho nejproklatějšího thrilleru. Za bezbrankového stavu nařídil sudí na St. Andrews penaltu ve prospěch hostí. Odpovědnost na sebe vzal zkušený a normálně spolehlivý exekutor pokutových kopů Len Davies, teď však mířil jen přímo do birminghamského gólmana. Smutný hrdina pak se spoluhráči po utkání mohl s očima plnýma slz jen propočítávat poměr vstřelených a obdržených branek (dřív se při rovnosti bodů vše posuzovalo tím způsobem, že se jen vydělil počet zaznamenaných a inkasovaných gólů). Ten měl Cardiff po posledním kole horší o pouhých 0,024 gólu. Tragédie, vždyť nikdo předtím ani potom nevyhrál, potažmo neprohrál, těsnějším rozdílem.

Nadcházející ročník opanovali Terriers pro jistotu alespoň s dvoubodovým náskokem před West Bromwichem, aby se po sezoně rozloučili s legendárním koučem Chapmanem, jenž našel novou výzvu v angažmá u londýnského Arsenalu. I bez něj si však Huddersfield po 12 měsících dokráčel pro třetí mistrovský titul v řadě, jako první klub v historii anglické kopané. Mimořádnou sedmiletku pak zakončila roku 1928 účast ve finále FA Cupu, kde sice Terriers již nestačili na Blackburn, přesto neměli nač smutnit. Série nezanedbatelných úspěchů samozřejmě nevnesla jen pozlacené trofeje do klubové vitríny, ale také s sebou přinesla tučnou finanční injekci do těla jinak nepříliš zabezpečeného celku. Z bezedné kasičky pak vedení Huddersfieldu neváhalo vytáhnout nemalé obnosy na zastřešení a zvětšení kapacity stadionu. A tak roku 1932 zaznamenáváme rekordní návštěvu na Leeds Road, kam se při jednom únorovém utkání vtěsnalo 67,037 diváků, přičemž historici se dohadují, že přinejmenším pět tisíc lidí přihlíželo průběhu utkání podél hrací plochy bez lístku. Není tak divu, že při takovém návalu došlo k poranění některých návštěvníků.

Fotbal na vedlejší koleji

Příštích několik let se huddersfieldský fotbal nesl ve stínu věčných oprav a obecně prací na stadionu na Leeds Road. Ještě těsně před tím, než vypukla druhá světová válka, si zahráli modrobílí finále Anglického poháru, kde si ovšem vylámali zuby na Prestonu North End. Poté byla samo sebou několik let pro změnu kopaná utlačována celosvětovým válčením. Na zábavu zkrátka nebyl čas. Vraťme se ale k nuceným rekonstrukcím chátrajícího stánku Terriers. Tak například 3. dubna roku 1950 se vznítila přilehlá dílna místních školáků a oheň se rozšířil i na západní tribunu, kde spálil na popel jak střechu, tak několik řad sedaček. Důsledkem byl dvojzápasový azyl Huddersfieldu na Elland Road.

V roce 1952 se Huddersfield neubránil prvnímu pádu do druhé ligy a s návratem mezi anglickou smetánku nejdříve, jak jen to bylo možné, přichází jedna z posledních inovací stadionu na Leeds Road. Jako dárek od holandské firmy Phillips dostalo vedení Terriers elektronickou časomíru, kterou následně huddersfieldští začali používat dost možná jako první na Ostrovech. Po necelých deseti letech se zase na Leeds Road poprvé mohlo hrát za tmy – dorazila tak zvaná "lízátka" (mimochodem výmysl Herberta Chapmana, bývalého kouče modrobílých a legendy mezi britskými trenéry). Legrační je fakt, že hned v únoru roku 1962 se při kruté vichřici zřítily dva ze čtyř nově postavených stožárů. Peníze vynaložené za tuto vymoženost se pak do kasy Huddersfieldu alespoň vrátily prodejem obrovského talentu Denise Lawa (později legendárního útočníka Red Devils) do Manchesteru City.

Patálie v nižších soutěžích

Jestli si říkáte, že onen pád "lízatek" je blamáž, tak vězte, že to není nic proti tomu, co v této době předváděli fotbalisté Huddersfieldu na hřišti. Sloupy se řítily a s nimi mizeli stále hloub a hloub v propadlišti dějin i The Terriers. V sezoně 1975/76 dokonce okusili hořkou příchuť čtvrté anglické ligy, odkud se vyhrabávali jen stěží (celých pět let). Se stadionem na Leeds Road byly stále větší a větší problémy, kapacita se snižovala a odchod na Galpharm Stadium roku 1994 znamenal pro hráče Huddersfieldu především vysvobození. Nostalgie nebyla zrovna na místě. Na rozlučkový zápas na Leeds Road proti Blackpoolu se přišlo podívat pouhopouhých 16 tisíc diváků. Přesto bylo skoro plno. Ihned po otevření moderního Galpharm Stadium postoupili The Terriers do druhé ligy, aby odtud po oslavení milénia putovali přes třetí ligu až do Division 3. Na smutném konci významného anglického celku nemění nic ani fakt, že se v roce 2004 vrátili modrobílí alespoň o patro výše.

Teď však startují novou éru. Z oficiálního názvu klubu zmizelo slovo "association", teď už je to jen prachobyčejný fotbalový klub z Huddersfieldu. Od nové sezony navíc půjdou Terriers do boje s novým ředitelem. Ken Davy, vlastnící i ragbyový klub, přenechal své "fotbalové" křeslo byznysmenovi Deanu Hoylovi. Ten má teď za úkol udržet v klubu pevnou tradici úspěšné mládežnické akademie, neklesnout na finančních dispozicích a v neposlední řadě dovést Huddersfield Town zpět mezi anglickou smetánku, kam tak neodmyslitelně ve 20. letech minulého století patřil.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (169)

Přidat komentář
One-Real

Pěkný článek

Reagovat
fantomas

Za tři minuty to máš sfouklý, hmmm.

Reagovat
smazaný uživatel

Příjde mi komické napsat "pěkný článek" po dvou minutách, co byl vydán.

Reagovat
papanegra

Reagovat
One-Real

V té době mi chyběl 1,5 sloupečku ale už jsem to napsal protože se mi to líbilo jesli ti to spanheli vadí tak za to nemůžu

Reagovat
fantomas

Stejně čteš rychle.

Reagovat
One-Real

No to celkem ano, rád si přečtu něco z historie, nebaví mě totiž pořád ty PS tak jsem za každý takový článek rád

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sloupečku jo? To je ovšem jiná...

Reagovat
One-Real

byl jsem u toho v roce 1952 to je nějakej hřích to řict dřív něž to dočtu

Reagovat
smazaný uživatel

1) Zkus se zamyslet nad slovem sloupec.

2) Článek jsi nečetl, to je snad každému tady jasné.

Reagovat
One-Real

to si jenom myslíš,článek jsem četl ale to ty nepochopíš,někoho to třeba zajíma ty články z historie

Reagovat
fantomas

Jeho to zajímat nemusí, on je vševědoucí.

Reagovat
herbage

Lžeš. Schválně kvůli tobě jsem si článek přečetl a to rychlorychločtením. Četl jsem jen zběžně slova, skoro nevím, o čem článek byl a trvalo mi ho přečíst přesně 4:41:78 na setinu přesně. Skutečně dobrý čtenář by to přečetl za 4minuty zcela bez pochopení článku. Čas vydání 21:40, čas tvého komentáře 21:42, takže jsi měl maximálně 2:59 času, abys ho přečetl. Zkrátka nemožné. Já si ho musím přečíst znova a v klidu, nejmíň 10minut, abych věděl, co tam Fantomas vůbec píše.

Reagovat
cetto

hey no comment obdivuju tě že si tak stojíš za svým já se za pravdu nikdy nebiju, to jen za lež ale o to víc tě obdivuju že ti to stojí za to

Reagovat
smazaný uživatel

mne to trvalo 2 minuty 47 sekund a to jsem plne chapal cely text.

Reagovat
Arne

Reagovat
One-Real

čekám odpověd

Reagovat
smazaný uživatel

Už nemám co. Diskuse by stejně pokračovala stylem:

Spanhel: Nevěřím ti, žes to četl.

One Real: Jo jo četl jsem to hystorye mě zajimá.

Spanhel: Je to zkrátka nemožné!

One Real: Tak si nevěř. Sloupce čtu rychle.

Reagovat
One-Real

jak myslíš....nevěř

Reagovat
fantomas

hystorye.

Reagovat
smazaný uživatel

Spanhel je stary ....... nema cenu se s nim hadat

Reagovat
One-Real

No doufal jsem že se dočkám odpovědi proč jsem to nečetl, ale jak vidím tak asi ne.

Reagovat
smazaný uživatel

a tohle jsi nečetl????Ted odpověz ty!!!!!

Lžeš. Schválně kvůli tobě jsem si článek přečetl a to rychlorychločtením. Četl jsem jen zběžně slova, skoro nevím, o čem článek byl a trvalo mi ho přečíst přesně 4:41:78 na setinu přesně. Skutečně dobrý čtenář by to přečetl za 4minuty zcela bez pochopení článku. Čas vydání 21:40, čas tvého komentáře 21:42, takže jsi měl maximálně 2:59 času, abys ho přečetl. Zkrátka nemožné. Já si ho musím přečíst znova a v klidu, nejmíň 10minut, abych věděl, co tam Fantomas vůbec píše.

Reagovat
One-Real

To je tvůj názor, nevim proč se tady rozčiluješ Když si to myslíte no prosim všichni do mě šijte,no nevěřte mi vaše věc a pravda to je

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě to je pravda, ty jsi jeden z těch, o kterých nemám žádné pochybnosti, že by to do dvou minut přečetli.

Reagovat
One-Real

ty mně znáš že to víš? to je jen tvoje senzibylská ( omlouvám se za případné špatné napsání i,y) úvaha děláš jako kdyby jsi byl vševědoucí,já tě tady beru jako jednoho z nejrozumnějších protože o fotbale toho víš opravdu dost,ale tyhle prohlášení

Reagovat
smazaný uživatel

A já jsem přečetl Šifru mistra Leonarda za deset minut. Se knihovnice divila, když jsem ji knížku za patnáct minut vrátil. Pět kilometrů mám svým tempem za dvě a půl minuty. Jestli mi nevěříš, tak nevěř, je to pravda.

Reagovat
One-Real

Reagovat
herbage

To u nás řádí takový borci ve videopůjčovně. Půjčí si pět filmů, venku v autě je překopaj do noťase a za hoďku je jdou vrátit a ještě si pochvalujou, jak byly ty filmy napínavé.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cetto

Reagovat
smazaný uživatel

Pět kiláků nemůžeš stihnout za 2 a půl minuty...

Reagovat
smazaný uživatel

No vidis mame novej svetovej rekord.Jedes na olympiadu ty rychlonozko?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Připojuji se, přečetl jsem si názvy odstavců a jistě to bude pěkný článek.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Já přečetl nadpis a souhlasím.

Reagovat
fantomas

Reagovat
terry

Já došel dál.. Přečetl sem si první odstavec, ale kecali tam o nějakym rugby, tak mě to už nezajímalo

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

jj, rugby taky nemám rád, ale přetrpěl jsem to a dočetl to až do konce

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou, rugby je krásný a nádherný sport!

Reagovat
terry

Ale ne na stránce o fotbalu, to bych potom blil Navíc, když kvůli tomu ani nemůžu dočíst článek.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale je to v souvislosti s klubem.

Reagovat
terry

Nepochopil ironii

Reagovat
smazaný uživatel

Já nechápu na tomto webu nic, protože když to pak pochopím, tak je to nakonec úplně opačně, než to bylo, když jsem to nechápal a pak pochopil. Takže ty si teď prostřídej ne, což bude vypadat tako: Já chápu na tomto webu všechno, protože když to pak nepochopím, tak je to nakonec úplně stejně, než to nebylo, když jsem to chápal a pak nepochopil.

Teď konečně vidíš, jak je to se mnou tady na EF.

Reagovat
smazaný uživatel

He?

Reagovat
cetto

jo to he je výstižný taky sem nezachápal ten příběh

Reagovat
smazaný uživatel

si borec... ale bojim se že to nikdo nepochopil...

Reagovat
smazaný uživatel

to je přesně to o co miš lo (čti to nepřesně není to o co mi nešlo).

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, to je věc názorů, ale rugby mě podobně jako třeba americký fotbal vůbec nebaví

Reagovat
smazaný uživatel

No, mě americký fotbal nebaví, ale rugby je něco jiného. Bohužel to mám do rugby daleko i postavou, no...

Reagovat
smazaný uživatel

No mi mluv, taky nevím, co bych tam se svými pár kilogramy předvedl.. Proto raději zůstanu u stolního tenisu

Reagovat
smazaný uživatel

Stolní tenis, to zas neříká nic moc mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo,stolní tenis si ve volném chvíli čas od času rád zahraju.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to dobrej sport, já ho hrají aktivně už skoro sedm roků a pořád mě baví jako když jsem s ním začínal

Reagovat
božský John

Presne stolni tenis je super...ja mam opacnej problem..ja mam postavu na basket ale skoncil sem u stolniho tenisu:)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já mám v šestnácti 187 centimetrů a ani bych neřekl, že výška má na výkony ve stolní tenise nějaký vliv..

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá práce fantomasi

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt nadherny clanek...

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední sezónu udělali Terriers trochu pokrok, ale pořád je to průměr. Jejich historie je ovšem zajímavá, hůř pro jejich fanoušky :)....Článek dobrý ;)

Reagovat
stiba

Super článek, jen tak dál, více podobných článků uvítá asi každý, kdo se o fotbal zajímá

Reagovat
smazaný uživatel

One-Real určitě, s jeho tempem se tu musí pořád nudit.

Reagovat
stiba

Reagovat
cetto

hej take hlody sem zažil naposled před měsícem v posilce

Reagovat
herbage

9:16:44 - To je celkový čas, než jsem to v klidu přečetl slovo po slovu a článek si užil. Tak asi tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Jseš moc pomalý, někteří borci to zvládají i za dvě.

Reagovat
One-Real

za dvě jsem to něměl už výše jsem psal kde jsem v tu dobu byl,

Reagovat
herbage

Právě, jak jsme viděl číslovku 1952, tak jsem koukl na hodinky a bylo tam něco přes 4minuty, koukl jsme letmo, abych se nezdržoval, můžeš z toho celkového času odečíst sekundu.

Reagovat
One-Real

Reagovat
Miky.77.14

ten stadion je ale fakt pěknej

Reagovat
terry

To jo. Český prvoligový kluby si můžou nechat zdát.

Reagovat
Miky.77.14

taky si říkam

Reagovat
smazaný uživatel

Je fajn že tu řešíte kraviny a ne to o čem článek pojednává....

Reagovat
smazaný uživatel

Hudderfield Town sem vždy sledoval jen tak po ocku..plete se mi s Hartlepoolem..neak od postupu s L. two ..Minulou sezonu to celkem šlo ale ani na baráž to nestačilo ..Veřim že tenhle rok by to mohlo :projíít !!:thumbsup:: držím pace.Jinak supr članek ..jen tak dal !! ::treba ten wimbledon !!

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný nadpis, jdu si to přečíst.

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní článek, fakt výborná práce.

Reagovat
One-Real

hahaha

Reagovat
herbage

Vítej do klubu rychločtenářů, zkoušku si složil, dokonce nový rekord.

Reagovat
smazaný uživatel

tady je sranda

jak ho všichni vykázali

Reagovat
cetto

hej ne nechte uan-ríla...jestli to přečetl tak je borec a jestli ne tak ho těd užírá zevnitř svědomí že to nenapsal o minutu později a že vám tu celou dobu lže...každopádně si myslím že je to úplně jedno jak to je a nepřijde mi trefný to tu řešit...chodí tu malé děti a vy je učíte jak někoho dokonale zjebat stydte se!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

To nemáte jinou zábavu,tady se napíše článek a vy se předháníte v co nejtrapnějších příspěvcích četl jsem to rychle no a co? a místo rejpalové tady maj keců jak Palackej,spanheli o fotbale toho víš opravdu dost,ale některé tvoje rejpání je opravdu trapné Ani na to nemusíš reagovat.....jak chceš

Reagovat
smazaný uživatel

Víš, nikdo by tu takhle nepsal, kdyby ses v klidu přiznal, žes to nepřečet a řekl, že to jdeš teď číst, jenže ta tvrdohlavost

Reagovat
smazaný uživatel

Jseš šikovný chlapec, nepřemýšlel jsi o budoucnosti? Chceme mít na každém postu jen ty nejlepší. Ty bys byl ten, co nejrychleji čte. Já zase dávám nejvíce peněz na dobré výsledky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zajda

mě to trvalo 31 minut abych si to užil aprostě přečetl to tak jak se má

Reagovat
herbage

Já bych četl na druhý pokus taky pomaleji, ale nechtěl jsem být za retarda z pomocné školy.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si teda taky myslím, že je to je asi parádní článek, ale podle komentářů, sám jsem ho nečetl.

Reagovat
smazaný uživatel

One-Real taky možná hodnotil podle komentářů.

Reagovat
herbage

To těžko, když přispíval jako první.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jseš taky chápavka.

Reagovat
herbage

Mám chápavé ruce.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň něco.

Reagovat
herbage

Nohy bohužel ne a ocas mám zakrnělý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tady to je fakt s vama prdel..... ................jen tak dal

Reagovat
smazaný uživatel

herbage vs one-real ..............good souboje

Reagovat
One-Real

jaký souboj?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vs čas.

Reagovat
smazaný uživatel

What a amazing result! Thumbs up!

Reagovat
smazaný uživatel

Když už,tak by tam mělo být "an".

Reagovat
smazaný uživatel

V tu chvíli mi přestalo fungovat "n", nevěř si.

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

kvuli takove ...... se tu hadate jako ve skolce myslel jsem ze jde o Huddersfield Town a one -real uz tezko prizna ze to neprecetl kdyz jednou rekl ze to precetl.

Reagovat
cetto

máš "n" o jedno slovo dál

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsem viděl,jak jsi napsal slovo "amazing",tak mi to tak nepřišlo.

Reagovat
terry

Taky sem to chtěl napsat, ale byl si rychlejší.. Už mám ENG stejně dobrou jako CZ

Reagovat
smazaný uživatel

Great! can´t believe that!

Reagovat
terry

Ale no tak. Já ti celou dobu fandil - teďka sis to zkazil

Reagovat
smazaný uživatel

I

Reagovat
herbage

Ou, ryly, dets interestin. Aj kánt spík ingliš not at ol.

Reagovat
smazaný uživatel

9:47:18

Reagovat
herbage

Tss, pomalej.

Reagovat
smazaný uživatel

Nj...

Reagovat
herbage

Nahrál jsem knížku Dumyslny Rytíř don Quijote de la Mancha na edisk. Tak můžete stahovat, dáme závody.

http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/74194/Cervantes-Dumyslny_rytir_don_Quijote_de_la_Mancha.pdf_1.78MB.html

Reagovat
One-Real

mám to

Reagovat
herbage

Ale stažený, ještě přečíst.

Reagovat
One-Real

taky mám

Reagovat
One-Real

Hele chlapy končim, doufám že zítra tu už bude klid a budu moci normálně diskutovat tak zdar

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole tady je sranda jak v krematoriu 91 nebo kolik komentu a jeste sem si neprecet mozna na 2 nebo 3 komenty neco o tom klubu.A na zacatku nechal 2 minutky cas napsal koment a pak si to sel precist ma obracenej krevni obeh.

Reagovat
smazaný uživatel

ja jsem to teda ještě nedočet a to se snažim už 1:50:55

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to je 1 hodina nebo to mas na minuty az setiny

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové dlouho jsem se takhle nepobavil Perfektní diskuze Jinak článek supr

Reagovat
smazaný uživatel

Klasicky perfektně odvedená práce. I když asi si budu pamatovat jen, že vyhráli jako první tři tituly v tahu. V Anglii už se zajímám o Hull, to bohužel musí stačit. Dobře se to četlo, prima příběh o tom, jak z vrcholu padnout na hubu. Jo, i takový je fotbal. Dík za chuťovku na dobrou noc. PS: já vím, že reaguju pozdě, ale večer jsem unavenej a pomalu čtu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé, doteť jsem o tomto mužstvu neměl ani potuchy.

Reagovat
Liquid

Přidávám se, velmi pěkný článek, akorád se mi tedy nelíbí jako fandovi Chelsea ten název psa po němž je klub pojmenován, Terry sice taky vyznává modro-bíle barvy ale Chelsea . Nerozumím ale proč se pouštíte do "One-Reala", tak článek nedočetl celý a už se mu po těch přečtených částech líbil....ty útoky bych pochopil kdyby napsal "hnusnej článek po minutě"

Reagovat
smazaný uživatel

bych chtěl vidět jak se neska např. C:Ronaldo převlíká v odstaveném tramvajovém voze, stanu či dokonce uvnitř nedaleké hospody. jinak článek

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je aspon klub, ktery by mel hrat PL.Ne jak Stoke, Hull, Reading, Wigan..

Reagovat
jtbs

no mozno by mal, ale ked na to nemaju tak co

Reagovat
fantomas

Stoke? Má ještě bohatší historii...

Reagovat
smazaný uživatel

S tim stoke sem to trochu prestrelil.Ae i tak doufam ze pristi rok se probojuje na ukor tech co sem zminil vice tradicnich klubu.Tipu Sheffield,Nottingham, Preston a hlavne Southampton.

Reagovat
smazaný uživatel

super clanek hned to v praci rychleji uteklo

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný článek,kdyby takových bylo víc tak bych se rozhodně nezlobil.

Reagovat
fantomas

Díky všem za chválu a projevenou přízeň

Reagovat
herbage

Hlavně ta od One-Reala potěší. Není nad úpřímnost vycházející přímo ze srdce.

Reagovat
fantomas

Tim lip, že nemusel dočítat a už chválil.

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych spíše "Nemusel ani začínat číst..."

Reagovat
One-Real

Senzibyl promluvil

Reagovat
fantomas

To je ten nadpis tak poutavý?

Reagovat
smazaný uživatel

To já nevím, ostatně existuje takový hezký odkaz, který tě hodí rovnou do diskuze a o nadpis ani nezavadíš.

Reagovat
fantomas

To teda zavadíš, když je na topu.

Reagovat
smazaný uživatel

I na topu je ono tlačítko, dokonce právě na topu je nejdál od nadpisu, takže tam je to ještě pravděpodobnější.

Reagovat
fantomas

Já vím, ale to prostě nejde nevšimnout si toho obřího nadpisu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale proč by to nešlo, jiná věc je, že One-Real při své rychlosti čtení dost možná ho přečetl, aniž by si to uvědomil, neboť to proběhlo v žáde pikosekund.

Reagovat
smazaný uživatel

řádech

Reagovat
fantomas

Ježiši...

Reagovat
herbage

Obraz do tvého oka sice přichází spojitý, ale ty ho vnímáš pod určitou vzorkovací frekvencí. Proto například pozoruješ světlo za zářivky jako spojité i když ve skutečnosti 100x za sekundu blikne. Nebo velmi rychle pohybující se předmět vidíš rozmazaný, protože pořád vidíš minulou polohu objektu a tvůj mozek nestíhá obraz zpracovávat. Takže za pikosekundu neboli Sekunda x 10^(-12) bys moc toho neviděl, můžeme se bavit v řádech setin sekundy, možná milisekund, to už je reálné.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde že jsme se to bavili o chápání ironie(zde spíše sarkasmu)?

Reagovat
herbage

Tohle je jen ironie, sarkasmus by byly attosekundy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jseš fakt jak z pomocné školy.

Reagovat
herbage

?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

jen vůl by šel na diskuzi a nepřečetl nebo nevšiml si Nadpisu

Reagovat
smazaný uživatel

Výborná sebereflexe, oceňuji.

Reagovat
One-Real

Spíš tvoje,ty vždy přijdeš a začneš se do lidí navážet aniž bys věděl o čem je článek

Reagovat
smazaný uživatel

Jak může být moje sebereflexe něco, co napíšeš ty. Už ti z toho rychločtení hrabe.

Reagovat
One-Real

No ty řikáš že jsem si ani nepřečetl nadpis a už dal příspěvěk a já reagoval že ti vždy přijdeš na nějakou diskuzi a začneš se do lidí navážet aniž bys vědět o čem ta diskuze je Myslim že se nemá cenu hádat,tento web je o fotbale a ne o takovýchle kravinách

Reagovat
smazaný uživatel

Narážel jsem na význam slova "sebereflexe", ale nevadí no...

Reagovat
One-Real

SEBEREFLEXE=přemýšlení (uvažování, rozjímání) o sobě samém, vždyt řikám já napsal že jen vůl by si nepřečetl nadpis,a ty jsi napsal výborná sebereflexe čímž si nejspíš myslel že zrovna já to tak dělám,a tak já reagoval jak jsem reagoval

Reagovat
-Kopy-

Hochu ty si se dobře ztrapnil v téhle diskuzi, to se jen tak nevidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Super článek, do Huddesfieldu bych to neřekl Mazec, ještě bych rád uvítal něco podobnýho ze Španělský ligy. To by si byl mooooc hodnej

Reagovat
fantomas

Támhle hore máš experta na španělskej fotbal, mě moc PD nevzrušuje.

Reagovat
smazaný uživatel

takový velký stadion a 4.ligu

Reagovat
smazaný uživatel

takový velký stadion a 4.ligu

Reagovat
smazaný uživatel

ted se bude hodit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele