Hyypiä nyní zůstává v Leverkusenu, vydrží i v létě?

31.03.2014, 16:54
Aktuality
Pod velkým tlakem v posledních dnech a týdnech pracuje trenér Leverkusenu Sami Hyypiä, Bayeru se vůbec nedaří a německá média spekulují o odvolání finského kouče. Někdejší obránce Liverpoolu se zatím bát nemusí, vedení mu stále věří a ponechá ho ve funkci do konce sezony...

"Sezonu dokončíme se Samim Hyypiäm, na našem postoji se nic nezměnilo. Po sezoně si pak sedneme a probereme budoucnost. Na tom jsme se koneckonců dohodli už před nějakým časem," sdělil šéf klubu Michael Schade.

Trochu jiného názoru jsou tamní média a vedou je k tomu špatné výsledky. Leverkusen zažil skvělý podzim, na jaře ovšem rychle vypadl z Ligy mistrů a pravidelně ztrácí v domácí nejvyšší soutěži. Minulý týden v Augsburgu se mu sice povedlo ukončit šestizápasovou sérii bez výhry, v sobotu ovšem následovalo zklamání v podobě remízy s posledním Braunschweigem.

"Hyypiä už tam nemá budoucnost," hlásá v jednom ze svých titulků deník Bild, k němuž se přidávají i další.

"Sami Hyypiä by mohl být v létě propuštěn," píše Rheinische Post. "Až do této chvíle nebylo možné vidět vůbec nějaký systém. V sobotu hra Bayeru vypadala tak, jako kdyby za něj pro zábavu hrálo jedenáct cizinců někde u koupaliště. Hyypiäho čas se blíží ke konci a létě také skončí. Pochybnosti o jeho práci jsou až moc velké," přidává se magazín Kicker.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Minulou sezonu mu lízaj koule, a teď ho odepisují Kdyby mu radši dali prachy na posily...

Reagovat
db18

To s ním totiž ještě spolupracoval Lewandowski

Reagovat
Filip12

Stoperská dvojice Liverpoolu Hyppia-Henchoz

Reagovat
smazaný uživatel

Ee, Hyypiä-Carragher bola lepsia;)

Reagovat
Hafna

to byl ještě na kraji obrany Finnan ne?

Reagovat
FC Porto FC

a už tomu chybý jen Riise

Reagovat
smazaný uživatel

Vpravo Steve Finnan a vlavo Riise, moja oblubena obrana

Reagovat
smazaný uživatel

Vyzerá to tak, že Hyppiä to sám neukočíruje, Lewandowskeho odchod k mládeži áčku Bayeru zjavne neprospel. Herný prejav je naozaj veľmi slabý, vôbec ma zápasy Bayeru nebavia. Hyppiä však zjavne zmenu rozostavenia neplánuje a týmto štýlom to k lepšiemu nepôjde. V porovnaní s minulou sezónou neskutočne chýba Carvajal, ktorého príspevok smerom dopredu nemá kto nahradiť, kúpa Donatiho bola zlým riešením. Dúfam, že bude niečo pravdy na tom, že Leverkusen pôjde po Jungovi, ktorému končí v lete zmlúva vo Frankfurte. Taktiež sa nepodarilo úplne nahradiť Schurrleho, aj keď Son bol výboný nákup, tak Andreho kvality zatiaľ nedosahuje. Dôležité bude získať plnohodnotnú náhradu za Sama a osobne dúfam, že sa aj zmení rozostavenie na klasické 4-2-3-1. To by znamenalo potrebu kúpy nejakého kreatívneho AM, čo by hernému prejavu mohlo len prospieť. Snáď sa splní v novej sezóne aspoň niečo z toho

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že Leverkusen má systém. Ale ten je bohužel tak jednoduchý a snadno čitelný, což je v kombinaci s aktuální výkonností většiny hráčů smrtící.

Reagovat
EAG le grand amour

Reagovat
HonzaKoller

Jaký systém?

Reagovat
db18

6 DM rozloží hru soupeře a Son s Kießlingem to vepředu ukopou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele