Ibrahimović si po operaci kolena nezahraje až osm měsíců

25.05.2022, 16:53
Aktuality
Zlatan Ibrahimovič (© AFP)
AC Milán se raduje ze zisku titulu, zároveň však musí řešit budoucnost Zlatana Ibrahimoviće. Švédský kanonýr bude po operaci kolena chybět sedm až osm měsíců...

Čtyřicetiletý útočník se zraněným kolenem podstoupil v Lyonu artroskopický zákrok, jenž ho vyřadí na podstatnou část nadcházející sezony, chybět bude až do jara.

Ibrahimović má s AC Milán smlouvu jenom do konce příštího měsíce, budoucnost švédského reprezentanta, který ve 23 ligových zápasech vstřelil osm gólů, zůstává otevřená.

Obě strany byly nakloněné prodloužení úspěšné spolupráce, vzhledem k očekávané absenci se však u rodáka z Malmö znovu objevují spekulace o ukončení kariéry.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (79)

Přidat komentář
esmuellert

Legenda!

Reagovat
Agent z Melmacu

kokot starý chromtavý

Reagovat
smazaný uživatel

Kokot se evidentně ty

Reagovat
Agent z Melmacu

ty sa ukľudni pičúrik

Reagovat
Mönchengladbach

Konec legendy!

Reagovat
lampas

Tak to už je konec, pokud nebude chtít dohrát kariéru ve švédské lize.

Reagovat
Seydou Doumbia

Díky že ses nechal operovat právě v Lyonu. Největší událost města v historii.

Reagovat
vceradnesazitra

Pro jeho budoucí kariéru je to trochu zádrhel, ale ten svůj potenciál ještě určitě naplní!

Reagovat
Kincl

Reagovat
smazaný uživatel

Nikoliv zádrhel, nýbrž komplikace

Reagovat
Kruth

Vyjádřil se, že ještě jednu sezonu dá, ale to bylo předtím, než vyskočila tahle zpráva

Reagovat
Kincl

Týden po operaci bude tahle legenda zas běhat po trávníku

Reagovat
Seydou Doumbia

Trávník bude běhat po něm

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Trávník po kterém bude běhat Ibra získá status legendy

Reagovat
dantetomas

Na do nema Michal gule

Reagovat
Recoba Inter

AC bez něj nemůže fungovat i tak ho o rok prodlouží... a kdyby ne, bude je manageovat přes skype

Reagovat
Seydou Doumbia

Bez něj by ten titul nikdy nedala ta chátra pruměraku...Ibra vůdce

Reagovat
bobis21

Viděl jsi někdy zápas AC?

Reagovat
Seydou Doumbia

Ale jo viděl...kdyby ale nebyl s týmem tak se nikdy takhle nevyhecují, šmejdi Ibra je bůh, nemusí hrát

Reagovat
Kruth

dokonce nesmí!! Kdyby hrál, ostatní by na to kašlali, protože by spoléhali na něj :D

Reagovat
bobis21

No že ti průměráci hrají bez něj lépe a mají lepší výsledky...

Nepopírám jeho přínos jako motivátora a někoho kdo ten tlak strhne na sebe a mladí hráči okolo mají "klid", ale to z ostatních fakt nedělá průměrnáky

Reagovat
Seydou Doumbia

Bez Ibry by ale ten titul nikdy nevyhráli, to se asi shodneme ne?

Reagovat
bobis21

Já myslím že klidně.

Reagovat
Recoba Inter

Jo. Ten jeho návrat byl z velké části klíčový. a já si na tu dobu hodně dobře pamatuju, tehdy to začali budovat

Reagovat
DieryVonry

Já si pamatuju, jak měl Pioli na kahánku, v sezóně před zimním příchodem Ibry. Teď jaro ukopali už bez něj, ale faktor ibra je pro vzestup AC naprosto klíčový, ale že totálně! začli předloňský jaro makat a zachvilku po jeho příchodu, měli tu obří šňůru bez porážky. Pamatuji si jak poprvé nastoupil Leao tedy naprostý pouze rychlý kopyto a hrál jen na Zlatana, po každým dotyku se díval na jeho reakci. Prostě věděli, že přišel pan Někdo. Zlatan dozrál, přestal být se chovat naymšleně a předal jim vítěznou mentalitu a sebevědomí. On nebyl jen mentor, on byl faktor který dostal sedmý tým na první příčku!

Reagovat
Seydou Doumbia

Souhlasím. Ten Leao udělal neskutečný progres, pamatuji jak ho kamoš zápas co zápas vyhazoval že je to zbytečný hráč (fanoušek AC). A ted jeden z hlavních opor. Fakt bych nečekal že vyhraje titul tým, kde hrají hráči jako Ballou Touré, Kalulu, Salamandr, Fake Messi, děděk Giroud nebo Krunic.

Reagovat
Nuno čomes

Bohužel souhlas.

Reagovat
ACSeRw!n

vyborna kariera a ten jeho gol proti Anglii, je jasnej nejlepsi gol vsech dob

Reagovat
hodjohn

nejlepší gól všech dob je sólo v Ajaxu

Reagovat
Vopi11

Reagovat
Kop do titulků

Reagovat
milanista9

Popravdě, jsem za svůj život neviděl podobnýho hráče, kterej by byl takovým přínosem i když zrovna seděl na lavičce.

Reagovat
Recoba Inter

to ne, hodně se v té pozici našel

Reagovat
Seydou Doumbia

Myslíš že má potenciál na to stát se trenérem? Jsem slyšel že by to dělat nemohl, protože by všechny hráče zabil už v poločase, nebo tak nějak.

Reagovat
Recoba Inter

pochybuju... ten se bude věnovat byznysu jako velkej šéfik... teď to co dělá pro Milán si už jen vyloženě užívá...

Reagovat
Savi

Přesně, po půlce by neměl s kým hrát

Reagovat
Morgue

Reagovat
smazaný uživatel

Hrající asistent.

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
10
Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem, toto mít v kabině celý rok je + 20 bodů

Reagovat
10

Reagovat
stuff

Reagovat
Dejwa

Reagovat
smazaný uživatel

Pro AC by bylo super at pokracuje, i když zrovna nebude hrát .

Reagovat
Kaka14

Reagovat
Bandita_Harry

Taký mladý a kolená už v riti

Reagovat
Kop do titulků

Největší fotbalová osobnost všech dob

Reagovat
VojtovaChelsea

největší osobnost v historii lidstva

Reagovat
Kop do titulků

Reagovat
protiproudu

historie lidstva v největší osobnosti

Reagovat
VojtovaChelsea

Nebylo by lepší se na to prostě vysrat? Může skončit na vrcholu, získal titul, už nemusí nic nikomu dokazovat

Reagovat
Airus

Bohužel ani Zlatan nezastaví čas.

Ale takový dotaz bokem, ohledně Juve. Giorgo skončil a musí se najít náhrada. Atalanta nepočítá s Demiralem (i když kolují zprávy že využijí opci jen aby ho prodali dál, ala Romero). Jaká je šance že by mohlo být duo De Ligt Demiral, či trio DL Leo Demi. A že by to mohlo fungovat?

Ani nevím co vymýšlí s obranou. Prachy chtějí asi narvat do zálohy (pozdě ale přece?). Lobo je v koncích, Pellegriniho rozvoj zase Max zabil, Juan je Superstar ale na všech postech zároveň být nemůže, Danilo bude hrát asi hrota (prostě Allegri ) a Mattia? Come on

Reagovat
10

Atalanta Demirala koupí, pokud tam nebude nějaká vložka o tom, že bez Evropy se opce ruší. Za ty peníze, který tam Cherubini nastavil, by byli idioti ho nevzít, když jim hodinu na to dá kdokoliv minimálně 2x tolik.

O becích se začalo psát, nejčastěji se teď skloňuje Udogie a Bellanova, méně Wijndal, Emerson nebo Renan Lodi. Beci jsou naprosto zásadní post, já to vnímám jednoznačně jako větší slabinu než současná záloha, která nějak fungovat může, zvlášť s Rovellou a Fagiolim.

Reagovat
smazaný uživatel

Fagioli chce zůstat od nové sezóny v Juve, resp. odmítl už jít někam hostovat, v klubu sami neví. Hlavně při záloze Fagioli, Rovella, Miretti máš všechno, co chceš mít. Nico a Nico se znají velmi dobře, jednak spolu hráli/hrají v mládežnické repre, ale dokáží se i alternovat. Rovella může hrát staženou roli a hru si dirigovat, Fagioli s Mirettim dokáží hrát vedle něj, vybojovat míče a dodat tomu vertikální dynamiku.

Na Twitteru teď čtu "obětovali byste Fagioliho s Rovellou za SMS?" WTF! Lidem už fakt jebe.

Reagovat
10

Myslet si, že si Allegri nechá v týmu všechny 3 mladíky a ještě je někdy dá dohromady na hřiště je s přehledem nejvíc naivní věc, kterou jsem tady od tebe četl

Reagovat
10

Můj tip - Rovella se použije v rámci nějaký výměny, Miretti půjde hostovat do Cremonese, Fagioli zůstane v prvním týmu a bude debutovat kolem Vánoc. A je to naprosto bez ironie, tohle je bohužel reálný scénář.

Reagovat
smazaný uživatel

Aneb, pokračujeme v ničení italských talentů. Nesnáším ten systém, od svazu, přes vedení ligy a kluby samotné. Pláčou, jak hráči nejsou dostatečně schopní konfrontace s evropskou špičkou, jak ztrácí body s "trpaslíky" a kdesi cosi, ale to, že je jedinou cestou je, začít konečně dávat prostor mladým Italům a vysrat se na zkurvený cizince, to jim do mozku nedoteče.

Reagovat
10

Tohle ale historicky nikdy nebyl styl Juventusu, aby dal najednou šanci třeba 5 mladým hráčům najednou, zvlášť teď, když se projebalo tolik sezon. Když už chtěli jít touhle cestou, měli to udělat dávno se Sarrim a ty sezony obětovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože to ani nebylo potřeba. Tohle je pyramida, která se hroutí odspoda a velkokluby to ještě podporují. Velkokluby obvykle fungovali na kupování italských talentů s menších klubů, případně si tam procpali jednoho hráče z akademie za dekádu, když to přeženu. Ale jinak tu byla hierarchie. Jenomže to je ten kruh, o kterém jsem už psal. Vytvořil se uměle nedostatek italských talentů, systematicky se mladí italští hráči upozadili a hledala se ekonomičtější cesta z Afriky, Balkánu nebo z jižní Ameriky, ve větší míře než bývalo obvyklé. A protože je nedostatek italských talentů, menší kluby za ně dávají "domácí přirážku", stejně jako to dělají kluby v anglické super lize. Chybí tu týmy a akademie jako Palermo, Lecce, hodně udělala i nabombená Parma, svého času Fiorentina.

Když si projdu, odkud přišly pilíře italské reprezentace - Di Livio (Padova), Conte (Lecce), Tacchinardi (Atalanta), Inzaghi (Atalanta), Del Piero (Padova), Zambrotta (Bari), Cassano (Bari), Pirlo (Brescia), Vieri (Atalanta/Venezia), Ambrosini (Cesena), Montella (Sampdoria)... atd. ... jen namátkou pár jmen. A ti kluci si to zkusili v Serii A, třeba i tu jednu sezónu, mnozí i více, než se přesunuli do Juve/AC/Interu... Ale oni se měli od koho učit, byla tu ta generace z 80s, navíc ve druhé polovině 90s byla Serie A na vrcholu slávy. Pravdou ale je, že dokud ti kluci nedostanou prostor mezi dospělými na úrovni Serie A, nikdy se nevyprofilují v tahouny svých týmů. V těch letech 18-23 musí dostat prostor, jinak se z nich stanou hráči jako Berardi, Belotti, Immobile, atd., hráči, kteří OK, mají své přednosti, ale na zahraniční to fakt není a tím pádem se nepohrnou do špičky v Serii A, ale budou si hrát za ty svoje nad/průměrný týmy. Mrzí mě, jak se někteří hráči odkopali.

Reagovat
smazaný uživatel

To je můj ideální svět, bez Allegriho, Agnelliho, blonďatý opice a dalších.

Reagovat
10

chci tam žít!

Reagovat
smazaný uživatel

Dolce vita

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak aspoň vidíš, proč jsem ti ani nechtěl psát, jak bych si složení týmu představoval.

Reagovat
Agnelli

Reagovat
smazaný uživatel

Hezký je, že netušíš která bije. Možná mistr "strostlé obočí" mrdá na veškerý odkaz svých předků, kteří stavěli na italské hrdosti a talentu, ale věřím, že lidé ještě nerezignovali na zdravý rozum a zvrátí ten humus, co tam páchá se svými kámoši blonďatou opičkou a šedými vlky.

Reagovat
Agnelli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nuno čomes

Chápu, že tě to sere, ale asi nemusíš v každém druhém příspěvku pořád vzpomínat tu nenávist vůči "mistru srostlé obočí a kámošům blonďaté opičky a šedým vlkům" ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu, že máš tu potřebu, ale asi na mě nemusíš reagovat, ne?

Reagovat
Nuno čomes

ok

Reagovat
Airus

Díky za info. Mě apka jen předhazuje Pogbu, SMS a náhrady za Giorga.

Nejsem si úplně jistý jak funguje opce. Jasně, Juve něco odkývalo a atalanta má danou cenovku. Ale třeba by sám Demiral mohl nepodepsat? Kdyby mu bylo řečeno že bude mít základ? Nebo je to jako v hokeji že atalanta skupuje jeho smlouvu a on do toho nemá co říct?

Reagovat
cresposuper

Udogie a Bellanova mozu byt fajn nakupy za relativne malo penazi

Reagovat
10

Reagovat
10

Udogie může být zvíře, taková kombinace fyzický a technický stránky se v tomhle věku často nevidí, trošku mi připomíná Thea...Bellanova je technicky horší, ale taky se z něj může vybrousit zajímavej moderní bek

proti těm našim zdechlinám by každopádně oba byli už jen tou energií a nasazeném upgrade

Reagovat
cresposuper

Udogie mi pripomina Asamoaha, ked jednu chvilu hral wingbacka Udine ma na tychto hracov oko. Obaja maju taku zdravu drzost a neboja sa ist 1 na 1, to bekom v Serii A casto chyba.

Reagovat
TheTopFootbaler

A do hajzlu, to si fotbal Zlatana pěkně dlouho nezahraje, kdo ví jestli ještě někdy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele