Ideální scénář pro madridské Atlético? Postup do finále Ligy mistrů a odplata Realu

12.09., 08:19
Aktuality
V roce 2014 srovnával Sergio Ramos až v 93. minutě, Real nakonec vyhrál v prodloužení 4:1. (© Profimedia)

Atlético Madrid udělalo během léta celou řadu změn ve svém týmu, které experti hodnotili převážně kladně. Družina kouče Diega Simeoneho (54) výrazně posílila a logicky se tak zvyšují i ambice klubu. Los Rojiblancos chtějí bojovat o cenné trofeje v LaLize i v Lize mistrů, kde španělský celek narazí mimo jiné na pražskou Spartu. Smělým plánem je účast ve finále prestižní evropské soutěže a v něm odveta proti městskému rivalovi Realu.

Španělský gigant hrající domácí zápasy na Estadio Metropolitano je v novém ročníku LaLigy po čtyřech odehraných kolech na třetím místě se ziskem osmi bodů. Očekává se, že právě Atlético, Real a Barcelona si to rozdají o mistrovský titul. Ambice však mají Los Rojiblancos také v Lize mistrů, kde v ligové fázi změří síly s Lipskem, Benfikou, Lille, PSG, Spartou, Slovanem Bratislava, Leverkusenem a Salcburkem.

Současný prezident klubu Enrique Cerezo by rád v této sezoně viděl svůj tým ve finále milionářské soutěže, jak si to o ušatý pohár rozdá s městským rivalem Realem Madrid. Atlético dokráčelo do posledního zápasu této soutěže již třikrát, v roce 1974 poměřilo síly s Bayernem Mnichov, v letech 2014 a 2016 právě s Bílým baletem. Ani v jednom případě však cennou trofej nezískalo.

"Potřebujeme další finále Ligy mistrů. Začíná nám další ročník a věříme, že máme síly se tam dostat. Chtěl bych tam narazit na Real Madrid. Máme spolu nedořešenou věc a věřím, že čtvrté finále v historii by pro nás mělo šťastný konec," prohlásil Cerezo v rozhovoru pro klubový web Atlétika.

"Je před námi nový formát, ve kterém se hraje mnoho zápasů s mnoha týmy, některé doma a jiné venku. Musíte se pokusit vyhrát co nejvíce zápasů, abyste se mohli kvalifikovat do osmifinále. Cítíme vůči našim fanouškům závazek a chceme jim udělat radost," uzavřel Cerezo.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: eFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
MystycMac

Ten tým má obrovský komplex z Realu... aj preto zadarmo odovzdávajú body Barcelone ... Tie poníženia v v Lige Majstrov sú úplne zaslúžili.

Reagovat
Elliasson

A sledoval jsi některé z těch finál?

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Mateo16

To by museli vyhodiť toho trageda co ten klub zoziera zvnútra - Simeone

Potom by mohol rast potenciál Atletica

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Kmonda7

Nejúspěšnější trenér v celé historie Athlética a zaslouženě nejlépe placený trenér na světě.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
rave

Ousmane Dembélé je sice už rok hráčem Paris Saint-Germain, Barcelona ale až nyní doplatila všechny peníze za přestup a splněné bonusy Borussii Dortmund. Ta podle deníku Bild obdržela celkem 184 milionů eur.

Jsem myslel, že stál okolo 120 mega... Tohle je slušný úlet.

Reagovat
Fodbalysta

Za tyhle transfery by měl Bartomeu doživotně sedět.

Reagovat
ADM

Asi bonusy za neodohraté minúty

Reagovat
Kluivert9

*148

Reagovat
Pharrell

** 148 celkem ale

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele