Inter Miami bude můj poslední klub, tvrdí Messi

12.06., 22:55
Aktuality
Lionel Messi (© AFP)

Lionel Messi podle všeho neplánuje zakončit svou hvězdnou fotbalovou kariéru v rodné Argentině, o čemž se v minulosti spekulovalo. Šestatřicetiletý kapitán mistrů světa v rozhovoru pro ESPN uvedl, že jeho posledním klubem bude současný zaměstnavatel Inter Miami.

"Myslím, že Inter Miami bude můj poslední klub. Dnes to tak cítím," řekl Messi, jenž má na Floridě smlouvu do roku 2025 s opcí ještě na následující rok. Pokud svůj plán dodrží, padne možnost, v kterou Argentinci doufají: že se na závěr kariéry vrátí do klubu Newell’s Old Boys z rodného Rosaria, kde s fotbalem jako dítě začal.

Osminásobný držitel Zlatého míče se přesunul do Miami loni v létě po působení v Evropě, kde hrál dlouhá léta za Barcelonu a poslední dvě sezony za Paris Saint-Germain. Letos nastřílel ve 12 ligových zápasech 12 gólů a vede statistiky MLS se 13 asistencemi.

"Dělám to, co jsem dělal celý svůj život. Miluju hrát fotbal, baví mě tréninky a zápasy. Samozřejmě je tam trochu strach, že to všechno končí. Ale proto si to snažím užívat a chci se vším bavit," řekl Messi, jenž se chystá s argentinskou reprezentací na jihoamerický šampionát Copa América.

Autor: ČTK

Komentáře (22)

Přidat komentář
Coutinho10

OT: super vlákno na twitteru aneb jak málo chybělo a historie ve velkých zápasech mohla bejt jiná

https://x.com/FCBSpooky_/status/1800884164612530265

Reagovat
xjert02

Reagovat
sergi

Toto mi teda nerobí dobre na zdravý, pripomínať si tieto ťažké okamihy.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Gazdo

Lisan al gaib

Reagovat
smazaný uživatel

Už to nehul.

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
ACSeRw!n

konecne

Reagovat
Spagetka

Bohuzel i v tomhle veku je o level lepsi hrac nez aktualni aspiranti na Zlatej Mic.

Premyslim, jestli se nekdo tak rozdilovy v dohledne dobe ukaze.

Reagovat
king23

Tohle už je trochu křeč, jako čas od času se tu vyroji vtípky, že zlatý míč vyhraje i letos Messi nebo že ho vyhraje i rok po skončení kariéry, ale u tebe to trochu vypadá, že to myslíš i vážně

Reagovat
Greaber

I kdyby byl už v důchodu a kopal si jenom s dětma za barákem, pořád bude o level lepší hráč než ostatní a jasný kandidát na zlatý míč. Prostě GOAT.

Reagovat
Pithivier

No snad neni mozne i jinak

Reagovat
misinho7

Reagovat
Mercury

Prosim rekni mi, ze je Vinicius lepsi hrac. Touzim po tom videt to napsane.

Reagovat
JM

Pokud je řeč o současnosti, tak rozhodně.

A nejen on teda...

Reagovat
Mercury

Reagovat
10adam

Vinicius je lepší než messi

Reagovat
Mercury

děkuji

Reagovat
10adam

Rád jsem pomohl

Reagovat
Greaber

Ale jak se sem hned nahrnuli klucí z Madridu, stačilo jim jenom viděl to jméno: Messi

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Tlustej Pedro

Aspoň na půl roku by do NOB jít měl, zase se tak propojí 2 legendy M&M. Jako chápu, že v Miami má relativní klid a v Rosariu by ho čekalo šílenství a všude v Argentině, ale i tak by se měl rozloučit v rodném městě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele