Ipswich překonal klubový rekord a natrvalo získal Hutchinsona z Chelsea

01.07., 09:02
Aktuality
Omari Hutchinson (© AFP)

Omari Hutchinson se vrací z Chelsea do Ipswiche Town, kterému v minulé sezoně pomohl k postupu do Premier League. The Tractor Boys londýnskému klubu zaplatí 20 milionů liber, což je nový klubový rekord. 20letý ofenzivní hráč ve známém prostředí uzavřel pětiletou smlouvu.

Dvojnásobný reprezentant Jamajky v loňském ročníku nastoupil do 44 zápasů League Championship, ve kterých si připsal 10 gólů a šest asistencí, výraznou měrou se tak podílel na druhém místě nováčka a jeho senzačním postupu do nejvyšší anglické soutěže.

"Jsme rádi, že se nám podařilo přivést Omariho zpět na trvalý přestup," pochvaluje si manažer Kieran McKenna, pro něhož byl Hutchinson přestupovou prioritou. "Myslíme si, že Omari je fantastický hráč a člověk, kterého bychom v klubu měli mít pro dlouhodobou budoucnost. Má hlad se zlepšovat a ukázat, že může úspěšně působit v Premier League," doplnil.

Hutchinson se loučí s Chelsea po dvou letech, během nichž si za první tým připsal dva soutěžní starty. Před příchodem k Blues působil v jiných londýnských klubech Arsenalu a Charltonu Athletic.

Autor: Jiří Vojík / bbc.com

Komentáře (108)

Přidat komentář
Hlahart

Manchester United agree deal with Newcastle United to appoint Dan Ashworth as sporting director. Move delayed by #MUFC & #NUFC struggling to compromise on compensation package but switch now sanctioned + 53yo expected to start immediately @TheAthleticFC

Tak na vrub diskuzí z minulého týdne - hotovo

Reagovat
iamek

Ale vždyť má mít 18 měsíců dovcu.

Reagovat
Hlahart

Tak uvidíme, co jsme za to zaplatili. Já doufám, že jsme necukli. Čas hrál sice proti nám, ale Newcastle hrál souboj, krerý nemohl vyhrát...

Reagovat
kissak

Snad už bude komedii konec a my z toho něco třískeneme.

Reagovat
_Franklin_

Dobry kauf ale škoda, těšil jsem se na něj u Nás, blbý že nedostal šanci

Reagovat
jenage

Hladký.

Reagovat
Mimalu

?? Stejně by asi dělal maximálně dvojku, ale proč ten výsměch?

Reagovat
Pablos

Reagovat
doocetung

Možná za to co předvedl v zajíci proti Vackovi, a teď přesně došlo na jeho slova

Reagovat
Pablos

A co tam předvedl ?

Reagovat
pobody's nerfect

Asi trval na betbuilderu za každou cenu.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
doocetung

Vacek prostě jen řekl, že si myslí že do Premier League si přivedou jiného gólmana. Hladký až přehnaně sebevědomě tvrdil,že ne, že miluje takové experty co ví hovno a píšou píčoviny( samozřejmě ve slušnosti, ale byl dost arogantní) a že přece on to ví lépe když je u těch jednání apod. Na to ještě Vacek říkal že se mu zdá divné že jestli ho tak strašné chcou, tak je divné že ho nepodepsali dřív a nechají mu vypršet smlouvu.Hladký na to že na tom nic není, že v Ispwichi to funguje jinak, že to je rodinný klub, že má jasné slovo trenéra a majitele a prostě mi až přišlo že se Vackovi vysmíval. Kdyby nakonec podepsal a byl by jednička tak ok, ale takhle je pro mě trošku za klauna.

Reagovat
Pablos

Aha. Zase píšou, že se nedohodli... tudíž jednání určitě probíhalo, není tam... že se Ipswich rozhodl neprodloužit. Ale jinak ok, je to určitě blbej kontext s tím zajícem teď pro něj

Reagovat
doocetung

To probíhalo určitě no, ale logicky kdyby s ním počítali jako jedničkou tak se prostě dohodnou.

Reagovat
Pablos

Jasný no.

Reagovat
Nuno čomes

Tak třeba mu to nasypou někde jinde.

Reagovat
doocetung

Nasypat mu to možná někdo nasype. Tam šlo o to že s nosánkem nahoru tvrdil bůhví jakou pozici tam má, že se bavil s trenérem a majitelem a všechno vypadá růžově a ten co tvrdí že si přivedou jinou jedničku tak ví hovno a měl by radši mlčet

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Mimalu

Aha ok

Reagovat
jenage

Přesně.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
letitfly

A ještě k tomu to téma Vacíno vůbec nevytáhl. Zeptali se ho, jak to vypadá s budoucností a on sám agresivně přehodil tu otázku na Vacína, že on bude vědět líp, protože to psal na Twitter a je asi CEO Ipswiche uzrálo...

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Coutinho10

to je pravda, na druhou stranu tam myslím i říkal nebo nějak naznačoval, že chce finančně vylepšit smlouvu, takže na tom to asi zadrhlo

Reagovat
doocetung

Tak on měl do teď 6,8k/week takže jestli mu nechtěli tohle zvednout tak to dost vypovídá o tom jakou pozici tam měl

Reagovat
Coutinho10

j, myslím že i říkal, že jako jednička bude chtít výrazně víc, takže to asi tak mohlo bejt, že chtěl o dost víc a oni, že ne no

Reagovat
Witcher

Tak folpy by ho vzal na euro tam by jeho akcie stouply,ale co už do Slavie ideální

Reagovat
Maximm9

https://www.youtube.com/watch?v=wPvttmm5CgA kdyby to nekdo chtel videt, tak to zacina 13:50.

Snad to Vacino nenecha jen tak a v dalsim dile to pripomene

Naprosto logicke od Ipswiche a od Hladkeho naivni, kdyz rikal, jak mluvil s nekym u vecere a ma z toho proste dobry pocit. Je to hlavne byznys a na pocity mu kazdy sere

Reagovat
HV

Teď by mohl jít dělat tu dvojku do Arsenalu a kruh by se uzavřel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Pablos

Však to bylo jasný... to není jak v český po postupu, že si tým může dovolit dva hráče zdarma a dva na hostování Ty budou utrácet na každej post Buď mu nechtěli dát lepší prachy a nebo ho chtěli už jen jako dvojku třeba.

Reagovat
jenage

Však jasné to bylo...všem kromě jeho samotného.

Reagovat
Pablos

Jj už se mi dostalo kontextu.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Transfermarkt

Ipswich ho regulérně poslal domů. Místo Berkovce by to pro Brno mohl být upgrade. Horší už to bude se smlouvou no

Reagovat
Maximm9

Jsem preklikl nahore. Tady jsem ti to nasel a zacina to 13:50 https://www.youtube.com/watch?v=wPvttmm5CgA

Reagovat
Pablos

Já už si to našel před hoďkou sám a pustil. Ale díky no

Reagovat
sejber

20 mega - To som zvedavý či toľko dostaneme aspoň za jedného hráča z toho nášho anglického kvarteta.

Reagovat
mr.Silver

Nketiah má údajně cenovku 50 mega

Reagovat
sejber

A hodnotu 20

Reagovat
SunFells

Reagovat
Me2win

Maximálně

Reagovat
Front hell

Přesně jako Kepa když šel do Chelsea, vždy se nějaký blbec najde

Reagovat
Me2win

wow, teď jsi mě zničil docela

Reagovat
Front hell

No vidiš a přitom se už měsic tady ničíš sám

Reagovat
Me2win

to dává smysl

Reagovat
Mimalu

Pěkný profit

Reagovat
John Obi Mikel

Hodně dostal šanci u nás

Reagovat
Talker

Celkově mě sere ten systém amortizací. Musí se změnit ten systém, kdy se týmy musí zbavovat svých mladých nadějných hráčů (vím, že Omari není odchovanec), aby mohl dál nakupovat. Na druhou stranu si musí držet hráče, které nedávno koupil, protože amortizace a tudíž prodat hráče za 40 mega, který stál 50 mega je ztráta, tudíž se vyplatí nechat si ho 3 roky na hostování a pak ho prodat za 20 z účetního hlediska.

Jak jsem byl pozitivní k těm krokům 2023 (přestavba a vyčištění kádru, byť s nějakými výjimkami), tak tohle léto mi přijde naprosto šílené.

Ve výsledku pouštíme Halla, Hutchinsona a Maatsena, kteří mají zkušenosti a jsou nějak rozvinutí, aby mohli hrát roli v A-týmu a kupujeme Estevaa, Kellymana a další hráče, kteří budou potřebovat pár let, než se dostanou na úroveň těch prodaných.

Já vím, že to pokrývá tu amortizaci těch hráčů koupených před tím, tj Enza, Jacksona, Mudryka a spol, ale to si měli spíš líp spočítat v klubu, že to nepůjde bez prodejů.

Reagovat
Mastný Chobot

Tak ale to nie je chyba systému, ale rozhodnutí klubu. Ten princíp nie je taký, že "se týmy musí zbavovat svých mladých nadějných hráčů, aby mohl dál nakupovat". To je len dôsledok predchádzajúcich zlých rozhodnutí klubu, že to tak musí robiť. Ani to ten problém nerieši, len ho presúva na ďalšie a ďalšie účtovné obdobia.

Reagovat
J0EL

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Talker

Ne, no. Hlavním cílem PSR je řešit finanční stabilitu týmů a zabránil jim utrácet více, než kolik si vydělají. Což je přesný opak toho, co se děje - ty týmy prostě ten systém ochcávají tím, že prodávají odchovance, ideálně navzájem.

Takže ty týmy jsou motivované ty odchovance prodávat, protože jim to umožní zlepšit A-tým a třeba si zajistit udržení v PL, postup do evropských pohárů atd.

Takže za mě je prostě nastavení toho systému amortizací prostě postavený špatně - ve chvíli, kdy prodáš odchovance za 40 mega, tak můžeš nakoupit za 200 mega. Jenže nemáš garanci, že za rok budeš schopný prodat odchovance za ty prachy případně že se nedostaneš do LM/EL/nespadneš do nižší ligy.

Reagovat
Busby babes

no a tohle jim PL taky zavre, takze to do budoucna nepujde delat.

Reagovat
Talker

Což je to, co přesně říkám. Ideálně zavést amortizace i na odchody.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Transfermarkt

Vše by řešilo pravidlo 5+6. Tedy že v zápase vždy musí být na hřišti pět anglických hráčů. Pak by si těch odchovanců jinak vážili

Reagovat
Busby babes

vsak tady si je prohodi a kvotu budes porad splnovat.

Reagovat
Talker

To moc ne, protože bys musel trejdovat hráče ze základu a je náročnější řešit, že vyměníš Watkinse za Jamese.

Reagovat
Mastný Chobot

Ochcávajú to krátkodobo, ale v už v ďalšom účtovnom období ich to bude znova dobiehať a potom znova a znova, až kým sa nezačnú chovať zodpovedne, a to je cieľ.

Protežovanie hráčov s anglickým pasom na úkor iných šikovnejších cudzincov za mňa nikdy nebola dobrá cesta.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Busby babes

Reagovat
avicii

Reagovat
Front hell

Reagovat
vitasrp

No, vzhledem k tomu, že tohle začíná dělat hned několik klubů Premier League (a někdy ještě velmi šikovně navzájem), tak je ta otázka, zda to není systémově špatně, rozhodně na místě.

Když to dovedu do absurdna, tak si ty kluby mohou každé léto vyměnit 2 hráče za 25 mega a účetně si tím pomohou a krásně na tom vydělají. A místo toho, aby ty mladíky rozvíjeli, tak si je budou takhle trejdovat, protože účetnictví a díky tomu můžeš nalejvat peníze do A týmu.

Reagovat
Mastný Chobot

Veď ale tých 30m za nejakého kellymana z toho účtovníctva nezmizne. Záleží potom na klube, či bude za rok-dva-tri-päť hľadať ďalšie kluby, ktoré sú ochotné s nimi trejdovať kellymanov za nafúknuté peniaze a stále ten problém tlačiť pred sebou, alebo s tým prestanú a začnú sa chovať zodpovedne.

Reagovat
Mastný Chobot

Príde mi to ako nadávať na systém, lebo jeden dezolé si vzal 15 bezúčelákov a nevie ich splácať. To nie je chyba finančného systému, ale hlúposť dezoláta.

Reagovat
J0EL

Reagovat
Kucka

Reagovat
cr7sux

nikoho se zbavovat nemusí, je to jejich vlastní demence

Reagovat
Hlahart

Však právě ten systém amortizací má kluby motivovat, aby primárně využívali odchovance... To že koupíte 20 hráčů zvenku a musíte prodávat odchovance je problém klubu.

Reagovat
Talker

To je otázka - z mého pohledu je to i problém nastavení pravidel, které to umožňuje.

Reagovat
Talker

Jinak dám příklad - můžeš si nechat Maatsena nebo Halla jako dvojku na LB. Nebo ho můžeš prodat za 35 mega a z toho si koupit hrota za 60 mega, k tomu ještě náhradu na LB za 40 a zbude ti 75 mega na amortizace z předchozích let.

Prostě z krátkodobého pohledu je extrémně lákavé prodávat odchovance, protože ti to dá obrovský prostor k tomu nakupování. Ve chvíli, kdy prodáme Halla s Maatsenem, tak nám to udělá budget kolem 350 mega na předchozí amortizace a nové nákupy, což je brutální množství peněz.

Reagovat
pobody's nerfect

Ale nejde to takhle donekonečna. Co za dva roky, kdy nemáš odchovance na prodej? Pak tě předchozí nákupy doběhnou. Podle mě je tento systém lepší, než se dívat čistě.jen na cashflow. Osobně vnímám ffp jako nástroj, který by měl zajistit dlouhodobou udržitelnost nákladů a ne krátkodobou a každém jednom roce.

Reagovat
Talker

Každý systém má svoje negativa. Tím negativem u tohoto systému je to, že pokud to přeženeš nebo ti klesnou příjmy, musíš prodávat odchovance. To mi přijde právě špatně nastavené, kdy ty týmy by měly být motivované naopak si ty odchovance držet než je prodat a tím si vytvořit buffer či pokrývat ztráty. Nevidím důvod, proč by z odchovance měla jít celá částka jako zisk do toho roku a z hráče, kterého jsi koupil jde jen malá část.

Navíc ono tě to sice doběhne, ale pokud překleneš 2-3 roky těmi odchovanci či zkousneš menší trest, tak pak už budeš mít třeba amortizované některé hráče a můžeš je prodat a tím to dohnat.

Takže z mého pohledu by prostě měly být odchody odchovanců prostě řešeny jinak, přísněji pro ty kluby.

Reagovat
Herbmeister

Osekáváš si budoucí roky tímto přístupem a budeš muset každý rok prodávat více a více odchovanců, aby se to pokrylo. Tohle je stopgap řešení, kdy víš, že se něco někde pos*alo a potřebuješ to zachránit. Navíc tam je i reputační riziko, kdy ti mladíci nebudou chodit do akademie, když tam budou jen jako vyřešení přestupových trablů.

Reagovat
_Franklin_

bohuzel mas pravdu no

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
vitasrp

O prodeji Halla se rozhodlo už minulý rok. Před ním je Cucurella, Chilwell a dost možná i Colwill, záleží to na tom, jak bude ty beky Maresca využívat. Tzn. cesta bohužel kompletně zavřená.

To stejné platí pro Maatsena.

Hutchinsona je fakt škoda, na stranu druhou vpravo může mít konkurenci Palmera a Maduekeho, uprostřed by prostor zřejmě nedostala a za rok dorazí ti dva talenti z Brazílie, do kterých klub hodně zainvestoval. Takže se vyplatí v tuhle chvíli prodat, kdy je jeho hodnota vysoko.

Druhou věcí jsou ty nákupy, ten kluk z Aston Villy mi trochu přijde jako malá domů, no.

Reagovat
Me2win

Paéz je z Ekvádoru.

Reagovat
vitasrp

Pravda, napsal jsem blbost. Aspoň je jasný, koho jsem myslel.

Reagovat
Me2win

Reagovat
Error

A jeste mame Angela, ktery by taky mel byt supertalentovany... jako napravo bude pretlak.

Reagovat
Talker

Angelo je přirovnáván talentem spíš k Nathanovi a podobným než k Paezovi a Estevaovi. Každopádně jo, je tam hromada hráčů, spíš je stupidní prodávat hráče, který má nejblíže k nějaké pozici v týmu.

Reagovat
Csaplárova past

Jsem zvědavý na osudy Callaghera a Jamese. Mluvilo se, že by měli být taky prodání. Ukažte mi klub, který prodá dva své kapitány a odchovance jenom proto, aby mohl koupit puberťáky, kteří asi mají potenciál, ale ten se rozvine za 5 let. To je úplný bizár

Reagovat
FC Porto FC

Klub který prodá své 2 kapitány žádnéj není a nebude to ani Chelsea

Reagovat
Me2win

Jamese nikdo prodávat nechce, tak se nechytej kachny.

Reagovat
Csaplárova past

Reagovat
Me2win

?

Reagovat
Maximm9

Ja bych ho treba prodal hned. Takovy hrac, ktery je 10mesicu v roce zraneny je nam k nicemu. Uz jsem nad nim zlomil hul

Reagovat
Me2win

Teď je po tý operaci, poslední šance...

Reagovat
raduinho

To je dobře, Samovi to jenom pomůže se vyhrát, díky za sezení na lavičce při výhře v LM.

Reagovat
_Franklin_

To neni ten Sam

Reagovat
raduinho

Samovi je 34, už je načase aby hrál víc a rozvinul svůj potenciál.

Reagovat
BBystr

a čo chudák Atiba

Reagovat
Me2win

Úplná fantazie z hlediska FFP. A příští rok Estevao a Paéz .

Reagovat
Maximm9

Ten Paéz hraje tusim kazdy zapas na Cope v zakladu a je na nej jenom sama chvala, tesim se na nej. Jen mam trosku o Estevao a Paéz strach, protoze si nejsem jisty, jestli PL je idealni liga pro tak mlade hrace se rozehrat.

V tomhle to ma super Spanelsko a treba Real, kde ten fotbal neni tak fyzicky narocny a maji prostor 2-3 roky se rozehrat jako to bylo u Vincka a Rodryga.

Reagovat
VTID94

CHELSEA UPDATE: Now 30 June has passed, we can see that even if the hotel profit from 22/23 is approved and after £125-130m of player trading profit, CFC are still over £100m short for PSR 23/24. So, we can expect another property sale or non-football profit to balance

Určite?

Reagovat
Me2win

Gallagher, Broja, pár hotelů a jsme v cajku.

Reagovat
VTID94

Reagovat
FC Porto FC

Kepa, Broja, Lukaku, Chalobah

Reagovat
kissak

Rodák déjà vu?

Reagovat
kissak

Aha příspěvek pod Hladkého

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele