Jánošova životní dělovka aneb Události 3. kola nadstavby FORTUNA:LIGY

25.05.2023, 20:07
Názory a komentáře

Ve třetím kole nadstavby FORTUNA:LIGY Sparta Praha doma otočila zápas s Bohemians a vyhrála 2:1. Stejným poměrem doma Slavia Praha zvládla utkání s Viktorií Plzeň, ačkoliv Západočeši dlouho vzdorovali. Ve zbývajícím duelu skupiny o titul Slovácko remizovalo se Sigmou Olomouc 2:2.

Ve finále skupiny o umístění je pravděpodobně o vítězovi finanční odměny rozhodnuto. Slovan Liberec totiž v mladoboleslavském azylu Hradce Králové vyhrál 4:0 a doma mu bude stačit tento výsledek uhájit, což by pro Severočechy neměl být problém.

Pardubice si velmi zkomplikovaly život, když nezvládly domácí klání se Zlínem, jenž si připsal tři body za výhru 2:1. Jablonec doma těsně porazil Zbrojovku Brno 1:0. Vyhrál i Baník Ostrava, jenž si doma ve Vítkovicích poradil s Teplicemi 2:1, a to se ještě hosté trefili z penalty.

Zápas kola

Sparta Praha - Bohemians 2:1

Nejprve se náramně trefil Jánoš, poté po chybě Valeše srovnali domácí z penalty. V závěru rozhodl Kuchta.

Gól kola

1. Adam Jánoš (Bohemians)

Záložník "klokanů" opařil Letnou, když ze střední vzdálenosti napálil balon z první do horního růžku.

2. Václav Jurečka (Slavia Praha)

3. Srdjan Plavšić (Baník Ostrava)

Jedenáctka kola

Brankář - Jan Hanuš (Jablonec)

Jablonci vychytal proti Zbrojovce výhru a zároveň čisté konto svého týmu. Vychytal například falšovanou ránu Alliho, výtečný zákrok ukázal proti hlavičce Hladíka, která mu šla do protipohybu. V závěru vyslal utaženou ránu Jakub Řezníček, Hanuš však byl u tyčky včas a balon vyrazil.

Pravý obránce - Stanislav Hofmann (Slovácko)

Celek z Uherského Hradiště nakonec se Sigmou remizoval, ale pravý bek si připsal první branku. Marek Havlík našel centrem přesně hlavu Hofmanna, jenž balon namířil pod břevno, nakonec se od brankové konstrukce míč odrazil za brankovou čáru a překvapeného Macíka.

Střední obránce - Jan Král (Jablonec)

Zařídil jediný a zároveň vítězný gól Jablonce proti Zbrojovce. Přetažený rohový kop Považance si na levé straně hřiště zpracoval Daniel Souček, jenž načepoval do vápna parádní centr na hlavu Krále. Ten vyskočil ze všech hráčů nejvýš a lehkou tečí uklidil míč do branky za záda gólmana Berkovce.

Levý obránce - Marios Pourzitidis (Slovan Liberec)

Liberec proti Hradci předvedl parádní výkon, bek Slovanu přidal poslední čtvrtý gól. Matyáš Kozák poslal skákající míč od rohového praporku, který si našel Pourzitidis. Zpracoval jej a přesnou střelou k tyči se poprvé prosadil v nejvyšší české soutěži, Vízek neměl šanci.

Pravý záložník - Denis Ventúra (Sigma Olomouc)

Na Slovácku zařídil vyrovnání, i když k tomu částečně pomohli domácí svou chybou sami. Balon z rohu hlavičkoval Mihálik nešťastně k tyči, kde stál Ventúra, který vpádu dorazil míč za záda Nguyena. Olomoucký záložník byl ve správný čas na správném místě, čehož dokázal využít.

Střední záložník - Ladislav Krejčí ml. (Sparta Praha)

Výtečný ročník v podání kapitána Sparty. Poté, co gólman Valeš skluzem fauloval Kuchtu a on tak, jak umí, poslal balon opět po své levé ruce a penaltu proměnil. Navíc se velmi zapříčinil o druhou branku Sparty, když sklepnul pro Kuchtu centr Höjerův vysoký centr.

Střední záložník - Adam Jánoš (Bohemians)

Náramnou trefou poslal Bohemians na Letné do vedení, když Panák zkazil rozehrávku a našel jen Jindřiška. Ten předal Hálovi, jehož pas zpracoval Puškáč právě pro Jánoše. Ten na nic nečekal a do míče se nártem opřel z první, přičemž zamířil přesně do horního rohu, navíc velmi prudce.

Levý záložník - Antonín Fantiš (Zlín)

Důležité tři body vybojoval díky jeho gólu Zlín. Youba Dramé odcentroval z levé strany a vypadalo to, že míč bude mít Florin Nita. Ten ale myslel, že za ním nikdo není a tak balón pouštěl do zámezí, ovšem byl za ním ještě Fantiš, který hlavou hostům zařídil výhru.

Útočník - Victor Olatunji (Slovan Liberec)

Do sítě Hradce poslal balon hned dvakrát. V první případě jej obloučkem našel Ivan Varfolomejev. On si to namířil rovnou na bránu a obstřelem překonal špatně vyběhnutého Vízka. Poté se k němu dostala tečovaná střela Červa a v takovém momentě se Olatunji nemýlil.

Útočník - Václav Jurečka (Slavia Praha)

Plzni vstřelil oba slávistické góly. Nejprve mířil do šestnáctky Schranz, který posléze našel ve vápně lépe postaveného Jurečku, který uklidil míč do odkryté branky. Ve druhém případě sám pronikl do pokutového území a vyslal náramnou střelu, která se od tyčky odrazila za Staňka.

Útočník - Ladislav Almási (Baník Ostrava)

Baník porazil Teplice, on vstřelil jeho první branku. Jiří Fleišman poslal z levé strany do šestnáctky výborný centr. Našel Almásiho, který přehlavičkoval bránícího Mičeviće a umístil balón k pravé tyči z pohledu bezmocného Muchy. Svůj tým tím nasměroval ke konečnému vítězství.

Nemělo by vám uniknout

Tohle muselo Tvrdoně bolet, Jurásek mu přišlápl ruku.

Duel Slavie s Plzní bolel, tady to poznali Hejda s Kašou, když se srazili hlavami.

Choreo fanoušků Sparty.

Kiks gólman Valeše daroval Spartě penaltu.

Nita o Fantišovi nevěděl a daroval mu gól.

Parádní rána Fleišmana z přímého kopu skončila na břevně.

VAR v akci

Ghaliho gól kvůli ofsajdu nemohl platit.

Plavšićově brance předcházel ofsajd.

Změny v tabulce

Sparta po třetím kole nadstavbové části nadále držela před Slávií pětibodový náskok, třetí Plzeň už byla za druhou Slávií dokonce o čtrnáct bodů. Čtvrtí Bohemians se nacházeli o devět bodů za plzeňskou Viktorií. Stejně na tom bylo i páté Slovácko. Šestá Sigma na ně ztrácela čtyři body.

Slovan Liberec nemohl finálový dvoj duel začít lépe než venkovní výhrou na azylové půdě Hradce Králové v Mladé Boleslavi. Východočeši by tak museli v následné odvetě pod Ještědem předvést hodně velkou parádu, aby ještě na finanční odměnu za vítězství mohli pomýšlet.

Ve skupině o záchranu se týmy rozdělily na dvě poloviny. Tu první tvoří ti, co už se nemusí strachovat, tedy Baník Ostrava, Jablonec a Teplice. Tu druhou naopak ti, které nemine baráž nebo přímý sestup. Tvoří ji Zbrojovka Brno, Pardubice a poslední Zlín.

Autor: Petr Procházka

Komentáře (10)

Přidat komentář
srandamač

Ani word nezná toho obránce z Liberce

Reagovat
db18

Asi zná jen PředURZITIDISe. :puskaspls:

Reagovat
kilobyte
Reagovat
ratusek

Reagovat
Petr325

Reagovat
10adam

Reagovat
db18

Reagovat
10adam

Reagovat
Shevchenko

Takový nadpis může napsat jen člověk, co neviděl Jánošův gól proti Zlínu.

Reagovat
Banikovec7

I v Teplicích jednou dával podobný ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele