Japonsko má znovu nového trenéra, tým přebírá Halilhodžić

12.03.2015, 11:20
Aktuality
Vahid Halilhodžić se vrací do práce a stal se novým trenérem japonské reprezentace, tamní svaz dnes po schůzce s koučem vše potvrdil. Úkolem 62letého kormidelníka bude uspět nejprve v kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2018 a následně i na samotném turnaji...

Japonsko má tak během necelého roku už třetího kouče - po MS v Brazílii od týmu odešel Alberto Zaccheroni a neúspěch na nedávném asijském šampionátu nalomil vaz i Italově nástupci, jímž byl Javier Aguirre. K jeho konci hodně přispěl i fakt, že jméno figuruje v seznamu 41 osob, které státní zástupce ve Španělsku obvinil z korupce v souvislosti s ligovým utkáním Levante - Zaragoza v sezoně 2010/11.

Halilhodžić v minulosti vedl Lille, Rennes nebo PSG a poslední roky strávil u alžírské reprezentace, s níž na loňském MS postoupil ze skupiny a v osmifinále řádně potrápil Německo. Následně se podruhé během kariéry ujal kormidla Trabzonsporu a jeho druhé působení bylo ukončeno začátkem listopadu po remíze 1:1 v Lokerenu. Klíčovou roli přitom sehrála špatná atmosféra v kabině a vztahy mezi trenérem a hráči, ideální nebyl ani vztah bosenského lodivoda s prezidentem.

Halilhodžić v Japonsku podepsal smlouvu platnou do léta 2018 a svou misi začne koncem března, tou dobou tým čekají přátelské duely proti Tunisku a Uzbekistánu.

Autor: Tomáš Pavlík / fifa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Milan.B

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele