Je to těžký los. Věděli jsme ale, že to bude těžké, povídal Zelený

29.08., 23:16
Aktuality
Jaroslav Zelený (© AC Sparta Praha)

Los ligové fáze fotbalové Ligy mistrů nedopadl podle přání obránce Sparty Jaroslava Zeleného. Pražanům totiž přisoudil zápas na stadionu úřadujícího anglického mistra Manchesteru City, jejž si český reprezentant nepřál. Řekl to v rozhovoru pro klubovou televizi. Sparťané se zároveň těší na souboj s Feyenoordem Rotterdam, kam v červnu z Letné odešel dánský trenér Brian Priske.

"Splnilo se mi, co jsem nechtěl. Nechtěl jsem, abychom hráli na City, protože za mě jsou odstřelení, takže jsem si je úplně nepřál. Samozřejmě zážitek to bude super, pro fanoušky hezký a zajímavý výjezd. Fotbalově jsem si je ale nepřál," prohlásil dvaatřicetiletý Zelený.

Jeho tým se představí i v Rotterdamu proti Feyenoordu, kam po dvou titulech se Spartou a jednom zisku domácího poháru zamířil Priske spolu s asistentem Lukasem Babalolou. Priskeho místo zaujal jeho dosavadní asistent a krajan Lars Friis.

"Osobně to bude víc zajímavé pro trenéry, jako srovnání mezi nimi. Jsem zvědavý, jak se s tím popereme vzhledem k tomu, že tam šel odsud Brian. Nejpikantnější to ale bude pro ně dva (Priskeho a Friise), že se takhle poměří," uvedl Zelený.

Sparta venku vyzve ještě Leverkusen s českými reprezentanty Matějem Kovářem a Patrikem Schickem, a další německý tým Stuttgart. Doma přivítá Inter Milán, Atlético Madrid, Salcburk a Brest.

"Těším se, až se poměříme s velkými týmy, ale také se těším na Feyenoord s našimi bývalými kolegy nebo Leverkusen, kde hraje můj kamarád a bývalý spoluhráč Lukas Hradecky. Čeká nás spousta zajímavých týmů. Jsem si jistý, že se i fanoušci těší, až sem soupeři přijedou," podotkl finský asistent trenéra Tim Sparv.

"Máme hodně nepříjemné soupeře. Nevím, jak na tom Brest je, ale musím říct, že se všemi soupeři to bude hodně těžké," mínil Zelený. "Je to těžký los. Věděli jsme ale, že to bude těžké, ať už bychom dostali kohokoli. Nový formát se mi hodně líbí, například losování a vše kolem něho. Těším se, až to začne," doplnil Friis. Přesný harmonogram bude určen teprve později, první zápasy se odehrají v týdnu od 17. září.

Letenští se mezi elitou představí poprvé od roku 2005. V letošní kvalifikaci "milionářské" soutěže zvládli tři předkola: nejprve vyřadili irský Shamrock Rovers, poté rumunský FCSB a na závěr Malmö. Za postup Pražané dostanou 18,62 milionu eur (přes 466 milionů korun).

Česko bude mít zástupce v Lize mistrů po dvou letech, tehdy se do soutěže rovněž přes tři předkola probojovala Plzeň. Spartu mohl ve středu doplnit její městský rival Slavia, která však doma porazila Lille pouze 2:1, což jí vzhledem k úvodní prohře 0:2 ve Francii na postup nestačilo.

Liga mistrů se od této sezony bude hrát ligovým systémem se společnou tabulkou a nově také s 36 týmy místo dosavadních 32. Žádní soupeři se v ligové fázi neutkají dvakrát, postoupí 24 celků, z toho osm přímo do osmifinále. Na rozdíl od minulých sezon se už také nebude "propadat" do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Nevidím zde rozpis základních skupin. Přitom los už proběhl. ManCity nebo někdo jiný je pro Spartu přetěžký. Mě nejvíc těší, že si Sparta poměří síly s Leverkusenem. Současná Sparta by se v Bundeslize pohybovala kolem středu tabulky, možná v dolní polovině.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele