Jednadvacítce nepomohou Fila s Labíkem. Suchopárek místo nich povolal Slončíka a Harušťáka

02.09., 15:45
Aktuality
Daniel Fila (© Slavia Praha)

Trenér české reprezentace do 21 let Jan Suchopárek musel před kvalifikačními zápasy o mistrovství Evropy v Litvě a v Dánsku udělat dvě změny v nominaci. Ze zdravotních důvodů vypadli útočník Daniel Fila a levý bek Albert Labík, nahradili je záložník Tom Slončík a obránce Jaroslav Harušťák. Národní tým o tom informoval na webu.

"Lvíčata" nastoupí v Litvě 6. září a v Dánsku o čtyři dny později. Budou si ale muset poradit bez nejlepších střelců týmu. Útočník pražské Slavie Fila má v kvalifikaci na kontě dva góly stejně jako plzeňský Christophe Kabongo, který je rovněž zraněný.

Do ofenzivy povolal Suchopárek jiného hráče Viktorie, stále teprve devatenáctiletého Slončíka. Labíka nahradí na levém kraji obrany jeho spoluhráč z Teplic Harušťák, jenž si může odbýt debut v jednadvacítce.

Český tým má po čtyřech odehraných zápasech v kvalifikaci na kontě pět bodů za remízy proti Walesu (1:1), Dánsku (0:0) a březnové výhře 4:1 nad Islandem, jemuž na startu skupiny podlehl 1:2. V neúplné tabulce je až čtvrtý. Na šampionát v příštím roce na Slovensku postoupí vítězové skupin a tři nejlepší celky z druhých míst, další "druhé" týmy si zahrají baráž.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
Grupma

Suchopárek za to, že čte rady na EF.

Reagovat
Axelrose

Christophe Kabongo je Čech?

Reagovat
Mass

Jj Pražák

Reagovat
Axelrose

No jo, teď jsem koukal, že byl ve Spartě a chviličku i SKS

Reagovat
Mass

Já měl na základce spolužáka, jehož tatínek byl tady na studijnim pobytě a pak se vrátil do Afriky a něco tu zapomněl.

Reagovat
Axelrose

Asi vím co

Reagovat
Selänne

Reagovat
Sosi

Mirečka?

Reagovat
didosh

Reagovat
ratusek

Harušťák

Reagovat
mrtvej ofsajd

Fila ma to zdraví na picu. To je jediný, čeho se u něho bojím.

Reagovat
monty25

Bude hodně chybět. Bez těch zranění Fily a Kabonga by byl ten útok parádní, ale teď se obávám, že to bude všechno viset na Sejkovi. Snad se ten Alijagič taky ukáže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele