Jednání se Slavií bývají tvrdá. Jsou to dobří vyjednavači, potvrzuje Viktor Kolář

Včera, 08:55
Rozhovory
Fortuna Arena (© Slavia Praha)

Firma Sport Invest patří k největším agenturám zastupujícím sportovce v Česku a klienty má i mezi zahraničními fotbalisty. Předsedou představenstva a jedním ze zakladatelů firmy je Viktor Kolář, který se specializuje na fotbalovou část agentury. Právě on byl u přestupů Petra Čecha, Pavla Kadeřábka nebo třeba třeba Fikaya Tomoriho. Jak tenhle byznys funguje a jak se změnil od devadesátých let? O tom a mnohém dalším vyprávěl Viktor Kolář v nové epizodě Livesport Daily.

Není to tak dávno, kdy Slavia vyhlásila, že s agenturou Sport Invest už nebude spolupracovat. Po pár letech je ale situace jasná. V "áčku" Slavie má tato agentura výrazně víc hráčů než v prvním týmu Sparty a vzájemné vztahy jsou napravené: "Ano, je to tak, dnes mohu říct, že se Slavií nás pojí korektní vztahy. Zároveň ale musím potvrdit, že jednání se Slavií bývají tvrdá, jsou to dobří vyjednavači. Stejně jako my. Naposledy jsme taková náročná jednání absolvovali při prodloužení kontraktu Antonína Kinského. A věřím, že to nakonec dopadlo ke spokojenosti obou stran. Všechno to směřuje k velmi pěknému transferu do jedné z elitních evropských lig," předpokládá Kolář.

Reagoval i na kauzu nevýhodných smluv, které měl Sport Invest uzavřít s firmou STES, dceřinou institucí FAČR: "Tato kauza s sebou nese negativní konotace, ale je potřeba říct, že my jako hráčská agentura s tím nemáme nic společného. Pro širokou veřejnost je těžké to rozlišovat, ale Sport Invest byl dlouhodobě složen ze tří právně a fakticky oddělených částí. Vedle fotbalu a hokeje existovala samostatná marketingová větev a právě ta smlouvu se STES podepsala. Na jaře byla tato větev ze struktur Sport Investu odejita, dnes nese název The Playbook House. Právě tahle agentura je druhou stranou v té zmiňované smlouvě, nás se to opravdu netýká," vysvětluje.

V branži fotbalových agentů se pohybuje od devadesátých let a je přesvědčený, že dnes tato profese funguje profesionálněji než dřív. "FIFA zpřísnila pravidla pro udělení agentských licencí, to celkově pomohlo, protože renomované společnosti získali větší vliv a sílu a i kluby teď oceňují práci s námi. Zároveň se situace zlepšila i v Česku, už několik let tady existuje skupina agentů, kteří spolu drží, máme vlastní asociaci. Jsme si všichni navzájem konkurenty, ne všichni spolu máme úzké vztahy, ale vzájemně se respektujeme," popisuje Viktor Kolář.

V dnešní epizodě Livesport Daily jsme také probírali:

Co musí umět správný fotbalový agent?

Jak spokojený je v Leverkusenu Matěj Kovář?

Jaké plány má Sport Invest ve Zbrojovce Brno?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na - Apple Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (27)

Přidat komentář
fantomas10

STES, Pragosport, Playbook house, vyzna se v tom vubec nekdo?

Reagovat
ratusek

k tomu třeba debt4k, public agent, fake taxi. taky se v tom už těžko vyznám

Reagovat
S-C-O-T-T

Reagovat
$$CaptainKokotko

Lol

Reagovat
$$CaptainKokotko

V debt4k jsou vyjednané taky tvrdé podmínky

Reagovat
ratusek

Jo přesně. A ještě horší je to asi v loan4k

Reagovat
Sosi

Reagovat
Sosi

A co pak ma delat chudak instalater nebo poslicek/dorucovatel, co ten si asi tak muze vyjednat za podminky....

Reagovat
kilobyte

Ten má smůlu. S ním vyjebou.

Reagovat
Sosi

Reagovat
Pepe1911

Tam je jedna krásná zrzka ruská. Ale má problémy s dluhama

Reagovat
Freedo

hrajou v těhle filmech nějaký známý fotbalistky?

Reagovat
Salfovic

Poupravil bych to na: hrajou v těchto filmech nějaký ženský? Jen jestli to mám vůbec gůglovat.

Reagovat
vagneris

Eva Elfie v jednom hrála.

Reagovat
Freedo

Aha a ta hraje za Barcelonu? Vypadá celkem hezky na fotkách

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Bakary3

Tak na jaře ta společnost byla odejita od sport investu, takže ikdyz ty smlouvy se svazem jsou starší, tak dle pana Koláře s tím nemají ALE VŮBEC nic společnýho...

Reagovat
Salfovic

Takže STES má momentálně smlouvu s Playbook House nebo Kolář kecá ?

Reagovat
Bakary3

Mělo by to tak být.

Reagovat
Bakary3

Tedy...s tím, že ta smlouva je napsána historicky na tu původní společnost a fakticky její plnění převzalo playbook house, asi?

Reagovat
Losinho

Buď udělali dodatek k původní smlouvě, nebo novou smlouvu s PH, vycházející z tý původní se Sport Investem. Tak jako tak s tím Kolář a spol. mají společné úplně všechno

Reagovat
Bakary3

Tak nějak, no

Reagovat
fantomas10

Reagovat
Puskas

Aby ne, když vyjednává Tvrdík.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele