Jemelka před novou sezonou: Postup do Ligy mistrů je velké lákadlo. Snad si ještě řeknu o reprezentaci

19.06., 19:27
Aktuality
Václav Jemelka (© AFP)

Václav Jemelka cítí na začátku nové sezony velkou motivaci postoupit s Plzní do Ligy mistrů. Řekl to na dnešní tiskové konferenci. Český mistr bude mít v ročníku 2025/26 jistotu skupiny milionářské soutěže, kromě týmového úspěchu láká osmadvacetiletého obránce i myšlenka na návrat do reprezentace.

Jemelka si zahrál Ligu mistrů s Plzní už před dvěma lety, kdy nastoupil do všech šesti utkání skupinové fáze. "Lákadlo je to velké. Lepší možnost proniknout do Ligy mistrů už asi nebude. Budeme se snažit ze všech sil, abychom to dokázali a hráli o nejvyšší příčky," řekl Jemelka novinářům.

Bývalý dlouholetý hráč Olomouce pomohl Západočechům v minulé sezoně ke třetímu místu v české nejvyšší soutěži a k postupu do čtvrtfinále Konferenční ligy. Vnímá vysoká očekávání, ale nepředpokládá, že by ho to mělo se spoluhráči svazovat.

"Nemyslím si, že to bude nějaký enormní tlak, třeba od vedení. I minulou sezonu jsme chtěli hrát v lize o nejvyšší příčky, bohužel se to nepovedlo," podotkl osminásobný reprezentant.

Jemelka nastoupil v národním týmu naposledy loni v březnu v kvalifikaci na Euro v Moldavsku. Návrat do reprezentace by ho lákal. I proto, že v úterním úvodním utkání českého týmu na evropském šampionátu proti Portugalsku (1:2) nastoupila stoperská trojice složená z hráčů české ligy.

"Samozřejmě je to motivace pro všechny hráče Plzně i z naší ligy. Pro mě osobně také. Doufám, že budu zdravý a že si výkony ještě o nějakou šanci řeknu," uvedl Jemelka. "Na konci sezony mě limitovalo zranění, všechno jsem ale vyléčil. Na začátku přípravy se cítím dobře, jsem zdravý. Odpočinul jsem si, byli jsme u moře, takže dobré," přidal.

Proti Portugalsku fandil i spoluhráčům Robinu Hranáčovi a Pavlu Šulcovi, kteří nastoupili v základní sestavě. Z lavičky se v závěru dostal na hřiště také Tomáš Chory.

"Euro sleduji hodně, zatím jsem neviděl asi jen tři zápasy. S klukama jsem v kontaktu, jen škoda, že neuhráli bod," litoval Jemelka s odkazem na vítězný gól Portugalců v nastavení.

Levonohý obránce ocenil výkon kolegy z obrany Hranáče. "Byl u gólů soupeře, ale byly to nešťastné události. Psal jsem mu, ať si z toho nic nedělá. Výkonem si znovu řekl o zájem velkých klubů. Byl to pro něj první velký zápas za reprezentaci, zvládl to skvěle," dodal Jemelka.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele