Jsem na hráče hrdý, řekl De la Fuente. Španělsko hraje na hranici možností

06.07., 11:30
Aktuality

Španělsko zvládlo fyzicky náročné čtvrtfinálové střetnutí s Německem a v pátek zvítězilo 2:1 po prodloužení, čímž si zajistilo postup. V semifinále se utká s Francií. Trenér Luis de la Fuente (63) prohlásil, že je na své hráče hrdý.

Po devadesáti minutách byl stav na obou stranách vyrovnaný 1:1 a rozhodující úder za Španělsko zasadil ve 119. minutě Mikel Merino, který skvělou hlavičkou poslal svůj tým do semifinálového boje s Francií.

"Jsem hrdý na tuto partu, na tak oddanou skupinu hráčů, kteří jsou příkladem pro naši zemi, pro naši společnost a pro všechny sportovce, kteří chtějí být konkurenceschopní a chtějí se každý den zlepšovat a být každý den o něco lepší," řekl novinářům nadšený De la Fuente. "Náš tým má srdce a já ho znám, má ambice a touží být každý den lepší. Nikdy se neunaví zlepšovat se a já jsem hrdý, že je mohu trénovat," dodal.

Střetnutí bylo plné žlutých karet a bylo přerušeno zraněním španělského záložníka Pedriho a pozdním vyloučením jeho spoluhráče Daniho Carvajala, ale trenér řekl, že ho nevnímá jako obzvlášť nečistý zápas.

"Tohle je fotbal, já se těchto věcí nebojím - hraje se na hranici možností, nestěžuji si na tvrdost soupeřova týmu, spíše oceňuji, co jsme jako tým dokázali," prohlásil po postupu španělský kouč.

Španělsko se nyní soustředí na regeneraci před úterním semifinále. "Uvidíme, jak daleko se dostaneme, ale jsem opravdu hrdý na příklad, který tento tým dává, pokud jde o kamarádství, hodnoty a tak dále, a toho si kromě kvality svých hráčů cením nejvíce," dodal De la Fuente.

"Jsme šťastní, ale víme, že zítra je jiný den a zítra už je to jiný zápas. Takže ano, jsme šťastní, ale euforie je hodně pod kontrolou," dodal.

Statistiky zápasu. (©Opta by Stats Perform)

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (13)

Přidat komentář
Di Stéfano

Veľká škoda Pedriho zranenia , ale Olmo je skvelá náhrada , včera prakticky vyhral zápas . S Francúzskou obranou to nebude ľahké ale ak niekto na tomto Eure ju dokáže roztrhať tak sú to Španieli . A možno aj dobre že sa vykartoval Morata. Snáď dostane šancu Joselu , ako fanúšik Realu veľmi dobre viem čoho je schopný

Reagovat
Banikovec7

Morata se nevykartoval, byla to jen chyba grafiky.

Reagovat
Di Stéfano

Tak to mám po nálade , snáď sa mýlim a proti frantikom dá nejaký gólik

Reagovat
Jordi Alba

Taky jsem trochu doufal, že si odpočine.

Reagovat
Novak.Usykovic

Olmo > Pedri

Chtěl bych ho vidět v nějakém velkoklubu.

Ideál do Arsenalu, zbavit se Havertze, koupit klasický hrot + koupit Olma.

Reagovat
MoonKnight

Určitě se zbaví Havertze

Reagovat
LAM

Ten tým má obrovskej potenciál, když se přičte i Gavi a asi Cubrasí do budoucna. Na MS bude Nicovi 23 a Yamalovi 18, takže tam to už může být hodně slušný

Reagovat
Di Stéfano

Reagovat
Di Stéfano

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Nodi

Hlavně hrají nejhezčí fotbal z favoritů, víc se mi líbili jen Rakušané. To co předvádí Anglie a Francie je totální ostuda, budu hodně zklamanej když to jeden z nich vyhraje. Za mě bylo finále Španělsko vs Německo. Ale i s těma nizozemcema by to snad nemuselo být špatné pokoukání.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele