Jsem rád, že jsem v Pardubicích. Prostřední skupina je vymodleným cílem, hlásí Saňák

17.07., 12:32
Aktuality
Jiří Saňák (© FK Pardubice)

Vymodleným cílem Pardubic v nové ligové sezoně je účast v prostřední nadstavbové skupině. V rozhovoru s ČTK to řekl trenér Jiří Saňák. Podle něj by to znamenalo velice úspěšný ročník. Na tiskové konferenci také uvedl, že si velmi váží možnosti vést východočeský tým, který převzal po Radoslavu Kováčovi.

Pardubice postoupily do nejvyšší soutěže v roce 2020. V první sezoně mezi elitou skončily sedmé, v dalších třech ročnících ale bojovaly ve skupině o záchranu. "Prostřední skupina je cíl, který by byl obrovský úspěch, tak to vnitřně cítím. Ve fotbale dělám dlouho. Nejdůležitější je nepodlehnout strachu a držet se cesty, kterou jsme si nastavili. To pro mě bude největší výzva a cíl. Když bych měl říct sportovní cíl, prostřední skupina by pro nás byla velice úspěšná sezona. To je vymodlený cíl," uvedl Saňák.

Na konci května nahradil Kováče, který odešel do Liberce. S Pardubicemi uzavřel víceletou smlouvu. Předtím od února dočasně vedl Olomouc. "Jsem fakt rád, že jsem v Pardubicích. Pocházím z Ústí nad Orlicí a Pardubice byly vždycky moje krajské město. Když byl člověk mladý, toužil hrát za místní VCHZ," prohlásil šestačtyřicetiletý Saňák.

"Vedení klubu znám dlouho. Věřím tvrdé a poctivé práci a ve spolupráci nás všech. Věřím, že k úspěchu povede soudržnost celého klubu. To mi dává velký smysl a dlouhodobě cítím, vnímám a vím, že klub takhle funguje. To mi dává obrovskou naději, nadšení a radost z toho tady pracovat. Nečekejte ode mě alibi, nebo laciná gesta, že tady budeme hrát jako Barcelona. Věřím, že kluci budou hladoví," mínil Saňák.

Východočeši se chtějí výkonnostně zvednout. "Cíle posouvat se určitě jsou stejně jako cíl ochutnat tu poháry, to jsem historicky zmiňoval. Celky ze špičky můžeme porazit, ale ne porážet, to říkám jako realista. Můžeme je překvapit, zaskočit. Věřím, že se nám to v nové sezoně podaří," podotkl předseda klubového představenstva Vladimír Pitter.

Pardubice posílili brankář Jan Stejskal, univerzál Jan Kalabiška, stoper David Šimek, záložník Adam Fousek a nigerijský útočník Marzuq Yahaya. "Práce pro nás neskončila. Beru to jako polotovar, makáme dál. Práce a píle nás vždycky zdobily. Věřím, že postupem času kádr ještě doplníme a budeme silnější. Řeknu narovinu, že v této fázi nevidím, že bychom byli v takové sestavě, v jaké chceme být. Řešíme ještě doplnění," konstatoval sportovní ředitel Vít Zavřel.

Do Liberce přestoupil záložník Michal Hlavatý. "Byl tady lídr, byl tu podruhé. Měli jsme s ním kontrakt ještě na dva roky, už jsme z něho ale cítili, že chce udělat krok do vyššího klubu. Prvotně jsem si myslel, že to bude Baník Ostrava, který bude hrát evropské poháry. Nebyli jsme nastavení tak, že Michala prodáme, že potřebujeme zinkasovat peníze. Cítili jsme spíš to, že chce jít dál. Je to pro něj výzva," řekl Zavřel.

Pardubice začnou novou ligovou sezonu v pátek na hřišti úřadujícího mistra Sparty. V roli kapitánů se budou střídat Tomáš Solil a Kamil Vacek.

Autor: ČTK

Komentáře (54)

Přidat komentář
wwwx

15. místo, sestup po baráži.

Reagovat
Axelrose

Nechte nám alespoň bod

Reagovat
$dolar$

Ten kádr je prostě nejslabší v lize.

Reagovat
Axelrose

A vy taky

Reagovat
Transfermarkt

+ Dukla

Reagovat
ratusek

Co ten Ortiz?

Reagovat
Axelrose

No nevím. Zavřel básní, kolik za něj nabídl peněz, ale myslím si, že to zase takový ranec nebyl.

Navíc je otázka, jestli by nebylo lepší ty peníze investovat tady v ČR, pokud je to nějaká "obrovská" částka.

Vyjádření stylem" Nebyli jsme nastavení tak, že Michala prodáme, že potřebujeme zinkasovat peníze." mi signalizuje, že je v Pcích konečně peněz dost, jenom pořádně nevědí kam je investovat. Do stadionu to asi nebude, protože do dnešního dne nebyli schopni natřít plot za hlavní tribunou a opravit reproduktory. I když je fakt, že stadion není jejich.

Tak uvidíme, jak vše dopadne.

Reagovat
Kily

ta jednání o Ortizovi klidně může brzdit výše opce, Dánové za něj budou chtít něco dostat. Loni chtěli 1,5 milionu eur a až po několika dnech pochopili, že to není v možnostech a přistoupili na hostování bez opce. A pochybuji, že teď ta nabídka z Pardubic bude alespoň 750 tisíc

Reagovat
Axelrose

Tak zase by to mohli skoulet na další hostování s opcí, které by to celé dotáhlo na třeba 1 mega plus procenta s případného prodeje, nebo třeba navýšit ta procenta. Jestli o něj tedy tak stojí.

I když si myslím, že spíš než stopera by měli hledat střelce, případně někoho tvořivého do středu.

Takhle to vypadá na solidní beton

No, uvidíme na Spartičce, jak to tam (ne)zvládnou

Reagovat
Kily

střelce netřeba, dokud tady nebudou hráči, kteří na útočníky dostanou hratelné balóny. A do útoku už podle mě nikdo nepřijde, beztak se bude hrát na jednoho útočníka a tam jsou Zlatohlávek, Krobot, Černý, případně teď ten kluk ze druhé rakouské ligy

Reagovat
Kucka

Reagovat
KingMaster13

Jako tohle bude pro ně hodně těžká sezona, přesto věřím, že se přes baráž udrží. 14. místo

Reagovat
Axelrose

To tady asi věří všichni - tedy kromě Pitterky, ten chce pořád do pohárů

Reagovat
C-M@ster

Je nějaká diskuze k iSport fantasy? Budete ji hrát?

Mně přijde docela divoký, že když tam obránce pošlou na minutu v 93. a nedostanou gól, tak má čistý konto, takže za minutu na hřišti dostane 4+1 bodů. A ještě mi přijde zvláštní, že když útočník nepromění penaltu a pak ji dorazí do brány, má -5 +4 = -1, takže je i tak v mínusu.

Reagovat
GrimeBaller98

Souhlas, je to zvlastni. Ale spis jsem zmatenej z toho, jakou fantasy mam hrat minuly rok sport.cz a ted k tomu i isport. Nechapu proc to nemuze byt v appce Chance Ligy - stejne jako v PL

Reagovat
C-M@ster

Tak iSport má spolupráci s Fortunou, takže ta se určitě ani do budoucna v aplikaci Chance neobjeví.

Nicméně zas je tam fajn, že se o to asi budou starat a mají za mě o to největší zájem rozvíjet.

Na twitteru to furt tlačí a tady je třeba sestava Vlkanovy

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
GrimeBaller98

Diky za to :) takze rikas, ze bude lepsi hrat tu isport? nevim, kde bude vic lidi a hodne lidi, se kteryma jsem hraval v minilize chce hrat tu sport.cz

Reagovat
C-M@ster

No, já vůbec nevím, jaká ta Sport.cz bude... co se dívám, tak má aspoň normální bodování za ta čistá konta. Ale osobně budu určitě hrát max jednu a to spíš tu iSport - ale právě nevím, co budou hrát kluci odsud - Coutinho10 a spol

Reagovat
GrimeBaller98

ja Sport. cz hral minuly rok, ale vic me bavila Sazka.fantasy, kde slo menit tym kazdy kolo

Ale hraju i PL a na ten system, kdy mas jeden prestup jsem zvykly.

Normalne premyslim o tom, ze budu hrat obe a primarni bude isport a do sport.cz nahazim hrace, o kterych jsem premyslel, ale nevesli se mi (ty stejne sbiraji vic bodu s mym stestim )

Reagovat
Greny

Na obranu sere pes jedu totální ofenzívu spoliham na to že budou ofenzivní hráči dávat góly a ty jmena co mám v obraně budou hrát a nějak nepropadnoi

Reagovat
C-M@ster

A hraješ iSport nebo Sport.cz? Máš tam nějaký tajný trumfy, jo?

Reagovat
Greny

Isport

To si piš všichni obránci plus dva brankáři se me vejdou do 33,1 - 35,8 mega podle toho pro kterou variantu se rozhodnu

Reagovat
Sosi

Reagovat
naheCZ

Já jsem se snažil, ale zatím jsem nebyl schopen udělat sestavu, protože to neustále načítá seznam hráčů pět minut. Dvakrát po půl hodině, kdy se mi povedlo vybrat skoro celou sestavu, mi to přestalo fungovat úplně. Nehorázně špatný technický zpracování oproti sport.cz.

Reagovat
C-M@ster

Před minutou tweetnuli:

Update Pracujeme na opravách, které nám hlásíte, za což moc děkujeme. V tuhle chvíli už byste měli mít možnost libovolně měnit hráče v rámci střídačky. Zároveň jsme změnili systém čistých kont, které se započítají hráčům, pouze pokud odehrají alespoň 60 min. v utkání.

Reagovat
naheCZ

Jo, já to po napsání příspěvku ještě jednou zkusil a už to teda funguje. Teď mám jen problém se vlézt do rozpočtu, tak snad to do vyřešení nespadne

Reagovat
C-M@ster

Já si to průběžně radši screenuju, co tam mám

Reagovat
kasparko

Necekal jsem, ze by se Pitter zblaznil a sypal do toho nejaky velky prachy, ale ze budou az takhle na suchu bych taky necekal.

Reagovat
Kily

on do toho ze svého ještě nedal ani korunu

Reagovat
Coutinho10

OT: teď od 14:00 má Slavia předsezónní tiskovku

živě tu: https://www.youtube.com/live/JFPBmLopVzk?si=low5MCkD2Y-qNrIz

Reagovat
Me2win

Holeš má bílý vlasy ?

Reagovat
Coutinho10

nějaká sázka mezi ním a Tvrdíkem tam bylo zmíněno

Reagovat
Sigma Olomouc

Jaká?

Reagovat
Coutinho10

tady o tom Tvrdík mluví: https://youtu.be/JFPBmLopVzk?t=1678

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
Sigma Olomouc

Jo díky

Reagovat
Coutinho10

nz

Reagovat
naheCZ

Tak Olayinka se fakt vrací. No snad to vyjde.

Reagovat
Coutinho10

jsem přesvědčenej, že jo

Reagovat
Stannis Baratheon

Snad ne

Reagovat
Coutinho10

V poho, až dosáhneme cílů, který i on podpoří, tak budeš zticha, neuznáš a neoceníš to, že na to má nebo měl podíl, ale vyplatí se to a to je to hlavní....teď už jenom čekat a užívat si to, že konećně můžeme stavit tým pro úspěch a ne pro budoucí prodej

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Proč ten Váš tiskový mluvčí vypadá, jako by měl po téhle tiskovce končit? Jakoby se mu vůbec nechtělo

Reagovat
Coutinho10

on někdy mluví možná trochu rychlejš než to má vymyšlený, takže občas tam má nějaký přeřeky, ale už k nám patří no

Reagovat
C-M@ster

A ty hraješ fantasy? A jestli jo, jakou?

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
C-M@ster

Nn, nejsu, díky

Reagovat
Coutinho10

nz

Reagovat
Me2win

Olayinka do Slavie je hotovej

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Simas92

Pokud si nepriznaji ze maji kadr jeste horsi nez Dynamo a ze jsou jasny kandidat na posledni misto a nebudou se rvat o kazdy bod jako by to byl posledni zapas, tak absolutne bez sance na to aby skoncili pred Duklou a jasne posledni misto.

Vubec nechapu to uspokojeni a zadne posily. Pokud nabizi za Ortize alespon 20m tak meli radeji koupit 4 hrace po 5m. Ale spis si myslim ze ta 'vyjimecna nabidka' je 150 tisic euro za hostovani na rok.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele