Jsem v Hamburku spokojený. Doufám, že budeme na konci sezony slavit postup, věří Karabec

03.09., 22:28
Aktuality
Adam Karabec v dresu Hamburku. (© AFP)

Adam Karabec v létě zamířil ze Sparty na hostování s opcí do Hamburku a trochu se bál, jak změnu prostředí a své první angažmá v zahraničí zvládne. Jednadvacetiletý ofenzivní univerzál se ale od úvodu sezony zabydlel v základní sestavě a připustil, že tak povedený začátek ani sám nečekal. Je nadšený z atmosféry při zápasech i z přístavního města a s klubem má jasný cíl postoupit do bundesligy. V rozhovoru s novináři uvedl, že zatím vůbec neřeší budoucnost po sezoně.

"Když jsem do Hamburku v červenci odcházel, trochu jsem se té změny a přechodu bál. Přece jen jsem ve Spartě strávil spoustu let, v podstatě celý život jsem v Praze. Ale sedlo si to rychle, v Hamburku jsem si zvykl bez problémů, ostatně je to nádherné město. I fotbalově to zatím vypadá dobře, jsem za to rád. Zatím jsem v Hamburku moc spokojený," citoval web FAČR Karabce z rozhovoru s novináři během srazu reprezentační jednadvacítky.

Karabec skóroval hned v první přípravě za Hamburk a ve všech čtyřech zápasech sezony druhé bundesligy i utkání domácího poháru nastoupil v základní sestavě. "Možná jsem ani nečekal, že to od začátku půjde takhle dobře. Protože adaptace na nové prostředí nemusí být jednoduchá. Zatím to jde ale dobře, trenér mi věří. Hraju velké části zápasů a dolů chodím až v závěrech, což je pro mě výborné," pochvaloval si Karabec.

Hamburk na něj udělal velký dojem. "Abych byl upřímný, na začátku jednání s Hamburkem jsem si ani neuvědomoval, jak velký to je klub. Když jsem poznal, jakou mají historii, fanoušky i cíle, tak mě to nadchlo," podotkl Karabec.

Je nadšený, že i na druhou bundesligu chodí 50 tisíc fanoušků. "Atmosféra je jedním slovem neskutečná, pecka. V Kolíně nad Rýnem na nás bylo přes 50 tisíc lidí, plno je i na naše domácí zápasy. Užívám si atmosféru každou vteřinu. Nejde jen o zápasy, fanoušci ve velkém počtu chodí i na naše tréninky, podpora je obrovská," líčil Karabec.

Hamburk v roce 2018 sestoupil z bundesligy a usiluje o návrat. Po čtyřech kolech je s minimální ztrátou na čelo tabulky sedmý. "Strašně bych si přál, abychom na konci sezony slavili postup zpátky do bundesligy. Je to velká meta pro celý klub i pro mě, zažral jsem se do toho," prohlásil Karabec, který zatím na první soutěžní branku za HSV čeká.

V létě cítil, že změnu potřebuje. "Sešlo se víc věcí, proč jsem ze Sparty odešel na hostování. V týmu je velká konkurence, která však ve špičkovém klubu je nezbytná. Ani v herním systému jsem neměl svoji pozici, na níž jsem hrál celý život," podotkl Karabec.

V HSV mu pozice sedí. "Hrajeme na dvě klasické desítky. Jsem více ve středu hřiště, s druhým klukem na desítce se můžeme různě protáčet. Když jsme v defenzivě, stahuju se spíš na pravý kraj hřiště. Sedí mi to," řekl Karabec.

V Hamburku je na ročním hostování a klub má opci na přestup. "Teď je zbytečné myslet na to, co bude za rok. Momentálně jsem hráčem Hamburku, máme před sebou nějaké cíle, které chceme naplnit. Dál se nedívám, ani to teď nemá smysl," uvedl Karabec.

S jednadvacítkou se chystá na zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Litvě a Dánsku. "Lvíčata" potřebují bodovat naplno, v tabulce skupiny jsou totiž zatím až čtvrtá. "Pro nás je teď povinností vyhrát každý nadcházející zápas bez ohledu na soupeře. Nebylo by příjemné se pak spoléhat na to, jestli někdo ze soupeřů ztratí body. Půjdeme za výhrou v každém utkání, takto o tom mluvíme i s trenéry. Euro je náš velký cíl," dodal.

Autor: ČTK

Komentáře (49)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Adam Karabec v létě zamířil ze Sparty na hostování s opcí do Hamburku a trochu se bál, jak změnu prostředí a své první angažmá v zahraničí zvládne. Jednadvacetiletý ofenzivní

Reagovat
Messy<3

Reagovat
Axelrose

A dál

Reagovat
Mönchengladbach

Dál je devět různých pokračování.

Reagovat
Pablos

A dál...

Reagovat
Rezignuj

Kde jí máš?

Reagovat
Largo

Reagovat
MarcoBanco

Jednadvacetiletý ofenzivní Hamburk na něj udělal velký dojem

Reagovat
Messy<3

Adam Karabec v létě zamířil ze Sparty na hostování s opcí do Hamburku a trochu se bál, jak změnu prostředí a své první angažmá v zahraničí zvládne. Jednadvacetiletý ofenzivní

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
Simas92

Nevi nahodou nekdo pls jestli jak sel v lete do toho Hamburku jestli je tam opce nebo ne? Dik

Reagovat
Transfermarkt

Je tam opce na něco mezi 3,5 - 4 mil €

Reagovat
Lemond Laws
Reagovat
jitrnica

"joke"

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Bolo to tuším spomenuté aj v článku, že je. Ale kto by už len na EF čítal články.

Reagovat
ratusek

Vy jste při psaní článku trochu bumbali?

Reagovat
jenage

Nemáte číst články.

Reagovat
pobody's nerfect

Ten článek je zkouška, kdo to opravdu čte a kdo ne? Nebo se pokazilo ctrl+v?

Reagovat
Infeld Prácheňský

Reagovat
icefish

Nejhorší je, ze jsem si toho skoro nevšiml, jak jsem to proletěl… až ke konci mi to začlo byt divny

Reagovat
Infeld Prácheňský

Neví někdo, kam v létě Karabec ze Sparty zamířil a jak to zvládá ? Dík

Reagovat
Largo

Otázka na experty. Zajímalo by mě, odkud kam zamířil a jestli se něčeho třeba bál...

Reagovat
GabrielBatistuta

A kdo?

Reagovat
Taarabt_QPR

Když pominu autora článku, který to pravděpodobně psal po návratu od Dvou kohoutu, kde zřejmě posiloval s 0,5kg závažím, tak neví někdo, jak to vypadá herně trošku detailněji? Případně pořád to je pouze na u21? Nebyl by teoreticky posilou i pro A?

Reagovat
Lemond Laws

No jo, tam je to nebezpečné

Reagovat
Luka3enko

to bude víc než 0,5 kg ne?

Reagovat
Taarabt_QPR

no plnej urcite ano, ale postupně se váha změnšuje

Reagovat
Pablos

mále pivko v silnější sklenici

Reagovat
Freedo

U Kohoutů se čepuje do 0,4l

Reagovat
Lemond Laws

Tak celému dvokru se spíš říká Kohouti a já tam stejně chodim s plzní z lokálu...

Mě to pivo od Kohoutů nejede

Reagovat
Freedo

Jo, může být. Já rád ochutnávám nová piva a v Anglii jsem se docela naučil pít ejly, takže se mi tam líbilo, po několika zlatých raketách už toho ale taky bylo dost

Reagovat
Hyrax

tak v Karlíně ještě do Sedm a Vrátnice

Reagovat
Freedo

Děkuju, tyhle místa jsem neznal, vyzkouším

Reagovat
thewall

Nevíte někdo, jestli se alespoň trochu bál, jak zvládne změnu prostředí a první angažmá v zahraničí? V článku jsem to nenašel.

Reagovat
TheTopFootbaler

Kdo to psal panebože

Reagovat
Jordi Alba

Nečetl jsem, ale článek stojí za hovno, když to tvrdí i ostatní.

Reagovat
Lemond Laws

Kdy tam prosím zamířil?

Reagovat
$dolar$

Vtipny je, ze Sparta mela Karabce, ale nemela pro nej post. Tak pak jeste pritahla uplne stejnyho Sevcika.

Reagovat
JeséRodriguez

taky nechápu

Reagovat
romeo351

+ i Daňka

Reagovat
Grupma

Rosa má tenhle typ hráčů rád. A hlavně Sparta přitáhla Birmančeviče a Haraslína. Kara je těžce za nimi. Ševčík by se ve Spartě 3 roky zpátky určitě neztratil.

Reagovat
Mass

Možná se pletu, ale tyhle mládežnický reprentanty sbíral Rosický i bez toho, aniž by je Priske chtěl.

Reagovat
doocetung

Tvl ani nevím že je v Hamburku , nevíte kdy tam zamířil ?

Reagovat
Pablos

v jednadvaceti ofenzivní

Reagovat
Kluivert9

Autorovi článku už žádné drogy ????

Reagovat
RickNash

Nevíte někdo, kam Adam Karabec v létě zamířil ze Sparty na hostování s opcí,a jestli se trochu bál, jak změnu prostředí a své první angažmá v zahraničí zvládne?

Reagovat
FC-RUBRIKA

Super článek

Reagovat
inferno08

Snad se mu bude v Kaiserslauternu dařit

Reagovat
Grupma

V 16:20 je článek v pořádku. Říkala mi to manželka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele