Juventus kupuje Douglase Luize a Di Gregoria, Motta nepočítá se sedmi hráči

29.06., 16:44
Aktuality
Douglas Luiz (© AFP)

Douglas Luiz reprezentuje Brazílii na jihoamerickém šampionátu a po návratu do Evropy se bude hlásit v Turíně. Záložník přestoupí z Aston Villy do Juventusu, který v nejbližší době potvrdí hned dvě nové posily.

Transfer 26letého středopolaře nebude levný a do Birminghamu budou vedle 25 milionů eur putovat i dvě hráčské kompenzace. Villans posílí křídelník Samuel Iling-Junior a záložník Enzo Barrenechea, všichni tři fotbalisté za sebou už mají zdravotní prohlídky.

Douglas Luiz se v minulosti neprosadil v Manchesteru City, dva roky strávil na hostování v Gironě a za Aston Villu hraje od léta 2019. Loni posbíral 53 soutěžních startů a k úspěšné sezoně týmu trenéra Unaie Emeryho přispěl deseti brankami.

Vedle Douglase Luize do kabiny Staré dámy dorazí rovněž brankář Michele Di Gregorio, jehož Juventus kupuje z Monzy.

Juventus má nového trenéra, kormidla se nedávno ujal Thiago Motta a očekávat se dá řada odchodů. Roli v plánech kouče nehrají Arkadiusz Milik, Weston McKennie, Mattia De Sciglio, Filip Kostić, Daniele Rugani, Moise Kean a Arthur, o transferu do saúdskoarabského Al Nassru navíc jedná Wojciech Szczęsny.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (29)

Přidat komentář
monty25

Juventus kupuje Douglase Luize, takže i Alishu Lehmann.

Reagovat
VTID94

Jedna z podmienok Luiza

Reagovat
monty25

Reagovat
Me2win

Reagovat
Sigma Olomouc

Myslím, že se moc v lásce nemají.

Reagovat
monty25

Reagovat
Sigma Olomouc
Reagovat
monty25

Tak oni se na nějakou dobu rozešli a pak se k sobě zase vrátili. Několik dní zpátky mu Alisha fandila na Copě Américe.

Reagovat
Sigma Olomouc

Aha, já ty ženy nesleduju, no.

Reagovat
zurix_new

My, Juve, Neapol, AC... Bude to hodně zajímavá sezóna

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Sigma Olomouc

*A Como

Reagovat
10

Jsem na něj hodně zvědav, ta valuace je takto postavená někde k 65-70m, což je docela raketa. Každopádně konečně řešíme ten zásadní problém toho týmu, snad máme tu roli na pár let vyřešenou a nekoupili jsme dalšího Arthura...

Pokud ale Giuntoli chce tyhle hotový hráče měnit za prospekty, který se x let piplali, tak je to trochu smutná strategie. Illing imho bude brzo hráč s násobně vyšší hodnotou, než teď v tý výměně. Enzo možná taky, ale tomu věřím méně.

Reagovat
Pinturicchio

Illinga je hrozná škoda. Snad zůstane aspoň Huijsen a Soule.

Reagovat
10

Soulé byl ještě před 14 dny součástí spousty spekulací, teď se to otočilo s tím, že by měl zůstat. U Huijsena je to horší, tam se obávám prodeje. A to bude největší chyba z těch všech mladých...

Reagovat
Pinturicchio

Jj, Motta ho prej staví dokonce nad Fedeho. Další mladý, talentovaný stoper, nepoučitelní v tomhle.

Reagovat
10

Fede je podle médií dlouho na jistém odchodu, Motta ho prý nechce.

Když si uvědomím jeho práci dozadu, kterou ukázal v plné kráse včera, jeho neschopnost napadání a kombinace, tak se bohužel ani není čemu divit, protože to je nekompatibilní s tím systémem, co chce Motta do Juve přinést...

Reagovat
Pinturicchio

Fedeho mám nejradši z celého kádru, ale že bych byl 100% pro jeho setrvání se říct nedá.

Reagovat
10

mám to stejně

Reagovat
Melchior

Iling bohužel za mě zastavil svůj vývoj po konci posledního ročníku. Trochu se bojím, že z něj bude hráč na úrovni Krasiće. Naopak Enzovi věřím o trochu víc. Ale třeba se pletu.

Křídelníků a defenzivních záložníků, který jsou u nás nic moc a pak se jinde lépe uchytí, umíme posílat do světa poslední dobou hodně (Kulusevski, Bentancur, Emre,..).

Obecně mi přijde, že dost hráčů má u nás totálně nenaplněný potenciál. Nevím, jestli se třeba management týmu nebojí klíčových individualit, protože v tom týmu nikdo nevyčnívá a není tahounem..

Reagovat
10

Těžko říct, jakou roli u Ilinga na hřišti sehrálo to neúspěšné dohadování o nové smlouvě. To ho mohlo ovlivnit, stejně jako to mohlo ovlivnit Allegriho důvěru.

Řekl bych, že ten nenaplněný potenciál mělo v posledních letech ne dost, ale 99% těch hráčů. To byl imho jeden z hlavních důvodů, proč Allegri odešel. Juventus byl pohřebiště, což se snad s Mottou a Giuntolim změní. Oba už ukázali, že jsou schopný tvořit obrovskou hodnotu z relativně skromných základů.

Reagovat
M11

Bohuzel jestli chceme dotahnout nejakou kvalitu.. musime zpenezit i mladiky.. coz je velka skoda, ale muzem si za to jen a jen my

Reagovat
10

Je to tak, my vlastně pořád platíme za chyby, které se udělaly třeba 5+ let zpátky. A ještě asi chvíli platit budeme...

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ono kde máš dneska jistotu. Plno top hráčů po přestupu jinam shoří jak papír, mladí talenti co mají být nej hráči světa se taky ztraci v zapomění a hrají hovno. Ti mladí prospekti se nikdy nemusí dostat na uroven D.Luize, stejně jako D.Luiz může lehce se dostat na uroven Arthura.

Reagovat
Freedo

Spíš nechápu, jak na to mohla přistoupit Villa i hráč. Čekal bych, že těch 70 mil budou chtít v penězích a že Douglas Luiz bude chtít do mnohem lepšího týmu, tohle je spíš krok zpět

Reagovat
10

Reagovat
Freedo

Hezky se na mě usmíváš, zlepšilo mi to den. Děkuji

Reagovat
Furia Ceca

Jsem zvědavej, jak to dopadne s Koopmainersem a Calafiorim. Ještě začátkem června se mluvilo, že přijdou oba, ale to je dohromady nějakých 110 €. A já nemám pocit, že takovou částku naše vedení aktuálně má...

Reagovat
10

Torino, 30 June 2024 – Juventus Football Club S.p.A. announces that an agreement with Aston Villa Football Club for the definitive acquisition of the registration rights of the player Douglas Luiz Soares de Paulo has been reached for a consideration of € 50 million, payable in four financial years, with the addition of ancillary costs up to € 1.5 million.

Juventus and the player have signed a contract of employment until 30 June 2029.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele